iPon Hírek

Aprók nagyban - 12.11.

Dátum | 2012. 12. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Halad az Angry Birds-film

A Rovio bejelentette, hogy újabb lépést tettek az Angry Birds-mozival: megvan a producer, mégpedig a Despicable Me producerét, John Cohent sikerült megnyerni az ügynek. David Marsel, a Marvel Studios egykori igazgatója és az Iron Man producere itt executive producerként tűnik majd fel, a Rovio pedig az egész projektet a hollywoodi stúdió-rendszeren kívül vezényli le, teljes kreatív szabadságot hagyva magának ezzel. Érdemes megjegyezni, hogy John Cohen a 20th Century Fox Animationnél olyan filmeken dolgozott, mint a Jégkorszak és a Robots.


Metro: Last Light - teremtés

Új trailert kaptunk a sokak által várt Metro: Last Lightból, mely a Genesis néven fut, és egy rakás in-game jelenetet mutat be. Mindig örülünk, ha in-game dolgokat láthatunk az új Metro-ból.Újgenerációs technológián dolgozik a Rockstar

A Rockstar North egy tapasztalt programozót keres csapatába, aki segítene megvalósítani egy új, minden téren ütős technológiát a következő generációs platformokra. Ezzel párhuzamosan a Rockstar San Diego egy fizika-programozót keres, aki a RAGE-csapat tagjaival fog dolgozni, a brigádot ugyanis jelentősen bővítik, hogy magát a motort is bővíthessék különböző újdonságokkal. Továbbá ugyanitt egy másik álláshirdetésben olyan embert keresnek, aki meg tudná oldani, hogy multiplayerben megfelelően működjenek szinkronban a Rockstar-játékokban található összetett mechanikák - feltehetjük tehát, hogy a régóta pletykált Red Dead Redemption-folytatásban már lehet multiplayer is.


Petíció a Wii U-s Dark Souls 2-ért

Bejelentették ugye, hogy készül a Dark Souls 2 PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, csak éppen a Wii U nincs a platformok között. Természetesen nem tartott sokáig, mire a játékosok összefogtak és petíciót intéztek a Namco Bandai irányába. Ha feltétlenül szükségét érzed a játéknak a Nintendo új platformján, akkor erre tessék. Elvégre a sorozat történetében korábban egyszer már bebizonyosodott, hogy van értelme a petícióknak.


Assassin's Creed III - előzetesen Washington király

Mint arról már korábban is írtunk, az Assassin's Creed III első DLC-je egy alternatív valóságba repít el minket (mintha az eredeti játék nem az lenne), melyben átélhetjük, milyen Washington király zsarnoki rémuralma. Nos, hogy egy kicsit jobban képet tudjunk alkotni arról, hogyan is fog ez kinézni, megkaptuk róla az előzetest:Xbox 720 és PlayStation 4 kódnevek

Ismételten belső forrásokra hivatkozva a SemmiAccurate azt állítja, a következő Xbox processzorát az AMD szállítja, és kódneve Oban - ugyanaz a processzor, amiről korábban az oldal már egyszer leírta, a források szerint fájdalmasan alacsony a kihozatali aránya egyelőre, aminek következtében késhet a végleges konzolok gyártása. Ezek mellett úgy hírlik, hogy az eddig Durango néven ismert projektet belsős körökben átkeresztelték Kryptosra. Mindenesetre a Microsoft tervei között továbbra is a 2013 vége előtti indulás szerepel, amihez valamikor a jövő év elején meg kell kezdeniük a tömeggyártást. A PlayStation 4-gyel kapcsolatban ezúttal a Thebes kódnevet emlegetik, és a processzort szintén az AMD szállítja majd, melyet a GlobalFoundries vagy az IBM fog gyártani. A Sony belsős forrásai úgy tudják, a japánok nem jelennek meg az új géppel 2014 ősze előtt (ami egyébként fura lenne, mert ezzel majd egy év előnyt adnának a Microsoftnak).


Jól kezdett Japánban a Wii U

A hétvégén a Nintendo hazájában is elrajtolt a Wii U, és az előre látható módon jól kezdett: két nap alatt 300 ezret adtak el belőle. Összehasonlításképpen hasonlóan 48 óra alatt az Egyesült Királyságban 40 ezer, az Egyesült Államokban pedig 400 ezer darab ment el. A játékok közül - szintén nem meglepő módon - a New Super Mario Bros. U volt a legnépszerűbb, ezt a Wii U tulajdonosok 55%-a választotta konzolja mellé, míg a második legkeresettebb a Monster Hunter 3 Ultimate volt, ami a friss Wii U-felhasználók 36%-ánál kötött ki.


Lara újraálmodva

Brian Horton, a Crystal Dynamics művészeti vezetője elmondta, úgy álltak neki Lara újraépítésének, hogy visszatértek a gyökerekhez. Habár korábban is foglalkozott már néhány epizód a múltjával, úgy még senki, ahogy most ők: Horton szerint azt akarták elérni, hogy az elején még ne legyen meg benne az a keménység, ami később jellemzi, hanem az menet közben alakuljon ki. A lényeg a felnőttes hangvétel volt, hogy látszódjon egy igazi karakterfejlődés, ahogy egy jó regényben vagy filmben. Horton szerint egy kicsit inkább az első rész ízeit lehet majd érezni alkalmanként, szemben a folytatásokkal. Mindezt megkoronázandó, egy új előzetessel is gazdagodtunk: hogyan kell túlélni?
Rengeteg Xbox Live app érkezik a közeli jövőben

Major Nelson, az Xbox Live nagyfőnöke a blogján bejelentette, több, mint 40 különböző app érkezik mától kezdve jövő tavaszig az Xbox Live-ra. Ezek tetemes része ugyan országhoz vagy régióhoz kötött, így persze erősen valószínűtlen, hogy nálunk felbukkannak, néhány azonban globális. Ami minden valószínűség szerint eljut hozzánk is, az a Karaoke, mely egy 8000-es dalbázissal induló, idő alapján fizetős éneklős játék. A teljes lista megtekinthető Major Nelsol blogján.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. langward
2012.12.11. 22:15
Metro: Last Light !!! Ilyen grafikát még nagyon nem láttam sehol se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2012.12.12. 03:06
Az előző részből kiindulva olyan gépigényt sem fogsz látni sehol sem ami majd a játéknak kell!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. OrvAjn69
2012.12.12. 10:30
A Tomb Raider tetszetős!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. samu89
2012.12.12. 10:33
Tomb Raider <3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. warzone12
2012.12.12. 15:32
Angry Birds-film... Kicsit se szánalmas...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2012.12.13. 07:45
warzone12

Mégis meg fogod nézni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!