iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.09.03.

Dátum | 2013. 09. 03.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nem siették el az Xbox One fejlesztését Kimaradó feature-ök, 180 fokos fordulatok - jogosnak tűnik a feltételezés, hogy az Xbox One-t kicsit elsiette a Microsoft. Major Nelson azonban a Reddit-re ment válaszolni a rajongóknak, és elmondta, hogy erről szó sincs. "Az Xbox One már évek óta készül, szóval elsietettnek hívni nem helyes kijelentés. Volt néhány problémánk május és augusztus között? Igen. De a saját időbeosztásunk alapján dolgozunk, nem másén. A GamesComon pedig minden egyes játék végleges Xbox One hardveren futott. Minden. Egyes. Játék. Ez azt hiszem elég más megvilágításba helyezi az elkapkodás feltételezését." Ezzel párhuzamosan Marc Whitten elmondta, nem lesz kötelező a külsős stúdiók számára, hogy demókat készítsenek az Xbox Live-on megvásárolható játékokhoz. Jelenleg az Xbox 360-on az összes Live Arcade címhez kötelező demót készíteni, az Xbox One-on azonban ezt nem várják majd el. Payday 2 - az utolsó élőszereplős kisfilm Végéhez ért az öt részből álló sorozat. A záró epizódban egy "csábító, de halálos" IMF nagykövetet láthatunk, akinek az a célja, hogy keresztbe tegyen Bainnek.
PC-s dátumot kapott a Deadly Premonition November 1-kén érkezik a Deadly Premonition Steamre. Az egykori Xbox 360 exkluzív anyag a PlayStation 3-as verzióhoz hasonlóan PC-re is Director’s Cut formájában, kibővített tartalommal jön. Nincsenek konkrét tervek a PlayStation 4 és a Vita összecsomagolására Legalábbis egyelőre, és legalábbis nem közvetlenül a Sonytól, mondta Fergal Gara, a Sony Computer Europe vezetője. Ugyanakkor most, hogy már nagyjából látják, mekkora mennyiséget várhatnak a gépből a launchra, és azt is tudják, hogy pontosan mikor jelennek meg, elkezdhetnek tárgyalni a kereskedőkkel, áruházakkal arról, hogy esetleg úgynevezett "soft bundle"-öket hozzanak létre. Ez tehát azt jelentené, hogy különböző akció keretében együtt (nem egy dobozban) adhatnák a PlayStation 4-et és a Vitát, akár már a launch környékén is. Gara szerint az Egyesült Királyságban különösen rugalmasak ilyen szempontból az áruházak. Saját VR-fejessel jöhet a Sony A dologhoz közel álló források jelentették az Eurogamernek, hogy akár már jövőre saját VR-sisakkal állhat elő a Sony. Az oldal úgy tudja, a cuccot már belsősök rendszeresen tesztelik a PlayStation 4-gyel, és hogy a DriveClub kifejezetten támogatja - például körbe lehet nézni az autó belsejében. Az infók szerint a játékot készítő Evolution Studios berkein belül dolgozik a Worldwide Studios Stereoscopic 3D névre keresztelt csapat, és már 2008 óta dolgoznak a technológián. Az Eurogamer úgy tudja továbbá, hogy eredetileg a cuccot be akarták mutatni a GamesComon, de az utolsó pillanatban visszavonták - vélhetően a Sony látta, hogy így is hatalmas fölényben van az Xbox One-nal szemben, és inkább a jövő évre tartogatja a sisakot, nagy durranásnak. Shuhei Yoshida szokásától eltérően nem volt hajlandó kommentálni a dolgot. Timesplitters Rewind a PlayStation 4-re Korábban már írtunk róla, hogy a Crytek tulajdonában lévő Free Radical tulajdonában lévő Timesplitters franchise új részt kaphat, melyen főként rajongók, és néhány korábbi Free Radical-alkalmazott dolgozik. Ez a Timesplitters Rewind, és eddig kizárólag PC-re jelentették be. Michael Hubicka, a projekt vezetője azonban elmondta, kicsit előreszaladtak, és a megfelelő SDK birtokában már el is kezdték fejleszteni a PlayStation 4-es változatot, anélkül, hogy a Crytek különösebben tudott volna a dologról, mivel biztosak voltak benne, hogy a stúdió is igent mond majd. Most, hogy már a Crytek is tud róla, Hubicka elmondta, a dolog gyakorlatilag csak a jogi osztályon múlik, tőlük várnak zöld lámpát. Egyelőre az sincs kizárva, hogy keresztplatformos játék lehet a PC és a PS4 között.
50 játékkal jön a Sony a Tokyo Game Show-ra A PlayStation 4-re, Vitára és a PlayStation 3-ra több, mint 50 játékkal érkezik a Sony a Tokyo Game Show-ra. Ennél kicsit érdekesebb, hogy több, mint 10 kipróbálható játékot ígértek PlayStation 4-re, melyek a Knack, a Deep Down, a Driveclub, a Killzone: Shadow Fall, a Wolfenstein: The New Order, a PlayRoom és az Assassin’s Creed 4: Black Flag, szóval legalább négy bejelentetlen cím lesz még. Vitára ott lesz (többek között) a Musou Orochi 2 Ultimate, a God Eater 2, a The Legend of Heroes: Sen no Kiseki és a Tearaway, míg a PlayStation 3-ra (szintén többek között) a Lightning Returns: Final Fantasy XIII, a Gran Turismo 6, az Ace Combat Infinity, a Beyond: Two Souls és a Pro Evolution Soccer 2014. 28 pálya hiányzik a PS Vitás Rayman Legendsből Annak ellenére, hogy a Vitára készült verzió bejelentésekor a Ubisoft azt ígérte, a játék mindent tartalmazni fog, amit a többi változat is, plusz még 5 exkluzív pályát, melyet a touch irányításra hegyeznek ki. A NeoGAF fórumozói viszont észrevették, hogy valójában 28 invasion pálya hiányzik a játékból - ezek már meglévő szintek nehezített, újramixelt verziói, és az összes gyűjtögetnivalók száma is leredukálódott 700-ról 615-re. A beígért érintésre optimalizált extra tartalom ugyan megvan, de ami hiányzik, az bizony hiányzik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. MrFox
2013.09.04. 01:12
A hw lehet, hogy végleges volt, de hogy nincs még gyártósoron az is tuti, mert a sw még csak béta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kobest
2013.09.04. 07:32
Ez a Major Nelson aztán egy igazi PR-ribanc. Erre nincs jobb szó. Még a nagy offline-ra való váltás előtt kérdezték tőle, hogy "miért nem lehet átállítani a rendszert, hogy támogassa az offline játékot," akkor egyből átment személyeskedésbe, olyan válaszokkal, hogy "te benne voltál az Xbone fejlesztő csapatában? Mert ha nem, akkor nem hiszem hogy tudod, miről beszélsz..."

Persze, rá egy hétre megtörtént az átállás.

Nem siették el az Xbone fejlesztését, my ass!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Lacroix
2013.09.04. 09:49
Egyet értek. Nekem ez az ember annyira visszataszító. Mindenkinek beszól, mintha valami fő designer lenne, közben egy marketing man az egész csávó, ráadásul ostobaságot és ellentmondásokat hord össze. Bezzeg John Carmack beszédei... azokat egyetemeken kellene vetíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. flowepower
2013.09.04. 17:36
Ekkora egy epuletes hazugsagot uristen !!! Major Nelson azok utan, hogy a net tele van a gamescom cikkekel hogy a xboxone standokon win8 pc-ken futott szinte minden (forza 5, Battlefield 4) ekkora ongolt loni! hihetetlenek az Ms-nel. konkretan total hulyenek nezik az embert.. Es rendkivul szanalmas hazugas is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MrFox
2013.09.04. 21:38
Azt mondta, hogy a GamesComon-on voltak végleges Xbone hardverek. Ezt mondjuk tőle azt jelenti, hogy valós Xbone üres dobozok voltak világító ledekkel, és a GTX PC-ket most jobban eldugták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gyurkov
2013.09.05. 08:53
És eközben PS4 fronton: http://www.cinemablend.com/games/Some-PS4-GamesCom-Demos-Were-Running-Windows-7-PCs-58529.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. flowepower
2013.09.05. 09:55
LOL ez mar tenyleg kabare
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!