iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.07.12.

Dátum | 2013. 07. 12.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Sportolói vízumot kaphatnak az Egyesült Államokba a profi League of Legends-játékosok Hatalmas lépés ez a videojátékok és az e-sport történelmében. Az Egyesült Államok kormánya hivatalosan is profi sportként ismeri el a League of Legends-et, ami azt jelenti, hogy a profi játékosok kaphatnak sportolói vízumot az országba. Nick Allen, a Riot Games e-sport menedzsere elmondta, a folyamat hosszú és küzdelmes volt, de az eredmény hatalmas - sokkal könnyebb lesz a nemzetközi játékosok áthozása az országba, akár versenyekre, akár átigazolásokra. Meghackelték a Bohemiát és a Konamit is Hackelésekkel teli a mai nap. Elsőként az ArmA 3-at készítő cseh Bohemia Interactive esett áldozatul, aminek weboldalát támadták meg a hackerek, és sikerült hozzáférést szerezniük felhasználói nevekhez, e-mail címekhez, és titkosított jelszavakhoz. A stúdió szerint a jelszavak titkosítása miatt nem valószínű, hogy bármilyen visszaélés lehetséges a megszerzett adatokkal, viszont minden felhasználónak javasolnak egy gyors jelszóváltoztatást, a biztonság kedvéért. Nem sokkal később a Konami jelentette, hogy a Pro Evolution Soccer játékosai által használt Konami ID portálra sikerült bejutniuk rosszakaróknak. Egy külsős partnertől megszerzett azonosító-jelszó párosokkal sikerült ez a művelet, melynek eredményeként nevek, címek, születési dátumok, telefonszámok és e-mail címek kerülhettek ki. A Konami szintén a jelszó megváltoztatását javasolja, és persze ígéretet tett a kiadó a biztonsági intézkedéseinek erősítésére. Friss képeken a Puppeteer A Sony Japan Studio által készített különleges hangulatú játék szeptember 11-én jelenik meg PlayStation 3-ra. Néhány friss, nagyfelbontású kép esett be ma az anyagról, így nyugtázhatjuk, hogy még mindig remekül fest.
Új játékokkal kecsegtet a Namco Bandai A japán kiadó nem bír magával. Tegnap este egy Project Ace munkacímen futó játékhoz lőtt fel egy kedvcsináló oldalt, ma pedig egy újabb érkezett. Ezen az újabb oldalon egy visszaszámlálót találunk a New Title felirattal, ami azt engedi sejtetni, hogy míg a tegnapi kedvcsináló egy Ace Combat-játékra utalhat, addig a mostani egy teljesen új címre. 20 dolog, amit nem tudtál a PlayStation 4-ről Persze, ha lapunk rendszeres olvasója vagy, akkor a fenti cím biztosan nem igaz Rád, de talán még így is akad a lenti videóban néhány olyan dolog, ami felett korábban elsiklott a figyelmed. Mindenesetre lássuk, mi az a 20 dolog, amit a Sony szerint nem tudunk a PlayStation 4-ről:
Jó ideig nem kap frissítést a Tribes: Ascend Nem túl szép, de a Hi-Rez Studios gyakorlatilag azt mondja, levette a kezét az online shooterről. Habár mostanában készítettek néhány új pályát, amit tesztelés után, és néhány általános hibajavítással karöltve kiadnak majd, azt ők sem tudják mikor - valószínűleg nem a következő fél évben. A stúdió vezetője, Todd Harris elárulta, a csapat nagy része jelenleg a Smite nevű MOBA-n dolgozik - a műfaj tehát kissé telített lesz a következő időszakban, főleg, ha elértek majd a lenti End of Nations hírünkig. Ha azzal végeztek, akkor jöhet a Global Agenda 2, és még a Tribes Ascend 2 folytatása is előrébb van a prioritási listán, mint az első rész frissítése. Harris viszont leszögezte, a stúdió továbbra is támogatni fogja a szervereket, a közösségi eseményeket és a versenyeket - ott lesznek például a QuakeCon-on is. Új részt kaphat az Angry Birds Star Wars A Rovio a lent látható kedvcsináló képet helyezte el saját oldalán, a július 15-i dátummal. Egyelőre csak annyit árultak el hivatalosan, hogy a játék minden korábbinál nagyobb karakterfelhozatallal érkezik, lenyűgöző új erőkkel, és "talán néhány meglepetéssel". És persze a kép is extrém módon aranyos.

Lehet jelentkezni a Killzone: Mercenary bétára A zárt bétatesztre egészen július 17-ig lehet jelentkezni. Ha kiválasztottak, arról e-mail útján kapsz értesítést. A kizárólag PlayStation Vitára megjelenő Killzone-epizód megjelenése szeptemberre várható. Bezárt az EA Phenomic A Phenomic egy kifejezetten egyedi stúdió volt, mely a Spellforce-sorozatot készítette, mielőtt az Electronic Arts felvásárolta volna 2006-ban. A különleges hangulatú Spellforce persze nem mindenkinek volt kenyere, de így is egy masszív rajongói tábort sikerült kiépítenie. A felvásárlás után a német stúdió a BattleForge-on, a Lord of Ultimán, és a Command & Conquer: Tiberium Alliancesen dolgozott. Az Electronic Arts belső átszervezése miatt azonban a cég úgy döntött, bezárja a 60 főt foglalkoztató stúdiót, a hivatalos magyarázat szerint azért, hogy az erőforrásokat a magasabb prioritásokkal rendelkező területekre tudja fókuszálni. Murdered: Soul Suspect - játékmenet magyarázattal A Sony hatalmas címein kívül mi sem bizonyítja jobban, hogy még sokáig lesz élet a mostani konzolgenerációban, mint a 2014 elején megjelenő Murdered: Soul Suspect - ami egyébként PC-re is érkezik. Ahogy arról már sokszor írtunk, főszereplőnk egy Ronan O’Connor néven futó detektív, akit meggyilkolnak, ám szelleme két világ közt ragad, ami lehetőséget ad neki arra, hogy megtalálja saját gyilkosát. Ehhez persze természetfeletti képességeket és gondolatolvasást is be kell vetnie. Most a hosszú E3-as játékmenet bemutatót tekinthetjük meg egy fejlesztő magyarázatával, így nagyjából letisztulhat, milyen játékmenetre is számíthatunk.
MOBA-játékká válik az End of Nations Az utóbbi időben nem haladt kifejezetten jól az MMORTS-nek induló End of Nations fejlesztése. A játékról még tavaly decemberben érkeztek hírek, azóta viszont teljesen eltűnt a színről, annak ellenére, hogy már közeledett a bétához. Vélhetően nem lehetett túl élvezetes a játék, ha hirtelen döntéssel inkább MOBA-RTS-nek kategorizálták át, jelentősen megváltoztatva a játékmenetet. Az egyelőre nem tiszta, hogy ez a bizonyos játékmenet milyen is, mindenesetre a rövid leírás szerint több egységet is irányítunk majd, melyek között persze a Commander lesz a legfontosabb. Ezek a hősök láthatóak a játék hivatalos oldalán is, és meg kell hagyni, nem tűnnek kifejezetten érdekesnek - ha a játék megmentése a cél, ennél azért ütősebb egységekkel is elő lehetett volna állni. iOS-re jön a Worms 3 Habár azóta számos epizód megjelent, a rajongók szívéhez talán még mindig a harmadik rész áll a legközelebb. Nem csoda hát, hogy a Team17 csapata is ezt portolja át most iOS-re. Az anyag 2013 második felében jelenik meg iPhone-ra, iPad-re és iPod Touch-ra. Természetesen a grafikát jelentősen feljavították, új kukacok jelentek meg, és találkozhatunk tetemes mennyiségű új fegyverrel is. Négy téma köré 27 egyjátékos küldetést kapunk, de persze a játék sava-borsát az asszinkron multiplayer adja, melyeket tolhatunk simán a barátainkkal, de rangsorolt meccseken is feljebb küzdhetjük magunkat az egyre profibb ellenfelek között. Érdekesen hangzik a Card mode, melynek lényege, hogy 41 különböző kártyából vásárolhatunk in-game jutalmakat felhasználva, és ezeket a kártyákat kijátszhatjuk a kör elején vagy végén, némileg módosítva ezzel a játékmeneten. A készítők támogatják az AirPlay-t, melynek segítségével a tévére küldhetjuk ki a játékot az Apple TV-n keresztül, illetve az irányításhoz használhatunk kontrollert is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. tomchee
2013.07.13. 00:51
Let's eat some popcorn then
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HUFEUR
2013.07.13. 11:27
PS4-nél 20-ból kb 18-at tudtam, ez már elég arra, hogy én is kapjak sportolói vízumot?
Szerintem röhejes ez az egész LoL-os hír, a játék az minden, csak nem sport.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim HUFEU...
2013.07.13. 11:38
Mert a sakk az? A sport definíciója mostanság mindenre kiterjed, amit lehet versenyszerűen űzni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HUFEUR
2013.07.13. 12:25
Mondjuk ha rajtam múlna a sakkot sem hívnám sportnak, mondjuk nem tudom teljesen pontosan a sport fogalmát, de a fizikai aktivitás mindenképp része, és se LoL, se sakk közbe nincs valami sok mozgás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. myckie2
2013.07.13. 14:22
HUFEUR akkor gondolom a lövészetet sem hívod annak. Abban sincs semmi mozgás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.07.13. 14:33
myckie2

"HUFEUR akkor gondolom a lövészetet sem hívod annak. Abban sincs semmi mozgás..."

Azért a lövészethez kell kondi is, különben pofán csap a fegyver. Egyébként a sakk szellemi sport, ahogy a kártyajátékok egy része is, de nyilván ahogy a világban mindent, itt is a pénz motiválja a sportbizottságot, hogy mit vesznek be és mit nem a sportágak közé, főleg pedig akár olimpiára. Manapság a számítógépes versenyjátékokban sok a lé, így természetes, hogy megindul a dollárjel a szemek előtt, és már veszik is fel sportágnak.
Sajnos eltorzult a világ, és mindent próbálnak összevonni egy kalap alá ahelyett, hogy mindent a maga helyén kezelnének.
Ez van, pénz mozgatta világban élünk, és mivel a Föld banán alakú, így nem tudunk elmenni sem róla
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hympyke
2013.07.13. 18:36
A sakkhoz magas szinten top kondi kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller
2013.07.13. 18:52
Sport alapvetően olyan tevékenyég amit lehet versenyszerűen űzni, azaz mérhető a teljesítményed, kicsi a szerencse szerepe (többi tevékenységhez képest) és könnyen megismételhető bárhol (szabvány focipálya, kártyaszett, sakktábla)

Így például a póker a legtöbb kártyajátékkal ellentétben sport, mert nincs a szerencsének nagy szerepe és különböző játékosoknak egyértelműen mérhető a teljesítménye.

Sakk úgy szintén sport.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!