iPon Hírek

Aprók nagyban - 10.08.

Dátum | 2012. 10. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Két DVD-n jöhet a Medal of Honor: Warfighter

Ben Jones, a Warfighter egyik designere elmondta, a generáció vége felé egyre többször fogjuk látni, hogy az Xbox 360-as játékok több lemezen érkeznek, egyszerűen azért, mert már a Blu-ray kapacitására lenne szükség. Jones szerint az új Medal of Honor sok tartalommal rendelkezik, így számukra is elég esélyes a két DVD, bár ezt nem erősítette meg egyelőre, mint ahogy azt is csak sugallta, hogy a második lemezen feltelepíthető, magas felbontású textúrák kapnak majd helyet.


Mozgásban a Wii U felhasználói felülete

A New York-i Nintendo nyílt napon valaki lekamerázta a Wii U menürendszerét. Azt nem állíthatnánk, hogy a Metro felülethez képest túlzottan modernnek tűnne, de láthatóan egész szépen fut.

 Zombik nélkül jön a Black Ops: Declassified

A PlayStation Vitára érkező Call of Duty: Black Ops: Declassified zombik nélkül jelenik meg, árulta el a szomorú hírt az Activision. A cég szerint ennek az az oka, hogy a 4vs4 online multiplayer fejlesztésére koncentráltak inkább. Ennek ellenére a játék tartalmazni fog egy Hostilities néven futó játékmódot, mely hasonló játékélményt nyújt majd, mint nagykonzolon a zombimód, csak éppen emberi ellenfelek ellen.


Képregény az InJustice mellé

Ed Boon, a Mortal Kombat legendás designere elmondta, mindenképp készítenek egy képregényt az InJustice: Gods Among Us mellé, mely igyekszik majd bemutatni a játék előtti eseményeket. Boon azt reméli, a Mortal Kombathoz hasonlóan az InJustice-ból is kinőnek majd később egyéb franchise-lehetőségek, de egyelőre csak a képregény az, ami teljesen biztos.


007 Legends - a nyitány

Az Eurocom elérkezettnek látta az időt arra, hogy kiadja a 007 Legends nyitóvideóját. A játék egyébként október. 16-án jelenik meg, és, ahogy arra a video is felhívja a figyelmünket, lenyűgöző sztárparádét vonultat fel.

 Sandbox-elemek az új Bungie-játékban

A Bungie felhívta a figyelmünket egy tényre, mely felett a játéksajtó valamiért teljesen elsiklott: még 2011 áprilisában felvették a Red Dead Redemption designerét, Danny Bullát, aki a cég elmondása szerint "egyelőre nem akart senkit hozzákötözni a vonatsínekhez". Cserébe viszont számos ötlettel gazdagította a Bungie készülő játékát, főként sandbox-fronton. Ezen kívül megtudhattuk, hogy a készülő anyagban olyan hangeffektusok kapnak majd helyet, melyek elkészítéséhez fel kellett venniük kisebb hadseregnyi művészt.


Új Need for Speedhez keresnek munkaerőt

Az Electronic Arts Gothenburg keres az álláshirdetés szerint egy rakás embert egy új Need for Speed-játék elkészítéséhez. A szövegből egyértelműen kiderül, hogy a következő NFS is a Frostbite 2 motorra épül majd. Mivel a cégnek számos pozíciót kell feltöltenie, feltételezhetően nem a következő évi játék készül Gothenburgban, hanem esetleg majd az azt követő.


Monsten Hunter 3 Ultimate - a végső darab

Úgy néz ki, a sorozat utolsó darabja lesz a Monsten Hunter 3 Ultimate, mely érkezik Wii U-ra és 3DS-re is, a két konzol között pedig átjárhatóságot alakít ki. A Wii U változat természetesen HD-felbontásban fut, az előzetesből pedig megtudhatjuk, miért is kell mindenképpen megvásárolnunk.

 Az új konzolokig tovább csökken a játékpiac

Micheal Pachter, a Wedbrush neves elemzője úgy véli, a játékpiac utóbbi években tapasztalható visszaszorulása egészen addig nem fog megállni, amíg a Sony vagy a Microsoft nem jelentkezik egy új konzollal. Ezen az elemző szerint még az általában erős karácsonyi szezon is csak ideiglenesen fog segíteni, utána visszaáll majd a korábbi csökkenő tendencia. Pachter úgy véli, a következő 18 hónapban mindhárom nagy gyártó kiadja majd következő generációs gépét: a Nintendo ugyebár november 18-án, de szerinte a Sony legkésőbb 2013 novemberében, a Microsoft pedig szintén legkésőbb 2014 márciusában. Az elemző elmondta, valószínűleg minden kiadó soha nem látott mennyiségű új címet hoz majd ki az új gépekre, amivel végre fel tudják majd rázni a generáció végébe belefáradt játékosokat.


Guardians of Middle-Earth - megjelenés és ár

A DOTA-szerű kategóriában induló Guardians of Middle-Earth december 4-én jelenik meg PS3-ra 11,99 eurós áron, míg Xbox 360-on 1200 MS pontért vásárolhatjuk majd meg, egy egyelőre be nem jelentett dátumon. A megjelenés utáni DLC-khez szezonbérlet váltható. A játék egyébként megjelenik majd dobozosan is: ebből szintén csak a PS3-as változat kapott dátumot december 7-re, 24,99 eurós áron. Az első DLC-ben a fejlesztők ígéretei szerint Peter Jackson Hobbit-filmjéből érkeznek majd karakterek.


Elhagyhatja az MS pontokat a Microsoft?

A The Verge jelentése szerint a Windows 8-as filmes áruházban már valós pénzzel kell fizetni Microsoft pontok helyett - a bétában még az utóbbi rendszer működött. Mindez azt jelentheti, hogy a Microsoft lassan elkezdi kivezetni az MS pontokat, még akkor is, ha jelen pillanatban a Windows 8-on még mindkét rendszerben lehet fizetni a különböző tartalmakért. Mivel azonban valószínűsíthető, hogy a redmondi cég nem akarja majd töredezetté tenni a termékeinél használható fizetési modelleket, szép lassan majd az Xboxon is átveheti a pontok helyét a pénz. A képletben egyedül az nem stimmel, hogy az Xbox Live Games on Demand szolgáltatása már most is valódi pénzzel működik, így amíg a Microsoft hivatalosan nem jelent be semmit, valószínűleg nem leszünk sokkal okosabbak.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Shinjiii
2012.10.09. 08:05
Na EZT vártam. Frostbite NFS. Végre megjött az eszük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Csupman
2012.10.09. 09:05
Ha az EA nem lenne ekkora szarrágó és mindenért pénzt kérni pl: ME3 néhány értelmes DLC-je akkor talán többen vennék a termékeit és nem mennének el a régi fejlesztők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Chabe
2012.10.09. 09:34
Shinjiii: Már a The Run-t is a frostbite 2 hajtotta és a most érkező Most Wantedet is az fogja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. igergo
2012.10.09. 11:21
Ez nem teljesen igaz, a The Run frostbite volt, de az új MW Chameleon lesz csakúgy mint a Hot Pursuit (criterion fejlesztésü motor)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Chabe
2012.10.09. 13:05
igergo: Igaz bár mintha még régebben a frostbiteot emlegették volna, de akkor rosszul emlékeztem sry.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2012.10.09. 15:26
Chabe!

Tudom, hogy az hajtotta, és olyan eszméletlenül futott a HD7750-emen, hogy megszólal. Ellenben a Hot Pursuittel, melyben maxon azért be-beszaggatott.
És így van, Chameleon engine lesz, aminek nem örülök. Majd meglátjuk az optimalizáción.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!