iPon Hírek

Aprók nagyban - 12.04.

Dátum | 2012. 12. 04.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Bétába lépett a The War Z

Hosszas alfatesztelés után végre bétába lépett a The War Z, melynek tesztelésében most már egy 500 ezer fős aktív közösség működik közre. A fejlesztők megnyitották a teljes térképet, így most már egész Colorado arra vár, hogy felfedezzék a játékosok - a Hammerpoint Interactive szerint ezzel kapásból 50%-kal növekedett meg a játékterület. Ezen kívül persze bekerültek más dolgok is: új játszható karakterek, cuccok, optimalizációk és még sok-sok egyéb fejlesztés.


PS3-on a legnépszerűbb a Netflix

A Netflix ügyvezetője, Reed Hastings elárulta, az összes platform közül a PlayStation 3-ról használják legtöbben a Netflixet, pontosabban, a PS3-ról töltenek el a legtöbb időt Netflix-tartalmak megtekintésével. Hastings szerint a PS3 egy kiváló platform ehhez a szolgáltatáshoz, hiszen a rendszer lehetőséget ad arra, hogy a cég azonnal, napról-napra frissítse a klienst a legújabb szolgáltatásaival, ráadásul a felhasználók magához a PlayStation Networkhöz ingyen férhetnek hozzá. Ráadásul egyelőre kizárólag PS3-on érhető el a Netflix új, bevezetés előtt álló, hangvezérlésen alapulú kezelőfelülete, a Max.


XCOM - mozgásban a Slingshot DLC

A mai nappal elérhetővé vált az XCOM: Enemy Unknown első DLC-csomagja, a Slingshot, PC-n, PS3-on és Xbox 360-on. Hogy nagyjából képbe kerüljünk azzal kapcsolatban, miről is van szó, itt a friss előzetes:Pert vesztett a Motorola a Microsofttal szemben

Júniusban indult a per, melyben a Motorla azt állította, a Microsoft az Xbox 360 konzolhoz használja több szabadalmát is, így például az ActiveSync-et, melynek segítségével a konzol le tud játszani H.264-es formátumú videókat, valamint egy másik technológiát, melynek segítségével a gép a WiFi-n keresztül tud online csatlakozni. A Motorola azt kérte a bíróságtól, hogy tiltsák be az Xbox 360 forgalmazását mind az Egyesült Államokban, mind pedig Németországban, a Microsofttól pedig évi 4 milliárd dollár kártérítést kértek a szabadalmak használatáért. Az amerikai bíró, James Robart azonban végül úgy határozott, a szóban forgó szabadalmak Frand-típusúak, vagyis a teljes iparág számára szükségesek, így a Microsoftnak is, hogy az általa gyártott konzol megüthesse a kívánt technikai színvonalat. A kitiltás tehát nem következik be, azonban arról egyelőre nem esett szó, hogy a Microsoft fizetne-e a Motorolának a szabadalmak használatáért.


Jövőre már a teljes firmware-rel jön a Nintendo Wii U

Reggie Fils-Amie, a Nintendo of America elnöke elmondta, jövőre végre nem kell majd a friss Wii U-tulajdonsoknak azzal kezdeniük a konzollal történő ismerkedést, hogy az 1GB-os azonnali rendszerfrissítés telepítési procedúráján szenvednek keresztül. A döntés, hogy a Wii U ne végleges firmware-rel és szoftverfelhozatallal kerüljön a boltokba, azért született, hogy a gyártás beindítása után is tudják azokat tökéletesíteni a programozók a szoftvert, s így végül a felhasználók egy csiszoltabb konzolt kaphassanak. Fils-Amie azonban biztosított mindenkit, hogy a jövő év elejétől kapható konzolokra már alapból telepítik majd a legfrissebb rendszert.

Ezzel párhuzamosan a japán vállalat bejelentette, hogy holnap új epizód érkezik a Nintendo Direct adásból, melyben a Wii U és a 3DS jövőre megjelenő nagyobb címeivel foglalkoznak majd.


Az év végére leáll a Mafia Wars 2

Folytatódik a Zynga gyászmenete: ahogy a kiadó próbálja visszafogni költségeit, átszervezni működését, és átalakítani portfolióját, valamint menet közben elszakadni a Facebooktól, úgy állnak le sorra a korábban népszerű játékai. A Mafia Wars 2 persze sosem tudta megismételni elődének sikereit, nem tudta hosszabb távon megtartani a játékosokat, így a Zynga december 30-tól végleg lelövi azt. Kompenzálás képpen bónusz csomagokat kaphatunk a CastleVille, ChefVille, FarmVille 2, Mafia Wars és YoVille játékokhoz.


Újra mozog a Metal Gear Rising: Revengeance

Februárban végre megérkezik a sokat halogatott, és teljes áttervezésen keresztülment Metal Gear Rising. Az új előzetesen megtekinthetjük Raiden néhány támadását és brutális kivégző mozdulatát.Jönnek a csoportok a Starcraft II-be

A Heart of the Swarm még egy új funkcióval gazdagodik majd, ezek pedig a csoportok lesznek. A Blizzard leírása alapján a csoportok hasonlóan funkcionálnak majd, mint a klánok, nekik is lesz nyitólapjuk, chat csatornáik, és persze lehet menedzselni a tagokat. A különbség abban mutatkozik meg, hogy míg egy klánban maximum 20 fő lehet, a csoportokban nagyjából akármennyi. Ezen kívül a csoportok publikusak is lehetnek, és nincs tag-jük, mint a klánoknak.

Mike Morhaime, a Blizzard ügyvezetője ezzek párhuzamosan ismét megválaszolta azt a kérdést, amit egyre többször tesznek fel neki: valaha free to play lesz a Starcraft II? Nos, a rövid válasz: nem. A hosszabb válasz pedig az, hogy Morhaime szerint egyszerűen nem érné meg ez az üzleti modell nekik, főleg úgy nem, hogy a Starcraft II így is a legjobb ár/érték arányú RTS a piacon - példának a legutóbbi, fekete pénteki leárazást említette, ahol 20 dollárért lehetett hozzájutni az anyaghoz, és persze, ha egyszer megvetted, gyakorlatilag örökre ingyen játszhatsz vele.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. YellowFlas...
2012.12.05. 10:23
MGR-ben a vidi végén a dobozos trükk a legjobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. paul111
2012.12.07. 19:12
Utolsó hírhez:

Hát én éltem is az alkalommal, 5600 Ft- simán megért Starcraft II. Jól párosul a Diablo III- hoz. Azon töröm a fejem, hogy megrendeljem-e előre a Heart of Swarm-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!