iPon Hírek

Aprók nagyban - 12.12.

Dátum | 2012. 12. 12.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A bitComposerhez kerültek a S.T.A.L.K.E.R-jogok

A német bitComposer a mai napon büszkén bejelentette, hogy megállapodtak a S.T.A.L.K.E.R-regények jogtulajdonásával, az eredeti regények írójának, Boris Natanovich Strugatskynak a bátyjával (a szerző ugyanis novemberben elhunyt), hogy ezentúl ők készíthetnek játékokat a franchise alapján. Stefan Weyl, a cég igazgatótanácsának elnöke elmondta, hatalmas lépés ez a bitComposer számára, hiszen így végre készíthetnek egy igazi AAA-kategóriás játékot.


Metal Gear Solid-leleplezés a Famitsuban

Japán neves magazinja, a Famitsu következő számában egy "meglepetés készül a Metal Gear Solid-rajongók számára". Nem nehéz összerakni a képet, hogy miután Hideo Kojima eleget trollkodott velünk a Phantom Painnel, a jövő héten megjelenő újságban végre rendesen bemutassa a játék igazi énjét.


Látványos előzetesen a Hawken

A filmes elemeket helyezi előtérbe, az in-game jeleneteket pedig mellőzi a Hawken új előzetese, aminek háttérzenéje nyomokban dubstepet is tartalmazhat. Hogy mikor jelenik meg a játék? Nos, a legutóbbi halasztás óta ez egy nyitott kérdés: a fejlesztők egyelőre az open beta tapasztalataira építkezve igyekeznek csiszolni a terméken, így a dátum ködbe burkolózik.Karácsonyig ingyenes lesz a Kinect Party

A Double Fine kinectes bulijátéka, a Kinect Party december 18-án jelenik meg, és egészen év végéig ingyenes is marad. Ezt követően kap majd egy árat, bár az egyelőre nem ismert, mennyibe fog fájni. A Happy Action Theater szellemi folytatásaként érkező játék 36 alternatív valóságot ábrázoló világban helyezi el a játékosokat, melyek között előfordulnak dubstep partik, tündéres erdők és hasonlók. A beépített Facebook-támogatásnak hála az ezek eredményeként jelentkező "érdekes" fotókat rögtön posztolhatjuk is, barátaink legnagyobb örömére.


Elkezdődött a God of War: Ascension béta

A mai naptól letölthető az 1444MB-os béta kliens azok számára, akiket kiválasztottak a God of War: Ascension bétatesztelésére. A március 13-i megjelenésig tehát rengeteg ideje maradt a Sonynak arra, hogy finomhangolja a többjátékos módot, reméljük ebben komoly segítséget nyújtanak majd a résztvevők.Készült az Eternal Darkness 2 és a Too Human folytatása is

Mint tudjuk, a Silicon Knights komoly bajban van. A NeoGAF fórumain előkerült egy belsős információkat ismerő olvasó, aki kapcsolatainak köszönhetően, valamint a publikusan elérhető hírekre támaszkodva azt írja, a cégnek tulajdonképpen vége. Jelenleg öt alkalmazottjuk van, vagy még kevesebb, az Unreal Engine-nel kapcsolatos perek miatt pedig milliókkal tartoznak az Epicnek, és minden, még eladatlan játékukat meg kell semmisíteniük - hiszek azok jogtalanul használták az Unreal technológiát. Így a független amigás fejlesztőcsapatból a moziszerű játékélményt nyújtó sikereivel felemelkedő, és a Nintendoval szoros szövetségben álló stúdióból lassan nem marad semmi.

A következő játékok kerültek a kukába a Silicon Knightsnál: The Pillars of Nosgoth (később ebből lett a Blood Omen: Legacy of Kain), Legacy of Kain (Saturn), Kain 2, Too Human (PSX), Too Human (Saturn), Eternal Darkness (N64), Too Human (Gamecube), Too Human: Rise of the Giants, Too Human 3, Silent Hill: The Box, King’s Quest, The Crucible, The Sandman, Siren in the Maelstrom, Eternal Darkness 2Neverwinter - rémségek mélyén

Valószínűleg egészen addig nem lesz tiszta, hogy az új Neverwinter hozza-e a rajongók elvárásait, amíg ki nem próbáltuk élesben is, mindenesetre a ritkásan jelentkező bemutató videókkal a készítők azért próbálják fenntartani az érdeklődést, és előzetesen meggyőzni minket. Az új trailer a The Chasm néven futó területet mutatja be, ami a játék egy fontos része lesz, és ahol a mágia folyamatosan horrorisztikus lényeket szül, melyek aztán abuzálgatják Neverwinter városát. A free-to-play akció-MMO 2013 elején érkezik PC-re.Nem rosszak a Sleeping Dogs eladásai, csak többet vártak

Yoichi Wada, a Square Enix elnöke egy befektetőknek tartott konferenciahíváson arról beszélt, a Sleeping Dogs eladásai egyáltalán nem rosszak, inkább azzal van a probléma, hogy eredetileg nagyon sokat vártak tőle, és ezért túlzottan agresszív eladási adatokat reméltek. Wada elmondta, míg Japánban egy-egy új cím általában az első két hónapban teljesen kifúj, már ami az eladásokat illeti, addig a Sleeping Dogshoz hasonló anyagok nyugaton folyamatosan kelendőek, akár még egy-két évvel a megjelenés után is. Éppen ezért nem szabad egyelőre megítélni a játék eladási adatait - melyek egyébként az ügyvezető szerint amúgy sem rosszak. Wada meg van győződve róla, hogy a Sleeping Dogs a Square Enix tíz nagy franchise-ának egyikévé fogja kinőni magát.

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. benczeb90
2012.12.12. 23:35
A stalker hír fake, vagy ez a bejegyzés fake a s.t.a.l.k.e.r. fb-os oldalán
Official note of GSC Game World

In view of the rumors appearing in press, we find it necessary to inform that GSC Game World and Sergey Grigorovich remain to be the sole owners of all the intellectual property rights to the S.T.A.L.K.E.R. game series and the brand overall, including all the trademarks, the game universe, the technology etc. This can be easily verified with the trademark services online.

From time to time news on the S.T.A.L.K.E.R. brand purchase by this or that company appear over the Internet. We relate such a keen interest in the brand to its exceptional popularity. Even the purchase of rights to create a “Roadside picnic” book-based game by a small publisher is presented as the continuation of S.T.A.L.K.E.R. franchise. We have doubts regarding the mentioned product by bitComposer (the publisher of S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat on some territories), since the latter has significant debts in terms of fulfilling the obligations under the existing contract between our companies.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2012.12.13. 07:47
God of War-ba minek multiplayer, most komolyan? Meddig fog az kitartani? Két hónapig?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kray
2012.12.13. 08:50
A bitComposer a COP fejlesztésében is részt vett nem?
Örülnék neki ha valaki megvenné úgy az egészet, ami eddig elkészült a játékból és befejezné.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Joker80
2012.12.13. 09:16
Meglepődtem hogy a God of War-ban elkészítették a többjátékos mód. Hát kiváncsian várom mennyire játszhatósága a többjátékos módban, de szerintem nem nagy szám lesz. Eddig csak 1.-2.-vel játszottam mindkét jó volt (többjátékos mód nélkül), sztori hosszúsága sem rossz. Kérdés hogy mikor lesz vége egész sztorinak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. benczeb90
2012.12.13. 09:20
Hülye lenne a Szergej, ha eladná a jogokat. Pár év alatt összehozza a pénzt a folytatásra úgyis. Addig meg minek híresztelje, hogy nem csak csücsülni akar a jogokon? (Ami amúgy evidens, és érthető, én se adnám el az egész franchise jogait egy olyan kiadónak, ami nem 100%, hogy méltó folytatásokat készítene. Ezzel pont a fanok oldalán van, akik pedig szapulják a szavaikkal rendesen...) Még ő sem tudja valszeg, hogy mikorra jön össze a megfelelő mennyiségű rubel. Addig is mindenféle könnyebben elkészíthető játékokat fogunk a GSC-éktől látni, de néhány év múlva jönnek majd a rumorok, majdpedig a bejelentés. Biztos vagyok benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.12.13. 09:28
Reméljük így lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2012.12.14. 07:41
Joker80

Hát szerintem akkor vágnák maguk alatt a fát, ha ezzel a résszel befejeződne a sztori. Nem vitatom, ideje lenne már egy méltó befejezésnek, hogy Kratos végre pihenhessen a százezer hullája után... : ) PSP-s verziókat is próbáld ki, megéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!