iPon Hírek

Aprók nagyban - 11.26.

Dátum | 2012. 11. 26.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nem jön Wii U-ra a Borderlands 2

Randy Pitchford megerősítette, hogy nem portolják Wii U-ra a Borderlands 2-t, mert egyszerűen semmi olyan ütős dologgal nem tudtak előjönni a GamePadre, aminek köszönhetően igazán megállná a helyét a gépen az anyag. Ezzel szemben azonban az Aliens: Colonial Marines rengeteg lehetőséggel kecsegtet, hiszen kapásból ott van például a mozgásdetektor, amit átültethetnek James Cameron klasszikusából. Pitchford szerint a GamePad lehetőségeivel a játékos úgy fogja érezni, hogy teljesen a történet, a cselekmény részévé válik.


Windows 8-kompatibilisek lesznek a GOG.com játékai

Az egyre népszerűbb GOG.com gőzerővel dolgozik azon, hogy mindenki általa kínált játék hibátlanul fusson Windows 8 alatt. Az oldal által kiadott közlemény szerint 431 játékot már frissítettek és teszteltek az új rendszeren - itt nem a fő buildet frissítették, így nem kell újra letölteni az egész telepítőt. Az oldal képviselői azt ígérik, idővel minden játékot Windows 8-kompatibilissé tesznek, sőt, néhányat még Windows 7-re is frissítenek.


Far Cry 3 - pályaszerkesztőnk is van

A Far Cry  3 ezen a héten jelenik meg, és vele jön a többjátékos pályaszerkesztő. Ebben 2000 objektumból gazdálkodva építhetünk, vagy randomizálhatunk pályákat, melyeket aztán megoszthatunk a többiekkel, vagy épp letölthetjük az általok készített térképeket.Jön a Wii Mini?

Európában még meg sem jelent a Wii U, máris egy "új" konzolról indult el a pletyka. Állítólag egy kereskedőnek küldött üzenet jutott ki, mely szerint december 7-én érkezhet a Wii Mini, ami a jól megszokott, sima Wii egy lekicsinyített verziója lesz. A Nintendo egyelőre semmit nem erősített meg, szóval tessék egy csipet sóval kezelni a dolgot.


Tomb Raider - 15 órás kampány, folytatás

A Crystal Dynamics brand directora, Karl Steward árulta el, hogy a Tomb Raider kampánya körülbelül 12-15 órán keresztül tart majd. Lara nem tud úszni, és a modern divatnak megfelelően magától regenerálódik majd az élete. Steward hozzátette, ha a játék sikeres lesz, érkezik a folytatás.


Most már tényleg új konzolokat akar a Ubisoft

A Ubisoft ügyvezetője, Yves Guillemot ismét hangot adott annak a véleményének, mely szerint túl sokáig maradtak életben a jelenlegi konzolok. Míg korábban a piac hozzászokott ahhoz, hogy egy-egy generáció körülbelül 5 évig tart, az Xbox 360 már több, mint 7 éves, és ez lassan megöli az innovációt. Egy generáció végén ugyanis jóval kevésbé szeretnek friss és újító dolgokkal előjönni a fejlesztők és a kiadók, míg a friss konzolokon még mindenki szeret kísérletezni és új címekkel előállni. Guillemot ettől függetlenül arra bíztat mindenkit, hogy most se adják fel az innovációt: továbbra is nagy a hardcore réteg odakinn, akik nyitottak az új tartalomra, míg a casual réteg inkább a már bejáratott címekből akar új részeket.


Itt a Mass Effect 3: Omega

Shepard parancsnok, Aria és Nyreen, a sorozat első női turian karaktere a Omega állomásra látogatnak, ahol beindul az akció. A kizárólag egyjátékos részre koncentráló DLC-ben a Cerberus erőit kell elűznünk az állomsról.Guillermo Del Torót szeretnék a Half-Life-film rendezőjének

Mielőtt túlságosan izgalomba jöttök, el kell mondanom, hogy jelenleg nem készül Half-Life-film, sőt, amennyire tudni lehet, még tervben sincsen. Ettől függetlenül azonban egy interjúban megkérdezték a játéksorozat íróját, Marc Laidlaw-t, kit szeretne a rendezői székban látni, ha esetleg mégis arra kerülne a sor, hogy forognának a kamerák. Az író először Paul Verhoeven nevét említette, és elmondta, ha a rendező visszatérne a sci-fi műfajhoz, akkor valami egészen elképesztőt tudna alkotni a Half-Life-fal, de Peter Jackson is ideális választás lenne, hiszen bebizonyította, hogy az eredeti művek szellemiségéhez hű adaptációkat tud készíteni. Mégis, Guillermo Del Torót tartaná a legjobbnak a rendezői székbe, ő ugyanis nagyon érzi a horror műfaját, és Laidlaw szerint sokak figyelmét elkerüli, hogy a Half-Life tulajdonképpen horror. Persze, a sci-fi rész is jelen van benne, de ahhoz a parához képest, amikor az arctámadó ráugrik a fejünkre, szinte eltörpül.

Gabe Newell korábban már beszélt arról, miért is nem készül egyelőre film a Half-Life-ból. Elmondása szerint az első rész megjelenése után több hollywoodi stúdióval is leültek tárgyalni, és mindegyik hozta volna a maga A-listás rendezőit és íróit. Az ötleteik azonban Gabe szerint rettenetesek voltak, és egyáltalán nem értették a játék lényegét, és azt, miért rajonganak érte annyian.


Atari: egy korszak zárul a Wii U-val

Az Atari alapítója, és a Pong legendás készítője, Nolan Bushnell nem igazán rajong a Wii U-ért. A New York Times cikkében az úriember kifejti, nem igazán érti, hogy lehetett most egy ilyen géppel előállni, és nem hiszi, hogy túl nagy sikert aratna vele a Nintendo. Bushnell szerint az emberek nem fognak beruházni egy új konzolba, ha az nem nyújt kiemelkedő grafikai előrelépést. Azt persze ő sem tagadja, hogy azért szépen lassan el fog kelni belőle jópár példány, ennek ellenére úgy gondolja, ezzel a Nintendo számára végleg lezárul egy korszak.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Szefmester
2012.11.27. 03:17
Az Ubi feje úgy hülye ahogy van... miért ölné meg az innovációt? Próbáljanak újat hozni és a maximumot a jelenlegi gépekből. Az hogy csak szebb a grafika meg több dobozt tud fizikázni a gép nem eredményez jobb játékot. Kreatívnak kell lenni, és merésznek. Ha ez nekik nem megy akkor zárjanak be, nem fogom sajnálni őket.

Nesze neked win 8, a win7-en elinduló jáékok sem biztos hogy elindulnak rajta.. ezek után majd a fene fog szenvedni vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2012.11.27. 07:34
Tomb Raider sikeres lesz regenerációval, meg így, hogy nem tud úszni???
Hát milyen baromságot nem raknak még bele könyörgöm? Letölteni sem lesz érdemes, fúj...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kray
2012.11.27. 08:16
Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem tud úszni...
Eleve csak egy korlátot kellett volna tenni, hogy ugyan elkezdhet úszni tengerben (vagy óceánban, vagy mit tudom én hol szenvedett hajótörést), de nem tud egy adott pontnál tovább menni. Bár eleve ugye, minek indulna el úszva?? Mikor a közelben nincs semmi és senki elvileg...

Na mindegy érdekes megoldás. Amúgy érdekes lesz a regenerálódás. Tehát miután átdöfte a lábát utána egy darabig még biceg, majd hirtelen beforr a seb és mint ha mi se történt volna, nevetgélve szaladgálhatunk tovább. Ennyit arról, hogy ez a játék a túlélésről szól majd...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim
2012.11.27. 08:18
"... és a modern divatnak megfelelően magától regenerálódik majd az élete."

Rühellem a modern divatot, ACIII is ilyen, és egyedül akkor nulláztam HP-t mikor magasról estem (ahelyett hogy felmászott volna a toronytetőre freerun-ban inkább kikerülte és ugrott, vagy a leap of faith úgy gondolta hogy földre megy, nem kazalba).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Beatmad
2012.11.27. 09:21
Ezek a tomb raideres hírek nekem se tetszenek, hát milyen kis csini az underworld-be is mikor úszkál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Avocadoo
2012.11.27. 09:51
Nem 30.-án jelenik meg a Far Cry 3, hanem december 4.-én? Nem mintha sokat számítana az a pár nap, de hétvégén már jó lett volna hentelni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. EPG
2012.11.27. 11:07
Nem tud úszni, wtf?? A gyönyörű swan dive-al mi lesz?


Bár ahogy most fog először embert ölni, lehet hogy az úszni is egy egy perces turbo session keretében fog megtanulni, vagy game over.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. magerg
2012.11.27. 16:45
A Half-life-ban nem is annyira az ugráló headcrab volt a horror, hanem amikor felértél a felszínre és jött a "felmentő sereg".
Meg amikor későb kiderült hogy a vezetőség már régóta tudott Xen-ről.
Bocs ha valakinek a lelkébe tapostam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!