iPon Hírek

Aprók nagyban - 08.13.

Dátum | 2012. 08. 13.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Borderlands 2 - nem is "barátnő mód" a barátnő mód

Ahogy arról már délutáni hírünkben írtunk, John Hemingway, a Borderlands 2 vezető fejlesztője elmondta, hogy az egyik DLC-ben majd bevezetnek egy karaktert, melynek Mechromancer a neve, és egy különös skillfával érkezik. Ezt úgy hívják, hogy Best Friends Forever, és gyakorlatilag könnyebbé teszi a játékot, pl. leegyszerűsíti a célzást. Hemingway elmondta, az ötlet akkor jött, amikor az első concept rajzokat készítették a karakterről, és úgy gondolták, ez eddig a Borderlands-világ legaranyosabb hőse. Ekkor gondolta úgy a fejlesztőcsapat, hogy készítenek hozzá egy olyan képességfát, amit jobb kifejezés híján "barátnő fának" neveztek el. A rajongók, főleg a női rajongók aztán emiatt gyorsan elkezdték ostorozni a Gearboxot, mondván, ez úgy tünteti fel a nőket, mint akik eleve bénábbak a játékhoz. Randy Pitchford, a stúdió vezetője ezért gyorsan reagált: itt egyáltalán nem "barátnő módról" van szó, pusztán arról, hogy bárki játszhasson együtt egy olyan ismerősével, akit érdekel a játék, érdekel a világ, de nem túl gyakorlott az FPS-ekben. Tehát hívhatnák akár "noob fának" is.


Darksiders II - betekintés az arénába

Néhányan viccesen "Legyen ön is milliomos" vagy még inkább "Mindent vagy semmit" módnak nevezik a Darksiders II Crucible módját, mely gyakorlatilag egy 100 szintes aréna kihívást takar. A játékosok azonban minden ötödik szint után úgy dönthetnek, hogy abbahagyják, és elviszik az addig megszerzett jutalmakat, vagy újabb öt kört vállalhatnak, nagyobb nyereményért - ha azonban elbuknak, akkor minden odavész. Az egészet az alant látható videóban a lead combat designer, Ben Cureton mutatja be:Teljesen felvásárolta az Epic a People Can Fly-t

Érdekes nap volt ez az Epic és a People Can Fly számára, bár az érintettek valószínűleg nem az "érdekes" jelzőt használnák. Először is Mike Capps bejelentette, hogy három kulcsember távozik az éppen a Gears of War: Judgment fejlesztésén dolgozó csapatból. Köztük van a kreatív vezető Adrian Chmielarz, valamint Andrzej Poznanski és Michal Kosieradzki. Habár ez némileg váratlan hírként jött, nem sokkal később kiderült, honnan fúj a szél: Mark Rein elmondta, az Epic teljesen felvásárolta a lengyel stúdiót, 2007-ben ugyanis csak többségi tulajdont tudtak benne szerezni - végül ez vezetett az három úriember távozásához. Chmielarz ugyanakkor elmondta, a Gears of War: Judgment a legjobb kezekben van, és fantasztikus játék lesz, Rein pedig biztosított mindenkit arról, hogy a távozottakkal továbbra is együttműködnek, sőt Chmielarz következő játékbejelentésében is részt fognak venni.


Gran Turismo 6 - nincs dátum

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo atyja elmondta, hogy nem mond semmit - már, ami a Gran Turismo 6 megjelenési dátumát illeti. Az úriember úgy döntött, hogy az ötödik rész hibájából tanulva ezúttal nem fogja idejekorán elárulni a megjelenést, mert ha késnek (és a GT5 esetében ez elég sokszor megtörtént), a rajongók megint számonkérik majd.


Guardians of Middle-earth - bemutatkozik Galadriel és Uglúk

Két oldal, két hős. Habár Tolkien valószínűleg azonnali szívrohamot kapna, ha még élne (és ha tudná, mi az, hogy előzetes), hogy egyáltalán egy előzetesben emlegetjük a hatalmas tünde Galadrielt és az uruk-hai harcos Uglúkot, de a Guardians of Middle-earth-ben gyakorlatilag ugyanazon a szinten vannak. Nagy feladatot vállaltak magukra a fejlesztők a játékkal: meg kell mutatniuk, hogy az eddig főként PC-n hódító MOBA-műfaj konzolokon is megállja a helyét.Késhet Európában a Nintendo Wii U

A Nintendo Wii U gyártásában résztvevő ismeretlen forrás, valamint egy magát GameStop alkalmazottnak állító másik forrás is azt fecsegte ma, hogy a Wii U később jöhet Európába, mint az Egyesült Államokba és Japánba. A híresztelések szerint a legnagyobb problémát az összetett kontroller gyártása jelenti, aminek következtében a Nintendo jóval kevesebb példányt tud elkészíteni a konzolból, mint azt korábban remélte. A források szerint a japán vállalat az Egyesült Államokban a hálaadást követő napon, vagyis a fekete pénteken szeretné piacra dobni a Wii U-t, ekkor ugyanis a legtöbb áruház hatalmas leértékelésekkel csábítja be a vevőket. Nagyjából ezzel párhuzamosan, vagy egy kicsit előbb indulhat a konzol Japánban, azonban úgy néz ki, hogy Európának legalább decemberig várnia kell - a Nintendo célja nyilván itt is legalább a karácsonyi szezon elcsípése.


Közeleg a digitális értékesítések uralma

Peter Moore, az Electronic Arts COO-ja arról beszélt a Reutersnek, hogy maximum két-három éven belül a digitális értékesítések már több forgalmat fognak generálni a cégnek, mint a fizikai eladások. Az EA jelenleg 41 különböző közösségi és ingyenes játszható anyaggal rendelkezik, és Moore elmondta, az év végéig további címeket fognak bejelenteni.

Az Electronic Arts digitális eladásokból származó bevételei az utolsó 12 hónapban 1,3 milliárd dollárt tettek ki, míg a fizikai adathordozókon történő értékesítésből 2,6 milliárd jött be. A következő üzleti év végére Moore előrejelzései szerint a digitális bevételek 1,7 milliárdot is kitehetnek majd. Az operatív igazgató szerint a kiváló eredmények a cég tőzsdei értékén is látszanak: szerinte a befektetők végre elkezdték meglátni a rációt az Electronic Arts stratégiájában, így annak papírjai növekedésnek indultak.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Skorbut
2012.08.14. 00:02
A végén még az EA lesz az első Digital Only disztribútor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2012.08.14. 13:18
Ez az EA egyre nagyképűbb. Na EZÉRT nem fogom megvenni, csak letölteni a termékeiket. Digitális vásárlás... Olyan, mintha vennél egy zacskó cukrot, de csak a csomagot kapod. Kézzel nem foghatod, nem díszeleghet a példány a polcodon. Semmi értelme. Kiveszik belőle az érzés. Mint ezek a digitális könyvek, vagy ebukkok. Oké, kicsi, elfér, elejted akkor meg összetöröd. Könyvnek is van egyfajta illata, fogása, amitől jobban bele lehet élni magad az olvasásba. Az e-booknál meg simogatod a képernyőt. Istenkém... habár ezek az okostelefonok mindenkit meghülyítenek, már lassan ott tartunk, hogy egy kütyüvel fogunk még sz*rni is, nem csak telózni/netezni/játszani. Hm...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!