iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.10.22.

Dátum | 2013. 10. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Október végéig ingyenes a Total War: Rome 2 DLC-je A frissen megjelent Total War: Rome 2 Nomadic Tribes Culture DLC egészen október 29-ig ingyenes lesz. A csomag, melynek fókuszában a nevéhez méltóan nomád törzsek, népek vannak - akik komolyan támaszkodnak a lovasságra, és a gyors rajtaütéses technikákra, egyébként 7,49 euróba kerülne. Ezek mellett persze új épületeket, technológiai fákat és kampányt is kapunk, a tetemes mennyiségű új egység mellett. Kamu a warezbe felkerült PC-s GTA 5 Ugyan a Grand Theft Auto V-t még be sem jelentették PC-re, néhány, vélhetően vicces kedvű egyén úgy gondolta, érdemes megviccelni a játékra ácsingózó PC-s rajongótábort. Ezért a napokban elkezdett terjedni a neten egy 18GB-os torrent, mely a "GTA 5 Full PC Game + Crack" néven futott, és bizony sokan be is dőltek a dolognak. A nagyobb probléma azonban, hogy mindez egy scam oldalon volt elérhető, ami egyértelműen a felhasználó átverésére, és gépének megfertőzésére jött létre. S ugyan mi általában nem foglalkozunk warezos témákkal az iPonon, ha megmenthetünk pár PC-t a vírusoktól és egyéb csúnya dolgoktól, már megérte. Launch traileren az Assassin’s Creed 4 Sok hozzáfűznivalónk nincs: napokon belül hivatalosan is elindul a nagy őszi-téli játékroham, melynek egyik legnagyobb képviselője az Assassin’s Creed 4. A PS3-as és Xbox 360-as verzió október 29-én jön, a többi platformon pedig november 22-től lesz elérhető.
Next-genre készült a DC Universe Online az új javítással A fantáziadús Update 31 néven futó patch nem egyszerűen csak hibákat javít, hanem készenlétbe helyezi a játékot a PlayStation 4-re, ezzel párhuzamosan pedig javítja a játék teljesítményét és grafikáját PS3-on és PC-n is. Larry Liberty, a játék executive producere átfogó, teljes grafikai frissítésként mutatta be a dolgot. Bár a next-gen verziót nem láttuk még, Liberty egyértelművé tette, hogy a legnagyobb előrelépés ott is (és PC-n is) a grafikában, és főleg a textúrák minőségében lesz. Lekerült Steamről és a GOG-ról is a Dark Matter Az Interwave stúdió játéka komoly reményekkel indult a Kickstarteren az idén, és kellően hangulatosnak is tűnt, csak éppen a szép tervek megvalósítása nem jött össze. Az eredetileg kitűzött 12 órás játékidőt sem sikerült elérni, a megjelent játék brutális hirtelenséggel szakad meg körülbelül 4 óra után egy "folytatása következik" felirattal. Habár a stúdió szeretné folytatni a történetet, a financiális helyzetet figyelembe véve ez nem biztos, hogy összejön a jövőben. A játékosok felháborodására reagálva a Steam és a GOG is levette áruházából a Dark Mattert, utóbbi pedig mindenkinek visszafizeti a vételárat, aki még október 21-e előtt vette meg a játékot. Testreszabással bővül a The Mighty Quest for Epic Loot Az egyelőre bétában leledző free-to-play játék folyamatosan újabb és újabb testreszabási lehetőséggel bővül, így mindenki szépen eldöntheti, milyen csodás felszerelésben vágjon neki kicsi hőse a kalandnak - azaz a másik kastélyának fosztogatásához.
Xbox 360-szerű kontrollerrel is próbálkozott a Sony A Sony Japan egyik mérnöke, Toshimasa Aoki elárulta, a cég nem csak, hogy számos különböző formájú és elrendezésű, mindenféle extrát felvonutató kontrollerrel próbálkozott a fejlesztés során, de kifejezetten tesztelték az Xbox 360 kontrollerének elrendezését is - konkrétan azt, hogy a bal analóg kar felülre kerüljün, a D-pad fölé. Aoki szerint főleg a shootereket fejlesztő csapatok kérték ezt az elrendezését, az általános tapasztalatok ugyanis azok voltak, hogy a játékosok szeretik az Xbox 360-on az ilyen jellegű játékokhoz. "A felhasználói tesztcsapattól azt az információt kaptuk, hogy mindenképp ki kell próbálnunk ezt a verziót. Azonban később kiderült, hogy a szimmetrikus elrendezés valahogy benne van a PlayStation génjeiben. Az előzetes modellekkel foglalkozó csapat, a menedzsment és én is úgy gondoltam, hogy ez a kinézet a PlayStationhöz tartozik, és meg kell tartanunk." Egyébként ahogy a lenti videóból kiderül, a DualShock 4 nem csak PC-vel kompatibilis, de PS3-mal is használható, igaz csak vezetékesen, és a PS-gombról le kell mondanunk. Ettől függetlenül azért hasznos. Tökéletesnek kell lennie a Titanfallnak Drew McCoy, a játék producere szerint annyira kevés manapság a játékiparban az új ötlet, és ezek miatt akkora hype alakult ki a Titanfall körül, hogy mindenképpen nagy a nyomás a Respawn stúdión. Tegnap például a csapat kitett egy screenshotot a Twitterre, a rajongók pedig rögtön rájuk ugrottak, és a bétateszt bejelentését várták tőlük. "Folyamatosan érezzük a nyomást, és a játék körüli felhajtást. Most ráadásul mindez még nehezebb, hiszen jön a következő generáció. Nyolc éve jöttek ki utoljára gépek, az emberek ki vannak éhezve az új hardverre, az új élményekre. Az utóbbi években a játékok eléggé stagnáltak. A fejlesztők visszatartják az új és nagy ötleteiket, ezt pedig érzik a játékosok. Éppen ezért a Respawn pontosan tudja, hogy most nem szúrhatják el: a játékosoknak nagy elvárásaik vannak a következő generációs gépek felé, és a következő generációs játékok irányában egyaránt. "Az E3-on nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, és ekkor esett le, hogy muszáj tartanunk a minőséget, tökéletesnek kell lennie a játéknak." - zárta a producer. Mindjárt itt az X Rebirth Az X-sorozat egykor nagy hírnévnek és szeretetnek örvendő űrhajós anyag volt, később azonban kicsit feledésbe merült. Egészen mostanáig, míg a beszédes nevű Rebirth képében ténylegesen újjászületett a széria. A játék november 15-én jelenik meg, alant pedig a launch trailer nézhető.
Next-gen folytatást kaphat a Dragon's Dogma Hideaki Itsuno, a Dragon's Dogma rendezője elmondta, egyre nagyobb rajta a nyomás, hogy folytatást készitsen a játéknak. Azonban annyi ötlete van különböző egyéb projektekre, hogy nem is tudja, mibe vágjon bele. "A fejemben számos ötlet létezik a sztorira és a háttérre, de ezeket nem olyan könnyű megvalósitani. Ráadásul sokan azt várják, hogy a következő generációra érkezzen a játék. Mivel látom, hogy nagyon sokan szeretnék, ezért egyre inkább növekszik az esélye annak, hogy megcsináljuk." Érdekes azonban, hogy Itsuno ezek mellett leginkább egy mini-kert szimulátort szeretne csinálni, illetve folytatást tervezne olyan bejáratott franchise-okhoz, mint a Rival School 3, vagy a Devil May Cry 5. Talán még ennél is érdekesebb, hogy szeretne egy valósághű, autentikus verekedős anyagot is letenni az asztalra a Street Fighter II nyomdokain, és ezzel egy új kategóriát teremteni a bunyós anyagokon belül. Akármi is valósul meg ebből, úgy tűnik, hogy mi jól fogunk járni. Ilyen méretekkel rendelkezik az Xbox One Redditen derültek ki a Microsoft új konzoljának hivatalos méretei. Ezek szerint az Xbox One 33,3cm x 27,4cm x 7,9cm dimenziókkal rendelkezik, vagyis egyértelműen nagyobb, mint az Xbox 360, bár ezt eddig is tudtuk. Az új Kinect a 24,9cm x 6,6cm x 6,7cm-es méretével szintén nagyobb, mint az elődje, és azt is megtudtuk, hogy 2,9 méteres kábellel érkezik, szóval viszonylag messzire elvezethető lesz. Az egyik Xbox One-ra fejlesztő stúdió névtelen reddites nyilatkozata szerint egyébként a konzol annyira halk, hogy teljesen közel kell hajolnia a géphez, hogy hallja a ventillátor és a merevlemez susogását.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. hympyke
2013.10.23. 08:27
Halk fuxbox yep.. majd pont úgy ég le mint az előző lol.. Az is minden idők egyik leghitványabb hűtését kapta.
SSD-s konzolt nem terveznek? Nem biztos hogy volna türelmem már HDDs dolgokhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester
2013.10.23. 10:08
Lehet hogy halk az a valóságban is... amikor játékon kívül vagy a főmenüben.

Akik meg háttérinfók nélkül töltögetnek le GTA5-öket mindenféle fura oldalról azok meg is érdemlik hogy bekapjanak valami durva vírust.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. myckie2
2013.10.23. 10:33
Ezt a GTA V-ös hülyeséget mindenki lehozza? Az összes oldalt szánalmasnak tartom akik azt hiszik ennek van hír értéke. Csak úgy elmondom rengeteg ilyen torrent jelenik meg még a játékok megjelenése előtt, ami tele van vírussal... azokat miért nem hozzátok le?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tomturkey
2013.10.23. 10:53
egyrészt ez a gta V, amitől be van sz*rva a fél világ, tehát nyilván nagyságrendekkel többen szívják meg miatta mint a többivel. másrészt ennek azért nagyobb a hírértéke, mivel pc-re még be sem jelentették és sokan még így is bedőlnek neki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. i2k010
2013.10.23. 11:31
Aki ilyen címmel letölt anyagot, az meg is érdemli a root vírust.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. otherl
2013.10.23. 14:56
InGen:A Dark Matter link egy azonos nevű albumra mutat, nem a játékra.

A GTA5-ös hírt én sem értem, mindenhez vannak ilyen torrentek, főleg kétes oldalakon.

A Titanfall-os marketing szövegtől meg simán csak rosszul vagyok.

A Rome2-ben van valami alapból is, vagy DLC formájában meg kell venni mindent?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zsolt200 other...
2013.10.23. 18:42
Puzzleként épül fel minden egyes dlc-vel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomchee
2013.10.23. 23:01
Nem értem minek fényezik magukat a Titanfall-al. Láttunk már ilyen játékokat. Csak most megpróbálják úgy beállítani mint ha ők találták volna fel a spanyolviaszt...
Nem mondom h rossz játék lesz, (a videok alapján legalább is tényleg jónak tűnik) de azért nem mutattak ezzel semmi újat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2013.10.23. 23:31
otherl: Köszi az észrevételt, a hiba az enyém volt, láttam, hogy nincs link és gyorsan rádobtam egyet, de nem voltam elég körültekintő! Thx!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kisoe
2013.10.24. 08:03
Dragon's Dogma folytatás PS4-en kötelező lenne. Most a Dark Arisen-t nyomom, és bár már háromszor végigmentem Bitterblack Island-en, egyszerűen nem tudom letenni, annyira hangulatos az egész.
Bár abszolút nem vagyok pc-s játékos (azaz sehogy), de a DD-t szívesen megnézném rajta, mert valljuk be, PS3-on nagyon sokszor gyalázatosan szaggat, plusz nappal az ember az árnyékoktól szemkifolyást kap, annyira gagyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!