iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.06.28.

Dátum | 2013. 06. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Civilization 5: Brave New World - itt a megjelenés Napokon belül megjelenik a Civilization 5 első kiegészítője, ennek örömére pedig a Firaxis ellátott minket egy launch trailerrel.
Többjátékos íz a Battlefield 4 egyjátékos kampányában A DICE új céllal vágott neki a Battlefield 4 kampányának megalkotásába: el szeretnék tüntetni a single player és a multiplayer között tátongó hatalmas űrt, azzal, hogy az előbbi stílusát közelebb hozzák az utóbbihoz. Erről egyébként a DICE ügyvezetője, Karl-Magnus Troedsson beszélt, aki szerint a csapat multis elemeket emel át a kampányba. A lényeg, hogy választási lehetőségeket akarnak biztosítani a játékosoknak: "Lopakodni akarsz egy távcsöves puskával és egy hangtompítós pisztollyal? Vagy be akarsz ülni egy dzsipbe, és az egész osztaggal szétlőni mindenkit, aki mozog?" - tette fel a kérdést az úriember, megadva rá a választ - az új Battlefieldben erre lesz lehetőség. Hogy ez létre is jöhessen, a játékosnak lehetősége lesz részletesen utasítgatni a mesterséges intelligencia által irányított csapattársakat - kérhetünk tőlük például fedezőtüzet, vagy zárótüzet is. Ezen kívül a Bad Companyhez hasonlóan sokszor futunk majd bele nagy terekbe, sok járművel. Két napig ingyenes a mobilos Carmageddon A Stainless 16. szülinapja alkalmából ma estétől vasárnapig ingyenes az androidos és iOS-es Carmageddon. Használjátok ki. Infamous: Second Son - játékmenet FullHD-ben Némi 1080p-s játékmenet videót sikerült bezsebelni az új Infamousból. Ami jó, mert a játék annyira frankónak tűnik, hogy sosem elég belőle.
Xbox One: nem számít a konzolok közötti hardveres különbség Albert Penello, az Xbox terméktervezésért felelős vezetője szerint felesleges komolyabban belemerülni a két konzol közötti különbségekbe, ugyanis nagyon kevesen vannak azok, akik kifejezetten a specifikációk alapján választanak gépet. "Szerintem az a probléma, hogy a Sony kiállt, és elmondott egy rakás számot, ami bizonyos szempontból jelentéktelen. Ugyanis nem 1990-ben vagyunk, amikor a 16 bit és a 32 bit között ment a csata." - mondta. "Valójában annyit tesznek, hogy kiállnak, és nagyon dicsérik, hogy milyen remek hardverelemeket sikerült levenniük a polcról. A mi embereink viszont azt mondhatják, hogy a dobozba kerülő minden egyes hardverhez hozzányúltak, mindent testreszabtak az optimális teljesítmény miatt. De a részemről inkább nem is beszélnék erről, mert ez egyáltalán nem fog számítani." "Az Xbox remek lesz. A játékok kiválóak lesznek rajta. Ugyanezt a vitát hallottam az előző generáció alatt is, és gyakorlatilag nincs értelme, mert az emberek olyan dolgokról vitáznak, amit nem ismernek. Ők nem Nick Baker [az Xbox 360-One fő tervezője - a szerk.], vagy Todd Holmdahl [IEB hardver alelnök - a szerk.], én pedig nem vagyok Mark Cerny [a PS4 rendszertervezője - a szerk.], szóval miért is beszélünk erről?" - zárta az úriember, majd elmondta, igazából úgyis a játékok számítanak - szerinte senki nem a hardveres dolgokról fog beszélni, hanem hogy az új Call of Duty hogy fog kinézni. Saints Row 4 - bemutatja a producer Az E3-as demót élhetjük át Jim Boone, a Volition producerének narrálásában. A videóban a játék egy korai szakaszát tekinthetjük meg, és a magyarázattal talán értelmet találhatunk az őrületben.
Serious Sam Collection Xbox 360-ra Július 12-én jelenik meg Xbox 360-ra a Serious Sam Collection, mely négy játékot tartalmaz: az első két epizód felújított változatát, valamint a harmadik részt, annak DLC-jével együtt, tovább egy scrollozós mellékágat. Serious Sam HD: The First Encounter - felújítva HD-ben Serious Sam HD: The Second Encounter - felújítva HD-ben Serious Sam 3: BFE + Serious Sam 3: Jewel of the Nile DLC Serious Sam Double D XXL Egy szerveren fut a The Elder Scrolls Online az Xbox One-on Az OXM magazin mostani számában részletes ír az MMO-ról, a legérdekesebb információ pedig, hogy a játék mindössze egyetlen szerveren fut majd a Microsoft új konzolján. Persze ennyi ember nem férne el egy világban, így egy "phasing" technikával osztják majd szét őket attól függően, hogy milyen guildben vannak, kik vannak a barátlistáján, illetve egy kezdeti kérdőív is segít majd ebben. A játék egyébként szakít a World of Warcraftban használt auto-attackkal, így minden egyes támadást a játékosnak kell majd kezdeményeznie, illetve a The Elder Scrolls Online tartalmaz majd instance-olt és nem instance-olt dungeonöket is. A készítők ígérete szerint egyébként számíthatunk magasszintű PvP-re is. A fejlesztők megerősítették, hogy nem lesz keresztplatformos játék a PC-s és PS3-as változatokkal. Technika a Forza Motorsport 5 mögött Dan Greenawalt, a Turn 10 nagyfőnöke elmondta, a Forza 5 sok ponton fejlődött technikailag az elődhöz képest, azonban az aliasing még mindig fog problémákat okozni, főleg olyan autóknál, ahol például hűtőnyílások találhatók a kocsi hátulján - vagyis sok az éles vonal. Greenawalt szerint ez főként akkor lesz látható, amikor erős fénynél versenyeznek a játékosok, ami magas kontrasztot fog eredményezni az autó hátuljánál, amitől ezek a vonalak recésnek tűnhetnek. Ezt a problémát még az 1080p-s felbontásra váltással sem tudják teljesen kiküszöbölni, Greenawalt szerint ehhez körülbelül 4K kellene - a Forza 5 viszont 1080p-ben tud 60fps-sel futni úgy, hogy egy rakás post-process effektus kerül még a képre.
Prince of Persia-bejelentéssel kecsegtet a Ubisoft A semmiből került elő egy Facebook-bejegyzés a Prince of Persia Facebook-oldalán, mely csak annyit mond, hogy legyünk készen néhány friss hírre a sorozattal kapcsolatban, a jövő héttől kezdve. Mire számítsunk?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. LechooEdy
2013.06.28. 22:39
Infamous és SR4-ben érezni a Prototype hangulatot, tudom az Inf. kb ugyan akkor jött ki. Viszont a Protonak volt egy jól működő álcarendszere, ami megakadályozta, hogy azonnal elkezdjenek lőni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. YellowFlas...
2013.06.28. 23:26
Az Xbox hajó elsüllyedt. Nem értem, miért megy még mindig a vita róla...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. myckie2
2013.06.28. 23:40
'szerinte senki nem
a hardveres dolgokról fog
beszélni, hanem hogy az új Call
of Duty hogy fog kinézni.', 'Ezt a
problémát még az 1080p-s
felbontásra váltással sem tudják
teljesen kiküszöbölni, Greenawalt
szerint ehhez körülbelül 4K
kellene'
Komolyan, ennyi bullshitet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. YellowFlas...
2013.06.28. 23:53
Uramatyám, csak most lestem meg az inFamous vidit. Meseszép a grafika. Csak menjen lejjeb a PS4 ára, tuti beruházok egyre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. MrFox
2013.06.29. 01:06
"Albert Penello, az Xbox terméktervezésért felelős vezetője szerint felesleges komolyabban belemerülni a két konzol közötti különbségekbe, ugyanis nagyon kevesen vannak azok, akik kifejezetten a specifikációk alapján választanak gépet"

Még ha kevesen is lennének, a többiek meg az ár alapján választanak. Mindenképpen a Sony nyert. Meg egy mezei fanboytól még megérteném, hogy ilyen fika szöveget lenyom, de egy belsős fejestől...? Ja, hogy ő volt tervezésért felelős, és szart terveztek. Oké.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. MrFox
2013.06.29. 01:09
(Az idióta ráadásul ezzel azok figyelmét is felhívta arra, hogy gyengébb az Xbone, akik eddig tényleg nem figyeltek erre, vagy nem tudták.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. HUFEUR
2013.06.29. 01:20
Ebben az inFamous videóban sincs semmi új, ugyanezt a küldetést már egyszer korábban kiadták, nem értem most megint minek? Új jelenetek viszont jöhetnének.

MrFox:
Aki eddig nem tudta, hogy hardveresen gyengébb az Xbox One, annak valószínűleg amúgy sem mond semmit Albert Penello neve, és ezután sem fogja tudni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Atesz1987
2013.06.29. 05:13
Azért nem lennék benne biztos, hogy a koca felhasználó nem veszi figyelembe a specifikációt. Alapvető vásárlói elvárás, hogy a pénzemért a lehető legjobb szolgáltatást kapjam. Ha azt hallom, hogy olcsóbban, jobbat kapok, akkor már csak az önérzetem miatt sem fogok drágábban rosszabbat venni. A játéknevek meg pont a koca felhasználóknak (értsd: szülők, akik a gyereknek veszik karácsonyra) nem jelentenek semmit, szóval a száraz tények alapján a sony a befutó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. MrFox
2013.06.29. 15:31
A casual játékost nem érdekli a hardver valóban, de a casual játékos nem is vesz, csak casual játékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mikej95
2013.06.29. 18:36
Az M$ csak menteni próbálja a menthetőt, de ez már elég gáz. PS4 és Xbox One (kuc kuc) egyaránt támogatja majd az alacsony szintű elérést és nem fognak változni az API-k, így az erősebb konzol mindvégig kicsivel többet nyújthat majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. punchman
2013.06.29. 18:54
Grafikában lényegi különbség nincs a két konzol között. Átlag Joe és Sandy látja mennyivel szebb mint régen és örül. A szolgáltatások és a marketing fogják eladni őket a józan emberek körében. Ha a Sony meggyőzi az embereket, hogy nekik csak egy konzol kell és az övé jobb, akkor PS-t vesznek. Ha az MS meggyőzi őket, hogy az Xbone egy okos multimédiás szórakoztató központ, ami kivált mindent, akkor azt fogják venni. A konzumidióták meg úgyis menthetetlenek. A csíkok, a márkajelzés és a menő faktor alapján döntenek. Nekik pont az nem számít mennyire gyorsak. Viszont ha Jack és Bob azt mondja az a menő, mert horzsolósabban darálja a biteket és mekkora jófej a cég, akkor már Joe és Sandy is jófejebb és vagányabb akar lenni.

MrFox

"az ár alapján választanak"

Jah. Ezért lett hatalmas bukás a PS3 is.

"a casual játékos nem is vesz, csak casual játékokat"

Konzolra vannak hardcore játékok is? Azt hittem konzolt azért vesz valaki, mert elég megnyomni egy gombot és már megy is a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2013.06.30. 10:27
mikej95 És szerinted ki fogja észrevenni a különbségeket? Ez olyan, mint az a dolog, hogy ha hiszed, hatni fog a gyógyszer, hiába semmit nem csinál, jobban leszel tőle.
Szóval ez olyan két majdnem ugyanolyan hardver között is, hogy melyik erősebb. Amelyikben hiszel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MrFox
2013.06.30. 12:46
Shinjiii : egy hd7870 és egy hd7790 között sem veszed észre a különbséget adott beállítások mellett, mégsem vennéd meg a 7790-et drágábban mint a másikat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MrFox
2013.06.30. 12:49
punchman : nem tudom, hol hatalmas bukás a ps3... És igen, egy Gran Turismo esetében elég megnyomni a gombot, és már megy is a játék. Tipikus önégető reagálás, nincs is már mit hozzátennem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim MrFox
2013.06.30. 13:52
Nem azért fogja senki megvenni az Xbone konzolt drágábban, mert gyengébb, azért fogja megvenni mert létezik olyan hogy exkluzív cím ...

Amúgy Shinjiii-nek teljesen igaza van abban, hogy végfelhasználó nem fogja a büdös életben észrevenni a különbséget a teljesítményben használat közben, max akkor ha valaki felrak egy összehasonlítást youtube-ra ugyanarról a játékról a 2 konzolon splitscreen-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2013.06.30. 20:46
Asagrim: Azt azért észre fogják venni, hogy Box-on előbb jön be a 30 fps limit. A Sony csak kikényszeríti valahogy, elvégre 'verseny' van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. punchman
2013.06.30. 21:28
MrFox

"nem tudom, hol hatalmas bukás a ps3"

Én sem. Pedig annyira drága volt, hogy miatta nem csökkentett árat az MS sem.

"elég megnyomni a gombot, és már megy is a játék"

Ebből is látszik mennyire nem casual játék.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MrFox
2013.07.01. 00:43
punchman : oké, ezek szerint félreértettem, bocs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!