iPon Hírek

Aprók nagyban - 10.19.

Dátum | 2012. 10. 19.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Assassin's Creed III - Desmond a középpontban

Szinte naponta érkeznek új előzetesek az Assassin's Creed III-ból, és ez valószínűleg már így is marad a megjelenésig, jobb beletörődni. Az új trailer ezúttal Desmondra koncentrál, és közben ne felejtsük el, hogy a webes játék még mindig fut.Elszakadunk Shepardtól a következő Mass Effectben

A BioWare Edmonton producere, Fabrice Condominas árulta el, hogy igen, már gondolkoznak a Mass Effect következő részén, bár a stúdió sosem tagadta, hogy folytatódni fog a franchise. Arról azonban biztosított mindenkit, hogy a következő Mass Effectben nem Shepard lesz a főszereplő, sőt, a karakter nem is fog emlékeztetni rá. Szerinte az univerzum hatalmas és rengeteg történetre ad lehetőséget, így egyelőre még az sem biztos, milyen időszakban játszódik majd a sztori. Az viszont biztos, hogy gyökeres más lesz, mint az eddigi trilógia, amit a harmadik résszel lezártnak tekint a BioWare.


Megvan a Planetside 2 megjelenési dátuma

A Sony Online Entertainment bejelentette, hogy november 20-án jelenik meg a Planetside 2, a beígért három kontinenssel. Korábban volt szó róla, hogy a játék csak a bétában szereplő két szigettel, Indarral és Esamirral jön ki, ám szerencsére a fejlesztők bele tudják tuszkolni még Amerist is, majd nem sokkal a megjelenés után érkezhet egy következő is.


Kilenc percig mozog a Total War: Rome 2

Karthágó egy neves történelmi helyszín, a Rome 2-ben természetesen fontos szerepet kap. Hogy mennyire, azt a lentebb megtekinthető 9 perces játékmenet video szemlélteti, melyet ma adott ki a Creative Assembly.2000 embert bocsát el a Sony

Kétezer embert küld el korai nyugdíjazással a Sony a japán főhadiszállásáról még ebben az évben. Ez része annak a költségcsökkentési programnak, melyet még hónapokkal ezelőtt jelentettek be, és melynek keretein belül idén 10 ezer munkatárstól kívánnak megválni. Ennek eredményeként zárt be a liverpooli stúdió és a Zipper Interactive is. A mostani elbocsátások után a Sony évente 378 millió dollárt tud megspórolni, ami nem elhanyagolható, hiszen a cég vesztesége az elmúlt üzleti negyedévben 312 millió dollár volt, amiből 45 millió dollárt a játékos divízió halmozott fel.


Elindult a 38 Studios értékeinek elárverezése

A drámai történet közepette bezárt 38 Studios és Big Huge Games értékeinek elárverezése megkezdődött. Az első aukción 180 ezer dollár értékben sikerült túladni különböző eszközökön, a szervezők pedig elégedettek voltak az eredménnyel: szerintük sokan voltak az árverésen, online és a helyszínen egyaránt. A bezárt stúdió értékeit három körben szórják szét, melyből a legérdekesebb a harmadik forduló lesz, ahol a szellemi tulajdonokat szeretnék majd értékesíteni: így tehát bárki ráteheti a markát a Kingdoms of Amalur névre, illetve a Copernicus MMO-ra. Minden befolyt pénz a befektetőkhöz megy, csökkentendő a stúdió fennmaradt tartozásait.


Beöltözős 47-es

Kissé mókás, ugyanakkor mégis teljesen komoly előzetes érkezett a Hitman: Absolutionhöz, mely azt hivatott bemutatni, milyen változatos ruhákat ölthet magára a 47-es ügynök.In-game chat a Wii U-n

A Nintendo megerősítette, hogy néhány játék, így például az Assassin's Creed III és a Call of Duty: Black Ops 2 is támogatni fogja az in-game hangkommunikációt. Ehhez azonban nem a táblakontroller beépített mikrofonját használja majd a rendszer, hanem speciálisan erre a célra gyártott, licencelt headsetet kell csatlakoztatnunk az irányítóhoz - ezeket például a Turtle Beach és a Mad Catz fogja készíteni. A dolog érdekessége, hogy habár a fentebb említett játékok valószínűleg a Pro Controllert fogják használni, a füles-mikrofon kombót mégis a táblairányítóhoz kell csatlakoztatnunk. Az egyelőre nem tudni, hogy érkezik-e vezetéknélküli headset a Nintendo konzoljához.


Launch traileren a Halo 4

Irgalmatlanul ütős launch traileren láthatjuk viszont a megjelenés előtt álló Halo 4-et. Az előzetest a Harcosook klubjáról is ismert David Fincher felügyelte, és állandó társa a bajban, Tim Miller rendezte. Az élőszereplős és CGI technikákat vegyító trailer majdnem 3 perces, és főként arra koncentrál, mennyire keményarc is Master Chief. A játék egyébként november 6-tól lesz megvásárolható.Csökkentek az Xbox 360 eladásai

A szeptember 30-cal véget ért első üzleti negyedévben a Microsoft 1,7 millió Xbox 360-an adott el, ami jóval kevesebb, mint a tavaly ugyanebben az időben elpasszolt 2,3 millió gép. Az Entertainment and Devices részleg üzemi eredménye összességében 94%-kal esett vissza 1,95 milliárd dolláros forgalom mellett. Az Xbox 360-hoz köthető bevételek 24%-kal csökkentek, és 418 millió dollárt tettek mi, ami főként annak tudható be, hogy kevesebb játékot adtak el, hiszen most nem volt a Gears of War 3-hoz hasonló húzónév. Az eredményt viszont valamelyest javította az Xbox Live-ból származó extra bevétel. A Microsoft viszont most néz igazán erős negyedév elé: érkezik a Windows 8, a Windows Phone 8, a Surface és a Halo 4 is.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. rastawicc
2012.10.20. 08:52
Az Xbox 360-hoz köthető bevételek 24%-kal csökkentek, és 418 millió dollárt tettek mi, ami főként annak tudható be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2012.10.20. 14:52
Mass Effect... persze!
A Halo trailer eddig jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Andrush198...
2012.10.22. 17:58
na ezért kell egy HALO film!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.10.22. 19:42
En azert megvizsgaltatnam a befektetoi hozzaallast is a 38 Studios bukasaval kapcsolatban.
Elegge ugy tunik,hogy szemelyes problemak miatt bukott az egesz hirtelen.
Minden esetre ez igy eleg megalazo az egesz iparra nezve,ahogy nyilvanosan elbannak a maradvanyokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!