iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.11.21.

Dátum | 2013. 11. 21.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Mobilokon tenné népszerűvé a MOBA-műfajt a League of Legends befektetője Jason Citron, az OpenFeint alapítója 8,7 millió dollárt fektet egy új fejlesztőcsapatba, melynek célja az lesz, hogy a League of Legendshez hasonló népszerűségű játékot készítsen mobilos platformokra. A vállalkozásba több olyan befektető is beszáll, akik korábban a RIOT Gamesbe tettek nagyobb pénzeket, ami kiválóan megtérült, hiszen a LoL napjaink legnépszerűbb MOBA-játéka (túlszárnyalva az eredetileg verhetetlennek tűnő DOTA-t). Citron szerint a jövőben egyre több AAA-kategóriás játék készül majd tabletekre, így túl kell lépniük a játékfejlesztőknek az egyszerű és monoton farmolós, valamint puzzle játékokon.
Soha nem látott érdeklődés az Xbox One iránt Phil Harrison az Xbox One indulása előtt egy nappal ismét egyértelművé tette: ez lesz a legnagyobb launch azóta, hogy a Microsoft elkezdett konzolokat gyártani. Gyakorlatilag az összes elkészített példány elkelt előrendelésekben, így most a gyárak teljes erővel dolgoznak azon, hogy újabb szállítmányokat tudjanak kiküldeni. "Mindenkitől elnézést kérek, aki nem kapja meg a konzolját karácsony előtt, és persze mi sem akarunk lemaradni egyetlen eladásról sem. Keményen dolgozunk a gyárainkkal, a logisztikai partnereinkkel, az ellátási lánc résztvevőivel, és persze a kereskedő partnereinkkel azon, hogy minél előbb utolérjük magunkat." Harrison nem hagyta ki, hogy beszéljen egy kicsit a felhőről, ami rendszeresen visszatérő beszédtéma az Xbox One esetében. "Továbbra is az a kedvenc idézetem, hogy a felhős rendszerünk akkora számítási kapacitással rendelkezik, mint az összes számítógép 1999-ben. Ez rengeteg processzorerő, ráadásul ahogy növekszik a telepített bázisunk, úgy fog ez is erősödni. Ez lehetőséget ad nekünk arra, hogy mindig frissen tartsuk a konzolt, új lehetőségeket tegyünk be, és a játékkészítők is kihasználhatják a felhő erejét. Úgy gondolom, amint a fejlesztők kezében lesz a szükséges technológia, és a szükséges eszközök, valamint rájönnek, hogyan is lehet ezt megfelelően kihasználni, ez az egész egy hatalmas lehetőség lesz az iparág számára." InJustice már Androidon is Korábban már megjelent iOS-re, így csak idő kérdése volt, hogy Androidon is elérhetővé váljon az Injustice: Gods Among Us. A játék természetesen némileg különbözik a nagykonzolos változatoktól, és persze az irányítását is teljesen az érintőképernyőre szabták. Amennyiben rendelkezünk Warner Bros. felhasználói fiókkal, és a játék Xbox 360-as, vagy PS3-as példányával, úgy mindenféle extrákat oldhatunk ki az androidos változatban.
2,3 millióan várnak a PlayStation 4-ükre Az amerikai Target áruházlánc fejese szerint a PlayStation 4 indulása, és az első készletek kifogyása után még 2,3 millió előrendelő vár a konzoljára. Tekintve, hogy az első 24 órában több, mint 1 millió darab kelt el a Sony konzoljából, ez a szám egészen döbbenetes, és előrevetíti, hogy ez a generáció vélhetően minden korábbinál hamarabb terjed majd el. Persze az első igazi próba majd 3-4 hónap múlva lesz, a második pedig jövő karácsonykor, hiszen ne felejtsük el: a Wii U is viszonylag jól kezdett. Lehetett offline frissíteni az Xbox One-t... de már nem lehet A Microsoft, valószínűleg az Xbox Live esetleges túlterheltségére felkészülve letölthetővé tette az Xbox One elsőnapos frissítését, ami szükséges ahhoz, hogy a konzol egyáltalán működjön. Pár órával később azonban az egészet levették, az oldalt bezárták. Valószínűleg nem véletlenül: a teljes procedúra 23 (!) lépésből állt, első ránézésre bonyolultabbnak tűnt, mint egy agyműtét, ráadásul a felhasználóknak a konzoljukon található alap operációs rendszer verzióját is le kellett ellenőrizni, és annak megfelelően letölteni a két frissítési fájl közül az egyiket. Valószínűleg a Microsoft is érezte, hogy ebből jó nem sülhet ki, és a nem túl hozzáértő felhasználók által téglává változtatott konzolok rémképe túl erős lehetett, hogy meghagyják az offline frissítés lehetőségét. Killer Instinct - kezdődhet a bunyó Habár eredetileg sokan ostorozták a Microsoftot, amiért a Rare egyik legjobb címét a viszonylag közepes játékokat készítő Double Helix kezébe adta, úgy tűnik a végeredmény mégsem lett katasztrófa: még az is lehet, hogy a Killer Instinct lesz az Xbox One launch játékai között a legjobban értékelt darab.
Next-gen címen dolgoznak a Crackdown 2 fejlesztői A skót Ruffian Games különböző pozíciókra keres munkaerőt egy projekthez, ami nem más, mint egy következő generációs konzolra készülő AAA-játék - ami ráadásul már 2014-ben a boltokba kerül! Ismét indulhatnak tehát a találgatások: Phil Spencer, a Microsoft Studios vezetője többször is elmondta, mennyire szereti a sorozatot, és hogy a Crackdown-franchise egyáltalán nem halott, így tehát nincs kizárva, hogy a Ruffian Games egy Xbox One-exkluzív folytatáson dolgozik. Azóta terjengenek a pletykák a Crackdown feltámasztásáról, mióta az Xbox One bemutatóján a felhasználói felületen valaki kiszúrt egy agility orbot, a sorozat egyik gyűjtögethető cuccát. Új-Zélandi a világ első Xbox One-tulajdonosa Oké, ez így nem teljesen igaz, mert sokan idő előtt megkapták az előrendelt konzoljukat. Tehát mondjuk inkább azt, hogy Dan Livingstone volt az első, aki a boltban hivatalosan is átvehette az Xbox One-t. Phil Harrison a Microsofttól Twitteren is gratulált a fiatalembernek.

Japán szinkronnal is jön a Lightning Returns: Final Fantasy 13 A legnagyobb Final Fantasy-rajongók elégedetlenek voltak a 13. rész angol szinkronjával, így ha lehet, az új epizódban is inkább a japán szinkront használnák. A Square Enix elárulta, erre lehetőségük is lesz, a kiadó ugyanis most először az európai kiadásokban is benne hagyja majd az eredeti hangokat. Habár az még nem biztos, hogy a lemezen: meg nem erősített források szerint a japán szinkron egy ingyenes DLC formájában lesz beszerezhető a játék megjelenésének napjától. Gran Turismo 6 - versenyezz magad ellen a valóságban Érdekes lehetőséggel bővül a Gran Turismo 6 a "GPS visualiser" alkalmazás segítségével. A CAN-Gateway ECU-jával lehetőségünk nyílik arra, hogy ha a valóságban végigmegyünk egy pályán, akkor rögzítsünk minden adatot, és aztán azt bevigyük a játékba, ahol "visszanézhetjük", hogyan is teljesítettünk, és összehasonlíthatjuk, mennyivel voltunk jobbak a játékban (vagy éppen a valóságban).
Jól alakul a Tomb Raider folytatása A Crystal Dynamics művészeti vezetője, Brian Horton eloszlatott néhány kételyt a Tomb Raider folytatásával kapcsolatban. Hiába volt elégedetlen a Square Enix az első rész pénzügyi teljesítményével, a játék teljes gőzzel készül, és megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkezik. Horton nem árult el pontos számokat, csak annyit mondott, hogy nem költenek rá többet, mint az első eresztésre. A sztoriról annyit mondott az úriember, hogy egyértelműen folytatódik Lara fejlődése: miután a hölgy átesett az első rész kalandjain nem tud már visszatérni a "normális", nyugodt életéhez, teljesen megváltozott, szomjazik a kalandokra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. langward
2013.11.21. 22:51
A GT6 egyszerűen elképesztő, a pályán még a repedések is olyanok mint élőben..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. bitangue
2013.11.22. 01:57
"Phil Harrison a Microsofttól Twitteren is gratulált a fiatalembernek."
Nincs bajom a MS-tal, de ez már nevetséges. Nekem miért nem gratulál a Fornetti, ha reggel én veszem az első pizzás fornettit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ereshkigal
2013.11.22. 06:09
Mert nincs twitterük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Atesz1987
2013.11.22. 06:54
Szerintem nincs semmilyen hisztéria a csontos körül, sima kampányfogás. Benyög egy ilyent, hogy "Mindenkitől elnézést kérek, aki nem kapja meg a konzolját karácsony előtt", és az erre fogékonyak már szaladnak is a bótba, hogy levegyék a polcról a dobozt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tomchee
2013.11.22. 07:43
"Gyakorlatilag az összes elkészített példány elkelt előrendelésekben, "
Nah ja. Legyártottak csupán pár százezret launchra, csak h el mondhassák, h az összes elkelt előrendelésben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Magrathea
2013.11.22. 11:22
Kint van a Lightning Returns teljes intro videója is ha valakit érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2013.11.22. 13:10
"Továbbra is az a kedvenc idézetem, hogy a felhős rendszerünk akkora számítási kapacitással rendelkezik, mint az összes számítógép 1999-ben." Szerintem ezek felvásárolták a világ 1999-es számítógépparkját fillérekért, mert már olyan régi gépet senki nem használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2013.11.22. 16:41
"Soha nem látott érdeklődés az Xbox One iránt" Igen, ez teljesen logikus, főleg, hogy a világon most lehet először kapni... Marketinges szófosás, de valamit mondaniuk kell, ha már valódi érveik nincsenek a Paysation 4 ellen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MaverickM1
2013.11.22. 18:02
Ebből az offline frissítéses dologból az rögtön kiderül, hogy a mikroizé nem tanul semmiből. Ennyire arrogáns cég kevés hentereg a Föld hátán, és sok idióta mikrobi életben tartja. Se a Sourface se a vista, se a W8 se az egykori ring of death milliónyi reklamáció, se semmi egyéb nem képes őket hazavágni, és a box se tud akkora fos lenni, hogy ne kelljen a fanboy-oknak. Az tuti, ha ez egy olyan cég lenne, mint bármelyik másik a világon(értsd katonai/vagy a fax tudja milyen háttér nélküli), már a száraz kórót görgetné a szél az udvarukon…
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SonicTheHU...
2013.11.25. 08:15
Mint az összes 1999-ben? Akkor a felhő teljesítményét valszeg 2 felhőkarcolónyi kipofozott 99-es évjáratú gép izzadja mint a Google-nél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!