iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.08.27.

Dátum | 2013. 08. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Lost Planet 3 launch trailer... majdnem Mármint nem a launch trailer majdnem, mert ez bizony az, hanem az majdnem, hogy ez még csak Észak-Amerikára vonatkozik. Nálunk hivatalosan augusztus 30-tól válik elérhetővé a játék.
Évek múlva fogják igazán kitapasztalni a PlayStation 4-et Mark Cerny sokszor hangoztatta, mi volt a célja azzal, hogy felturbózott PC-s architektúrát tegyen a PlayStation 4 alá. Mivel alapvetően a konzol x86-os processzort, és AMD GCN-re épülő grafikus magot használ, a fejlesztők azonnal, mindenféle extra tanulási folyamat nélkül tudnak rajta dolgozni, ráadásul a dolgukat jelentősen megkönnyíti a PC-vel ellentétben itt teljesen egységesített és koherens memória. Ez Cerny elvárásai szerint azt jelenti, hogy már a launch környékén, és az első évben is kiemelkedő grafikájú játékok jöhetnek. Erre szerinte azért van szükség, mert a korábbi generációknál gyakran előfordult, hogy a launch környéki játékok nem feltétlenül voltak egyértelműen szebbek, mint az előző generáció utolsó játékai - Cerny elmondta, ő személyesen is hallott olyan véleményeket, hogy a PS3 kezdetben nem hozott látványos különbséget. Az úriember azonban úgy véli, az igazi áttörés három-négy év múlva jöhet el, amikor a fejlesztők igazán elkezdik felfedezni azokat a módosításokat, melyeket az architektúrán végeztek. Ezek közül az egyik legjelentősebb, hogy a jelenlegi PC-s Radeonokra átlagosan jellemző GCN magonkénti 2 ACE feldolgozó helyett 8-at tettek az APU-ba, ami később iszonyatosan megdobhatja a GPGPU-s feldolgozást, melyet Cerny elvárásai szerint akkor már főként nem (csak) grafikára fognak használni a stúdiók, hanem a legváltozatosabb dolgokra az audio raycastingtól kezdve a fizikán keresztül a mesterséges intelligenciáig. Memoria - hamarosan mutathatunk és klikkelhetünk Augusztus 30-án jelenik meg a GOG-on és a Steamen a klasszikus point'n click kalandjátékok műfajában induló Memoria. Hogy ne feledkezzünk meg a megjelenésről, a Deadalic egy új előzetest küldött:
Nem lesz minden évben Battlefield Patrick Bach a DICE-tól elmondta, a stúdió nem valószínű, hogy minden évben ki tud tolni magából egy Battlefield-játékot, így ne nagyon számítsunk az évenkénti megjelenésre. Helyette a Battlefield Premiumot hozta fel példának arra, hogy 18 hónapnyi további tartalmat adtak a rajongóknak a Battlefield 3-hoz, így lekötötték őket a negyedik epizód megjelenéséig. Bach azt sem zárta ki, hogy a Battlefield a jövőben egy platform lesz, melyhez folyamatosan érkezhetnek majd a kisebb-nagyobb kiegészítések. "Néhány játék már ezt csinálja, például az MMO-k, de számos free-to-play cím is. Lehet, hogy ez a megfelelő irány, de az is lehet, hogy ez a teljesen rossz irány." Bach elmondta, a Battlefield 3 még most is hatalmas játékosbázissal rendelkezik, akik az utóbbi két év során folyamatosan igényelték az új tartalmakat. Nem kétséges tehát, hogy ha új részeket nem is, de az egyes részek közötti idő kitöltését meg kell oldaniuk. "Általánosságban úgy gondolom, hogy az emberek az év minden részében Battlefieldet akarnak." - fejezte be. Driveclub - nyers játékmenet Az Evolution Studios nem szórakozott sokat, kiadott némi tömény játékmenet a PlayStation 4-re érkező versenyzős anyagból. A játék a PlayStation Plus-előfizetők számára az első naptól ingyenesen elérhető lesz. Úgy tűnik, a Porsche továbbra is csak az Electronic Artsnak licenceli az autóit, így a céget itt is a RUF tuningcég képviseli.
Avadon 2: The Corruption ősszel Folytatódik a PC-re, Mac-re és iOS-re elkezdett sorozat. Az Avadon 2 az ősz elején jelenik majd meg, öt karaktertípussal, többféle befejezéssel. Ennek örömére pedig van egy új előzetesünk is:
Átnevezték a Splash Damage Dirty Bomb című játékát A Dirty Bomb mától hivatalosan is az Extraction néven fut. A játékban egy misztikus támadás éri Londont, ahol csapatokba szerveződött zsoldosok próbálnak életben maradni. Vagy őrizniük, vagy megsemmisíteniük kell az ott maradt titkokat. Úgy tűnik, hogy a játék erősen az együttműködésre és az osztályokra fog építeni: lesz mesterlövész, gyógyító, közelharci és fedezésre szakosodott zsoldos is. A játék free-to-play lesz, és a Nexon adja ki. Jöhet a Borderlands 2 GOTY Edition Az egyik GameStop alkalmazott szivárogtatta ki, hogy hamarosan megjelenhet a Borderlands 2 GOTY Edition. Az egyelőre meg nem erősített információk szerint a csomag a következő DLC-ket tartalmazhatja majd: Creature Slaughter Dome, Psycho Pack, Captain Scarlet’s And Her Pirate’s Booty, Sir Hammerlock’s Big Game Hunt, Mister Torgue’s Campaign Of Carnage, Tiny Tina’s Assault On Dragon Keep, Ultimate Vault Hunter Upgrade, Mechromancer Pack. Lehet regisztrálni a Dead Island: Epidemic bétájára A Techland megnyitotta a jelentkezési lehetőséget a Dead Island: Epidemic zárt bétatesztjére. A résztvevők egyébként később korai hozzáférést is kapnak a játékhoz. A játékról már tudjuk, hogy fantáziadúsan ZOMBA-nak nevezik a stílusát, a CVG azonban úgy értesült, kizárólag Steamre jelenik meg, és három csapatba rendeződve négy-négy játékos fog küzdeni egymással és a zombikkal, és lesz craftolás is. Final Fantasy 14: A Realm Reborn - elrajtolt nyugaton is Mától nálunk is elérhető a Final Fantasy 14: A Realm Reborn, PC és PlayStation 3 platformokon. A bétateszt alatt rendkívül népszerű volt a játék, így könnyen lehet, hogy a Square Enix csodát tett a világ legnagyobb MMO bukásából.
Elindulta Ridge Racer: Driftopia bétája A Namco Bandai bejelentette, hogy mától él a Ridge Racer: Driftopia bétája, egyelőre csak PS3-on, azonban jelentkezni még mindig lehet. Ha ki akarjátok próbálni megjelenés előtt a free-to-play versenyjátékot, irány a PSN Beta honlap.
Xbox részleg November 8-án jöhet az Xbox One? Egy kiszivárgott e-mail szerint, mely állítólag a Walmarttól származik, november 8-án jelenhet meg az Xbox One. A e-mail az áruház következő pár hónapos éjféli nyitásait tartalmazza, köztük persze számos nagy játék premierjével, és az Xbox One megjelenésével. A levelet a Walmart marketinges osztályán dolgozó egyik úriember jutatta el a Kotaku számára. Ha ez beigazolódik, akkor az Xbox One kereken egy héttel a PlayStation 4 előtt rajtolhat. A felhő ereje A Microsoft nem győzi hangsúlyozni, mekkora jelentősége lesz az Xbox One-on a felhőnek. Az új Xbox Live teljes mértékben képes lesz kihasználni az Azure erejét, így számíthatunk dedikált szerverekre, nagy, élő világokra, meg mindenféle egyéb extrára - a Titanfall például a mesterséges intelligenciához is használja a felhőt. Most ezzel kapcsolatban kaptunk egy infografikát és egy előzetest is.

Xbox One játékok és meglepetések a PAX Prime-on Augusztus 30-tól kezdődik idén a PAX Prime, a Microsoft pedig ma bejelentette, hogy teljes erővel ott lesz. A következő játékok biztosan kipróbálhatók lesznek a standon: Dead Rising 3, Project Spark, Kinect Sports Rivals, Fable Anniversary, Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome, Battlefield 4, de Major Nelson ígérete szerint meglepetésekre is számíthatunk, legalább egy olyan játék van, amiről egyáltalán nem beszélhet most még. Vége a Microsoft pontoknak A Microsoft elkezdte az új Xbox 360-frissítés szétterítését, mellyel végleg lezárul az online fizetésre használható Microsoft pontok korszaka. A meglévő pontokat a rendszer automatikusan helyi valutára váltja át.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. MrFox
2013.08.27. 23:23
Szegény Xbone, már csak a felhőt tudja felhozni, pedig a PS4 rendszerben ott a Gaikai technológia, ami ugyanez.

Bepróbálkoztak az APU részletes bemutatásáéval is, majd itt is lesz biztos róla hír, megyek majd oda röhögni azon, hogy az összes memória sávszélességet összeadták, csak hogy a PS4 mem-bandvith közelébe kerüljenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2013.08.28. 07:25
A Rigde Racer Unbounded is nagyon tré lett, nem tudom ez a Namco miért nyomja ezt a szart. Talán a japóknak bejön az a fajta autóversenyzés, ami alulmúlja még a NFS-eket is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Joga73
2013.08.28. 08:04
>>Évek múlva fogják igazán kitapasztalni a PlayStation 4-et...

Remélem Oculus Rift támogatás befigyel majd konzol fronton is, mert 3-4 év múlva már VR, esetleg AR környezetben szeretném eltölteni a játékra szánt időmet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg
2013.08.28. 08:20
A Spiderweb Software játékaiban mindig is tetszett a hatalmas világ, az ötletesség, a hangulat, de most már igazán írhatnának egy gusztusosabb engine-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gyurkov
2013.08.28. 08:22
És mi van akkor, ha offline játszok? Akkor az égi felhők erejét fogja hasznosítani a konzolom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.08.28. 08:47
Gyurkov

Ez benne a csapda, hogy rákényszerítik az embereket az online játékra, különben sokkal vacakabb lesz minden a játékban felhő nélkül, íme a szép új világ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SonicTheHU...
2013.08.28. 09:42
Szerintem a BF szériát nem kéne felhánytorgatni, főleg miután végignézhettük hogyan lett egy szép játékból képregényszerű animációkkal, stb-vel üzemelő "Bad Luck" gyár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!