iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.07.25.

Dátum | 2013. 07. 25.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

PC-re is jön a Rayman Legends Miután a Wii U-s verziót elcsúsztatták, hogy minden platformra egyszerre jelenhessen meg a Rayman Legends, kitört a hiszti Michel Ancel csapatánál, mi azonban csak örülhetünk. Főleg, hogy az Xbox 360-as, PS3-as, Wii U-s és PS Vitás verzió mellé PC-re is érkezik a játék, ráadásul a többi platformmal egyszerre. Kulisszák mögött a Ryse Hogy valójában milyen lesz a Ryse játékmenete a kiábrándítónak tűnő E3-as bemutatók alapján, azt egyelőre nem tudjuk - a Crytek nagyon próbálja mentegetni az anyagot. Abba viszont most betekintést nyerhetünk, hogyan készült a cucc, különös tekintettel a motion capture-re.
Molten Games - új stúdió veterán alapítókkal Molten Games néven San Diegóban alapított új stúdiót a játékipar egyik legviccesebb nevű dolgozója, Paul Della Bitta, aki korábban a Blizzardnál rendelkezett igen-igen hosszú titulussal (senior director of global community development and eSport, ha tudni akarjátok), valamint Blaine Smith, aki korábban a Sony Online Entertainmentnél volt vezető dizájner a PoxNorán, illetve ugyanilyen pozícióban dolgozott a Relicnél a Company of Heroes Online-on. Az első játékuk? Egy free to play, tripla-A kategóriás MMO, melybe több millió dollárral szállt be az NCSoft. Della Bitta azonban kifejezetten hangsúlyozta, céljuk a kreatív kontroll teljes megőrzése. "Még emlékszünk, milyenek voltak régen a fejlesztőcsapatok és a játékok. Rengeteg Valve és Blizzard játékkal játszottunk már azelőtt is, hogy ott dolgoztam volna. Ezeket a stúdiókat kifejezetten azért alapították, hogy fantasztikus játékokat készítsenek azok számára, akik tényleg bele akarnak merülni a játékokba. És mi ezt az irányt próbáljuk követni." Della Bitta azt is tisztázta, az AAA-kategória náluk a minőséget jelenti. Attól ugyanis, hogy valami free to play, még nem feltétlenül lesz kevesebb. Szerinte ez egy olyan játék lesz, melyért bárki boldogan fizetett volna 60 dollárt a boltban. Megjött az új IndieRoyale csomag Ezúttal a fantáziadús nevű Indie Gamer Chick (aki vélhetően egy indie játékokat kedvelő lány) állította össze a IndieRoyale csomagot. A pakk most olyan címekre fókuszál, melyek elérhetőek és sikeresek az Xbox Live Indie Games szekcióban. Szokás szerint annyit fizetünk, amennyit gondolunk a Dead Pixels, Chester, Antipole, LaserCat, Smooth Operators, Little Racers Street, Spyleaks és Orbitron: Revolution játékokért.
Szeptemberben megy Kickstarterre a City of Heroes szellemi örököse Az egyelőre Phoenix Project munkanéven ismert játékkezdeményezés szeptemberben kerül majd fel a Kickstarterre, várhatóan nyolcadikán. Ha lemaradtatok volna, ez a cucc gyakorlatilag a City of Heroes szellemi örököse lesz - az eredeti játékot ugyanis a rajongók és a fejlesztőcsapat tiltakozása ellenére tavaly bezárták, ezzel egy egyedi MMO tűnt el a palettáról. A projekten 136 önkéntes dolgozik Missing Worlds Media név alatt, és körülbelül a játék 20%-a áll készen, így reálisnak tűnik a 2015-re tervezett megjelenés. Az Epic egyébként engedélyezte, hogy a készítők ingyenesen kezdjék meg a fejlesztést az Unreal Engine-re, licencdíjat pedig csak akkor kell fizetniük, ha a Kickstarter-kampány sikeresen zárul. Final Fantasy 14: A Realm Reborn - az alacsony szintű dungeonök Javában zajlik a Final Fantasy 14: A Realm Reborn bétatesztje, úgyhogy hamarosan kiderül, vajon a Square-Enix ki tudja-e javítani létezése során elkövetett valószínűleg legnagyobb hibáját, és teljesen meg tud-e újítani egy alapjaiban rossz játékot. Addig is egy dologban lehetünk biztosak: lesznek alacsony szintű dungeonök. Ami annyira nem meglepetés egy MMO-ban, de az alábbi video tanúsága szerint hangulatosak is lesznek:
Kavarás a Project CARS finanszírozási rendszere körül A Project CARS nem egészen úgy indult, mint a mostanában divatos Kickstarter-játékok. Leginkább azért, mert nem is Kickstarteren indult. A Slightly Mad elképzelése szerint akik beszálltak egy bizonyos összeggel, később majd részesülhetnek a játék eladása után keletkezett profitból is. A cég ezt World of Mass Development tervnek nevezte el, és persze később is szerette volna használni. Ez eddig egészen jól is alakult, ám most az Egyesült Királyság pénzügyi ellenőrzőszerve, a Financial Conduct Authority úgy gondolta, hogy azért mégsem teljesen frankó ez így, és azt mondta a stúdiónak, hogy minden eddigi befektetőnek biztosítania kell a kiszállás lehetőségét, ami azzal jár, hogy vissza kell nekik fizetni a befektetett pénzt. A Slightly Mad együttműködő, ám akik kiszállnak, természetesen már nem részesülnek a profitból, valamint a játék további verzióit sem kapják már meg. A stúdió jelenleg a World of Mass Development rendszerének átdolgozásával tevékenykedik, hogy az a jövőben ne essen a "kollektív befektetési rendszerek" pénzügyi kategóriába. Total War: Rome 2 - a kampány Karthágó szemszögéből A játék kampánytervezői, Trish Ryniak és Dom Starr beszélnek a lent látható videóban a Total War: Rome 2-ben szereplő frakciókról, a rájuk épülő kampányról és a használható diplomáciáról. Fontos megjegyezni, hogy már a kezdeti döntéseink is komolyan befolyásolhatják a játékot. Ezen kívül kapunk egy korai betekintést a városok működésébe is, Karthágó szemszögéből.
Borderlands 2 - tartalom lesz még, csak szezonbérlet nem A Gearbox nem adja fel a tartalomgyártást a rendkívül népszerű Borderlands 2-höz - a DLC-k továbbra is jönni fognak. Egy második szezonbérletet azonban nem tervez bevezetni a stúdió, miután az első most kifutott, így mostantól mindenkinek meg kell vásárolnia a tartalmi csomagokat. A cég képviselője szerint azért jutottak erre döntésre, mert tapasztalataik szerint a vásárlók inkább egyesével szemezgetnek a DLC-k között, és csak azokat veszik meg, amik kifejezetten érdeklik őket. A Gearbox egyébként még a szezonbérlet kifutása előtt meghálálta a játékosoknak a támogatást: az Ultimate Vault Hunter Upgrade Pack eredetileg nem járt volna ingyenesen, de bónuszként hozzácsapták ezt is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Shinjiii
2013.07.26. 08:02
Borderlands 2 ingyen DLC-je biztos komoly. Vajon mi lehet benne? Egy pakli magyar kártya valamelyik map beltéri asztalán?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ranger
2013.07.26. 11:33
Shinjiii: Mindjuk a felső szinthatár megemelése 11-el és egy újabb nehézségi szint a kb max leveles karaktereknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. i2k010
2013.07.26. 12:15
Shinjiii: a bölcs ember tudja, mikor kell hallgatni. Ezek szerint, te nem vagy bölcs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2013.07.26. 13:05
Nem játszottam vele, oltsatok nyugodtan, rég volt háború velem szemben. Gondoltam viccelődni azért még lehet ebben a "szabad" országban. Bölcs uraim. : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!