iPon Hírek

Aprók nagyban - 11.21.

Dátum | 2012. 11. 21.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Dátumot kapott a GTA: Vice City 10th Anniversary Edition

A Grand Theft Auto: Vice City tizedik szülinapjára készített kiadás december 6-án jelenik meg Androidra és iOS-re. Az ára 5 dollár körül alakul majd, és persze némileg feljavított grafikával, és testreszabható irányítással érkezik.


PS3-ra és Vitára is megjött a Sine Mora

Az Xbox 360-ra már megjelent Digital Reality-játék, a kissé durva Sine Mora mától elérhető PS3-on és PS Vitán is. Mindkét verzió kapott egy kis extrát: PS3-on egy challenge mode került be, mely viszonylag rövid, az alap kampányból átalakított pályákon zajlik. A Vitán pedig érintős irányítást és egy GPS-szel összekapcsolt galériát kapunk - bármit is jelentsen az utóbbi.


Új kreatív igazgatót választot a Zynga

Mike Verdu, a cég korábbi kreatív vezetője augusztusban hagyta el a céget, utódát azonban csak most fedték fel. Ő Tim LeTourneau, aki korábban a játékokért felelős alelnöke volt, és az ő keze alatt startolt el többek között a Farmville 2 is.


Reklámokon a ZombiU

A Wii U kifejezetten sikeres launch címe két új TV-reklámot kapott az Egyesült Királyságban. Itt mozgás közben láthatjuk a játékot, illetve egy kis betekintést nyerhetünk a multiplayer részbe is.

 Wii U - egy játék után nyereséges

Habár a Nintendo szokásától eltérően ezúttal némi veszteséggel árulja legújabb konzolját, nem kell sok ahhoz, hogy ez nyereségbe forduljon. Reggie Fils-Amie, a Nintendo of America vezetője elárulta, a konzoltulajoknak csak egyetlen játékot kell vásárolniuk ahhoz, hogy a Nintendo számára máris profitba forduljon a dolog. Fils-Amie hozzátette, alapvetően az üzleti modell továbbra sem változott: a cél a minél nagyobb felhasználói bázis kialakítása, majd számukra minél több szoftver és szolgáltatás értékesítése.


Költözik, bővül a Telltale Games

Úgy tűnik, a Telltale-nek beválik, hogy minden energiáját egy olyan műfajba fekteti, amiről sokan úgy gondolták, már régen halott. A játékait az esetek többségében szívvel-lélekkel készítő stúdió sikeresen működik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy hamarosan költöznek egy nagyobb irodába, amely 160 alkalmazott befogadására lesz képes. A cég jelenleg 125 munkatárssal dolgozik (ami duplája a két évvel ezelőtti adatnak), így nem nehéz kiszámolni, jövőre mennyivel szeretné bővíteni az alkalmazottak listáját. 


Mindjárt itt a PC-s Assassin's Creed 3

A héten érkezik PC-re is az X360-ra és PS3-ra már elérhető Assassin's Creed 3, aminek örömére a Ubisoft természetesen kiadott egy új előzetest - mintha nem láttunk volna már eleget a játékból. Örömhír viszont, hogy a PC-s verzió alapból tartalmazni fogja az eddig megjelent javításokat, ami ráfér a játékra, alapból ugyanis a sorozattól szokatlan módon eléggé bugos volt. Az információk szerint a játékból egyébként 3,5 millió példány ment el az első héten.THQ - további kölcsönök, távozó CFO

A THQ sikeresen megállapodott az egyik legnagyobb hitelezőjével, a Wells Fargóval annak érdekében, hogy egyelőre ne kelljen visszafizetnie a számára nyújtott 50 millió dolláros kölcsönt. Az új időpont, 2013. január 15-e, amikorra viszont valószínűleg továbbra sem lesz sok pénze a kiadónak, hiszen majdnem minden nagy megjelenését elcsúsztatta későbbre. Éppen ezért a THQ tárgyalásba kezdett és már közel áll a megállapodáshoz egy befektetővel, melynek megjelenése az ígéretek szerint megnyugtatja majd a részvénytulajdonosokat. Ezzel párhuzamosan ismeretlen okokból távozott a kiadó pénzügyi igazgatója, Paul Pucino, aki 2009 óta töltötte be pozícióját. Helyettesét még nem nevezték meg.


Metro: Last Light - túl lassú a Wii U

A Metro: Last Light vezető programozója nem volt túl diplomatikus, amikor arról kérdezték, jöhet-e a játék a Nintendo új konzoljára. Konkrétan a következőt találta mondani: "A Wii U-nak egy rettenetes, lassú processzora van." - szóval a válasz valószínűleg nemleges. Huw Beynon a THQ-tól ennél némileg finomabban fogalmazott, és elmondta, korábban megvizsgálták a Wii U hardverét, és arra jutottak, hogy valószínűleg ugyan el lehetne rá készíteni a Metro: Last Lightot, azonban jelentősen rontani kellene annak minőségén, így egyelőre úgy vélik, nem éri meg a dolog. Beynon nem zárja ki, hogy később még visszatérnek a témára, de egyelőre már az is megterheli a csapatot, hogy a PC és Xbox 360 mellett PS3-ra is el kell készíteniük a játékot.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Skorbut
2012.11.21. 23:15
Mivel a Metro Last Light elődje, a Metro 2033 SEMMIN sem fut még ma sem rendesen, így nem sokat adnék a programozóik szavára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Emberfej
2012.11.22. 01:03
Ha azt mondják valamire hogy azon tuti nem fog elindulni akkor hihetsz nekik

Metro 2033 azért elég jól van skálázva, sokan azért szidják mert olyan effekteket kapcsolnak be amit már nem bír a videokártyájuk. Nálam simán megy fullhd-ban egy 4 éves gépen(phenom x4, radeon4850) csak ki kellett kapcsolni minden speciális effektet és AA-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2012.11.22. 07:32
Minden speciális effekt kikapcs=zéró látványvilágot jelent, nemde?

Kompromisszumot elérhetsz vele, az igaz. Ha minimumot futtatsz, legalább játszol vele. : ) Ki a fenének számít, hogy le tudom olvasni a fegyver gyártási számát és a téglatextúra túéles a falon a HD miatt, ha közben pedig a torkolattűz és a fényeffektek olyanok, mintha egy 4 éves firkálva volna fel krétával?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. boczko1
2012.11.22. 07:50
Nekem teljesen max on, egyedül az élsimítás volt 4x MSAA ment a METRO 2033 egyszersem esett be 30fps alá a játék, átlag 40-45fps (FX6100, HD7970 @1100/1500mhz)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2012.11.22. 08:02
Bevallom, nekem is elég jól futott egy A6 3650-el és HD7750-el, de csak DX9-ben. A te configod azért mérföldekkel az enyém előtt jár.

Az AC III-ról meg már annyi gameplay trailert közzé tettek, hogy nem érdemes megvenni a játékot! : ) Láttam már egészet. : ) El vannak ájulva tőle a cégnél, azt hiszem.

Mellesleg a Curiosity cikk hun van??? : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tokyofej
2012.11.22. 08:20
Shinjiii:
Emberfej hozzászólásának lényege az akart lenni, hogy egy 4 éves(!) géppel is játszható a játék, miközben mindenki hazudik a gépigényről, mert csak max grafikán hajlandóak futtatni. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kray
2012.11.22. 08:35
Nekem meg nem annyira jó a szemem, mint nektek ezért én simán végigvittem full graffal Mert a 20 fps is folyamatos számomra

Bár, hogy őszinte legyek az AC3 sem éppen piskóta GTX680-on nem mondanám, hogy a legjobban fut
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2012.11.22. 12:48
tokyofej

Akkor félreértelmeztem véletlenül. : ) Viszont tény, hogy minimumon halál mindegy, hogy fut, számomra élvezhetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. birmar2
2012.11.22. 16:10
kray680 alatt nem fut a legjobban? Nekem egy 7950 röhögve viszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!