iPon Hírek

Aprók nagyban 09.28.

Dátum | 2012. 09. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Vak WoW-játékost jutalmazott a Blizzard

Januárban bukkant fel először a megdöbbentő történet egy brit katonáról, Ben Shaw-ról, akit Irakban megsebesített egy bomba, melynek következtében elveszítette látását. Hihetetlen módon azonban régi kedvencét, a World of Warcraftot nem hagyta abba, Hexu néven futó enhancement shamanjával a mai napig játszik. Ebben segítségére van Owen, Skóciából, aki Davidian nevű death knightjával különböző makrókat használ társa segítésére, így az tud harcolni, javítani, sőt, még raidelni is. A Blizzard két, különleges tárggyal jutalmazta őket: a Hexu’s Amplifying Helm és a Davidian’s All-Seeing Eyes azt hiszem, elég egyértelmű nevekkel rendelkeznek. Ennél is meghatóbb azonban a két tárgyon található különleges leírás. Az elsőn a “A man with a friend is never without vision”, a másodikon pedig a “Sharp enough to see for two men” olvasható.


18 percen át mogoz a Hitman: Absolution többjátékos módja

A Square Enix 18 percnyi in-game videót tett közzé a Hitman: Absolution új multiplayer módjáról, mely a Contracts névre hallgat. Hogy némileg meg is értsük, amit látunk, a játék rendezője, Tore Blystad, és egy másik munkatárs, Travis Barbour szolgáltat némi kommentárt. A Contracts mód lényege, hogy a játékosok létrehozhatnak és megoszthatnak egymással különböző kihívásokat. A fejlesztők elmondták, csábító volt, hogy klasszikus multiplayer módokat építsenek az új Hitmanbe, azonban végül egy olyan mellett döntöttek, ami igazán illik a sorozat stílusához. A kihívások létrehozásakor megszabhatjuk a pályát, a célpontot, a használható fegyvereket, és számos más, egyéb szabályt.UT3-botok teljesítették a Turing-tesztet

Oké, nem a játék alap, beépített botjai, de attól még érdekes kísérletről van szó. A University of Texas kutatói olyan mesterséges intelligenciával megáldott Unreal Tournament 3-botokat készítettek, melyek sikeresen átmentek a Turing-teszten. A teszt lényeg gyakorlatilag az, hogy a mesterséges intelligencia sikeresen hitesse el a vele kapcsolatba lépő emberrel, hogy ő is ember. Ami érdekes, hogy a bírák a két UT3-botot az esetek 52%-ában hitték embernek, míg az igazi emberi játékosokat csak 42%-ban. Persze egy FPS-ben az MI nem megy olyan mélységekig, hogy már várjuk a Skynetet, de azért le a kalappal.


20 ezres petíció a City of Heroesért

Még az év vége előtt végleg bezárna a City of Heroes, ezt azonban a rajongók nem kívánják hagyni. Indult egy petíció, melyet már 20 ezren írtak alá, a közönség azonban nem állt meg itt. Összedobtak 1000 dollárt annak érdekében, hogy egy nagy, közös ebédre hívják meg a Paragon Studios fejlesztőit, és éreztessék velük támogatásukat és hálájukat. A fanok egyébként súlyosan kétségbe vannak esve: egyikük például egy megható levelet írt az NCSoftnak azt ecsetelve, hogy a kiadó alkalmazottainak játszani kellene a City of Heroes-zal, hogy meglássák, miért is érdemes megtartani azt. Az események visszafordítására azonban kicsi az esély: az NCSoft már elkezdte visszautalni a játékosoknak az előfizetési díjakat. 


30 éves a Macross

A Namco Bandai frissen bejelentett Macross-játéka máris kapott egy trailert, mely kifejezetten a sorozat 30. születésnapjára készült. Japánul nem árt hozzá tudni.

 GRID 2 - nincs kizárva Wii U-ra

A GRID 2 producere, Lain Smith elmondta, minden lehetőség adott ahhoz, hogy az autós játékot elhozzák Wii U-ra. Sőt, valójában semelyik Codemasters-játékkal kapcsolatban sem zárná ki, hogy megjelenhet a Nintendo új konzoljára. Persze azt ő is elismeri, hogy bizonyos anyagok bizonyos platformokhoz illenek jobban, és ez egy fontos üzleti döntés, amit viszont hamarosan meg kell majd hozniuk.


Új stúdiót nyitott a Maxis

Finnországban terjeszkedik a Maxis, konkrétan Helsinkiben nyitott új stúdiót. A csapat elsődlegesen a The Sims-franchise-ra épülő mobilos játékokat fog készíteni a Playfish Global Studios alelnökének, Jami Leasnak a vezetésével. A Maxis vezetője, Lucy Bradshaw elmondta, a stúdiónak és az Electronic Artsnak is kiemelkedően fontosak a mobilos piacok, így létszükséglet számukra, hogy a Sims komoly jelenlétet produkáljon ezeken a területeken is.


Törölték az NBA Live 13-at, csak jövőre jön

Az EA Sport alelnöke, Andrew Wilson hozta a sokak számára szomorú tényt, mely szerint az NBA Live 13 nem jelenik meg. Hogy a rajongók könnyebben feldolgozzák a tényt, Wilson elmesélte az egész történetet. Ezek szerint, amikor eldöntötték, hogy visszahozzák az NBA Live-sorozatot, átették az egészet egy új stúdióhoz, friss csapatot építettek köré, behozták a legújabb technológiákat, melyeket a többi sportjátékban is bevetetettek, és mindezt azért, hogy valaha készült legjobb kosárlabdás játék lehessen. Sokáig úgy gondolták, hogy a megfelelő úton haladnak, azonban az utóbbi napok tapasztalatai egyértelműen azt mutatták, hogy nem lesznek kész a játékkal októberre, a szezon közepén pedig nem szeretnék megjelentetni az anyagot. Végül úgy döntöttek, hogy végigvárják a szezont, fejlesztik a játékot, és csak jövőre fogják kiadni. Wilson reméli, hogy a rajongók megértik majd a döntést, amikor 2013-ban kipróbálják a csúcs online szolgáltatásokkal, és végletekig csiszolt játékmenettel érkező NBA Live 14-et.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Atocha
2012.09.29. 09:21
Oké, hogy én értem mit jelent, de...
Soha nem értettem, hogy ha valaki képes egy cikket lefordítani, megírni magyarul, akkor miért hagy benne pár angol idézetet, amit nem fordít le. Bármilyen hihetetlen a magyar gémer társadalom nagy része nem tud angolul így a "megható WoW-sztori" egyik fele sz@rt sem ér az olvasónak.
Szóval kedves Ipon... javítsátok ki cikket, mert szerintem ez így fair.
Igazán sajnálom, ha ezzel valakinek a lelkébe másztam valakinek, de ez MAGYARORSZÁG! Még ha szét is van szabdalva, darabokra is van esve és azon munkálkodnak, hogy ami megmaradt az is menjen tönkre mihamarabb, de ha lehet egy magyar oldalon olvassunk magyarul.

Köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. i2k010
2012.09.29. 10:12
@Atocha:

"A Blizzard két, különleges tárggyal jutalmazta őket: a Hexu’s Amplifying Helm (Hexu Erősítő Sisakja) és a Davidian’s All-Seeing Eyes (Davidian Mindenlátó Szeme) azt hiszem, elég egyértelmű nevekkel rendelkeznek. Ennél is meghatóbb azonban a két tárgyon található különleges leírás. Az elsőn a “A man with a friend is never without vision” (Az ember egy barát oldalán sosem marad Sötétben), a másodikon pedig a “Sharp enough to see for two men” (Két ember helyett is élesen lát) olvasható."

Remélem, segítettem a fordításommal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. GyaxyBoy
2012.09.29. 14:37
Törölték az NBA Live 13-at, csak jövőre jön!

Egyes helyekről már elérhető!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Atocha
2012.09.29. 15:27
@i2k010:

Köszönöm, de nem nekem kellett fordítani, hanem annak aki nem tud angolul, bármilyen beszédes is legyen a név. Aki nem ért angolul, annak a cikk ezen része semmit nem fog jelenteni, pedig valóban megható kis történet.

De a többiek nevében is köszi! Én azért nem fordítottam, mert szerettem volna rávenni az ipont, hogy javítsa ki a cikket, de nem nagyon figyelnek a hozzá szolokra sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. GyaxyBoy
2012.09.29. 18:41
@Atocha
Nekem ez kicsit kamu szagú amit írtál előttem....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!