iPon Hírek

Aprók nagyban - 12.07.

Dátum | 2012. 12. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

7,5 millió Black Ops 2 ment el novemberben az USÁ-ban

Megjelentek a hivatalos novemberi NPD-adatok, melyek szerint a Call of Duty: Black Ops 2 ebben az időszakban 7,5 millió példányban kelt el - ezt konkrétan a játék 11 nap alatt érte el, hiszen november 13-tól lehetett kapni, az NPD pedig november 24-ig mérte a hónapot. A második helyezett a Halo 4 lett 3,2 millió példánnyal, míg a harmadik az Assassin's Creed 3, ami október 30-án jelent meg, így novemberre számolták, és 2,9 millió eladott darabot sikerült teljesítenie.


Éjjel 11-ig nincs felnőtt tartalom a Wii U-n

A NeoGAF fórumozói érdekes jelenségre hívták fel a Eurogamer figyelmét, a lap pedig megerősítette az információt, miszerint a Nintendo Európában minden 18 éven felüliek számára bekategorizált tartalmat letilt éjjel 11-ig (és az engedélyezett időszak hajnali 3-ig tart) - attól függetlenül, hogy a szülői felügyeletet miként állítottuk be a konzolon. Szerencsére nem arról van szó, hogy ezen az időszakon kívül ne lehetne játszani a 18+-os játékokkal, csupán arról, hogy digitálisan nem lehet megvásárolni őket, illetve az eShopban semmilyen információ nem jelenik meg róluk. A Nintendo olaszországi képviselete egy sablonszöveggel válaszolt, ami legalábbis arra utal, hogy szándékos dologról, nem pedig bugról van szó.


Megvan a Time Magazine 2012-es játéklistája

A Time Magazine minden évben összeállít mindenféle toplistát, s persze a játékok, valamint a technikai eszközök sem maradhatnak ki a sorból. Utóbbi listában ami számunkra érdekes, hogy a Wii U a második helyre érkezett be az iPhone 5 mögött, a játékok felhozatala pedig a következő módon néz ki:
 

1. Guild Wars 2
2. Xenoblade Chronicles
3. XCOM: Enemy Unknown
4. Dishonored
5. Assassin’s Creed 3
6. Papo & Yo
7. The Last Story
8. LittleBigPlanet Vita
9. Halo 4
10. Torchlight 2


Army of Two: The Devil's Cartel - főszerepben a főszereplők

Két új video is napvilágott látott, és mindkettő meglehetősen érdekes. Az első némi játékmenetet mutat nekünk, míg a másik a két hip-hop zenészt, Big Boi-t és B.o.B-t állítja a középpontba, akik főhőseinket szinkronizálják. Ezen kívül ketten írták a játék főcímdalát, a Double or Nothingot is. A játék maga március 28-án jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra.

 Take-Two + Sony = BioShock Vita?

Ken Levine, az Irrational vezetője és a BioShock atyja elárulta, gyakorlatilag csak a Take-Two és a Sony együttműködésén múlik, hogy készül-e PS Vitára BioShock. A designer ugyanis úgy véli, számos jó ötlettel rendelkezne a kis gépre, amit szeretne megvalósítani, de a Vita egyelőre nincs abban a kiemelt helyzetben, hogy egy ilyen projekt automatikusan zöld utat kapjon. Így hát a kiadónak és a Sonynak kellene valamiféle közös megegyezésre jutni, aminek következtében elindulhatna a fejlesztés. Levine azt mindenesetre leszögezte, hogy semmiképp sem az Infinite-et portolná át, ennél többet azonban nem akart elárulni, mert azzal már olyan terepre tévedne, ahova egyelőre nem akar.


15 éves a Quake 2

A neves alkalomból az id Software sokak által szidalmazott design vezetője, Tim Willits megosztott néhány érdekességet a játékkal kapcsolatban. Például azt, hogy a kedvenc deathmatch pályája a The Edge. Ennél talán érdekesebb, hogy összesen három ember dolgozott a játékban található 2D-s és 3D-s grafikán (ami valószínűleg megmagyarázza, hogy miért volt minden ugyolyan színű - a szerk.), a játék címe pedig majdnem WOR lett. Végül azonban a játékmenetet nagyon közelinek érezték a Quake első részéhez, így elnevezték Quake 2-nek.


Ilyen volt a Wii U gamepad prototípusa

A legutóbbi Iwata Asks-epizódban előkerült a Wii U kontroller egy korai prototípusa, ami gyakorlatilag egy kis képernyőből, és kettő, hozzáragasztott WiiMote-ból állt. A cuccot Katsuya Eguchi, a Nintendo egy végtelenül hosszú néven futó részlegének vezetője mutatta be - ez a csoport számos hardveres prototípust készít a cégen belül, s innen választják ki később, hogy melyik lesz a nyerő. Az úriember elmondása szerint kezdetben ezt, valamint két összekapcsolt Wii-t használtak fel a tesztelésre. Valamikor ebben az időszakban merült fel a Nintendo Land ötlete is: az egyik munkatárs össze akart rakni egy csomó Nintendo-játékot, ám nem tudta, hogy kezdjen bele. Végül a csapat arra jutott, hogy az egészet nem veszik túl komolyan, így alakult ki a vidám Nintendo Land.
Steamen a Soul Reaver-gyűjtemény

A hónapokkal ezelőtt felmerült a pletykát, mely szerint készülhet a Soul Reaver-sorozat folytatása, egyelőre sikeresen csitította el a Square Enix. Egy újabb fát dobhat a tűzre azonban a tény, hogy a mai naptól elérhető a Soul Reaver, a Soul Reaver 2 és a Legacy of Kain: Defiance a Steamen, egyenként 9,99 euróért. Talán véletlen dobta most fel a kiadó ezeket a játékokat, vagy tényleg készül valami?

Érkezhet a következő Star Ocean

Továbbra is a Square Enixnél maradva, a kiadó fellőtt egy teaser-oldalt, mely ugyan első ránézésre sokat nem árul el, a kódban azonban több helyen is megemlítik a Star Galaxy nevet. A spekulációk szerint a Star Ocean-játékok következő részéről van szó, mely akár egy böngészőből játszható közösségi játék is lehet.

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. HUFEUR
2012.12.07. 23:31
Black Ops 2 első nap 500 millió dollárt hozott ha jól emlékszem, most meg itt a hír, hogy 11 nap alatt 7,5 millió példány kelt el, és mivel 60 dollár/darab így ez csak 450 millió dollárra jön ki, most akkor ez hogy van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Svindler
2012.12.07. 23:44
Teljesen jogos, megnéztük a forrás forrását, abból kiderült, hogy ez USA only adat, átírom.
Köszi, hogy szóltál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Volfram
2012.12.08. 07:41
HUFEUR szerintem beleszámolták a gyűjtői és ki tudja milyen verziók árát is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zsolt200
2012.12.08. 09:29
A littlebigplanet jobb mint a Halo4 és az Iphone5 az első technikai téren??? Rég volt már április 1-je.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2012.12.08. 10:32
Volfram:

Szerintem inkább az lesz, amit Svindler írt, mert a gyűjtői kiadásokból nem adnak el olyan sokat, itt is max fél millió lehet a gyűjtői kiadások eladása, ez meg még mindig nem elég.

zsolt200:

Time-ot ilyen szempontból jobb hanyagolni, nem egy játékra vagy technikára összpontosító magazin, így nem is veszi komolyan senki (kb mintha a Blikk választana év játékát).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Matheush
2012.12.09. 15:32
zsolt200/HUFEUR:

Szerintem teljesen korrekt a lista. Halo nekem nem tetszett személy szerint, szóval megértem, hogy csak ezt a helyezést kapta, egyébként egy korrekt lista, még az új king's bounty-t hozzácsapnám és jó is lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!