iPon Hírek

Aprók nagyban - 08.07.

Dátum | 2012. 08. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Call of Duty: Black Ops 2 - bemutatkozik a többjátékos mód

2025-ben a hadviselés a drone-okból, a tomahawkból és némi késdobálásból fog állni a Treyarch szerint. Legalábbis főként ezeket láthatjuk majd a Black Ops 2 első többjátékos bemutatójában, amiben nem annyira a részletek, hanem inkább a hangulat dominál. Ráadásul, mintha néhány apróbb grafikai fejlesztés is felcsillana.
Új Sony védjegyek közvetlenül a GamesCom előtt

A Sony mind az Egyesült Államok, mind pedig az Európai Unió felelős szervénél levédette a Rain nevet. Korábban már a NeoGAF-on megjelent egy mozgókép, melyen egy eddig ismeretlen játékot láthattunk, és azóta sem lehetett mihez kötni. Ebben egy, az InFamous 2 harcrendszeréhez hasonló kézitusát tekinthetünk meg, ráadásul a grafika stílusa is komolyan emlékeztet a Sucker Punch játékára. Mivel az egész jelenet az esőben játszódik, elképzelhető, hogy ehhez kapcsolódik majd a Rain név. A Sony ezen kívül újra beregisztrált egy másik nevet is: ez az Until Dawn, mellyel kapcsolatban még annyit sem lehet elmondani, mint a Rain esetében. Elképzelhető, hogy több gamescomos leleplezéssel készülnek a japánok?
Következő generációra jön a Mafia 3?

Az Eurogamer cseh portálja ismeretlen forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a 2K Czech jelenleg is keményen dolgozik a Mafia következő részén, mely Xbox 720-ra és PlayStation 4-re jelenhet meg. A megszerzett információk szerint a stúdió és a kiadó eredetileg a következő generáció nyitójátékának szánta a Mafia 3-at, de ez most már aligha fog összejönni, hiszen a 2K Czech tavaly veszítette el 40 alkalmazottját, és jelenleg is ebből a krízisből próbál kilábalni. Jelenleg még mindig 11 betöltetlen állásra keresnek embert, melyek között olyan fontos pozíciók is akadnak, mint a rendszertervező. Az álláshirdetésekből mindenesetre csak az válik egyértelművé, hogy a csehek a következő AAA-kategóriás játékokukon dolgoznak. A stúdió felől a legutolsó hír az volt, hogy besegítenek a Rockstarnak a Grand Theft Auto V fejlesztésébe, illetve, hogy a 2K Czech is megkaphatja annak technológiáját, hogy a kiadó terveinek megfelelően hatalmas franchise-zá nőhessen a Mafia.


Immár biztos: önálló játék lesz a DayZ-ből

A már több, mint 1 millió játékos által aktívan nyúzott modifikáció, a DayZ teljes játékként is megjelenik. A fejlesztésért továbbra is az eredeti alkotó, Dean "Rocket" Hall felel majd, a kiadást pedig az ArmA-játékok készítője, a Bohemia Interactive végzi. Hall úgy véli, ez egy igazi, valóra vált álom, egy olyan dolog, amiben minden modkészítő reménykedik. A készítő elmondta, a modot és a különálló játékot párhuzamosan fejleszti majd, így aki az előbbit nyúzza, az továbbra is megteheti majd. Az üzleti modell tekintetében a Minecraftot veszi alapul: gyors változásokat ígér a közösséggel együtt készített alfa verziókban, melyeket csökevényes áron lehet majd megvásárolni.


Windows 8-as játékok jönnek Xbox Windows márkanév alatt

Úgy látszik, a Games for Windows Live-on és az Xbox Live integrációján túl további meglepetéseket tartogat a Windows 8 a játékok területén. Az X360A értesülései szerint a Microsoft Xbox Windows név alatt fog játékokat kiadni az operációs rendszerre, melyek természetesen futnak majd PC-ken, valamint táblagépeken, így a cég saját Surface masináján is. Az első ilyen játékok a klasszikus Pasziánsz, Aknakereső és Mahjong lesznek, mindegyikkel 50 Gamerscore-t lehet szerezni.


Novemberben jön a LittleBigPlanet Karting

A PlayStation Plus-tagok júliustól már tesztelhették a LittleBigPlanet új különkiadását, a Kartingot, melyet a Modnation Racersért is felelős United Front Games készített. A Sony bejelentette, a játék hivatalosan november 7-től lesz elérhető Európában, és természetesen a Modnation és a LittleBigPlanet alapjaihoz hű módon az online versenyzésen és a felhasználók által gyártott tartalmon lesz a hangsúly. Az előrendelőknek egy kedves kis ajándék is jár, melynek segítségével felöltöztethetik Sackboyt autóversenyzőnek, a United Front Games kabalájának, vagy a vicces fiktív Sony alelnök, Kevin Butlernek. Ezen kívül érkezik még egy Special Edition is, melynek tartalmáról a Sony még nem árult el semmit, így egyelőre csak annyi biztos, hogy dobozának előlapja térhatású lesz.
Dobozosan is megjelenik a Beyond Good & Evil HD

A Ubisoft megerősítette, hogy a tavaly nyáron megjelent  Beyond Good & Evil HD szeptemberben a boltokban is kapható lesz. Azonban nem önmagában, hanem egy csomag keretében, mely tartalmazni fogja az eddig szintén csak online elérhető From Dust és Outland játékokat is. A pakk tehát olyan címeket tartalmaz, melyek egyaránt kivívták a játékosok és a kritikusok elismerését is. Szeptember 21-től lehet keresni az árusoknál.


Tournament módot kapott az Uncharted 3

A Naughty Dog bejelentette, hogy megérkezett az Uncharted 3 eddigi legnagyobb javítócsomagja, mely a bugok irtásán kívül komoly tartalmi extrákkal is kecsegtet. Ezek közül a legfontosabb az új Tournament mód, mely egy három szintre osztott bajnokság, egyre jobb és jobb jutalmakkal. A játékos a teljesítménye alapján kaphat meg speciális in-game fegyvereket és tárgyakat, melyeket az adott bajnokság időszakának végéig tarthat meg. A tournamentekre jegyekkel lehet belépni, minden idényben 10 ilyen áll majd rendelkezésünkre, de vehetünk továbbiakat a PlayStation Store-ból. A Naughty Dog természetesen egy komoly leaderboard-rendszerrel is készül, hogy mindig egyértelmű legyen, hogyan is állunk a legjobbakhoz képest. A fejlesztők a lentebb látható videóban beszélnek bővebben az 1.13-as patchről, itt a Tournament módról, itt pedig az augusztus 14-én érkező új többjátékos DLC-ről.

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. DogTheDog
2012.08.07. 23:12
Ez a Black Ops 2 nem gyenge,bar ezektol a kutyuktol rosszul leszek multiban szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mataczadri...
2012.08.08. 00:21
Tényleg nem rossz, nem tudom GSen mit fikázzák a fórumozók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kuraudo
2012.08.08. 08:30
Ez a Rain erősen cyberpunk beütésű valami lesz, vagyis ebből a pár villanásból erre tippelnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!