iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.06.17.

Dátum | 2013. 06. 17.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nem valószínű a keresztplatformos játék a Titanfallban Az egykori Infinity Ward-alapító, és jelenlegi Respawn-alapító Vince Zampella elmondta, nem valószínű, hogy lesz keresztplatformos játék a Titanfall PC-s, Xbox 360-as és Xbox One-os verziói között. Hogy miért? Nos, mert szeretnék kiegyensúlyozottan tartani a játékosbázist, és elkerülni a nem túl fair küzdelmeket. Így, habár egyelőre még nincs semmi kőbe vésve, Zampella szerint erősen sanszos, hogy nem lesz ilyen lehetőség. Lezárult Beyoncé táncjátékának ugye Az elköteleződés irracionális eszkalálódását mutatjuk be azzal, hogy még mindig beszámolunk a Starpower: Beyoncé című játék körüli hercehurcáról. De ugyebár, ha már körülbelül egy évvel ezelőtt elkezdtünk írni a helyzetről, most már fejezzük be. Szóval, készült ugyebár a fenti címen futó játék, aminek a fejlesztésébe 6 millió dollárt tett bele a Gate Five, miután Beyoncé hirtelen teljesíthetetlen követelésekkel állt elő, majd kisétált a projektből. Az előrejelzések szerint a játék akár 100 millió dollárt is hozhatott volna a konyhára, így a New York-i Gate Five stúdió természetesen perre vitte a dolgot, aztán hosszú huzavona után végül abban állapodtak meg az énekesnő ügyvédeivel, hogy nem lesz semmi. Vagyis mindenféle pénzmozgás nélkül elejtették az ügyet. Hát, ezzel lezárult életem egy fontos szakasza.

Gyakorlatilag túl sokat ad a Microsoft az Xbox One-nal Don Mattrick nyilatkozott a Bloomberg TV-nek, ahol főként a konzol áráról kérdezték. Ami egyébként Mattrick szerint még mindig alacsonyabb, mint amit számos elemző előre tippelt volna, azt viszont nem tartja kétségesnek, hogy ezért cserébe a vásárlók hatalmas értéket kapnak. "Ha a modern kütyük árait nézed, a 499 dollár egyáltalán nem röhejes. Több ezer dollár értékű az Xbox One-csomag, szóval szerintem az emberek szeretni fogják, ha használatba veszik." Átszervezés és leépítés az IO Interactive-nál A Square Enix Europe képviselője megerősítette, hogy a Hitmant is fejlesztő stúdiónál komoly leépítéseket hajtottak végre. A hivatalos szöveg szerint az átszervezésre és leépítésre a változó piaci körülmények miatt volt szükség - vélhetően ez is része a Square Enix kezdődő paradigmaváltásának. Mindenesetre a stúdiónál három éve produkciós vezetőként dolgozó Hannes Seifert irányítja mostantól az IO Interactive-ot, melynek minden projektjét lelőtték, kivéve az új, AAA-kategóriás Hitman-játékot, melynek éppen a pre-produkciós fázisában tartanak. A leépítés körülbelül a stúdió létszámának felét érinti. A Square Enix minden érintettnek köszöni a munkát, és persze igyekszik munkát találni nekik valahol a cégcsoporton belül, illetve más stúdiókkal felvenni a kapcsolatot, hogy átvegyék a kirúgott jóembereket.

Thief infók az alfa előttről Az Eidos Montreal egyik közösségi menedzsere tette rá a kezét a játék pre-alfa buildjére, és abból hozott néhány választ a rajongók kérdéseire. A legfontosabb dolog például, hogy az életerő és a fókusz nem töltődik vissza magától, szóval felszedhető cuccok után kell majd néznünk. A felhasználói felület bizonyos részeit kikapcsolhatjuk majd, és találunk mini-térképet és teljes képernyős térképet is. Kutya nélkül ma már úgy látszik, nem is lehet játékot kiadni, így az új Thief is kap egyet. Azt nem tudni, milyen szerepet kap, de vélhetően nem lesz túl hasznos, ha kizárólag lopakodva, gyilkolás nélkül akarjuk végigvinni a sztorit, amire egyébként lesz lehetőség. Az őrök látószöge úgy működik - meglepő módon -, hogy azt látják, ami előttük van. Így ha két őr egymás előtt áll, akkor kitakarják egymás látóterét. Jó tudni. A fókusz egyébként fontos lesz: ha például zárat törünk fel, fókusz használatával belelátunk a szerkezetbe, míg anélkül csak kívülről próbálkozhatunk. Garret nagyjából mindent és mindenhonnan el tud majd lopni. Ebben segítségére lesz egy spéci karmos mászóka is, amivel meg tud közelíteni magas helyeket gond nélkül.
Azért cseréljük be a játékokat, mert túl rövidek Legalábbis így gondolja Christofer Sundberg, aki az Avalanche Studios fejese, és csapatával éppen a Mad Max-játékon dolgozik, egyébként meg a Just Cause képében véletlen éppen nagy, hosszú anyagokat szokott letenni az asztalra. "Amíg a játékok 8-10 óra alatt véget érnek, én is be fogom cserélni őket, és veszek egy másikat. Nincs oka a játékosoknak arra, hogy megtartsák, vagy újrajátsszák őket." Sundberg szerint ha a játék kevés változatosságot nyújt, vagy nem ad motivációt az újrajátszásra, akkor maximum akkor tartjuk meg, ha azt akarjuk, hogy a polcon szépen nézzenek ki. "Erre válaszul készült a Just Cause is. Hetente megyek játékboltba, és mindig nézem, milyen használt játékokat adnak el, de Just Cause-t alig találni közöttük." - majd még hozzátette, jelenleg is több százezren játszanak még mindig a sorozat második részével. Elindult a Battlefield 4 alfatesztje Néhány veterán játékos már a mai naptól tesztelheti a Battlefield 4-et, és segítheti a fejlesztőket visszajelzésekkel. Ezzel kapcsolatban kikerült az alfához szükséges gépigény is: -Operációs rendszer: Vista SP2, Windows 7 (Windows 8 nem támogatott) 64 bit (32 támogatott) -DirectX 10 vagy DirectX 11 GPU 1+ GB videomemóriával (DirectX 11 erősen ajánlott) -25GB szabad hely a merevlemezen -Az Origin legújabb verziója Nyilván ez messze nem a végleges gépigény. A játék október 29-én jelenik meg minden fontosabb platformra, vélhetően nem sokkal előtte megtudjuk, milyen masina kell a brutális látványvilág megmozgatásához. Mélyen hibás a Microsoft szórakoztatóipari stratégiája Az interaktív szórakoztatóipar kutatásával foglalkozó DFC szerint a Microsoft stratégiája az iparág felé "mélyen hibás", és hogy az E3-on tapasztalható felháborodás, és a korlátozásokon történő kiakadás már csak a jéghegy csúcsa volt, ami így teljesen a Sony vitorlájába tereli a szelet. A DFC szerint a helyzet súlyos, ugyanis ez komolyan befolyásolhatja az Xbox One eladásait (meg is emelték a PlayStation 4 eladásaira szóló előrejelzéseiket), és úgy mellesleg ettől függhet a Microsoft konzumer elektronikai részlegének jövője is - amellett persze, hogy a játékiparra is súlyos hatással lesz a dolog.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. 5hR3kY
2013.06.18. 02:43
Nem tudom hogy mit ivott/szívott/tolt Don Mattrick, de nekem is kell belőle!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Digu
2013.06.18. 03:06
"Ha a modern kütyük árait nézed, a 499 dollár egyáltalán nem röhejes. Több ezer dollár értékű az Xbox One-csomag, szóval szerintem az emberek szeretni fogják, ha használatba veszik."

Ha szerinte ennyit ér, részemről megoldhatjuk, hogy megveszek párat 499 dollárért és megveheti tőlem potom 1000 dollárért darabját, és még jól is jár vele a saját elmondása szerint


"Amíg a játékok 8-10 óra alatt véget érnek, én is be fogom cserélni őket, és veszek egy másikat. Nincs oka a játékosoknak arra, hogy megtartsák, vagy újrajátsszák őket."


Na ezzel viszont tökéletesen egyetértek. Pl. egy Skyrim akár több száz órás tartalommal, szinte kimeríthetetlen időt lehet eltölteni vele, mindeközben pár óra alatt kijátszható és még ráadásul gagyi játékokért is ugyanannyit elkérnek, amit ha letol az ember egy délután alatt, nem vonzza újra játékra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. HeverAdam
2013.06.18. 06:27
Meg vannak huzatva a DICE-osok???? Már az alfa verziónál is 25GB szabad hely kell a Battlefield 4-nek????? El sem tudom képzelni, hogy mekkora lesz a normális változat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Chif52
2013.06.18. 07:56
egy ilyen játékhoz elég jó az a 25 Gb. Főleg ha azt nézzük hogy jó minőségű texturák lesznek benne és hatalmas területek. nem mellesleg a Max Payne 3-hoz 35Gb kellett és nem hozta azt a szintet sem grafika sem terület terén mint a Battlefield.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. hmisi
2013.06.18. 08:16
Bf4-nél remélem a w8 is támogatott lesz a végén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. SonicTheHU...
2013.06.18. 08:50
Nabasszameg, feldughatom a frissen beszerzett ROG laptopomat amit többek között a BF4 miatt is vettem meg és gyárilag winfos8-al megy. Erre mi van megint? win8 alatt nem megy. Bár érthető a DICE részéről h miért, révén h egy kalap szamócát nem ér a win8, de jelen esetben ez bizony bosszantó. 27 rugót nincs kedvem kihajigálni az ablakon 64 bites win7-re
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. m-a-r-i-u-... Sonic...
2013.06.18. 09:04
Ha win 8 pro-d van akkor jogosult vagy a downgrade-re. Hívd fől nyugottan az M$-t és segítenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tomturkey
2013.06.18. 10:21
istenem ne sírjatok már a win8 miatt ez még csak az alfa.egyértelmű, hogy azzal is kompatibilis lesz MAJD. meg mondjuk nem tudom mit kell szidni a win8at. a csempék miatti kezdeti zavarodottság után raktam fel egy start menüt és van egy marha gyors oprendszerem ami kevesebb erőforrást igényel és ugyanúgy néz ki mint a 7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. SonicTheHU...
2013.06.18. 10:22
Az a nagy helyzet h a hely ahonnan rendeltem azt írta h DOS-os, és kértem hozzá win7-et. Aztán rendelés napján hívtak h van neki alapból win8 (a rejtett partíciós megoldás ugye) és h ettől függetlenül kérek-e hozzá hetest. Persze h nem kértem Fingom sincs milyen win8 van hozzá, meló után otthon megnézem aztán lesz ami lesz. De köszi a tippet ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MrFox
2013.06.18. 12:32
Don Mattrick a hülyéket és sznobokat működtetpő "ami drágább az jobb" reflexre épít, illetve az őt lefizető m$ ezt akarja nyomni. De minek...? Az Xbone-t már csak egy nekromanta keltheti életre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim MrFox
2013.06.18. 12:45
Szerintem meg egy Longhorn féle komplett redesign a nulláról. Olyan viszont nem lesz. Microsoft előbb bukik százmilliókat minthogy beismerje hogy hibáztak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. InGen
2013.06.18. 13:31
Srácok, BIZTOSAN támogatni fogja a Battlefield 4 a Win8-at, az, hogy egy alfa verzió csak egy bizonyos rendszeren megy stabilan, semmit nem számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HeverAdam
2013.06.18. 14:43
Muszály lesz Win8-on is mennie a Battlefield 4-nek mivel én ezen az op rendszeren játszok a BF3-al Elég nagy hülyeség lenne ha Win8-ra nem jelenne akkor meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2013.06.18. 14:57
A muszáj pontos j.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HeverAdam
2013.06.18. 15:29
Shinjiii:

Jól van nnna nem mindenki volt ám jó nyelvtanból! De sejtettem, hogy rosszul írtam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!