iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.07.23.

Dátum | 2013. 07. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

GTA5: Jól halad a harc a PC-s változatért A Rockstarnak írt petíció, hogy adják ki a Grand Theft Auto 5-öt PC-re is, kezd lendületet venni. A hír írásának pillanatában már 237 ezer fölé került a számláló. Ha meglesz a 300 ezer, akkor beküldik a Rockstarnak a levelet a támogatók listájával. A fejlesztőknél egyébként már mutatkozott jele annak, hogy hajlanak arra, hogy beadják a derekukat, hiszen feladtak egy álláshirdetést is ilyen céllal. A GTA5 szeptember 17-én jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra. Legyenek eladhatóak Steam játékaink is! A német fogyasztóvédelemmel foglalkozó csoport, a Verbraucherzentrale Bundesverband abban bízik, hogy az idén bíróságra kerül az ügyük, mely a Valve Steam platformja ellen irányul, illetve annak azon hiányossága ellen, hogy nem teszi lehetővé megvásárolt játékaink eladását. A csoport gyorsan reagált ezzel a perrel, miután az Unió határozott az ügyben, hogy mindenki jogában áll megvásárolt szoftverét eladnia. A meghallgatás dátuma még nincs lefixálva, a szervezet bízik benne, hogy idén erre sor kerül. Addig viszont nem valószínű, hogy a Valve akár egyetlen lépést is tenne. Újabb Batman antihős került megerősítésre Szépen sorban jönnek ki a Batman: Arkham Origins videók, amik a gonoszokat sorakoztatják fel az új bőregeres játékhoz. A mai rosszfiú Jervis Tetch, vagyis a Bolond Kalapos (Mad Hatter). A karakter részletes leírását a hivatalos Xbox Magazinban olvashatnátok el, de fent van a neten beszkennelve is (VG24/7). A karakter most több szerepet kap, mint az Arkham City-s cameo. Batmannek ezúttal túl kell majd élnie pár Aliz témás őrületet, ahol teával lesznek telve a folyómedrek víz helyett és hasonlók... Final Fantasy 7 élőszereplős websorozat A Squre ikonikus RPG játéka most élő szereplőkkel is megelevenedhet a Kickstarternek hála. A mostani próbálkozás elég komolynak tűnik, egy 250 fős filmkészítőkből álló csapat dobta fel a projektet a közösségi finanszírozásos oldalra. Pont most találták meg a megfelelő embereket Tifa és Barret megformálására, így készek arra, hogy elindítsák a projektet... A cél 400 ezer dollár.
Dark Souls 2 - Mirror Knight harc Ne várjatok minőséget, mert egy kiszivárgott kamerás felvétel került fel a netre, melyben állandó kínhalálra és feltámadásra ítélt hősünk egy hatalmas lovag nélküli páncéllal harcol, ami egy ormótlan tükröt használ pajzsként.

Ha nem lett volna elég, itt van még egy. Elindult a RuneScape 3, immár HTML 5-ben Az újraindított, ingyenesen játszható böngészős MMO most már szép új 3D grafikával örvendezteti meg játékosait. Az esemény megünneplése végett a kiadó Jagex tart egy külön in-game rendezvényt is, ez a Battle of Lumbridge. A játékosok ez alatti cselekedetei meghatározzák a játék jövőjét. A Runescape 3 190 országban érhető el, 5 nyelven. A Jagex készíti a táblás és smartTV-s verziót is. Megjelent a DropChord PC-re és Mac-re A zenés pontgyűjtögetős játék három dollárért kapható és elérhető az Airspace-ről, vagyis a Leap Motion kontrollernek dedikált app store-ból. A Double Fine új játéka hamarosan Ouya portot is kap, egészen pontosan július 31-én jelenik meg, míg Androidra és iOS-re augusztus 1-én. A játék zenéinek írói közt ott van Austin Wintory és a Mass Effect zeneszerzője, Sam Hulick is. A Leap Motion egy 3D-s mozgásérzékelős kontroller Mac-hez és PC-hez. Korábbi cikkünkhöz katt. Titanfall: Lehet, hogy kap Oculus Rift támogatást A Titanfallt fejlesztő Respawn Entertainment kapott néhány Oculus Rift fejlesztői csomagot és úgy tűnik, hogy nagyon meg vannak elégedve a VR eszközzel eddig. Amikor arról kérdezték őket, hogy lehetséges-e, hogy az EA által kiadott shooter támogassa a platformot, azt mondták: "sose lehet tudni". Twitteren mindenesetre agyon dicsérték a Riftet. A Titanfall PC-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra készül.
Colonial Marines sztori DLC Mindenféle csinnadratta nélkül felbukkant az új Aliens: Colonial Marines add-on, a Stasis Interrupted az Xbox Marketplace-en. A szezonbérletesek letölthetik ingyen, a többieknek 800 MS pontot kellene érte fizetniük. A letölthető tartalom valószínűleg holnap érkezik PSN-re. A Stasis Interrupted Hicks történetét követi az Aliens és az Alien 3 közötti időszakban... Diablo 3 'Evil Reborn' PS3 trailer Itt a harmadik kameraráncigálós klipecske, ami a Diablo 3 PS3-as változatát hivatott népszerűsíteni... Elég borzasztó, de sebaj, úgyis megnézitek, nem? :)
Videón a Battle.net asztali indító applikációja A Blizzard olyan programot hegeszt éppen, amivel menedzselhetnénk a játékaikat a gépünkön. Telepíthetünk, törölhetünk, később talán vásárolhatunk is, de egyelőre még nagyon bétában jár a szoftver. Olyan, mintha kétszer gyököt vonnánk a Steamből, és ugye a kezelt játékok száma is csak három lehet max (WoW, D3, SC2). Ettől függetlenül még hasznos is lehet később, ha mondjuk integrálják bele a Battle.net chatet.
Amiga klasszikusok jönnek Androidra még idén Két hete írtunk róla, hogy félmillió dollárért felvásárolták az Amiga játékok jogait, és az új tulajdonosnak nem áll szándékában csak ülni rajtuk. Nos, nem kellett sokat várnunk arra, hogy megtudjuk ez első körben mit jelent, ugyanis ma érkezett a hivatalos bejelentés, miszerint még idén megjelenik több klasszikus Amiga cím is Androidra. Az érkezésükre az ünnepek tájékán lehet számítani, de még nem tudjuk, hogy pontosan mely címek kerülnek portolásra. Van miből válogatnia a Writer’s Group Film Corp-nak, úgyhogy kíváncsian várjuk a listát. A Dead Rising 3 Nightmare módja visszahozza az idő-érzékeny eseményeket Normál módban a Dead Rising 3 búcsút int az előző két rész idő-érzékeny eseményeinek, de ha akarjuk a plusz feszültséget, ami azzal jár, hogy időre végeznünk kell dolgokkal, vagy elmenni x helyre, akkor a Nightmare módban visszakaphatjuk azt. Ha mindez nem lenne elég, menteni is csak a mosdókban menthetünk, mintha csak egy klasszikus túlélő-horrorral játszanánk. Hogy támogassák azokat is, akik könnyen feladják az ilyesmit, lehetővé teszik, hogy váltogathassunk a két mód között. Mivel az XP a játékoshoz, és nem a módhoz kötött, így mindegy hogyan folytatjuk a játékot. A Dead Rising 3 producere, Josh Bridge még azt is megerősítette, hogy találkozhatunk majd túlélőkkel, akik megmentésre szorulnak, és osztogathatunk majd nekik parancsokat a Kinect segítségével.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Sediqwe
2013.07.24. 01:40
Na, ez a steam es dolog érdekes lehet!!!!!
Kicsit "árt" a forgalmazóknak, ha teszem azt a kártyák mintájára bedobják a használt játékokat a közösbe és pl én határozom meg hogy egy megunt játékért mennyit kérek...
Illetve vajon mi lesz az elért pontokkal? A bannolt játékokkal? Esetlegesen mi lesz azzal akinek feltörik az accát és mindent eladnak róla...a másik fél meg 0.1 euróért megveszi..vagy csak viccelődnek egy kört : hát...érdekes lesz. Van pár kapott gané programom amit eladnék szivesen DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. myckie2
2013.07.24. 07:42
Kellemes dolog lenne a steam használt játékok kereskedelme.

Sediqwe a bannolt játékokat gondolom nem lehetne eladni, mert ha pl. lenne olyan megoldás, ha eladod a másik ember accján már nem lesz bannolva, akkor ezt sokan kijátszanák és egy kamu accra oda-vissza küldenék a játékot.

De ha bevezetnék a rendszert biztos lenne valami biztonsági megoldás ezzel kapcsolatban. Telefonos vagy e-mail címes. De ha most feltöri valaki a másik ember accját, akkor is símán elküldheti másnak az összes giftjét, cardját és egyéb dolgait.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szkifi
2013.07.24. 10:10
Mad Hatter hogyhogy antihős lesz?
Nyilván neki is van valami tragédia az életében, ami miatt egy pillanatig szimpatizálunk vele, de ő alapvetően egy gonosztevő, nem? Nem rémlik olyan történet, amikor valamelyik hősnek jó szándékból segített volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. SonicTheHU...
2013.07.24. 11:31
Ez a steam-es ügy is csak azt tükrözi h milyen telhetetlen a drágalátos felhasználóbagázs. Inkább tessék örülni h ha szemfüles vagy, figyeled az akciókat, ajánlatokat akkor eredeti árhoz/áruházi árhoz képest kutyafüle pénzért megvehetsz egy csomó mindent. Én 30 euróért vettem meg a Skyrim-et összes kieggel együtt, és ez csak egy példa a 20-ból És mindemellett a steam elég stabil, nekem nem volt eddig problémám vele. Ha nagyon árulni akartok akkor tessék ott hever az Origin a parlagon, sok mindent ki lehetne hozni abból is ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror Sonic...
2013.07.24. 11:40
Még ennél is jobb lenne, ha nem próbálnának mindenféle akciókkal meg csomagokkal átverni, hanem reaális ára lenne a termékeknek. Olyan helyről meg elvből nem veszek semmit, ahol mindenféle klienst meg egyéb faszságot erőszakolnak a júzerre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Tapir_606
2013.07.24. 12:21
ez a Steam-es jogi baromság nem fog sikerülni

http://www.escapistmagazine.com/news/view/118245-EU-Court-Legalizes-Selling-Used-Digital-Games
"... While the original provider of the product - say, Ubisoft or EA - has no obligation to support the resale of its digital games, the ruling means that a third party company could swoop in and legally facilitate used digital software sales, at least in the EU. ..."

Ha accounthoz vannak kötve a játékaid, minden joga megmarad a rendszer üzemeltetőjének(EA,Valve,Blizzard), hogy ne nyújtson támogatást a használt játékok leválasztására/eladására.

Ezt amúgy elég érdekesnek tartom, hogy egy, az EU-tól teljesen független cégtől, EU-s rendeletre hivatkozva bármilyen rendszermódosítást követeljenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Tapir_606
2013.07.24. 12:24
még valami:
Ne tessék reménykedni, hogy sikerülni fog, mert valami más úton utána nagyon meg fog minket szivatni ez a pár cég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MrFox
2013.07.24. 12:42
Sonic : oké, de ha megveszi az ember drágán a játékot, és mondjuk már 3x kipörgette és csak foglalja a helyet a vinyón, akkor nehéz szívvel törli le a 30-50 dolcsis kiadását onnan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2013.07.24. 14:28
Mr.Fox: Neked sem volt még dolgod a steammel igaz-e? Nem kell tárolni azokat a játékokat a HDD-n mert ott vannak azok fenn a párában.. izé felhőben, és ha akarsz vele játszani akkor ráböksz az EGÉRREL, és az letöltődik.

(ui.: és még driverekkel sem kell szórakozni, a 30-50 dolcsis kiadásokat meg nem értem.. 15€ volt a legtöbb amit eddig ott fizettem játékért, és indie cím nincs is, max a Stardrive.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. NovaTerra
2013.07.24. 15:38
Szerintem jó dolog lenne, ha lehetne adni-venni steam játékot is. Akár úgy is, hogy steam levesz 10%-ot. Szerintem jobban járnánk, mint sok akcióval. Rengeteg embernek van 100-200 vagy több játéka, de alig játszik egy-kettővel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. otherl
2013.07.24. 21:21
Tapir_606: Ha szolgáltat az EU-n belül, ugyan úgy vonatkozik rá is. Így működnek a multik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!