iPon Hírek

Aprók nagyban 09.24.

Dátum | 2012. 09. 24.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Molyneux retteg a Curiosoty kiadása előtt

Peter Molyneux, az egykori Lionhead és Microsoft Studios nagyfőnök úgy tűnik, hogy rendesen elkezdett félni a kis csapata által készített indie játék kiadása előtt. A GameIndustry-nek nyilatkozva elmondta, sokszor olyan gondolatok keringtek a fejében, hogy "Miért nem csináltam egy egyszerű Texas Hold 'Em-játékot", valamint, hogy egy Red Dead Redemption-stílusú pókerjátékkal gyakorlatilag rommá kereshette volna magát, és tökéletesen boldog lehetett volna. Molyneux számára azonban egy magasabb, fenségesebb cél elérése a lényeg a Curiosityvel, és ezért nem lesz a játékban tutorial sem. Molyneux elmondta, szívesen tenne oktatómódot az anyagba, de az már nem lenne ugyanaz, szerinte ugyanis az a játék célja, hogy kiderüljön, ki a leginkább motivált, ki tud rájönni olyan dolgokra, amire a többiek nem. Éppen ezért konkrétan a játékmenetről sosem fognak részleteket mondani, azt mindenkinek magának kell felfedeznie - így lesz teljes a kísérlet.


Saints Row: The Third - jön a teljes csomag 

Saints Row: The Third - The Full Package néven érkezik a népszerű játék a hozzá kiadott összes DLC-vel együtt, jelentette be a THQ. Az alapjáték mellett megkapjuk a Genkibowl VII, a Gangstas In Space, és a The Trouble With Clones csomagokat, valamint 30 kisebb DLC-t. A THQ-tól Kevin Kraff elmondta, a rajongók kérték egy teljes csomagos kiadást, ők pedig örömmel teljesítették a kérést. A pakk november 9-én jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.


Medal of Honor: Warfighter - újra ismerkedünk

Megjelent a SEAL Team 6 oktatóvideo az új Medal of Honorhoz, amiben most épp egy elég brutálisan felszerelt osztagot ismerhetünk meg, akik mindenféle robbanószerrel indulnak harcba. Nem jön konzolokra a Project Eternity

Feargus Urquhart, az Obsidian ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy sem konzolokra, sem pedig tabletekre nem jön a Project Eternity. Elmondta, ezzel a játékkal minden tekintetben az a céljuk, hogy az igazi, klasszikus PC-s szerepjátékokhoz térjenek vissza, így mindenképp egér és billentyűzet kell majd hozzá. Urquhart gyorsan hozzátette, hogy ez nem azt jelenti, hogy a konzolos játékok ne lennének jók, egyszerűen csak mások - ahogy láttuk azt például a Baldur's Gate: Dark Alliance esetében is. Abba a hibába pedig nem akarnak beleesni, hogy valami köztes megoldást választanak, mert úgy igazából senki nem járna jól.


Támogatja a Windows 8-at a Blizzard

Habár korábban a Valve-főnök Gabe Newell Windows 8 ellenes megnyilvánulásaira reagálva Mike Morhaime, a Blizzard elnöke is azt nyilatkozta, hogy a Microsoft új operációs rendszere nem fog éppen kedvezni a cégnek, most Darren Williams, vezető szoftvermérnök mégis pozitívan áll a dolgokhoz. Elmondása szerint semmi különösebb félelmük nincs a Windows 8-cal kapcsolatban, és természetesen arra az operációs rendszerre fognak továbbra is fejleszteni, ahol a közönségünk van - ez pedig nyilvánvalóan a Windows.


Játék közben az Assassin's Creed 3-mal

A VG247-nek volt szerencsére élesben kipróbálni az Assassin's Creed 3-at, ráadásul egy olyan küldetést, mely a Sequence 6 névre hallgat, és valahol a történet közepén kap helyett. Látványos akciónak lehetünk szemtanúi, ha beletekintünk, ráadásul láthatunk működés közben néhány új fegyvert is, mindezt Bostonban.Elérhető az XCOM: Enemy Unknown demója

A mai naptól elérhető Steamről az  XCOM: Enemy Unknown PC-s demója, mely két tutorial küldetést tartalmaz az egyjátékos módból. A kiadó 2K megerősítette, hogy hamarosan az Xbox 360-as és PS3-as demót is közzé teszik.


Call of Duty: Black Ops 2 - félelmetes zombik

Érdekes és hangulatos, szinte már félelmetes előzetest kapott a Black Ops 2 zombimódja, némi '50-es évekbeli zenei aláfestéssel. Ez még azonban nem minden, a Treyarch ugyanis megerősítette, hogy PS3-as Black Ops 2-vásárlóknak lehetősége lesz feltelepíteni a merevlemezre a textúrákat. David Vonderhaar, a multiplayerért felelős vezető fejlesztő úgy véli, ez ugyan jelentős teljesítménybeli javulással nem nagyon fog járni, azonban számos Call of Duty-rajongó azért szeretné a telepítés lehetőségét, hogy a hosszú órákig tartó többjátékos menetek alatt a gép ne pörgesse és ne használja el feleslegesen a Blu-ray lemezt.Három évnyi jóság jön még PlayStation 3-ra

John Koller a Sony hardveres marketingért felelős vezetője elmondta, a következő 3 évre fantasztikus first-party játékok érkeznek majd a PlayStation 3-ra, melyek tetemes részéről még egyáltalán nem beszéltek a közönségnek. Koller biztosított mindenkit arról, hogy a következő években erős marad a PS3-támogatottsága, sőt még azon túl is, ugyanis amíg a fejlesztők ennyire akarnak rá játékokat készíteni, addig biztos, hogy ők sem fogják elhanyagolni a konzolt.


Régiózáras lesz a Nintedo Wii U

Habár hivatalosan még nem jelentette be a Nintendo, mindenesetre egy NeoGAF fórumtag a japán Famitsuból idézett egy szöveget, mely szerint a Wii U a Wii-hez, a 3DS-hez és a DS-hez hasonlóan régiózáras lesz, tehát az adott területen eladott konzollal csak az adott területen árusított játékok működnek majd. Ez általában különösen fájó pont a Nintendo-rajongóknak, hiszen a japánok erősen más játékfelhozatallal rendelkeznek a szigetországban, mint a világ többi része.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!