iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.12.12.

Dátum | 2013. 12. 12.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Xbox One-ra hozná a Microsoft a No Man's Sky-t A VGX-en bemutatott No Man's Sky pillanatok alatt megnyerte a játékosokat. Nem csoda, hogy Chris Charla, az ID@Xbox vezetője minden erejével azon van, hogy az anyag eljusson Xbox One-ra is az indie programon keresztül. "Hihetetlenül örülnék, ha elkészítenék Xboxra is. Nagyon szeretnénk előtérbe tolni az indie programunkat. Szerintünk ugyanis nagyon menő, remek dolgokat lehet csinálni a Kinecttel, a Smartglass-szal és a rezgős ravaszokkal. Folyamatosan beszélünk a platformunkról, és reméljük, hogy a fejlesztők felhívnak minket." Elege van a port-könyörgésből a Bayonetta 2 fejlesztőinek Az eredeti Bayonetta megjelent PS3-ra és Xbox 360-ra, és mi ugyan láttuk, hogy a játék jó, sajnos rajtunk kívül nem látták elegen, a játék ugyanis nem lett sikeres. A folytatás csak úgy valósulhatott meg, hogy a Nintendo finanszírozza a fejlesztést, és vállalja a kockázatot, így a Platinum Games kizárólag Wii U-ra készítheti el. Habár mindezt számos alkalommal közölte már a cég, a rajongók sosem hagyják abba a könyörgést a PS3-as és Xbox 360-as portokért. "Lassan már utálok bármit is posztolni a Bayonetta 2-ről a Facebook oldalunkon. Nem azért, mert utálom a Bayonetta 2-t, hanem azért, mert folyton szánalmas könyörgések hada érkezik a portért. Eltelt egy év, mióta mindezt bejelentettük. Halljuk a rajongókat. Értjük a problémát. Viszont örülünk, hogy elkészíthetjük a játékot a türelmes rajongóknak." Final Fantasy 10/10-2 HD Remaster - mindenféle videó A Square Enix elszabadult, és elárasztotta videókkal a YouTube-ot a felújított Final Fantasy 10 és 10-2-ből. Ide most jól betesszük nektek Yuna esküvőjét, de ezen kívül akad még egy Aeons nevű video, egy-egy karakter bemutató Kimahriról és Auronról, meg egy, amiben régi barátokat üdvözölhetünk.
Ubisoft: ez a generáció a szabadságról és nyitottságról szól majd Az éppen a The Divisiont kalapáló Ubisoft Massive fejese, David Polfeldt úgy véli, ez az új generáció nem arról fog szólni, hogy milyen gépek az Xbox One és a PlayStation 4, hanem arról a szabadságról, amit lehetővé tesznek a játékfejlesztőknek. De mi újat hozhatnak a készítők ebben a generációban, és miért? "Ez egy igazán nehéz kérdés. Nem is annyira a gépek ereje számít, hanem az engine-ek nagyon kiforrottá váltak, és a next-gen gépekre könnyű fejleszteni. Ez lehetővé teszi, hogy többet agyaljunk olyan dolgokon, mint a narratíva. Ezt megelőzően bármit is akartunk csinálni, az igen nehéz volt. Bejöttünk egy remek ötlettel, majd rögtön le kellett szállnunk a földre, és megkérdeznünk magunktól, hogy mindebből mit is fogunk tudni megvalósítani. Folyton kompromisszumokat kellett hoznunk. Ebben a generációban azonban megjelenünk egy őrülten hangzó ötlettel reggel, és másnap azt már működés közben láthatjuk. Ez másfajta gondolkodásmódra sarkallja az embereket. Felteszünk olyan kérdéseket, hogyan is kéne történetet mesélni a játékokban. Átvezetőknek kell lenniük, vagy lehetnének egészen mások is." Polfeldt szerint ez a következő generáció igazi ütőkártyája: a szabadság, és a nyitottság, valamint a sok lehetőség a fejlesztők számára. Ráadásul szerinte nem csak a narratíva területén, de a hangokban is nagy ugrás következik. "Most már csak egy kreatív hangmérnökre van szükség, aki ki tudja használni ezeket az új, teljesen nyitott lehetőségeket." Bezárt a Terminal Reality? Úgy tűnik, végéhez ért a legutóbb a játékosokat a rettenetes Walking Dead: Survival Instincttel büntető Terminal Reality története. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs, de a dologról Jesse Sosa, a cég volt alkalmazottja írt Facebookon - az úriember egyébként kilépése előtt tíz évig húzta az igát a stúdiónál. "Úgy tűnik, a Terminal Reality végleg bezárt. Sok különböző érzelem fut most át rajtam. Akkor mentem el onnan, amikor láttam, hogy lefelé indulnak el a dolgot, de mindig tartottam velük a kapcsolatot, és reméltem a legjobbakat. Most, hogy megszűnt a csapat, elkapott a nosztalgia. Remélem mindannyian megtalálják majd számításukat a jövőben, a legtöbben még mindig olyanok, mintha a családtagjaim lennének. Tudom, hogy a legtöbben Austinba mennek." Call of Duty: Ghosts - videón a farkas Két napja még csak írtunk róla, most már hivatalos videónk is van a Call of Duty: Ghosts legújabb mini-DLC-jéről, melyben a killstreak kombóval előhozható kutyánkat egy mérges farkas váltja fel. Valószínűleg az Infinity Ward megunta a játékkal kapcsolatban elhangzó kutyás poénokat.
PlayStation 4 - a legnagyobb konzol launch Habár a Sony hivatalos bejelentése alapján már eddig is tudtuk, hogy a PlayStation 4-é volt a legsikeresebb kezdés a konzolok történetében, de mindez semmit nem érne ugyebár, ha egy elemzőcég sem beszélne a dologról. A DFC Intelligence elemzői szerint a Sony által két hete jelentett 2,1 milliós darabszám tovább nőtt, bár az eladásokat visszafogja a készlethiány. Az elemzőcég szerint ha a PS2 és a Wii kezdési számaiból indulunk ki, minden esély megvan arra, hogy a PlayStation 4 rendkívül sikeres legyen (bár azért érdemes megemlíteni, hogy a Wii U-nál ez nem igazán jött be), és végső soron lenyomja az Xbox One-t ebben a generációban. A DFI egyébként arra számít, hogy a tavasszal megjelenő Titanfall egy időre jelentősen megturbózza majd az Xbox One eladásait. Jogi vállalat vizsgálja az EA-t a Battlefield 4 miatt A Holzer Holzer & Fistel néven futó atlantai jogi vállalat vizsgálatot kezdeményezett az Electronic Arts ellen. A cég ugyanis azt állítja, hogy a kiadó nem tartotta be a szövetségi törvényeket, amikor július 24 és december 4 között a Battlefield 4 (várható) eladásairól beszélt. A Holzer Holzer & Fistel úgy véli, az Electronic Arts kommunikációjában több várható bevétel jelent meg, amivel félrevezethették azokat, akik ebben az időszakban vásároltak részvényeket a cégben. A Holzer Holzer & Fistel minden részvényvásárlót, aki ebben az időszakban vett papírokat, és veszteség érte, arra buzdít, hogy keresse fel őket. Elérhető a BMW M4 a Gran Turismo 6-ban A legendás BMW M3 Coupé utódjaként megjelenő M4-est hatalmas várakozás övezte. A véglegeshez közeli autót hónapokig rejtegették álcafestés alatt, még akkor is, amikor Kazunori Yamauchi a Gran Turismo 6 spanyolországi nagy bemutatkozásán vezette pár kör erejéig. A háttérben azonban a BMW és a Polyphony Digital komolyan együttműködött, hiszen bár az autót csak ma leplezték le hivatalosan, a stúdió szakemberei már hónapok óta dolgoznak vele, hogy betegyék a jármű adatait a játékba. Ennek eredményeként a hivatalos premierrel egyidőben mostantól a Gran Turismo 6-ban is elérhető a BMW M4!
Jövő héten jelenik meg az Assassin’s Creed 4 új DLC-je A Freedom Cry DLC kilenc küldetést tartalmaz, melyben Edward hű barátját, a rabszolgaként született Adewale-t irányítjuk. Emberünk kalózként a Jackdaw fedélzetén talált rá a szabadságra, majd tizenöt évvel később ő maga is orgyilkos lett, és saját kalandba kezdett. A tartalmi csomag december 17-én jelenik meg minden platformra. Februárban jön a Fable Anniversary A Fable felújított változata február 7-én érkezik Xbox 360-ra, jelentette be a Lionhead. A kezdő csomagban lesz mindenféle extra öltözék, fegyverpakk és egy Lionhead Avatar is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. zsomboro
2013.12.13. 08:39
Amennyiben a "jogi vállalat" "law firm" akar lenni, akkor jelezném, hogy az csak simán ügyvédi iroda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. wishformor...
2013.12.13. 10:36
"Ubisoft: ez a generáció a szabadságról és nyitottságról szól majd"

LOL pont a legnagyobb DRM kurva veszi ezt a mondatot a szajara...
Ennek a kiadonak is koporsoban lenne mar a helye. Mikor fognak ezek kikopni a business-bol?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2013.12.13. 12:08
Ha eredetiben veszed meg, mi a ****ért sírsz a DRM miatt? Kalózkodás megelőzése a cél, ha jól tudom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2013.12.13. 12:19
Azért mert már nem egyszer fordult elő UBI-s DRM-es játékokkal hogy mire a preorderes legális játékosok el tudtak kezdeni játszani, addigra a kalózok már meg is unták azt a játékot, mindenféle online szívás nélkül.

""Lassan már utálok bármit is posztolni a Bayonetta 2-ről a Facebook oldalunkon. Nem azért, mert utálom a Bayonetta 2-t, hanem azért, mert folyton szánalmas könyörgések hada érkezik a portért. Eltelt egy év, mióta mindezt bejelentettük. Halljuk a rajongókat. Értjük a problémát. Viszont örülünk, hogy elkészíthetjük a játékot a türelmes rajongóknak.""

A "türelmes" rajongókat arra kéne kérni hogy bojkottálják a terméket, mert mi az már hogy leszólja azokat akik egy játék miatt nem akarnak egy konzolt venni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.12.13. 12:25
Értem, köszi Szeff.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Woodstock
2013.12.13. 20:44
Ez a kutyás dolog szerintem egyre nevetségesebb...most hogy ez épp farkas nekem tökmind1...de akkor is.Most dragon age-ben jó volt hogy lehetett melletted egy nagy véreb de ez egy FPS ami nem éppen erről kéne hogy szóljon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2013.12.16. 11:54
Nem is az a gond hogy erről kellene szólnia vagy sem. A gond az hogy ekkora újdonságként van eladva hogy van benn melletted egy blöki. Mintha a játékban semmi más nem volna a kutyán meg a téged elkerülő halakon kívül. Amik pedig már több éve léteztek más játékokban, csak nem azt emelte ki a marketing.

Innen látszik hogy elérték a mélypontot, mert már nem tudnak érdemi újdonságot felmutatni. Az pedig hogy egy skincserét (amit egy modellező egy két munkanap alatt megcsinál) ennyi pénzt elkérjenek (mert szinte biztos hogy nem ingyenes DLC), az már gáz.

Shinjiii: Még egy apróság. A kalózkodást nem fogod tudni megállítani, de jó játékot elérhető áron kínálva tudsz sikereket felmutatni. Volt már rá példa...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!