iPon Hírek

Aprók nagyban - 09.05.

Dátum | 2012. 09. 05.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Far Cry 3 - így harcolj a pszichopaták ellen

Megérkezett a Far Cry 3 túlélési tippgyűjteményének újabb része, melyben megfigyelhetjük, hogyan érdemes felvenni a harcot a pszichopatákkal, a drogokkal, és úgy általánosan, az emberiség söpredékével. A játék megjelenése persze közben egyre közelít: nincs már sok idő novemberig, amikor végre lecsaphatunk rá PC-n, Xbox 360-on és PS3-on.

 A Total War-sorozat és a játékdesign

A Total War: Shogun vezető fejlesztője, Renaud Charpentier úgy látszik, kialakult véleménnyel rendelkezik a dolgokról. Például arról, hogy szerinte a játékosok 20-30%-a magabiztos, de körülbelül 70% nem elég jó, és habár a legtöbben "akár még okésan is nézhetnek ki", valójában viszont nagy részük "szarul játszik" (sic). Innen aztán gyorsan témát váltott, és a játéktervezésről kezdett beszélni, ami szerinte messze a legfontosabb dolog, és ezen lehet leginkább elbukni, nem pedig a technológián, vagy a művészeti oldalon. Azonban úgy véli, ez sok fejlesztőcsapatnál még mindig nem egyértelmű, ezért kapunk egy rakás olyan játékot, amit 30 perc után megununk, és sok ember sok évnyi munkája megy a kukába. Az úriember ismét egy kicsit vulgáris példát hozott: "nem lehet a szart egy remek játékká változtatni a gyártás utolsó heteiben". Éppen ezért a stúdiók számára sokkal fontosabb lenne, hogy rendesen elkészítsék a játéktervet, és megfelelő mennyiségű időt töltsenek a fejlesztés elején a prototípusokkal történő kísérletezéssel és iterációval.


Elérhető a Forza Motorsport 4 szeptemberi autós csomagja

Menetrendszerűen megérkezett a Forza Motorsport 4 legújabb autócsomagja, mely a Pennzoil Car Pack névre hallgat, és 560 MS pontért cserébe 11 legendás járgányt bocsát a rendelkezésünkre. Ezek a következők:

2013 Viper #91 SRT Motorsport GTS-R
2013 Viper #93 SRT Motorsport GTS-R
1968 Alfa Romeo 33 Stradale
1960 Aston Martin DB4 GT Zagato
1958 Austin-Healey Sprite MKI
1953 Chevrolet Corvette
1965 MG MGB GT
1955 Mercedes-Benz 300 SLR
1967 Volkswagen Karmann Ghia
1983 GMC Vandura G-1500
2011 Citroën DS4


Hatalmas új előzetesen a The Last of Us

Az alant látható előzetest először az E3-on mutatták be a sajtó néhány kiválasztott tagjának. Gyakorlatilag alig pár ember látta, most azonban már mindenki csodálkozhat: ez a játék bizony komolyan ütni fog.

 Tomb Raider - Lara mindenkihez közel áll majd

Darell Gallagher, a Crystal Dynamics vezetője úgy gondolja, nagyon itt volt már az idő arra, hogy komolyan megváltozzon Lara karaktere. Az utóbbi 15 évben ugyanis a játékosoknak elég nehéz volt azonosulni egy olyan nővel, aki milliomos, elit, túlzottan magabiztos, és szinte legyőzhetetlen kalandozó. Gallagher úgy fogalmaz, Lara olyan volt, mintha a királynő unokahúga lenne, és egy ilyen karakter nem sok hétköznapi emberhez áll közel. Ezzel szemben az új Lara inkább egy egyszerűbb, hétköznapibb lány lesz. Példaként Keira Knightley-t hozta fel, aki annak ellenére, hogy híres színésznő, valójában egy nagyon kedvelhető, közvetlen angol nő. A Crystal Dynamics sok nehéz döntést volt kénytelen meghozni a Tomb Raider újraindításakor, inspirációért azonban a filmiparhoz fordultak, és feltették maguknak a kérdést: hogy maradt a Batman és James Bond releváns az évek alatt? A választ természetesen a Batman Begins és a Casino Royale adta meg, a tanulság pedig az volt, hogy minden generációnak megvan a Batmanje és Bondja - s ugyanez lesz a Tomb Raiderrel is.


Újra mozog a The Incredible Adventures of Van Helsing

A NeoCore teljesen új stílusban próbálja ki magát a Van Helsing-játékkal, mely 2012 végén jelenik majd meg PC-re és XBLA-ra. Az új előzetesben lecsapunk néhány érdekes lényre.

 
Remote play a God of War és a Shadow of the Colossus kollekciókban

A Sony egy patch-csel lehetővé tette, hogy kihasználjuk a PlayStation Vita és a PS3 együttműködésével létrejövő Remote Play funkciót a God of War Collectionben, és a Shadow of the Colossus Collectionben. Az ingyenes javítás után arra is lehetőségünk adódik, hogy az R2 és L2 gombokat beállítsuk a PS Vita hátsó érintős részére.


Assassin's Creed 3 - az utolsó dinoszaurusz-projekt

Az Assassin's Creed 3 kreatív igazgatója, Alex Hutchinson úgy véli, ez a játék lesz az egyik utolsó, amelyik még igazi, szörnyeteg méretű AAA-kategóriás anyag, melyen ráadásul több stúdió dolgozik egyszerre. Hutchinson elmondta, egyre kevesebb ilyen játék készül, annak ellenére, hogy a játékipar gyakorlatilag polarizálódott: vagy kisebb, indie vagy közösségi játékok készülnek, vagy nagy címek, a kettő közötti rész azonban szinte kihalt. Ennek ellenére kész csoda, és egyben szerencsés véletlen, hogy az  Assassin's Creed 3 ebben a formában összejöhetett: megvolt a tapasztalt csapat, akik már hosszú ideje dolgoztak a sorozaton, a Ubisoft is teljes támogatásáról biztosította őket, ráadásul majdnem 3 véig dolgozhattak a projekten, ami manapság már ritkaság. Viszont minden esély megvan rá, hogy a hatalmas befektetés többszörösen jön vissza: a hardveres platformok kifinomultak, a technológia már készen állt, nem kellett vele sokat foglalkozni, a konzolok felhasználói bázisa pedig hatalmasra nőtt. A kreatív igazgató végül megjegyezte: ez valószínűleg egy olyan lehetőség, ami egy ember életében egyszer adatik meg, így igyekeztek kihasználni.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. kray
2012.09.06. 08:19
A Far Cry 3 játék helyett lassan Far Cry 3 megmondom, hogy mit csinálj, mert olyan hülye vagy, hogy úgyse jössz rá magadtól akciófilmet kellene kiadniuk...

Az Ubisoft meg állandóan sír mint egy ..., ha valaki normális játékot csinál azt megveszik. Érdekes a Witcher 2-ből nem fogyott annyi, mint az Ubisoft bármelyik termékéből, mégis pozitívan állnak hozzá, hogy de jó, hogy ennyi elkelt és örülnek.

Szóval kedves játékkészítők, ahelyett, hogy eljátsszátok a hattyú halálát jó lenne inkább értelmes játékokat gyártan és akkor vennék őket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kuraudo
2012.09.06. 11:11
Amikor bemutatták először a Viper SRT-t és mellette a GTS-R verziót, már sajnos elég nyilvánvaló volt, hogy a Gran Turismo-ban nem csak Lyamaucsi bénasága miatt nem fogjuk viszontlátni az autót: hatalmas Forza logo díszelgett az oldalán. Ők tudják, hogy odaát mekkora reklámlehetőség... Vérzik a szívem .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Qouzey
2012.09.06. 13:42
A The Last of Us hatalmas siker lesz, sajnálom hogy nem érkezik PC-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!