iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.11.29.

Dátum | 2013. 11. 29.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nvidia: hanyagoljátok a konzolokat, éljen a PC Az Nvidia számára azóta savanyú a szőlő, hogy mindkét következő generációs konzolban az AMD megoldása dübörög. A cég már sokat nyilatkozott az utóbbi hónapokban a "fúj konzol, hajrá PC" témában (érthető módon), s most Matt Wright ismét ennek kapcsán szólalt meg. "Kisebb PC-ket építünk, amik kiváló alternatívái lehetnek a konzoloknak. Az igazi játékrajongók a legjobb játékgépet akarják, és ez a PC. A PC platform messze a konzolok felett áll, ha játékokról van szó, ráadásul élvezhetünk minden extra funkciót, amit egy PC tud a játékokon kívül." Wright hangsúlyozta, mivel a PC-s játék sokak számára még mindig komplikált lehet, ezért igyekeznek leszorítani a belépési küszöböt, és mindent annyira leegyszerűsíteni, amennyire csak lehet. Ráadásul ebben a Steam is a segítségükre van: "A Steamnek már több felhasználója van, mint az Xbox Live-nak, és most nő fel a játékosok egy új generációja az olyan anyagokon, mint a Minecraft, vagy a World of Tanks. Óriási közössége van a PC-s játékoknak." Kellett a mostani generációnak a nyolc év Tegnap éppen Patrick Soderlund az Electronic Artstól beszélt arról, hogy túl hosszú volt a jelenlegi konzolgeneráció, és hogy a következőtől azt várja, hogy ne tartson tovább hat évnél. Most a Microsofttól Phil Harrison is beszállt a vitába, szerinte ugyanis helyénvaló volt a mostani generációnak nyolc évet adni. "Az Xbox 360 még most is növekszik. Már 80 millió példány elment belőle, és még mindig sokat adunk el. Ráadásul az Xbox One alapját adó chip technológiája nem volt elég fejlett két-három évvel ezelőtt, így jóval kevesebb teljesítményt nyújtott volna azonos áron, vagy pedig jóval drágább lett volna. Mivel az Xbox 360 az életciklusa során folyamatosan növekedett, ráadásul a maga 7-8 évével talán rekordot is állított be a konzolok között, így helyes volt csak most kijönni az új generációval." Problémák lehetnek a bejlentkezéssel a PS4-en Európában is elstartolt a Sony új konzolja, ami persze várható módon problémákat okoz a hálózati infrastruktúrában. A cég felhívta a figyelmünket, hogy gondok lehetnek a bejelentkezéssel, de már dolgoznak a probléma feltárásán és megoldásán. Addig is azonban, hogy kicsit feldobjuk a hangulatot, nézzük meg az alábbi két videót, ami a launchról készült. Az elsőn azt látjuk, ahogy több ezer rajongó már órákkal a nyitás előtt sorban áll a konzolért Berlinben, míg a második Olaszországba kalauzol el minket, ahol brutálisan látványos fényshow-t csinált a Sony.
Nem jön az új Forbidden Siren A PlayStation Romania egyik hivatalos sajtóközleményében ott figyelt a Siren név, mint egy hamarosan megjelenő játék. Innen persze az internet rákapott a dologra, és elindultak a spekulációk, hogy egy Forbidden Siren játék érkezik PlayStation 4-re. Sajnos azonban a lelkesedés rövid ideig tartott: Keiichiro Toyama, a sorozat rendezője elmondta, nem tud róla, hogy készülne ilyen játék, a Sony pedig később hivatalosan is megerősítette az IGN-nek, hogy mindez csak egy apró hiba. Ugyanis a Rime-ról van szó, aminek egyébként Siren volt a munkacíme, még a gamescomos bejelentés előtt. Andrew House nem értette mi történik az Xbox One körül A Sony Computer Entertainment fejese, Andrew House elmondta, a generációváltás egyik legfurcsább része az volt, hogy az utóbbi hónapokban tisztán és érthetően ki kellett jelenteniük, hogy semmi nem fog változni a játékok megosztását, eladását, kölcsönzését illetően. House elmondta, rendkívül meglepődött azon, milyen brutális ellenszegülést mutattak a vásárlók a Microsoft tervezett lépései ellen, és hogy ez a Sonyt is arra kényszerítette, hogy tulajdonképpen kiálljon, és bejelentse, hogy semmi nem változik. "Csak vakargattam a fejem, hogy olyan dolgokat kellett hangsúlyoznunk, amik egyébként magától értetődőek lennének." The Last of Us mozifilm - a domain már megvan A Sony Pictures bejegyeztette a thelastofusmovie.net domain címet, ezt követően pedig rögtön beindult a találgatás, hogy a stúdió filmet készítene a Naughty Dog rendkívül sikeres játékából. Habár a téma és a történet adná magát egy filmadaptációhoz, érdemes megjegyezni, hogy a Sony Pictures korábban már több, a Sony játékaihoz kapcsolódó domaint lefoglaltatott, csupán elővigyázatosságból. Persze, ha film készülhet a Need for Speedből, sőt, a Gran Turismóból is, akkor semmi sem zárja ki, hogy Joel és Ellie kalandjai is a nagy vásznon kössenek ki. A Guns'n Roses és a Rocksmith Ron “Bumblefoot” Thal, a Guns'n Roses gitárosa is kipróbálta a Rocksmith új kiadását, és le volt nyűgözve a dologtól. "Ahhoz képest, hogy egy komplex játékról beszélünk, ami a gitározás számos aspektusát lefedi, nagyon könnyű volt elkezdeni". (Persze, ha valaki már évtizedek óta gitározik, valószínűleg jobb esélyekkel lát neki, mint mondjuk én, aki maximum akkor venne gitárt a kezébe, ha egy zombit kellene leütni vele. :))
Ryse - az Xbox One erejét dicséri a játék grafikája Furcsa lenne, ha egy exkluzív játék elkészítése után a Crytek egyszerre csak szidni kezdené az Xbox One-t, nem is történt semmi ilyesmi, csak dicséret hallani a stúdiótól. A designcsapat vezetője, PJ Esteves elmondta, hogy a konzol nagyon erős és könnyű volt rá fejleszteni. Mindezt ráadásul úgy, hogy a Ryse eredetileg Xbox 360-ra készült, ám a kiváló eszközöknek és a Microsoft segítségének köszönhetően nagyon könnyen átültették Xbox One-ra - körülbelül egy hét kellett a devkitek megérkezése után ahhoz, hogy a kód fusson az új konzolon. Esteves hangsúlyozta, hogy mivel a platform és a játék egyszerre fejlődött menet közben (hiszen launch címről van szó), nagyon fontos volt a Microsoft mérnökeinek segítsége, valamint az is, hogy már egy eleve érett, fejlett motorral dolgoztak. "Fantasztikus volt olyan dolgokat behozni, mint a fizikai alapú renderelés, vagy a fejlett arcanimációs rendszer. Minden NPC-nek valószerűen mozog a ruhája, részletes arckifejezéseket kaptak, és ugyanolyan részletesek, mint az átvezetőkben, sőt, annyira részletesek, mint a játékos karaktere. Ráadásul a mesterséges intelligenciát is fel tudtuk fejleszteni, így ezeknek köszönhetően láthatjuk majd a fájdalmas arckifejezést az ellenfelek arcán, ha levágjuk őket, vagy éppen egy másik szituációban a meglepődést. Nagyon sok érzelmet tudtunk belevinni a játékba. Esteves egyébként az Xbox One ereje mellett az elérhető memória mennyiségét hozta fel legfontosabb újdonságként, ami nagyban segítette a fejlesztést. Hétvégén dupla XP a Call of Duty: Ghostsban Mindkét újgenerációs konzol a polcokon, így teljes az öröm. Ha pedig az exkluzív címek mellett (vagy helyett) a Call of Duty: Ghosts is ott figyel a megvásárolt játékaid között, akkor dupla az öröm, ugyanis dupla a tapasztalati pont is ezen a hétvégén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

26. YellowFlas...
2013.11.29. 23:47
"fúj konzol, hajrá PC" Ez jó lesz, hozom a popcornt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Metyko
2013.11.30. 00:12
Egyetértek az Nvidiával,és nem azért mert AMD kártya van a nextgen konzolokban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. ThePoweR
2013.11.30. 02:49
"PC-s játék sokak számára még mindig komplikált lehet"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. tomchee
2013.11.30. 03:41
Igazság szerint régen még jó volt a konzol, manapság már sokkal jobb egy PC játékra. Ha csak a sokkal nagyobb számú és stílusú játék felhozatalt vesszük(sőt főleg a manapság már egyre minőségibb F2P felhozatalt) , de szerintem sokkal kényelmesebb haverokkal/klánnal felröffenni egy TS-re pl.(sokkal emberközelibb mint gamechaten érintkezni az idő nagy részében) , és még folytathatnánk,
Arről nem is beszélve h az a xbone-os 720p...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. R3LaX123
2013.11.30. 03:43
"PC-s játék sokak számára még mindig komplikált lehet"
vs
"most nő fel a játékosok egy új generációja"

Ez csak nekem ellentmondásos? Szerintem már az előző generáció is csukott szemmel összerak egy gépet, különböző szoftvereket is vágja "mindenki". Az új generációról nem is beszélve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Asagrim R3LaX...
2013.11.30. 08:08
"Szerintem már az előző generáció is csukott szemmel összerak egy gépet ..."

Az aki állandóan csak játszik, de leblokkol ha arra a kérdésére hogy "mér ilyen lassu ez a szharr" visszakérdezek hogy "töredezettségmentesítetted?" ... ? Vagy az aki megkérdezi tőlem, hogy jó lesz-e az alaplapjába a videokártya amit kinézett?

Kötve hiszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Terror R3LaX...
2013.11.30. 08:49
IT-szolgáltatás területen dolgozom, és biztosíthatlak, hogy a kollégáim jelentős része nem tud összerakni egy gépet. Sőt, azzal sincs teljesen tisztában, hogy a meglévő gépében milyen hardware van. Kicsit túlbecsülöd az embereket. Azok, akik képben vannak hardware-piaccal, és úgy általában beszédtémát képezi ez a dolog számukra, vagy rendszeresen olvasnak valamilyen médiumot a témában, egy nagyon elenyésző kisebbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim Terro...
2013.11.30. 08:58
Nekem még az ISP-m sincs képben ami már régen rossz!

Kábé minden DC problémára az a válaszuk, hogy frissítsem a router firmware-t, ha meg megkérdezem tőlük hogy mennyi a lease time DHCP-n mert fél éve nem kaptam új IP címet annak ellenére hogy dinamikus, csak zavarodottan hadoválnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. robitech
2013.11.30. 11:23
Azt elfelejtették említeni, hogy a Battlefield 4-ben is DuplaXP van December 5-ig.

NVIDIA elég gyerekesen reagált az egész konzol dologra. Mellesleg miért fikázza a konzolt, akkor minek csinálták meg az NVIDIA shield-et?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Szefmester
2013.11.30. 13:30
Pontosan azért mint amiért anno az Aegia Physix rendszert. Tervük van hosszú távra amihez először még mocskolódnia meg fikáznia kell hogy majd jobb üzletet tudjon kötni miután mindenki elhitte azt amit mondanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. hympyke
2013.11.30. 21:16
- Milyen számítógéped van?
- Hát, olyan vajszínű....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. PDP-11
2013.11.30. 22:08
A közeli ismerőseim 100%-a úgy jellemzi a gépét hogy 3GHZ-es proci, 1 gigás videókártya. Csoda ha valaki a márkát tudja nemhogy a pontos típust.
Kollégám gamernek tartja magát, 170-ért vett gépet és annyit tud hogy 8 magos a proci , meg 2Gb-s a vga, mikor rákérdeztem hogy pontosan milyenek, a válasz az volt hogy AMD.
Az átlag felhasználó oprendszer telepítéshez is szervizbe viszi a gépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. robitech
2013.11.30. 22:51
PDP-11

Nagyon ismerős szitu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror
2013.11.30. 23:19
Apróhirdetésekben lehet látni négymagos Pentiumot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hympyke
2013.11.30. 23:22
Kell is ez, különben hog élnénk meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tomchee
2013.12.01. 03:31
Gyerekek. Nekem vannak extrém sötét gamer ismerőseim. Az csak egy dolog, h nem ismeri a gépét ( "őőő... P4-es" ) , de volt h felhívott:
"Szevasz Tomi! Figyelj már, adjál már XFire-éhez Serial kulcsot!"
Hát nem tudtam sírni, pedig jól esett volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Szefmester
2013.12.01. 10:46
Szerintem meg az a szomorú amikor egy ilyesmi ember dolgozik ebben a szakmában egy boltban. Pár évente körbejárok és érdeklődök egy egy gépre, amolyan árajánlat kérősen, önmagamat hozzá nem értőnek beállítva. Elég gyakran kapok olyan szöveget hogy a végén már alig bírom visszatartani a röhögést.

Legutoljára egy penmouse miatt jártam körbe, mert nem akartam netről rendelni kipróbálás nélkül, de 8 boltból 8ban nem is hallottak még erről, és csak az ötben kérdezték meg hogy mi az egyáltalán, és mikor körbeírtam akkor összekeverték a digitalizáló táblákkal és próbáltak kijavítani. Végül hazamentem, és megrendeltem innen. (a sztori befejezése meg az hogy írnom kellene a genius mérnökeinek mert egy alapvető hibát lehetne korrigálni az ötletemmel, és ezáltal nagyobb szabadságfokkal lehetne használni az eszközt.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tokyofej
2013.12.01. 11:17
Terror:
Csak megerősíteni tudom! Nekem van egy prog-matos és több infós haverom, én csinálom a gépüket! Ők tipikusan a "nem értek a lovakhoz, csak hajtom őket" féle emberek.
Pl. volt olyan, hogy megállt a gép, erre lekapta a procihűtőt, "mert biztos a procinak van baja" Ennél már csak a gyerekek mulatságosabbak. Pl távtartó nélkül szerelik be az alaplapot. Mikor kérdőre vonom anyukát, miért bízza a 12 éves kisfiára a gép összerakását, azt mondja, hogy "de hát a gyerek ért hozzá".
A boltok egy külön téma. Pl "ez milyen WD vinyó" kérdésre "az black, mert fekete tintával van ráírva" szokott jönni. SB live hangkártyát akartak eladni audigy 4-ként, stb, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MaverickM1
2013.12.01. 11:45
Kedves Nvidia. Nekem soha semmi win alól működő pécé nem lesz alternatívája semminek.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. wishformor...
2013.12.01. 15:10
"PC-s játék sokak számára még mindig komplikált lehet, ezért igyekeznek leszorítani a belépési küszöböt, és mindent annyira leegyszerűsíteni, amennyire csak lehet. "

erre csak azt tom modnani, hogy akinek bonyolult aPC, az huzzon vissza a ****-ba a nappaliba, dogoljon le a TV elott, os nyomogassa az a 4 gombot. Ha csak addig lat el akkor ottvan kitalaltak mar neki a szorakozast a console-ok formajaban. de ezert az egyetlen ertelmes sandbox platformot ne akarjuk a masik kettohoz konvergalni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hympyke
2013.12.02. 09:07
Szefmester
Mihez használod a penmouset? Egyszer ajánlottam hobbigrafikusnak, vett egyet és azt javasolta hogy helyezzem a déli outputomba
Szóval érdekelne mire jó valójában... Egy idegbecsípődés óta kézfájós vagyok, szal most részben trackballt használok ami a felsőim zsebéből is szépen működik, de pár dologra sajna nem alkalmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester
2013.12.02. 10:05
hympyke: Semmihez. Van egy brutális nagy gond vele. Még pedig az hogy ha nem úgy fogod ahogy a toll készítői kigondolták akkor kb annyira működik mintha az egeret az egérpad felett mozgatnád fél centi magasban. Pedig ha egy vacak két tengelyes csuklós optikát dobtak volna a végére akkor olyan érzés lenne mintha golyóstollat használnál. De így... borzalmas. Csak azért nem vittem vissza 8 napon belül a boltba mert nem voltam járásra alkalmas állapotban, másnak meg nem akarom odaadni ajándék gyanánt... nem akarok kiszúrni senkivel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg
2013.12.02. 11:03
Nem azért, de a célközönség az amcsiknál és egyéb fizetőképes helyeken nem fog összelegózni egy gépet, hanem megrendeli egyben (hiába drágább).
Csak az a baj, hogy sokan a töredezettségmentesítésnél ugyanúgy gondban lesznek. Viszont erre is van fizetős szolgáltatás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hympyke
2013.12.02. 12:35
Már a win 7 is magától defragolt lol...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. wishformor...
2013.12.02. 13:49
@hympyke
ki is van kapcsolva rogton win install utan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2013.12.03. 14:37
SSDn nekem se nagyon kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!