iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.11.14.

Dátum | 2013. 11. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Újabb kincs került elő a 38 Studios maradékából Néha-néha visszatérünk arra, hogyan is áll a tragikus körülmények között bezárt 38 Studios utóélete. Ugyebár most ott tartunk, hogy a stúdió minden szellemi és tárgyi tulajdona Rhode Island kormányára szált, ami egy árverés keretein belül fogja mindezt értékesíteni. Egy technológiai csapat jelenleg is azon dolgozik, hogy átrágja magát a stúdió cuccain, és rendszerezze mindazt, amit majd árverésre bocsátanak. Itt lesznek többek között a Kingdoms of Amalurhoz kapcsolódó anyagok, a majdnem teljesen kész Copernicus MMO, a Big Huge Games saját játékmotorja, valamint a 38 Studios fejlesztői és menedzsment platformja, a Helios. Továbbá a szakemberek találtak egy meglepetést is. Ez pedig nem más, mint a Rise of Nations: Tactics, egy teljesen befejezett, de soha ki nem adott játék, melyet Macre készített el a Big Huge Games. Ez is megy majd aukcióra. Egy rakás képen a Fable Anniversary Ahogy arról már írtunk, a felújított Fable teljesen új grafikát kap, gyakorlatilag nulla töltési idővel, valamint teljesen felfrissített kezelőfelületet, achievementeket, SmartGlass-támogatást, és persze a Lost Chapters DLC-t. A friss képeken az interfészt például alaposan szemügyre vehetjük:
Ismert címre épít free-to-play játékot a Microsoft Ezt onnan tudjuk, hogy a redmondi vállalat technikai producer pozícióra keres szakembert, akinek feladata egy hibrid tripla-A kategóriás játék tető alá hozása lesz. A jelentkezőnek járatosnak kell lennie a free-to-play üzleti modell alkalmazásában, és az a megtiszteltetés érheti, hogy egy már bejáratott, nagyobb Microsoft-címre építhet egy teljes új játékot. Mivel a pozíció Redmondba szól, vélhetően nem a Rare, a Lionhead vagy a Black Tusk bejelentetlen, de készülő játékairól van szó. PS4 reklám az európai indulásra Habár ez a hét az észak-amerikai launchról szól, a Sony nem szeretné, hogy elfelejtsük, november 29-én már Európában is kapható lesz a PlayStation 4. Az eddigi reklámokhoz nagyjából hasonló hangulatot és mondanivalót képviselő előzetes továbbra is azt szeretné tudatni, hogy a PS4 bizony a játékosokért van.
PS4-gyel egybecsomagolt InFamous: Secons Son A Sucker Punch azt már elárulta, hogy kapunk egy olyan csomagot, melyben a PS4 és az új InFamous egyaránt benne foglaltatik, csak éppen azt nem tudjuk mikor. A stúdió azonban elhintette, hogy már ennek kiderítésére sem kell sokat várnunk: még a héten elárulja a megjelenés pontos időpontját.

2014-ben jön az Oddworld: New ‘n’ Tasty A Just Add Water bejelentette, hogy 2014 tavaszán érkezik az Oddworld: New ‘n’ Tasty. A megcélzott platformok első körben a PS3, a PS4, a PS Vita, majd később a PC, a Linux és a Mac. Ennek örömére pedig egy új történeti előzetest is kaptunk - de ne felejtsük el, a játék gyakorlatilag az Abe's Oddysee felújított változata.
Problémák az első PlayStation 4 konzolokkal Rejtélyes módon az 1.50-es firmware letöltése és telepítése után több PS4-gyel is probléma akadt. Többek között az IGN és a Kotaku gépe is meghalt, de a fórumokon is lehet arról olvasni, hogy még legalább féltucat hasonló eset történt az elmúlt pár órában. Mivel a különböző felhasználók különböző problémákról panaszkodtak, vélhetően nem egy részegység hibája okozza a gondot, hanem valamiféle szoftveres baki lehet a kvázi kötelező firmware frissítésben. Mindenesetre a Sony már vizsgálja az esetet, és a cég jelentése szerint nincs szó hatalmas problémáról, hiszen a kiszállított konzolok mintegy 0,04%-át érinti a dolog. Forza Motorsport 5 - GT versenyek és izomautók Eddig csak Jeremy Clarkson hallatta a hangját a Top Gear műsorvezetői közül, most azonban James May és Richard Hammond is narrál egy-egy új Forza Motorsport 5-előzetest. Richard a GT versenyautókról beszél, míg May tőle nem túl megszokott módon az izomautókat veszi célba, és persze nem hagyja ki, hogy egy kicsit beszóljon Clarksonnak. Ha a Top Gear humorát és karakterét valahogy sikerülne átültetni a Forza Motorsport 5-be, az nagy siker lenne a Turn10 számára.
Ryse: Son of Rome - már a negyedik résznél tart a websorozat Kettőt sem pislogtunk, és a múlt héten elindult Ryse-websorozat már a negyedik részénél tart. Az anyag továbbra is izgalmas, most már csak arra lenne szükségünk, hogy a játék is hasonlóan jó legyen - sajnos azonban az első bemutatók alapján ez már közel sem tűnik biztosnak.
Xbox One - tiéd a dashboard Az egyéniséged meg fog jelenni a Xbox One kezelőfelületén. A gyakran használt dolgok mindig kéznél lesznek, és persze te is tűzhetsz ki fontos csempéket a kezdőoldalra. Ezen kívül a teljes felület színét meghatározhatod, illetve nagyon kényelmesnek tűnik az is, hogy a bejelentkezett felhasználók egyszerűen csak az "Xbox, show my stuff" bemondásával válthatnak a saját kezdőképernyőik között.
Érkezik a Batman: Arkham Collection Most már talán bátran mondhatjuk, hogy a jelenlegi generáció egyik nagy meglepetése volt az Arkham Asylum, és a belőle kinövő sorozat. A Warner Bros. pedig nem hagyja ki a lehetőséget, hogy a teljes szériát egybecsomagolva újra kiadja az egészet. A Batman: Arkham Collection mindhárom játékot tartalmazza, melyekből azonban egyedül a legújabb Arkham Origins érkezik lemezen, a másik kettőt letöltőkód formájában kapjuk meg. A PC-s verzió esetében az Asylum és a City is Game of the Year Edition kiadásban érkezik, míg a PS3-as Arkham Originshez jár majd a Knightfall DLC.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. zsolt200
2013.11.14. 23:02
Szép és jó hogy testreszabhatod az xbox kezelőfelületet valamennyire. Most arra gyúrjanak hogy a rendszer ne egyen 3gb ramot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MrFox
2013.11.14. 23:43
Kingdoms of Amalur nagyon jó volt, kár, hogy a grafikát leszarták, és viszonylag hamar el lehetett érni a level / xp limitet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. madcaptain
2013.11.15. 01:51
Azert azt nem mondanam hogy a grafikat leszartak, eleg szep dolgok vannak benne. Seggemet a foldhoz vernem, ha feleolyan grafikat tudnek csinalni.
Inkabb azt, nem volt ra eleg penz/ido, hogy minden elemet tokeletesen megcsinaljanak benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomchee
2013.11.15. 06:26
Az amalurnak nem is a grafikája, sokkal inkább a látványvilága volt lenyűgöző
De az elnagyolt történet és az irtó monoton játék menet miatt nem vittem végig. Pedig milyen jó lehetett volna, egy TES ellenfélnek, ha kicsit oda teszik magukat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MrFox
2013.11.15. 11:37
Nem haltak meg a PS4 gépek, a HDMI kábel csatlakoztatása a gond.

http://kotaku.com/good-news-about-our-once-broken-ps4-1464813671
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lugi
2013.11.15. 16:20
Ez a HDMI dolog csak a kotaku gépére igaz.
Valamint nem 0,04, hanem 0,4 százalék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!