iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.08.23.

Dátum | 2013. 08. 23.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Visszatér az eredeti bemondó a Killer Instinctben Kellemes meglepetés a régi rajongók számára: a Microsoft bejelentette, hogy az új bemondó mellett opcionálisan átválthatunk a klasszikus Killer Instinct-játékok alámondását nyújtó Chris Sutherland hangjára is. Ezen kívül sejtelmesen arra is utalt a cég, hogy valamilyen formában megjelenik majd az első két rész zenéje is. Ryse: Son of Rome - milyenek lesznek a mikrotranzakciók? Nos, nem pay-to-win jellegűek, legalábbis Justin Robey, a Microsoft Studios producere szerint. A dolog lényege tulajdonképpen annyi, hogy a játékosok az arénában küzdve egyre magasabb szintekre juthatnak, a különböző szinteken pedig egyre jobb páncélzatokat vehetnek - a páncélzat képezi a fejlődési rendszert. A győzelmekért aranyat kapunk, aranyból pedig megvehetjük a kívánt cuccot... vagy igazi pénzből. Utóbbi azonban teljesen opcionális, és semmilyen hatással nincs a játékmenetre, pusztán a "játékosok kényelméért került be", és enélkül is elérhető lesz minden tartalom. "Ezt az egészet az olyan játékosok kedvéért tettük be, akik szeretnek mindent összegyűjteni. Valószínűleg feljebb fogsz lépni egy magasabb szintre, mielőtt mindent össze tudnál gyűjteni az alacsonyabb szinten. Szóval, ha valaki úgy gondolja, hogy nem akar hosszasan grindolni, akkor ehelyett fizethet az alacsonyabb szintű cuccokért." Xbox One-ra is jöhet a World of Tanks... ...de csak ha már eleget eladtak a konzolból, ejtette el Victor Kislyi, a Wargaming vezérigazgatója. A dolog ugyanis úgy néz ki, hogy sok-sok millió játékosra van szükség ahhoz, hogy megérje üzemeltetni egy free-to-play címet. Kislyi elmondta, PC-n 77 millió regisztrált játékosuk van, és ennek 75%-a egyáltalán nem fizet semmit, a többiek pedig bizonyos időközönként elköltenek náluk körülbelül egy mozijegynek megfelelő összeget. "Először jelenjenek meg az új konzolok. Nincsenek különösebb korlátozások, így nem látunk rá okot, hogy miért ne fejleszthetnénk Xbox One-ra. De egyelőre arra koncentrálunk, hogy kiadjuk és polírozzuk az Xbox 360-as változatot. Megnézzük, hogy megy, és kiderül, milyen problémák akadnak vele, milyen kihívások elé állít minket." 2K Drive - konzolos autós játék iOS-re Megérkezett a 2K Drive első előzetese, melyben tetemes mennyiségű játékmenetet láthatunk. Meghökkentően jól néz ki az anyag, ráadásul láthatóan kivettek egy lapot a Top Gear könyvéből, ugyanis a versenyen kívül lesz benne autós foci, és túlélés is.
Perfect Dark, Banjo és Viva Pinata jöhet Kinectre Sokan rendkívül kiábrándultak, miután a Microsoft gyakorlatilag Kinectes családi játékok készítésére fogta be a világ egykori legnívósabb csapatát, a Rare-t. A brigád jelenleg is a Kinect Sports Rivalson dolgozik, de úgy tűnik, hogy azt követően már arra is lehet remény, hogy a régi nagy franchise-ok visszatérjenek. Simon Woodroffe elmondta, a legtöbb régebbi Rare-játékkal kapcsolatban vannak ötleteik, miként lehet azokat feltámasztani, megújítani, és soha nem látott műfajokat teremteni. Woodroffe elárulta, a csapat már sokat agyalt a Perfect Dark, Banjo-Kazooie, a Viva Pinata és a Conker újraélesztésén Kinectre. Nem lesznek mikrotranzakciók a Titanfallban A Gamescom tanulsága az volt, hogy lassan gyakorlatilag minden létező játékba jönnek a mikrotranzakciók - Cliff Bleszinskinek igaza volt. Üdítő kivétel lesz ez alól a Titanfall, Abbie Heppe a Respawntól elmondta ez "egyszerűen nem nekik való". Azt nem tudja, hogy a jövőben ez esetleg változhat-e, de nem valószínűsíti. Heppe feltételezi, hogy jönnek majd további tartalmak a játékhoz, de azokat nem mikrotranzakciókon keresztül lehet majd megszerezni. Újít a Microsoft: Xbox One - Upload Outreach Program A Microsoft rájött, hogy nagyon fontos szerepet tölt be a játékosok életében a YouTube, és az arra felkerülő, játékokról készült videók, illetve streamek. Éppen ezért Upload Outreach Program néven nem is egy programot, hanem igazából egy versenyt hirdetett a cég. A feladat, hogy készíts egy videót egy Xbox 360-as, vagy Xbox One-os játékról, majd mutasd meg a Microsoftnak. A cég 20 nyertest választ majd, akik ingyen kapnak egy Xbox One-t, egy éves Live Gold előfizetést, és egy rakás ingyen játékot. Az egész csomag körülbelül 1322 dollárt ér. További részletek a hivatalos oldalon. Szeptemberben jön a Shadow Warrior A klasszikus Shadow Warrior feltámasztása szeptember 26-án jelenik meg PC-re, többek között a Steamen, a GOG-on, a Humble Store-on és a Get Games-en. A Hard Resetet is készítő Flying Wild Hog fejlesztésében készült anyag egészen véres, és a Bulletstormhoz hasonló pontozási rendszert is tartalmaz, tetemes mennyiségű közelharccal.
Biztosan folytatódni fog a Metro A Deep Silver ügyvezetője, Dr. Klemens Kundratitz elmondta, a Metro: Last Light nagyon pozitív dolog volt a kiadó életében, és hogy egyébként a játék gyakorlatilag készen volt, mikor a cég megvette azt a THQ aukcióján. "Nagyon örülök, hogy megszereztük ezt a márkát. Annak ellenére, hogy egy nagyon száraz időszakban érkezett, rengeteg figyelmet kapott. Azt szeretnénk, ha a sorozat folytatódna, és a következő fázisokban könnyebben hozzáférhető lenne tágabb játékosrétegek számára." Ez ugyan némi aggodalomra adhat okot, a Metro varázsa ugyanis részben pont abból ered, hogy rendkívül egyedi és rendkívül hardcore. Ehhez persze lehet még egy-két szava a licenctulajdonos Dmitry Glukhovskynak is, akivel egyébként nagyon jó a fejlesztők kapcsolata. Kifejezetten tetszett neki a végeredmény, és ő maga is élvezi a játékokat. Kundratitz szerint éppen ezért elképzelhető, hogy a következő részekben nagyobb és aktívabb szerepet kaphat a Metro 2033 regény írója. Minden évre több új Electronic Arts-játék jut majd Frank Gibeau Electronic Arts-fejes elmondta, jelenleg több, mint féltucat teljesen új címet fejleszt a cég. Ezek mind a következő generációs konzolokra készülnek, és ezek fogják alkotni a kiadó második hullámban érkező felhozatalát, miután a jelenlegi franchise-okat már áthozták Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Gibeau ígérete szerint ezt követően minden évre legalább egy, de inkább két új cím fog jutni. Persze az úriember nem engedi, hogy figyelmen kívül hagyjuk a tényt, miszerint már idén is jönnek új játékok, nevezetesen a UFC és a Titanfall. Dead Sky - tower defense zombikkal A Shorebound Studios úgy gondolta, ötvözi a két legjobb dolgot a világon: a zombikat és a tower defense stílust. Tartalmas egyjátékos módot ígérnek, 9 küldetéssel, ahol halomba hentelhetjük a zombikat. Három barátunkkal tolhatjuk együtt a kooperatív módot, ahol egy hektikus, hordához hasonlító módban kell túlélnünk minél tovább. Lesz továbbá harmincnál is több zombi, fegyver és powerup, tárgykészítő rendszer, és online leaderboard.
Gran Turismo 6-ból Gran Turismo 7 lehet Kazunori Yamauchi GT-fejes elárulta, már vannak ötleteik arra, milyen legyen a Gran Turismo 6 PlayStation 4-es változata, de mire oda jutnak, lehet, hogy hetedik rész lesz belőle. Mindez azonban Yamauchi szerint még nagyon messze van. A PlayStation 3-as verzió egyébként december 6-án érkezik, vagyis már hetekkel a PS4 megjelenése után. Januárban indul a Project Spark bétája Legalábbis Xbox One-on, mert egyébként Windows 8-on már október végétől ki lehet majd próbálni a cuccot. Így Dave McCarthy (a Microsoft Studios egyik vezetője) szerint a játék nagyrészt kész lesz, mire az Xbox One-ra kerül a sor. A Microsoft bejelentette továbbá, hogy a Project Spark jön majd Xbox 360-ra is. Bemutatkozó előzetesen a Broken Sword: The Serpent's Curse 400 ezer dollárt akartak összeszedni Kickstarteren, 771 ezer lett belőle, most pedig megtekinthetjük az első mozgó anyagot a készülő játékból. A művészeti stílus visszanyúlik a sorozat '90-es években látott részeihez, 3D-s karakterekkel, és előre behatárolt, 2D-s környezettel. A kombináció egészen egyedi végeredményt ad ki.
PS3-on kezdődik a Dark Souls 2 bétatesztje Október 5-től kezdődik a Dark Souls 2 bétatesztje, elsőként kizárólag PS3-on. Elméletileg mind az Észak-Amerikában, mind pedig az Európában élő játékosok hozzáférhetnek majd, bár arról a Namco Bandai nem közölt részleteket, hogyan lehet majd bekerülni. Annyit mondott a kiadó, hogy érdemes gyakran csekkolni a játék Facebook-oldalát szeptember 5-től. Shuhei Yoshida bealudt a Gamescom kérdezz-feleleken Shuhei Yoshida, a Playstation Worldwide vezetője vélhetően sok álmatlan éjszakát töltött el a Gamescomra történő felkészüléssel, ráadásul valószínűleg komoly jetlag is sújtotta. Akárhogy is, az úriembernek sikerült elaludnia a Playstation egy kérdezz-felelek szekcióján, pont amikor éppen David Cage mondta el véleményét a történetmesélésről a játékokban. A dolgot hamar felkapta az internet (rengeteg mém született perceken belül), és persze Yoshida maga is humorosan tekint vissza a dologra. Mikor Twitteren rákérdeztek, hogy David Cage altatta-e el, csak annyit válaszolt: "a hangja, a hangja :)".
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Digu
2013.08.24. 00:09
sok-sok millió játékosra van szükség ahhoz, hogy megérje üzemeltetni egy free-to-play címet. Kislyi elmondta, PC-n 77 millió regisztrált játékosuk van, és ennek 75%-a egyáltalán nem fizet semmit, a többiek pedig bizonyos időközönként elköltenek náluk körülbelül egy mozijegynek megfelelő összeget.

77 millió negyede szorozva 6 dollárral ami kb. egy mozijegy ára, az is jóval 100 millió dollár felett van. Mondjuk havi szinten 100 millió dollár, és azon sír, hogy netán ha konzolon ennek csak töredéke lesz, akkor már bukós a dolog? Hol élnek ezek? Mocskos kapzsi férgek ezek is...ezért tart ott a játékipar ahol, és ezért szarják le sokan a fizetős játékokat is, mert a játékosok csak bankkártyás fizetős kis droidoknak vannak tekintve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. otherl
2013.08.24. 03:08
Kislyi nagyvonalúan kifelejtett egy lépcsőt. 77 millió regisztráció, aminek a 10-15-20%-a aktív, aminek a negyede (mondjuk erről se vagyok meggyőződve) fizetős. Persze így is szépen megélnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Atesz1987
2013.08.24. 05:12
Nem csak számokat kell ám összeszorozgatni, vannak ott kiadások is rendesen. Kismillió ember fizetése, szerverparkok fenntartása, reklám kiadások, etc... 24 évvel a rendszerváltás után még mindig fáj az embereknek, ha valaki pénzt keres. Elképesztő, és egyben elszomorító...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.08.24. 06:13
Atesz1987

Látom rád már hatott a mai világ agymosása
Remélem azért szegények nem halnak éhen, majd ha lesz rá időm sajnálom őket, addig kérlek tedd meg helyettem
Tudod egyetlen baj van, hogy a szórakoztatóipar mostanság inkább bevételiparrá alakult át, és kb. a legtöbb kiadó pont leszarja a játékosokat, fizess aztán kb. ennyit jelentesz nekik. Inkább ez az elszomorító...na meg az, hogy egyesek még éljeneznek is erre, hogy ilyen irányba haladunk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2013.08.24. 07:43
Ezt ők se gondolják komolyan, hogy azt hiszik minden egyes regisztráció aktív, és pénzt várnak. 77 millió regisztrációnak talán ha a fele is játszik, sokat mondok. Ilyen felhasználókat talál a kereső a WoTban, hogy "b*ziricsi", meg l*faszjóska" és van egy BT2-je meg egy Panzer III-asa. Kisiskolások szórakozása, és még ki tudja, hányszor regelt újra, hogy a global win rate-je 49% fölé essen végre, mert csak az a csúcsragadozó, akinek a statja csillog-villog a sikertől.

Mindenesetre én leszarom, mennyit keres a WG, 2-3 havonta benevezek 10 euróval, ennyit ér a játékuk számomra. És még talán sokat is adok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sensorprim...
2013.08.24. 10:25
Valaki mesélje el a videó alapján hogy abban mi a tower defense.
Mert az hogy pár száz órát játszottam csak ilyen stílussal úgy néz ki kevés és nem ismerem föl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 0rigami
2013.08.24. 11:29
Digu: +1

Atesz1987: Mindegy, h ki hogy számol, tippel, mert ugye ha nem tudnának megélni belőle, akkor már régen tönkrementek volna - főleg manapság, a "válságban"! Ők, viszont terjeszkednek pl. nextgen konzolokra, nyilván mert már most bukó az egész... Nekem sem fáj, h pénzt keresnek, de azért ez a "jaj, fenntartási költség, stb." icipicit erős!
Ja, és sztem az kaki, h p2w!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sniper112
2013.08.24. 16:05
nem akarok beleszolni de pl ez a league of legends nél rengeteg pénz bevételi forrást tud jelenteni illetve a cégek tudják reklámozni magukat eladni dolgokat úgy hogy csak bemutatják a lol t vagy a versenyt vagy a costplayt ami szintén felkapott és mindenki olyat akar szóval azért van benne pénz úgyhogy riotosoknak igen csak nő a részvényük ezáltal a promóciók által szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lacroix
2013.08.25. 20:18
Nem "bealudt", hanem elaludt...
Maximum "bevágta a szunyát".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!