iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.07.09.

Dátum | 2013. 07. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Minecraft-szerű játékon dolgozott a Bungie Jason Jones, a Bungie társalapítója beszélt arról, hogy még a Halo első részének fejlesztése előtt belekezdtek egy Project Phoenix munkacímen futó játékba, ami egy kicsit hasonlított a Minecrafthoz. Jones elmondása szerint blokkokból lehetett benne várakat építeni, amiket aztán meg lehetett ostromolni és darabokban lerombolni - a stílust kicsit RTS-szerűen határozta meg, bár ő sem tudja pontosan leírni, hogy milyen lett volna, sőt, már abban sem biztos, hogy egyáltalán a programkódok, vagy elkészített anyagok megmaradtak a projektből. Miért nem lett a dologból semmi? Nos, Jones elmondta, a Project Phoenixen dolgozó csapatot többször is át kellett állítani a Halo-ra, az első és második rész befejezéséhez is kellett az egész brigád. Beyond: Two Souls - az alapok Ellen Page, David Cage és más fejlesztők is beszélnek a lenti videóban a Beyond eredetéről, megírásáról és fejlesztéséről. A játék megjelenése sajnos csak október 8-án esedékes.
Kifogyott a PlayStation 4 a GameStopnál Az amerikai GameStop leállította az előrendelést a PlayStation 4-re. Újságírók kérdésére az üzletlánc képviselője megerősítette, a gép iránt hatalmas az érdeklődést, és elfogytak az előrendelésre szánt darabok. PC-re hozná címeit a Rockstar? A Rockstar Leeds tett közzé egy álláshirdetést, melyben a stúdió egy tapasztalt programozót keres, aki segítene a Rockstarnak PC-re portolni különböző címeit. Később az álláshirdetést eltávolították ugyan, de addigra már elkezdte bejárni az internetet. A leírás szerint a jelölt a különböző Rockstar-stúdiókkal együttműködve, azok "kompromisszumok nélküli minőségi szintjét hozva" ültetné át a játékokat PC-re. Elképzelhető, hogy sok év után végül elhozná a stúdió a Red Dead Redemptiont PC-re, vagy már a GTA V portjáról lehet szó? Lost Planet 3 - Jim Peyton naplója Augusztus 30-án jelenik meg a Lost Planet 3, így nem árt elkezdeni kicsit felcsigázni a népet. Most éppen Jim Peyton monológja alatt tekinthetjük meg a friss előzetest.
Sikeres a free to play Singstar 2012 októbere óta ingyenesen játszhatóvá vált a Singstar, a modell pedig láthatóan bevált a karaoke-s játéknak. Míg korábban 5 év alatt összesen 2 millióan vásárolták meg valamelyik Singstar-kiadást, addig a tavalyi váltás óta már 1,5 millióval bővült a felhasználók köre. Ezek közül 6% vásárol prémium dalokat is a store-ból. Még a héten új vezetőt kaphat az Xbox-részleg Az Interactive Entertainment and Devices részleget vezető Don Mattrick távozása után ideiglenesen maga a cégvezető Steve Ballmer vette át a divízió irányítását, ám a legfrissebb beszámolók szerint az úriember még a héten kinevezheti Mattrick örökösét. A hírek szerint a jelenlegi Windows-főnök Julie Larson-Green kerül a hardverekkel foglalkozó új divízió élére, míg a Windows Phone-t vezető Terry Myerson felel majd a teljes Windows-portfólióért. Az Xboxnak mindenesetre egy erőskezű, rátermett vezetőre van szüksége: a megjelenésig teljesen újra kell pozicionálnia a Microsoftnak a konzolt, főként a vásárlók fejében. Ebben segít majd valószínűleg az is, hogy történetében először idén a Microsoft is teljes sajtókonferenciát tart majd a kölni GamesComon. True Blood- és Homeland-színészek a Killzone: Shadow Fallban A Vektan titkosügynökséget vezető Sinclairt, és a Helghast hírszerzési ügynök Echo-t két viszonylag ismert színész fogja eljátszani a Killzone: Shadow Fallban. Az egyiket David Harewood alakítja majd, akit mostanában a Homelandban ismerhettünk meg, mint David Estes ügynök, a CIA egyik vezetője, míg a másikuk Jamie Gray Hyder, aki a Danielle néven futó vérfarkast alakítja a True Bloodban.
Tegyél achievementet a Fable Anniversaryba A Lionhead azzal szeretne kedveskedni a rajongóknak, hogy egy általuk kitalált achievement bekerülhet a játékba. Az ötleteket a stúdió fórumán kell közzétenni, amiből aztán a csapat kiválasztja az öt legjobbat, melyek közül aztán a közönség fog dönteni, szavazással. A nyertes achievementje bekerül a játékba, a nyertes neve pedig a készítők listájába, ráadásul még egy ingyenes példányt is kap a Fable Anniversaryból. Az öt döntős mindegyike kap ajándékba egy pólót, és egy E3-as kitűzőt is. Unreal Engine 4-re fejleszthet a Ninja Theory A stúdió számos ember felvételét tervezi, ráadásul kifejezetten magas pozíciókba. Egyrészt keresnek egy senior designert, akinek nagy tapasztalata van shooterek, közelharci- és lopakodós játékok fejlesztésében, és természetesen leadott már néhány AAA-játékot. Ezen kívül nem árt, ha a jelentkező rendelkezik tapasztalatokkal 3D-s szerkesztőkkel, mint például az Unreal, a CryEngine, vagy a Unity hasonló eszközei - az Unreal Engine 3-at és 4-et külön kiemelik, ami azt engedi feltételezni, hogy a legújabb motort használják majd egy következő generációs anyaghoz. Ennek elkészítésére egyébként egy technikai igazgatót is fel szeretnének venni, akinek már legalább egy AAA-játékot le kellett adnia korábban ilyen pozícióban, és az utóbbi öt évben komoly tapasztalatokat szerzett a konzolokra történő fejlesztésben. A stúdió egyébként még egy vezető karaktergrafikust is fel szeretne venni, amihez szintén komoly tapasztalat szükséges. A Ninja Theory tehát ambiciózusnak tűnik, ám láthatóan a vezető pozíciók még hiányoznak, így kérdéses, hogy állhat jelenleg a stúdió által készített játék.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. KisDre
2013.07.10. 07:03
a Halo miatt meghalt egy talán némi újdonsággal kecsegtető játék
köszönjük XBox...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2013.07.10. 07:34
Talán a Halo-val jobban jártak, ezt nem tudhatod. Hiszen megért egy pár részt. Ha meg azt a lego-játékot fejlesztik készre, akkor meg a Halo után sírnál.

Beyond esetében miért az amerikai kiadási dátumot jelöltétek meg? Nekünk a 11-ei az esedékes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester
2013.07.10. 08:05
Tiltakozom... én nem sírtam volna a halo után. Végigtoltam az elsőt.. láttam pár másikat, de nem ver ki a víz ha arra gondolok mitt lett volna ha nem is látom őket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2013.07.10. 09:13
Nekem sem jött be, ha arra gondolsz. Akkor már inkább Killzone, pedig annak is eléggé semmitmondó a játékvilága. Csak lehet a lego-s játék nem lett volna fele ilyen sikeres sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MrFox
2013.07.10. 10:37
Killzone 50x realisztikusabb játékvilágra épít, mint a Halo színes szörnyei és az UT-szerű ugrálva rohangászva lövöldözős gameplay.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MrFox
2013.07.10. 10:38
Julie Larson-Green majd kedvesen mosolyog, és gyakorló anyaként felháborodik az erőszakos játékokon, így Xbone-ra sok cuki kisállat simogatós game érkezik majd a jövőben a lövöldék helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. westlake
2013.07.10. 17:42
"5 döntős"? Nem vagyok benne teljesen biztos, de a döntőt 2 személy, vagy 2 csapat között tartják. Ha többen vannak kettőnél, akkor van középdöntő, meg elődöntő. Jelen esetben 5 versenyzőről beszélhetünk. Vagy tévedek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!