iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.08.07.

Dátum | 2013. 08. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ubisoft és Hasbro együttműködés A Ubisoft bejelentette, hogy együttműködésre lépett a Hasbróval, hogy videojátékokat készítsen annak népszerű táblás játékaiból. Így tehát várhatjuk a Monopoly, a Scrabble, a Battleship, a Cranium, és a Trivial Pursuit videojáték-változatait (megint). A Ubisoft szerint a címek jelenlegi és következő generációs konzolokra várhatók. A Ubisoft az Electronic Arts után kaparintotta meg a Hasbro címeit, igaz, utóbbi kiadó nem volt túl aktív. Legutoljára 2007-ben és 2011-ben jelentetett meg játékokat a Hasbro felhozatalából - előbbi a Family Game Night 4: The Game Show, utóbbi a Trivial Pursuit: Bet You Know It volt Wii-re. MOBA lesz a Dead Islandből Nem győzzük elégszer leírni, hogy lassan a MOBA lesz a legnépszerűbb játékműfaj. Igaz, a Deep Silver ZOMBA-nak (zombie online multiplayer battle arena) hívja a Dead Island: Epidemic néven készülő játékot, melyben túlélők harcolnak majd zombik ellen a szokásos MOBA-stílusban. További infókra a GamesComon számíthatunk. Mától nem garantált, hogy lesz PlayStation 4-ünk indulásra A Sony küldött egy kis közleményt a nagyobb európai kereskedőknek, mely szerint mától már nem tudja tovább garantálni az előrendelési mennyiséget. Az Amazon és a ShopTo ennek megfelelően azt mondja, az augusztus 6-a után leadott előrendeléseket nem biztos, hogy tudják teljesíteni az indulás napján, ugyanis hatalmas a kereslet a Sony konzoljára. Ettől függetlenül az előrendelésre buzdítanak mindenkit, hiszen abban az esetben szerencsénk lehet, ha valaki visszamondja a már meglévő rendelését. Call of Duty: Black Ops 2 - eredet Origins néven jelent meg a Black Ops 2 új kedvcsinálója, ami túl sokat nem mutat, de vélhetően a negyedik, és egyben utolsó DLC-hez kapcsolódik.
Xbox One játékfelvétel csak Gold előfizetőknek Éppen tegnap írtunk róla, hogy az Xbox One 720p-ben és 30fps-sel rögzíti majd a játékunkat, ma pedig kiderült, hogy az egész funkció csak Xbox Live Gold előfizetéssel működik. Ugyanígy előfizetéshez kötődik a OneGuide, ami megmutatja, mi megy a tévében, és mi éppen a trendi műsor a közösség berkein belül. Ennél talán kicsit érdekesebb, hogy "kiváló források" szerint a Microsoft egy eddig sosem látott Xbox One-exkluzív címet mutat majd be a GamesComon. Thief - nem csak grafikában lesz jobb az Xbox One-verzió Stephane Roy, a játék producere szerint a next-gen Thief nem csak abban lesz jobb a jelenlegi generációra készült változatoknál, hogy több polygont mozgat. A cél inkább az, hogy a játékosok még inkább úgy érezzék, hogy ők a város részei, ami tele van dinamikus, és tényleg belakott terekkel. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a technikai limitációk rossz dolgok, sőt, Roy szerint sokszor a stúdió előnyére is váltak. "Régen vagy világos volt, vagy sötét. Ma már valósnak kell lennie, ami bonyolítja a dolgokat. Egy olyan világot kell létrehoznunk, amit megért a játékos, de ha túl egyértelműen fekete vagy fehér, akkor nem lesz hihető." Bayonetta 2 - ijesztő dolog a Nintendónak fejleszteni A játék producere, Atsushi Inaba árulta el, hogy elsőre kicsit ijesztő volt a legendás Nintendo alatt dolgozni. A cég ugyanis maximalista, és nem engedi, hogy az alap játékmechanika gyengeségeit elmeszeljék szebb grafikával, vagy éppen látványos átvezetőkkel. "Első és legfontosabb a játékmenet, és a játék alapjainak a minősége. Ebben mindig is nagyon támogattak minket. És ez egyébként egy picit zavarba ejtő is, hiszen nagyon a tökéletességre törekednek." - mondta Inaba, de hozzátette, a Nintendo nem szabályozza be őket, engedi, hogy megvalósítsák a saját elképzeléseiket, inkább csak tanácsokat adnak. Yusuke Hashimoto, a játék rendezője is ezt támasztotta alá. A dolog szerinte úgy működik, hogy ők előállnak valamivel, megvalósítják, a Nintendo pedig visszajelzéseket ad ezekkel kapcsolatban, és ezeket a visszajelzéseket legtöbbször fel is tudják használni. "Amikor egy játékon dolgozol, nem ritka, hogy csőlátásod alakul ki, így nagyon frissítő, amikor kívülről bombáznak friss ötletekkel." Ilyen volt a PlayStation 4 devkit kezelőfelülete Egyelőre bizonytalan, honnan ered a video, de vélhetően a Machinima egy streamjéből, ahol a Blacklight Retributiont mutatták be. A lényeg nem is ez, hanem az, hogy a videóban látható a PlayStation 4 egy korai fejlesztői kitjének kezelőfelülete, a játék alfa előtti változatával együtt. Habár ez a video hónapokkal ezelőtti állapotot mutat, láthatóan már itt is viszonylag kiforrott volt a rendszer.
A World of the Versus Epic - az új Final Fantasy alcíme? A Square Enix levédette a "A World of the Versus Epic" címet, a szokásos "számítógépes játékszoftver" kategória alatt. A Final Fantasy XV-re átnevezett játék eredetileg ugyebár Versus XIII név alatt jelent volna meg, így nincs kizárva, hogy ez a játék alcíme lehet - így a kiadó valamelyest visszautalhat az eredeti névre, nincs kizárva ugyanis, hogy sokan még mindig a Versus címhez kapcsolják a játékok. Nem megy Wii U-ra a Bethesda Pete Hines, a Bethesda marketinges vezére elmondta, a Wii U egyáltalán nincs a kiadó radarján, jelenleg egyik játékuk sem készül a Nintendo konzoljára. Így tehát sem az új Wolfenstein, sem a The Elder Scrolls Online, sem a The Evil Within nem várható Wii U-ra. "Ez nagyrészt hardveres dolog. Olyan játékokat szeretnénk készíteni, amikkel mi is szívesen játszunk, így tehát csak olyan platformok jöhetnek szóba, amik ezt támogatják visszafogások nélkül." Persze nem zárta ki, hogy a jövőben készülhet játékuk Wii U-ra, de nem is valószínűsíti. Elmondta, a The Elder Scrolls Online is megjelenhetett volna Xbox 360-ra, de ezt a hardveres limitációk eléggé szorossá tették volna, így inkább nemet mondtak, és a biztonságra mentek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. myckie2
2013.08.07. 22:34
" Thief - nem csak grafikában lesz jobb az Xbox One-verzió" De minél jobb? Nintendo 64-es verziónál? Akkor megnyugodtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. YellowFlas... mycki...
2013.08.08. 02:02
Stephane Roy, a játék producere szerint a next-gen Thief nem csak abban lesz jobb a jelenlegi generációra készült változatoknál

Nyugodtan menj vissza az általánosba, és tanulj meg szöveget értelmezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter
2013.08.08. 10:25
YellowFlash - 2013-08-08 02:02:48

Akkor minek kellett kiemelni, hogy 'Xbox One'? Hiszen PS4-re is meg fog jelenni.
De tudjuk, megjöttek az okosok akik majd jól kiosztják a felhasználókat mennyire primitívek ... aranyhörcsög díjat nekik

Egyébként meg vannak akik a szövegértelmezésen túl is látnak a sorok között, és felmerülhetnek bennük kérdések, amit persze lehet nem értenek meg azok, akik ugyan az általánosban kitűnővel végeztek ... aztán ott végeztek is mindennel
Én is kérem a díjam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2013.08.08. 10:32
Végül is lassan kiderül, hogy az XOne Gold előfizetés nélkül nem sok szolgáltatást fog nyújtani, max lejátssza a lemezt, aztán annyi. Jól összehozzák, hogy az eladott gépek és játékok mellé még előfizetést is kelljen fizetni. Bár ez már az X360-on is kb így van, csak kevesebb a szolgáltatás.

Azért kíváncsi leszek, hogy az XOne esetében az ingyen játékok milyen méreteket öltenek majd, egyáltalán lesz e. Jelenleg nem versenyképes a PS+ -al a Live, nem csak mennyiségileg, de azok az ingyenes játékok sem éppen a legjobbak közül kerülnek ki, vagy 1001 évesek ... ráadásul pletykáltak egy 500$-os PS4+Vita bundlet, ami a PS+ szolgáltatással és a cross buy-al együtt (és a két gép közös szolgáltatásaival) már-már kihagyhatatlan ajánlatnak számítana ... a PS+ már most is két platformot lát el igen szép mennyiségben 'ingyen' játékokkal ... persze a PS4-nél is kérdéses, hogy milyen szinten fognak ott játékokat adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomchee
2013.08.08. 13:33
Nah most már az lesz a divat, h minden majom MOBA-t gyárt? Az lesz mint az MMO piacon. Csak itt a LoL a stílus World of Warcraftja... ha ők meg tudták csinálni akkor, biztos másik 30 cégnek is menni fog nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!