iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.06.26.

Dátum | 2013. 06. 26.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Activision: a Microsoftnak meg kell győznie az embereket az Xbox One értékéről Eric Hirshberg, az Activision Publishing nagyfőnöke szerint nem nagy gond az, hogy 499 dollárba kerül az Xbox One, viszont ettől függetlenül a Microsoftra fontos feladat vár: tudatosítania kell az emberekben, hogy a konzol nem véletlenül kerül többe. Egyelőre Hirshberg szerint a Sony van nyerő pozícióban, és ezt nem utolsó sorban a kevésbé drága árnak köszönhetik a japánok: "Ha fókuszcsoportos tesztet hajtasz végre egycsillió emberen, és eléjük raksz két hasonló, rivális terméket, akkor körülbelül a 100%-uk az olcsóbbat fogja választani. Ezért szerintem az első kört a Sony nyeri, legalábbis az árazás alapján." Hirshberg szerint nehéz lesz a Microsoft számára ez az ügy, meg kell győznie ugyanis a vásárlókat, hogy tényleg jelentős extrát - a Kinectet - kapják PlayStation 4 feletti 100 dollárért cserébe. Kérdés, hogy az első Kinect által okozott csalódás után a vásárlók tényleg értékes extraként tekintenek-e majd a kiegészítőre. 14 millió mehet el a Battlefield 4-ből A Sterne Agee elemzői csoport szerint kicsivel több, mint 14 millió példány mehet el a DICE Battlefield 4 játékából. Az elemzők megjegyezték, a Battlefield és a Call of Duty sikeresen létezhet egymás mellett, még akkor is, ha egymástól mindössze egy hétre jelennek meg. Az elemzés szerint egyébként Battlefield 4-ből többet fognak venni PC-n: az összeladások harmada származhat erről a platformról, míg ez a Call of Duty: Ghosts esetében körülbelül 10% lesz. Végül pedig a hozzáértő úriemberek azt is kifejtették, a Grand Theft Auto V elég idővel jelenik meg a többiek előtt ahhoz, hogy ne zavarjon be semelyikük eladásaiba. Yoichi Wada szintet lépett Yoichi Wada még márciusban jelentette be, hogy lelép a Square Enix vezérigazgatói posztjáról, helyére pedig Yosuke Matsuda érkezett. Akkor ugyan még arról volt szó, hogy Wada végleg elhagyja a céget, most azonban kiderült, hogy valójában az igazgatótanács elnökeként funkcionál tovább. iOS-en tér vissza a Colin McRae Rally Egyenesen a Codemasterstől érkezik iOS-re a PC-s Colin McRae Rally 2.0 alapján készült játék. A készítők 30 különböző raliszakaszt ígérnek, összesen több, mint 130km-es távolsággal, az ausztrál pusztáktól a görög hegyekig. Az autók között persze olyan legendás darabok lesznek a főszereplők, mint a Subaru Impreza, a Mitsubishi Lancer Evo VI, vagy a Lancia Stratos. A Codemasters ezen kívül nagyon kifinomult irányítást, törést és fizikai modellt is ígér.
Elkelt az összes Ouya az Amazon és a GameStop boltjaiban Hivatalosan tegnap startolt el a kiskereskedelmi partnereknél az Ouya, és az Amazonnál és a GameStopnál rögtön el is fogyott az apró androidos konzol. Egyelőre nem tudni, mikor érkeznek újabb szállítmányok, azonban kicsit kínos, hogy több Kickstarteres támogató még mindig nem kapta meg a maga példányát - őket Julie Uhrman, a cég ügyvezető igazgatója próbálja nyugtatgatni. Miért gyárt még mindig konzolt az Nintendo? Mostanában egyre többször merül fel a kérdés. A Nintendo nagyon jó játékokat készít, azonban a Microsofttal és a Sonyval már nem tudja tartani a lépést hardverben, ráadásul mind a Wii U, mind pedig a 3DS erősen küszködik (utóbbi már talán csak múlt időben) a piacon. Charlie Scibetta, a Nintendo of America kommunikációs vezetője elmondta, nagyon jó okuk van arra, hogy továbbra is gyártsanak hardvert: "Úgy gondoljuk, hogy a saját hardverünk a legjobb hely arra, hogy életre keltsük játékainkat. Minden játékunk tökéletesen hozzá van igazítva a géphez. Amikor Mario gombáról gombára ugrál, azért érződik olyan tökéletesnek és válaszképesnek a játék, mert kifejezetten erre a hardverre készült". Scibetta szerint ezért döntött úgy a cég, hogy a második képernyőt nem külsős eszközzel oldja meg, mint a Sony vagy a Microsoft, hanem saját eszközt készít, amit minden konzolhoz csomagol. Ezzel egységes felhasználói élményt tudnak biztosítani, a játékosoknak nem kell megtanulniuk a különböző eszközök kezelését, és azok összehangolását a géppel. Gran Turismo 6 élesben A Nissan és a Sony által szervezett GT Academy show keretein belül mérkőztek meg egymással a játékosok az E3-on. Ezt tekinthetjük most meg felvételről, jó adag in-game akcióval megspékelve természetesen.
Az ár miatt nem adnak kamerát a PlayStation 4-hez Az IGN belsős Sony forrásokra hivatkozva azt hozta le, hogy az egyetlen ok, amiért a japánok nem csomagolnak minden PS4-hez kamerát... az ár. Mindenképpen a Microsoft alá akartam menni 100 dollárral, és ha minden PlayStation 4 csomagban benne lenne a PlayStation Camera, akkor bizony a két konzol közel ugyanannyiba került volna. A Sony ezzel azt vállalta be, hogy a kamera vélhetően csak a felhasználók egy kis százalékánál lesz jelen, így a játékfejlesztők egyáltalán nem számíthatnak arra, hogy mindenki ki tudja majd használni az esetleges extra lehetőségeket. Egy ideig még nem jön a BioShock Infinite első DLC-je Ken Levine megerősítette, hogy a teljes játék leadása óta keményen dolgoznak az Infinite első DLC-jén, és ugyan jól halad a fejlesztés, még nem közelítenek a végéhez. Addig is azonban az Irrational elérhetővé tette Steamen, PSN-en és XBLA-n az Industrial Revolution and Upgrade csomagot, ami korábban a gyűjtői változatokhoz járt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. tokyofej
2013.06.26. 23:53
Juhé! CMR első része '98-ból, kiegészítve giro-szenzoros irányítással, aminek hála 40 mérföldes sebességgel sem tudsz tisztességesen bevenni egy enyhe kanyart sem.
Éljen a felhasználói élmény!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Qouzey
2013.06.27. 00:18
Kíváncsian várom hogy a BF 4 tud-e kellő mértékben újításokat hozni, hogy a BF3-as játékostábor is elégedett legyen.

Írhatnátok a The Elder Scrolls Online-ról is pár cikket, szerintem jó pár szerepjátékost érdekelne egy kis újdonság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. MrFox
2013.06.27. 00:57
ESO az előzetes hírek szerint legelőször PS4-en fog bétázni, tehát jobb, ha felkészülnek a pécések.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Shinjiii
2013.06.27. 08:05
Már megint kezdi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. kullo1
2013.06.27. 11:36
MrFox lassan eléri TirexiHD és Maximumgame szintjét,ha meglát egy PS4-ről szóló cikket önkéntelenül ejakulál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Lazahunter
2013.06.27. 11:51
" Amikor Mario gombáról gombára ugrál, azért érződik olyan tökéletesnek és válaszképesnek a játék, mert kifejezetten erre a hardverre készült"

Imádom a Mariot, de azért égbekiáltó badarságokat tudnak ezek összehordani.
A fenti mondatnak mi köze van a saját konzolhoz? Semmi ... mert ha pl X360-ra készítik a Mariot, akkor ott is tökéletesnek és válaszképesnek kell lennie, mivel 'kifejezetten arra a hardverre készülne' ...........

Egyébként néha bele tud nyúlni a lecsóba a N a gépeivel, pl a DS-ek és a Wii is kifejezetten sikeresek voltak, pedig a Wii-t haszonnal adták és drága volt a képességeihez képest.
De előtte a GC, most a WiiU meg a 3DS borzalmak ... oka: NINCS RÁ MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ JÁTÉK!

A Wii és a DS is a rengeteg játék miatt volt népszerű. A GC-re meg pl alig volt valami anno.
A WiiU is kint van már mióta, és még nincs rá épkézláb N blockbuster ... új Zeldát meg még be sem mutattak!! A 3DS is csak most fog kapni majd új Zeldát, az sem olyan, mint amit a közönség várt volna ... ráadásul iszonyat drága a szoftver.

A N sosem fog nem saját hardverre fejleszteni a saját kis okosságaikból ... ahhoz brutális mélyrepülés kéne, mint a SEGA-nál volt ... bár a SEGA-nak nem voltak atomerős saját játékai ... a Sonic is már réges-rég lemerült.

A Nintendo meg ugyanazon játékok újabb részeiből tartja fenn magát egyelőre ... mint Mario (Kart), Zelda, Metroid, DK, Brawl, hogy csak a legfontosabbakat említsem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Flegeton
2013.06.27. 13:05
MrFox.: ezt hogy érted? Béta már volt vagy valami hasonló. Pár hónapja kellet jelentkezni. Én is jelentkeztem, de nem kaptam béta kulcsot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. MrFox
2013.06.27. 13:07
OFF

Kedves pcmániás konzolgyűlölő banda, nem kell ilyen látványosan szenvednetek, és átmenni automatikusan trollerbe, inkább szokjatok hozzá az elkövetkezendő évek konzol dominanciához a játékiparban.

ON
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MrFox
2013.06.27. 13:09
Flegeton : majd kapsz, de jelenleg ez van: "Sony announced an exclusive beta for the game available first on PlayStation 4."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2013.06.27. 13:32
Igen, ez a baj a Nintendo-val, hogy nem felejtik már el ezt a hülyeségüket. Kiadnak egy Mario-t, egy Zeldát, és akkor várják a pénzfolyamot. Hát a mai világban már szerintem nem azért vesznek konzolt, hogy 2-3 folytatást végigtoljanak. Én pl. semmit nem szeretek jobban a MGS-nél, de csak azért a játékért nem vennék PS4-et.

MrFox meg valami újfajta hitvallást követhet, aminek az istensége a Sony. Lehet így gyűjti testvéreit (persze még mindig jobb megoldás, mint a házról házra járkálás a vetélytársaiknál).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. otherl
2013.06.27. 14:13
MrFox : Mint az előző generációban, vagy az az előttiben? Ja ja, a PC halott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kobest
2013.06.27. 14:26
Az exkluzív címekre is van megoldás: nemrég beszereztem egy Nintendo 64-et a Goldeneye miatt, potom pár ezer forintért.

De viccet félretéve, ha jól gondolom, egyre kevesebb lesz az exkluzív cím a különböző konzolokra. Amióta többször kiderült, hogy egy PC-port igenis tud hasznot termelni (lásd Alan Wake portolási költségei megtérültek 24 óra alatt), ezeket figyelembe kéne venniük a kiadóknak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MrFox
2013.06.27. 16:31
othert : én nem beszéltem semmiféle előző generációkról...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MrFox
2013.06.27. 16:33
Shinjiii : látod, én tényeket írtam le most is, te meg nem tudsz egyebet szánalmas személyeskedésnél. Önmagatok ellen trollkodtok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. otherl
2013.06.27. 16:59
MrFox : Arra céloztam, hogy amit írtál minden egyes generációváltásnál elhangzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SonicTheHU...
2013.07.01. 09:05
Mi az ésszerű oka annak, hogy fikázni kell a PC-t/konzolt oda-vissza? Nem mindegy h ki mit használ? Nem mind1 h melyik volt előbb? Értem én h vannak dolgok amik egyikre megjelennek, a másikra nem, én se vok elájulva h a Halo 2 óta nincs folytatás PC-re, de úgy rizsázik mindenki mintha nem lenne rá megoldás... Aki meg marha nagynak érzi magát h ez van neki meg az, konzol/PC tökmind1 az inkább fogja be és örüljün magának, semmi hatalma nincs a többi fölött mert naki pont az van. Arra se nagyon kéne verni magunkat h melyik platform fog életben maradni a közeljövőben, milyen játékok jönnek stb mert eléggé sanszos h egyiket sem fogják veszni hagyni és pont. Ezt a "bibibí nekem konzolom/PC-m van és arra fityfirity játék jön ki ami a te platformodra nem fog" óvodás szintet reprodukálni hétről hétre már elgondolkodtató pár fórumozót illetően. Péniszösszeméregetésre nem a PC/konzol témát kell elővenni. A gémerek ink tartsanak össze
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!