iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.12.03.

Dátum | 2013. 12. 03.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

PC-n már frissült a Battlefield 4, PS4-en még várni kell A DICE ígéreteinek megfelelően ma egy nagyobb frissítés érkezett a közepesen katasztrofális állapotban leledző Battlefield 4 PC-s verziójához. A szintén nem túl fényesen muzsikáló PS4-es verziót is ma frissítették volna a srácok, ám a konzolos tapasz még további tesztelésre szorul, megjelenéséről nincs további információnk. A PC-s változat néhány elég komoly hibát javít, köztük azt is, amikor a játék egyetlen golyótól származó sebzést többször is leszámolt, így néha egyetlen lövéssel le lehetett teríteni bárkit. Ezen kívül elvileg megszűnik a néhány pályán jelentkező hangkiesés, egy elég gyakran előforduló összeomlás a kampányból történő kilépés után, továbbá sokat finomítottak a hálózati kódon is. Ezen kívül a játék most már tudja tesztelni számítógépünket és hálózati kapcsolatunkat, így tud javaslatokat tenni a különböző beállításokra a tükörsima élmény érdekében. Mobilra költözik a Ridge Racer A Namco Bandai bejelentette, hogy a sorozat 20. évfordulójának alkalmából a PlayStation klasszikus címe mobilokra költözik. A Ridge Racer Slipstream néven futó anyag 10 pályát, 20 útvonalat, 12 autót, 300 testreszabási lehetőséget, 108 versenyt, hat perket, és szintén hat Grand Prix-sorozatot tartalmaz majd, karrier móddal és nyolcjátékos multiplayerrel megtámogatva. A játék Androidra és iOS-re érkezik, a megszokottaktól eltérő módon egyszerre, december 19-én.
Sikeres volt a Stasis kampánya a Kickstarteren Korábban már mi is írtunk az igen-igen ígéretesnek tűnő point-and-click kalandjátékról, mely a zsánerrel sokszor azonosított komédia helyett a horror felé vette az irányt. Ennek megfelelően sokan némileg kockázatosnak tartották a Kickstarter-projektet, ám a félelmek alaptalanok voltak, ugyanis a fejlesztők által igényelt 100 ezer dollár meglett és még négy nap van hátra a zárásig. Túltesz a várakozásokon a Path of Exile A Grinding Gear Games örömmel jelentette, hogy minden várakozásukat felülmúlta az érdeklődés a Path of Exile iránt. Az anyag már 4 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, naponta 250 ezren játszanak, a nyílt bétateszt végén pedig 1,5 millió egyedi felhasználó jelentkezett be. Ezzel párhuzamosan a fejlesztő kiadta a hétvégén megjelent frissítéshez kapcsolódó változások listáját. A játékról készül tesztünk olvasásához katt ide. Már lehet regisztrálni a Project Spark PC-s bétájára A Windows 8-felhasználók örülhetnek, ugyanis máris indulhatnak regisztrálni a Project Spark bétatesztjére. Tudjátok, ez az a játék, amit még az E3-on mutattak be, és ahol világokat kell építenünk, azokat benépesítenünk, hogy aztán játszhassunk rajtuk. A regisztrációhoz való kedvcsináló gyanánt, ma a Team Dakota kiadta a Spark bevezető videóját.
Zenei easter eggek a Lightning Returns: Final Fantasy 13-ban Valószínűleg minden Final Fantasy-rajongó szívét megdobogtatja majd, hogy a játékban különböző easter eggek formájában előkerülnek a régi epizódok muzsikái. Ezeket a Kotaku kemény munkával össze is gyűjtötte nekünk, amiért mindenképp érdemes látogatást tenni az oldalukra. Egyelőre nem látszik a második képernyő haszna játékokhoz Mark Rein, az Epic Games alelnöke úgy gondolja, egyelőre nem mutatta meg igazi arcát az Xbox Smartglass, vagy éppen a Wii U második képernyője. Rein most még nem látja ezekben az igazi értéket, és úgy véli egyelőre az egész kissé furcsa: "Nem érzem, hogy a játékokban ennek hogyan tudnám hasznát venni. Ha fel kell emelnem a tabletem, hogy kiválasszak valamit, majd vissza kell vennem a kontrollert, nos, az nem a legjobb megoldás. A fejlesztőknek azonban ki kell próbálniuk mindenféle dolgot, és biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb jön rá egy killer app." Egyelőre valóban nem sok játék képes hasznossá tenni magát a második képernyőn. Talán a Battlefield 4 parancsnoki módját említhetnénk meg, illetve érdemes kiemelni, hogy a jövőre érkező Watch Dogs, vagy a valamikor később megjelenő The Division hozhat áttörést ezen technika alkalmazásában. Frissült a Fallout 4 kedvcsináló oldala Az eddig is eléggé misztikus Survivor 2299 teaser oldal most ismét átalakult. Egyrészt leszögezi számunkra, hogy bizony eljött a nukleáris tél (már elő is vettem a téli kabátom), másrészt pedig egy elsőre érthetetlen szöveg került fel rá, amit valószínűleg hamarosan úgyis megfejtenek a rajongók (a háttérben hallható morzekóddal együtt). Harmadrészt pedig a visszaszámláló december 11-én jár le, ami azért furcsa, mert mindenki arra számít, hogy a játékot a december 7-i VGX-en mutatják majd be.

Három innovatív játékkal készül a Microsoft Lift London A Microsoft egyik új stúdiója a Lift London, mely a korábbi várakozásoknak megfelelően free-to-play játékokat készít. A stúdió fejese, Lee Schuneman megerősítette az OXM-nek, hogy három projekten is tevékenykednek, melyeket hamarosan bemutatnak majd a nagyközönségnek is. Ezek mindegyike "összekapcsolt platformokra épül", s bár nem tudjuk pontosan, hogy ez mit is jelenthet, vélhetően olyan játékokról lesz szó, melyek együttműködhetnek a Microsoft különböző rendszerein, így a Windows Phone-on, a Windows 8-on, és persze az Xbox One-on. Egy játékos bejutott az Xbox One fejlesztői felületére Egy reddites felhasználó, Liam Hing egy gombkombináció segítségével ki tudta nyitni az Xbox One fejlesztői felületét. Ez egyrészt megerősíti, hogy a Microsoft valóban rendelkezik olyan törekvésekkel, hogy az ID@Xbox program keretein belül minden konzolt fejlesztői kitként is lehessen használni otthon, megkönnyítve ezzel az indie-k életét, másrészt viszont ez az egész még nem áll készen az éles bevetésre. Ezt rögtön megerősítette a Microsoft egy képviselője is ugyabban a Reddit topicban, aki elmondta, semmiképp se kísérletezzünk ezzel, ugyanis téglává változtathatjuk a konzolunkat. Elmondta továbbá, egyelőre nincs tudomása arról, hogyan alakul az ID@Xbox program, és mikor tervezi élesíteni a Microsoft a rendszert. "Egyelőre dolgoznak rajta, de sok problémát kell leküzdeni: privát adatok megőrzése, biztonság, stabilitás, stb. Ezeket meg kell oldani, mielőtt engedélyezhetnénk, hogy bárki mindenféle programot futtathasson az Xbox One-ján."

Nem él meg még egy karácsonyt a Wii U Legalábbis Kenny Linder, egykori Sony-fejlesztő, a Little Deviants egyik készítője így gondolja. Szerinte hatalmas hiba volt, hogy a Super Mario 3D Worldöt a PlayStation 4 európai megjelenésével együtt adták, ráadásul a marketinget is csúnyán elrontotta Nintendo. Linder úgy véli, hogy japán cég abba a veszélybe kerülhet, hogy a kereskedők leveszik a polcokról a Wii U-s játékokat, vagy legalábbis valami jelentéktelen helyre telepítik át őket. "A kereskedőknek már négy nagy konzolt kell nyomniuk a PS3/4, és az 360/One személyében, és akkor még ott van a 3DS és a 2DS, amik mind kelendőek. Úgy tűnik, hogy már a Mario sem tud segíteni szegény Wii U-n. Meg vagyok győződve róla, hogy a Wii U nem ér meg még egy karácsonyt, és a készülő játékokat átköltöztetik más platformra, vagy elkaszálják." Linder úgy tudja, a Super Mario 3D World már hetekkel korábban kész volt, ám a Nintendo marketingesei valamiért ragaszkodtak az előző pénteki megjelenéshez. "Azon gondolkozom, hogy Wii U vásárlók tábora (150 ezren az Egyesült Királyságban), átfedésben van-e a PS4-et és az Xbox One-t megvásárlókéval? Mert ha igen, az megmagyarázza az első heti rettenetes eladásokat, de ha nem, akkor úgy tűnik, hogy Mario már a kutyát sem érdekli." Az úriember ráadásul kiemelte, hogy egyetlen reklámot sem látott a brit tévéadókon a játékkal kapcsolatban, míg a PS4-es hirdetésekkel tele volt minden.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. noxan
2013.12.03. 21:02
http://www.incgamers.com/2013/12/fallout-4-codes-coming-thick-fast-survivor2299
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. RealRocknR...
2013.12.03. 21:20
http://rumkin.com/tools/cipher/vigenere-keyed.php
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. RealRocknR...
2013.12.03. 21:23
Decrypt,Alphabet Key:Reverse alphabet, Passphrase:vaulttec
PIZ UHMYLPVOQ CM XHWMZP. NBJB SPI'F BYQS QT D'Y BYFGEOB FI VQDYL MAQ. -NGQHT 5120- = "THE INSTITUTE IS SEALED. THEY WON'T HELP US I'M HEADING TO BLACK ROW. -TBNLS 5120-"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tomchee
2013.12.03. 21:58
És Shanghai továbbra is használhatatlan!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. PDP-11
2013.12.04. 08:56
A Fallout 4 igen várós, imádtam a New Vegas-t meg a Falout 3-at is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2013.12.04. 10:27
Érdekli az embereket a Mario, és a Zelda, meg a dánkikong, de egész elenyésző. Azt hiszi a nintendo, hogy ezzel a pár címmel labdába rúghat, talán a '90-es években még sláger volt.

A Namco meg a Ridge Racer miatt hogy a rákba nem ment még csődbe? Tiszta gáz a sorozat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. PolGergo
2013.12.04. 11:19
bf4 tegnap nem fagyott. maradjon is igy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. FaL
2013.12.04. 16:08
"a közepesen katasztrofális állapotban leledző"

Battlefield 4 iPon értékelés: 88%

Azért amilyen állapotban van a BF4, az már abszolút elfogult, szubjektív alapon sem tekinthető 88%-osnak. Az egy dolog, hogy a külföldi (és sajnos hazai is), végletekig lefizetett online és írott sajtó az egekbe magasztalja ezt a bughalmazt. De legalább itt az iPonon, ahol elvileg függetlenek a cikkírók, nem kéne az emberekkel elhitetni, hogy jó ez a játék, amikor egyértelmű, hogy nem.
A legjobb jóindulattal is csak kb. beta állapotban van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim FaL
2013.12.04. 16:34
"A legjobb jóindulattal is csak kb. beta állapotban van."

Akárcsak az immáron 2-3 éve kiadott játékok nagy (és egyre nagyobb) többsége, és emiatt egyre kevésbé szempont az aktuális állapot értékelésnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MrFox
2013.12.04. 17:00
Shinjii : a RR sorozat megadja az instant arcade versenyzést, hiszen erre találták ki anno, más racing játék meg nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2013.12.04. 19:13
[LINK]

Erről tud valaki valami bővebbet? Most a játékos káromkodását figyelte le a box vagy a játékban volt egy random szitu?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2013.12.04. 20:41
Róka Úr Élő embert nem ismerek, aki ezzel tolná, évek óta nem hallom senki szájából a játékot, ez csak Japánban menő, minek törekszik világszerte terjedni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!