iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.01.07.

Dátum | 2014. 01. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Rendkívül népszerű a streamelés PlayStation 4-ről A Twitch marketinges fejese, Matthew DiPietro elárulta, az ünnepek alatt nagyon rámozdultak a népek a PS4-ről Twitch-re streamelésre. A december 23. és január 3. közötti időszakban a Twitch teljes forgalmának 20%-át a PlayStation 4-es felhasználók bonyolították. Kedvcsináló videón a Steam Machine-ok Az éppen zajló CES egyik legfontosabb, játékos vonatkozású része, hogy tetemes mennyiségű vállalat jelentett be Steam Machine-t. A felhajtást a Valve is igyekszik kihasználni, többek között a lentebb látható videó segítségével.
Még csúszik a South Park: The Stick of Truth... ... de most már csak pár napot! Eredetileg ugyanis március 4-én jelent volna meg az anyag, a Ubisoft azonban egész három nappal elcsúsztatta a dolgokat, így végül március 7-től vehetjük meg a sokat káromkodó srácok kalandját feldolgozó szerepjátékot. 4,2 millió PlayStation 4 kelt el December 28-ig 4,2 millió PS4 konzol talált gazdára (nem leszállított, hanem eladott darabokról van tehát szó), jelentette be ma büszkén Andrew House, a Sony Computer Entertainment elnöke a CES-en. Ez tehát azt jelenti, hogy kicsivel több, mint 40 nap alatt a PS4 túlszárnyalta a Nintendo Wii U egyéves eredményét. Ezek mellé ráadásul 9,7 millió játékon sikerült túladni, a PS Plus-előfizetések száma pedig 90%-kal ugrott meg. Az Xbox One egyébként 3 milliót jelentett legutoljára, így már több mint 7,2 millió next-gen konzol került már eladásra. Evolve - aszimetrikus multiplayer shooter a Left 4 Dead készítőitől A ma megjelent GameInformer magazin címlapján mutatkozott be a Turtle Rock stúdió legújabb játéka, az Evolve. Az anyag a Left 4 Deadhez hasonlóan a többjátékos módra koncentrál, azonban egy elég különös módon: összesen öt játékost támogat, amiből négyen emberi katonákat fognak alakítani, egy pedig egy nagydarab szörnyet. A kiadó képében a 2K tetszeleg, aki egyébként 10,8 millió dollárért vette meg a játék jogait a THQ csődje utáni aukción. Van egy olyan érzésünk, hogy megérte.

Egyben jön a teljes Far Cry-sorozat A Ubisoft úgy gondolta, szükségünk lenne egy nagyobb adag Far Cry dózisra, így most egybecsomagolja nekünk a teljes szériát. A pakk február 14-én érkezik, egyelőre ismeretlen áron, és a következőket tartalmazza: Far Cry Classic HD, Far Cry 2, Far Cry 3, Far Cry 3: Blood Dragon. Zárt bétába lépett a Nosgoth A Legacy of Kain-univerzumában játszódó multiplayer őrület sikeresen átvészelte az alfatesztet, így most belépett a zárt bétába. Ennek örömére a készítők hamarosan még több szerencsést invitálnak majd be, hogy segítsenek tovább csiszolni az anyagot. A meghívókat az érintettek e-mailben fogják megkapni, valamikor a hónap végén. Kulisszák mögött a Lightning Returns: Final Fantasy 13-mal Többek között az időalapú rendszer elkészítésének folyamatába is betekinthetünk, de sok egyéb érdekességet is láthatunk a Square Enix által kiadott új "így készült" videóban. Rajongók számára kötelező!
Nem szabad lebecsülni a Halo tévésorozatot Annak ellenére, hogy a Halo alapján készült tévésorozat Steven Spielberg felügyeletével készül, és körülbelül a Trónok harcának megfelelő költségvetést szánnak egy-egy epizódra, sokan még mindig kételkednek a projektben. Így most Phil Spencer, a Microsoft Studios vezetője igyekezett eloszlatni a kételyeket: "Úgy gondolom, rengeteg olyan történetet tartogat a Halo-univerzum, amit érdemes elmesélni. Ezek által egy tágabb nézőközönségnek mutathatjuk be ezt a világot, franchise-t és a karaktereket, elvégre egy tévésorozat könnyebben hozzáférhető médium, mint egy FPS-játék. Ez jó dolog a Halo számára, és jó dolog a platform számára is." Spencer egyébként elmondta, hogy a sorozatot a Halo 4 megjelenése előtt kiadott Forward Unto Dawn miniszéria sikere lendítette előre, és semmiképp sem úgy kell rá gondolni, mint amit csak úgy "betolnak" két játék közé. "A Halo valószínűleg a legfontosabb szórakoztatóipari termék, ami a Microsoft tulajdonában áll. Egyszerűen nem lehet arról szó, hogy bármi, ami a Halóval kapcsolatos, az egyszerűen csak helykitöltés legyen, ez szimplán nem működne. Ha sorozatot készítünk a játékból, akkor az rendes munka lesz, és azért csináljuk, mert tényleg számít!" American McGee’s Grimm a Steamen Az epizodikus Grimm a legendás American McGee-től mától teljes pompájában elérhető Steamen, a sikeres Greenlight-kampányt követően. Így a PC-s játékosok mind a 23 epizódhoz hozzáférhetnek, 9,99 dolláros áron, míg ha külön vesszük, akkor egy-egy epizódért 0,99 dollárt kell kicsengetni. Most akkor mi van a next-gen Hitmannel? Tegnap írtunk arról, hogy a Square Enix Montreal által készített next-gen Hitmant lelőtte a kiadó. Hogyan tovább? Nos, a Square hivatalosan is igyekszik eloszlatni a félreértéseket: a montreáli csapat tényleg leállt a projekttel, és teljesen a mobilos fejlesztésre fog koncentrálni (melyek között lesznek Hitman-játékok is egyébként), de egy next-gen konzolokra és PC-re érkező Hitman-anyag már készül az IO Interactive berkein belül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. mekike
2014.01.08. 01:17
Elégedett vagyok az új kinézettel és talán már a következő módosítás alkalmával az oldal, szélességében is fog terjeszkedni. Gratulálok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tomchee
2014.01.08. 02:28
Tudom, h hiába sírnánk a régiért, de akkor könyörgöm azt a jól meg termett fejlécet (keresés profil polc... stb) lehessen már eltüntetni, össze húzni, vagy csak ne kövesse az oldalt ha legörgőzök, mert túl nagy és zavaró.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Bugatty
2014.01.08. 04:29
tomchee, nekem fel se tűnt addig még el nem olvastam a kommentedet, alig lehet észrevenni szerintem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sensorprim...
2014.01.08. 08:53
inkább az a baj hogy HD monitora, vagy legalábbis valami oldal irányba széles monitora van sok embernek de az ipon meg lefelé 20 méteres
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. codex
2014.01.08. 11:14
Gratula a Ubi-nak hogy egy egybe Fra Cry pakkot szeretne kiadni. El is fogadnám, szívesen adnék érte max. 10 dollárt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thedevelop...
2014.01.08. 11:42
Nem értem a Steam Machine koncepciót. ezek gyakorlatilag sima PC-k, amiken vagy valamilyen linux, vagy Windows fut. A gép indulásakor elindítja a Steam kliensprogramot és átváltja "Big Picture" módba.
Ezt akár most is megtehetem, tehát minek ehhez egy egész gépet venni?

"Ez nem banán, ez chiquita" <-> "Ez nem PC, ez Steam Machine" ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. madcaptain
2014.01.08. 13:24
Mm Far Cry Classic HD jol hangzik, mar csak az 1 nincs meg steam-re lehet kivarom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. wishformor...
2014.01.08. 14:31
@thedeveloper
A Steam machine mindig is errol szolt, ezt szajkoztam eppen, csak az r=1 almodta bele a hulyesegeit. Sosem igert se tobbet, se kevesebbet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KisDre
2014.01.09. 00:39
Az oprendszer, és a pc kompaktsága miatt lesz érdekes a Steam Machine. Tehát tudsz te is csinálni ilyet magadnak, csak lehet 2x akkora lesz a ház, vagy nem lesz olyan szépen világító led csíkocska
Egyébként, szerintem nem hülyeség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Qouzey
2014.01.09. 04:02
Az új Hitman játékról annyi a véleményem, ha olyanra akarják elkészíteni mint az Absolutiont, vagyis felrúgnak mindent ami eddig a Hitman játékot jelentet. Azzal a lendülettel le is lőhetik a projektet, van elég arcade shooter a piacon szerintem. Lassan olyan érzése van az embernek hogy minden játékot annak a korosztálynak készítenek, akik még azon sem gondolkodnak hogy fedezékbe bújjanak, csak mindenkit megöljenek a pályán, még akkor is ha nem az a feladat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Bugatty
2014.01.09. 23:27
sensorprime, nekem is HD monitorom van 7 év után váltottam le a 17 colosat egy 27 colosra, ekkora méretben abszolút nem zavaró
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!