iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.01.14.

Dátum | 2014. 01. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nagykonzolokra is megjött az Assassin’s Creed Liberation A játék eredetileg Vitára jelent meg, azonban a Ubisoft már novemberben bejelentette, hogy egy HD-ra turbózott verzió érkezik majd nagykonzolokra és PC-re is. Az ígéret teljesült: az anyag mától elérhető PS3-ra, holnaptól pedig Xbox 360-ra és PC-re, a digitális kiadás pedig 19,99 dollárral könnyíti meg a bankszámlánkat. Teljesen új játékhoz keres fejlesztőket a Lionhead Azt tudjuk, hogy a stúdió már javában dolgozik első Xbox One-os címén, a Fable Legendsen, azonban úgy tűnik, egy egészen más projekt is van a tarsolyukban. Legalábbis ez derül ki egy új álláshirdetésből, melyben sehol nem tűnik fel a Fable neve, az "új játék" azonban igen, valamint az is egyértelművé válik, hogy egy csúcstechnikás AAA-címről van szó. Először egyébként egy technikai igazgatót kerestek a srácok, de azóta már szükségük lenne egy másik mérnökre is. Ghostcrawler a Riot Gameshez ment Ahogy arról novemberben beszámoltunk, lelépett a Blizzardtól a World of Warcraft vezető rendszerdizájnere, azonban egészen mostanáig nem tudtuk, hol kötött ki. Most már tudjuk: a League of Legends-et készítő Riot Gameshez távozott. Míg a WoW népszerűsége folyamatosan csökken, ahogy idősödik a játék, a League of Legends már most brutálisan népszerű, és tábora folyamatosan növekszik, így ez még akár jó lépés is lehetett Ghostcrawler részéről. Kojima az idegeinkkel játszik A Metal Gear Solid V: Ground Zeroes atyja már vidáman tolja a játékot a PS4-én, mi pedig tovább rághatjuk a körmünket az márciusi megjelenésig. Ha esetleg elfelejtettétek volna: a Ground Zeroes lesz a Phantom Pain előzménye, melyet 20 dollárért vehetünk majd meg PS3-ra és Xbox 360-ra, illetve 30 dollárért PS4-re és Xbox One-ra. A Ground Zeroes célja, hogy beletanuljunk a játék újfajta irányításába, illetve a korábbi epizódokhoz képest jelentősen eltérő, nyitott világra épülő játékmenetbe.
Beindultak a next-gen Call of Duty pletykák Ahogy az lenni szokott, pár hónappal az előző rész megjelenése után beindulnak a pletykák az új Call of Dutyról. Ezúttal a régóta hallgató Sledgehammer Games irányából csiripelnek a madarak. Először is, az egyik alkalmazott már szépen kirakta a LinkedIn-profiljára, hogy ő bizony egy next-gen Call of Dutyn dolgozik, nem sokkal később pedig a Sledgehammer tíz különböző munkakörre hirdetett meg pályázatot. Ezek közül az egyik például egy olyan grafikus számára szól, aki fegyvereket és járműveket fog modellezni, egy másikban pedig multiplayer dizájnert keresnek, aki a többjátékos módban használt pályák elkészítésében fog segédkezni. Még alakul a következő generációs Splinter Cell A Splinter Cell: Blacklist ugyan egy lépés volt a jó irányba a Ubisoft szerint, azonban a kiadó úgy véli, ez a sorozat még nem találta meg azt a tökéletes formulát, amit például az Assassin's Creed: "Ha megnézzük, nincs két egyforma Splinter Cell rész. Mindegyik fejlődött és változott, és számomra ez érdekes. Egyre közelebb kerülünk ahhoz, amilyennek a játéknak lennie kell, és közben lehet hogy rájövünk, hogy nem kell 15-16 millió példányban elkelnie, mint a Call of Dutynak, elég, ha egyszerűen csak egy jó Splinter Cell-játék lesz belőle." - mondta Kristjan Zadziuk, a Ubisoft Toronto animációs vezetője. Az úriember szerint egyébként az sem lenne megoldás, ha elkezdenének ötleteket és formulákat átvenni a Ubisoft többi játékából - a Far Cry, az Assassin's Creed és a többi cím ugyanis mind annyira specifikus és egyedi, hogy a játékmenetük részletei nem működnének a Splinter Cell esetében. Vezető írót keres a Black Tusk Senki nem tudja pontosan, hogy is áll jelenleg a Black Tusk első játéka. A Microsoft irgalmatlan pénzekből hozta tető alá a stúdiót, és állt neki az Xbox One-ra készülő új franchise-nak, ám azóta hallottunk már technikai problémákról, fejlesztői krízisekről, és még sok minden másról. Mindenesetre érdekes, hogy a bár pletykák szerint pár hónapja ugyan már simán halad a fejlesztés, most mégis vezető írót keres a stúdió. A munkakör leírás alapján azt mindenesetre leszűrhetjük, hogy valamiféle filmszerű élményt nyújt majd a játék: "Tapasztalt történetmesélőt keresünk, aki segít nekünk létrehozni a Microsoft következő nagy franchise-át. A jelölt alakítja majd ki a karaktereket, a történet ívét, az érzelmi töltetet, a sztori ritmusát, és a párbeszédeket. A jelölt az egész csapatot igyekszik majd ráállítani a sztorira, a karakterekre, és megérteti velük, hogy ki és miért fontos. Ezen kívül létrehoz olyan egyedi, rabul ejtő és tökéletlen szereplőket, akiket a játékosok tudnak majd utálni, vagy épp szeretni."
1 millióan vettek korai hozzáférést a DayZ-hez Úgy látszik egyáltalán nem zavarja a játékosokat az a trend, hogy félig kész anyagokért fizessenek. Most éppen a Bohemia jelentette be, hogy a DayZ alfa verziójához 1 millióan vásároltak már korai hozzáférést, ez pedig bizonyítja, hogy az indie-játékok iránti hatalmas lelkesedés és népszerűség nem csak véletlen, hanem egy olyan dolog, amire lehet építeni. "A Kickstarter és a korai hozzáférés koncepciója persze nem mentes a problémáktól, és nem kizárt, hogy előfordulnak majd katasztrofális esetek. De számomra ez az egész azt mutatja, hogy a játékosok igenis nagyon szeretik a kreatív játékokat, és szeretnek részt venni a fejlesztés folyamatában is, az indie stúdióknak pedig nem feltétlenül kell csak az apró projektekre korlátozniuk magukat. Ez már egy nagy és komoly üzlet." - mondta Dean Hall, a DayZ készítője. Lelépett az Electronic Arts kommunikációs vezetője Jeff Brown 14 évet húzott le a cégnél, ahol az utóbbi években alelnökként a kommunikációs tevékenységekért felelt. A hírek szerint az úriember a GoPro-hoz távozott, ahol hasonló pozíciót tölt majd be. Brown után az Electronic Arts némileg újraszervezte a részlegét, és egy globális kommunikációs csoportot állított fel David Tinson vezetésével. Előzetesen a The Last of Us DLC-je Ahogy azt vártuk, a 14 éves Ellie lesz a The Last of Us új, történetorientált DLC-jének, a Left Behindnak a főszereplője. Az alábbi előzetesen a tartalmi csomag első percét láthatjuk, melyben bemutatkozik a 16 éves Riley, aki nem csak Ellie jó barátja, de egyben némileg mentora is. Egyelőre a további információk csak részlegesen állnak rendelkezésre: a sztori nagy része egy elzárt épületben játszódik majd, de elméletileg egy bevásárlóközpontot is felderíthetünk. A Left Behind természetesen az alapjáték története előtt játszódik, és így kicsit könnyedebb hangulatú: Ellie és társai itt még nem törődnek annyira a világ dolgaival, és a szörnyű valósággal.
Bekeményít a Sony Japan és Sony Asia A Sony Computer Entertainment Japan és a frissen létrehozott Sony Computer Entertainment Asia közös elnöke Hiroshi Kawano azt ígérte, idén nagyobb mennyiségben fogja kitolni a játékokat a két stúdió. Ez főként azt fogja jelenteni, hogy a vállalat erősen elkezd nyomulni Ázsiában, ami egy hatalmas, eddig csak félig-meddig kihasznált piac. Ahhoz, hogy a Sony megfelelően jelen lehessen itt, mindenképp szükség volt az SCE Asia megnyitására, hiszen ez fogja intézni a kiadói és marketinges feladatokat is, amellett, hogy persze játékok is készülnek majd náluk. Kawano megígérte, a PS4 februári japán rajtja után folyamatosan érkeznek majd az olyan játékok, melyek az ázsiai közönségnek (is) kedveznek, a sort pedig a Metal Gear Solid V: Ground Zeroes nyitja.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. asdsa
2014.01.14. 23:36
A DayZ-ről már láttam 1-2 videót, hát nem lett egy A-kategóriás játék.
Látványra szépen néz ki, de játéktartalma közelít az abszolút nullához egyelőre (semmi akció, nulla zombi, kisférőhelyes szerverek). Ilyet még bétában sem szabadna kiadni, nem hogy ezért emberek fizetnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Atesz1987
2014.01.15. 06:49
A Lionhead csinálhatná a Black and White 3-t...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Shinjiii
2014.01.15. 07:59
Nem hiszem, hogy a "veteránokon" kívül sok fiatalt érdekelne a B&W. Nézz rájuk, poszt-apokalipszis világban játszódó lövöldéken nőnek fel, egyáltalán nem erre hajlik a piac, hanem a modern háborúra, meg a maffiára, tök mind1, csak irtani lehessen fegyókkal.

Az EA-nél nagyon menekülnek, mi a rák folyik ott?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DogTheDog
2014.01.15. 09:11
A menekules egyenlo a kirugdosassal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. wishformor...
2014.01.15. 09:26
@asdsa
Igy van nem szabad betaban kiadni, pont ezert van meg Alpha statuszban ha jol tudom....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2014.01.15. 12:14
Kirugdosás meg egyenlő a lelépéssel? Nem is egyértelmű a hír, ha úgy vesszük. De én ebből nem kirúgásra tippelek. Onnan valamiért el akarnak menni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Konigstige...
2014.01.15. 19:51
Next-gen Call of Duty? Még viccnek is gyenge Az EA-től meg szerintem érthető okokból menekülnek az emberek ... akinek van esze az otthagyja őket, idő kérdése és a fejlesztő stúdiók is elkezdenek másfelé kacsintgatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2014.01.16. 07:33
Már a Ghostot is next-gennek mondták, akkor most nyíltan hazudtak? Durva káosz van náluk is. A népet nem lehet örökkön-örökké átbaszni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2014.01.16. 13:51
Pedig meg fogják próbálni, hátha hagyják magukat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog Shinj...
2014.01.16. 14:34
Az meg mar csak ugy megy,hogy egy nagy ceg jol fizeto szekebol atmegyunk egy gyakorlatilag meg mindig Startup ceghez,mert ott van az igazi Adventure,Hiaba na a karrieristak mar csak ilyenek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!