iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.08.30.

Dátum | 2013. 08. 30.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Lightning Returns: Final Fantasy 13 - a franchise múltja Nem mindennapi fejlesztői videót tett közzé a Square Enix. A sorozat készítőivel tekinthetünk be a 25 éves Final Fantasy múltjába és kezdeteibe. A video egyébként folytatást is kap majd, összesen három ilyet tervez a kiadó.
Zoo Tycoon - mi játszunk, a Microsoft adakozik Úgy tűnik, a Zoo Tycoon egy ötlettel messzebb nyúlhat, mint az "átlagos" videojátékok. Egyrészt a játékban egy közösségen átívelő "állatvédelmi" kampány fut majd, mely segít felhívni a játékosok figyelmét a veszélyeztetett állatfajokra, másrészt lesznek dinamikus achievementek, melyek valós eseményeken alapulnak majd. Ezeket a játékot fejlesztő Frontier úgy adja majd hozzá a játékhoz, hogy azok válaszoljanak valamilyen valós eseményre. Ha egy játékos megszerzi ezen achievementek mindegyikét, akkor az aktuális ügyben a Microsoft egy jótékonysági felajánlást tesz. Johnny Watts, a Frontier egyik vezetője példának a nem olyan rég történt orrszarvú-gyilkolást hozta fel a Nairobi parkban. Ha hasonló történne a jövőben, betehetnének achievementeket, amiket ha a játékosok teljesítenek, akkor megy is a jótékonysági felajánlás a parknak, vagy a kapcsolódó jótékonysági szervezetnek. Assassin’s Creed 4: Black Flag - színészek a középpontban Nem ez lesz ma az egyetlen videónk, melyben a játék karakterei mögött álló színészekkel ismerkedhetünk meg. Matt Ryan alakítja főszereplőnket, Edward Kenway kapitányt, Mark Bonnar játsza Blackbeardet, Ralph Ineson pedig Charles Vane-t. Most ők beszélhetnek kicsit a saját karaktereikről, azok személyiségéről, céljaikról.
Átnevezték az Xbox Live Marketplace-t Mától az eddigi Xbox Live Marketplace új neve Xbox Games Store. A hivatalos honlapokon és a konzolról belépve is ezt fogjuk látni. Miért? Nos, a Microsoft magyarázata szerint így egységes az elnevezés az Xbox Music Store-ral és az Xbox Video Store-ral. Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX - két játék a háromból A játék új előzetesében két játékot tekinthetünk a háromból, mert ugyebár a "csomag" hármat tartalmaz: a Kingdom Hearts Final Mix, a Kingdom Hearts Re: Chain of Memories, és a Kingdom Hearts 358/2 Days anyagok HD remake-jeit. Mindez kizárólag PlayStation 3-ra jön, nálunk szeptember 13-án.
Call of Duty: új generációra fejleszteni olyan, mint az első randi "Nem hinném, hogy a jelenlegi konzolokra készülő Call of Duty: Ghosts visszafogná a next-genre készülőt. Ugyanakkor egy next-gen gépre készülő játék mindig a legnehezebb, olyan, mint az első randi. Sok dolgot kell kitalálni, és nagyon keveset tudsz a másikról. A második randin már minden könnyebben megy, de az első mindig furcsa." - mondta Mark Rubin, a játék producere. Példának a Call of Duty 2-t hozta fel a jelenlegi generáción, ami még a Call of Duty 4-hez képest sem ronda szerinte, és jelentős előrelépés az előző generációhoz képest. Rubin elmondása szerint azonban a csapat nagyon is érzi a nyomást a Destiny és a Titanfall felől, melyek jelentősen megváltoztatják a multiplayer FPS-ekhez fűződő gondolatainkat. "Bizonyos szempontból talán egyszerűbb lenne egy teljesen új játékot készítenünk a Call of Duty helyett, ahol nem lennének határaink. Ez lenne a könnyebbik út. Valójában sokkal nehezebb egy olyan formulán változtatni évről évre, amiről tudod, hogy rengetegen szeretik. Ez egy hatalmas kihívás a csapatnak minden évben, ugyanakkor sok szenvedélyt is hoz ki belőlünk. Mi magunk leszünk a játékunk legnagyobb kritikusai." És ha már itt tartunk, tekintsünk be a kulisszák mögé, ahol a játék fejlesztői beszélnek kicsit a Free Fall nevű pályán található mozgó környezeti elemekről. A pálya egyébként az előrendelőknek járó bónusz, de csodálkoznánk, ha ne lehetne valahogy megvenni a megjelenés után.
F1 2013 - egy kör a jerezi pályán Kommentátorral futhatunk egy kört a Circuito de Jerezen az új F1 2013-ban, láthatóan egy klasszikus F1-es autóval.
Jól halad az Uncharted film, de a Metal Gear Solid és a Mass Effect még messze van Avi Arad számos játékadaptáción dolgozik jelenleg producerként, de ő segített korábban számos Marvel képregényt is a nagy vászonra varázsolni. Egy pekingi konferencián elmondta, a játékokból készült filmek általában nem voltak kifejezetten jók, sem pedig sikeresek, ez alól talán a Resident Evilt tartja kivételnek. Szerinte a filmstúdiók olyanok mint a bankok, a filmkészítők pedig mint a kockázatvállalók, a kettő pedig "találkozik egy csatamezőn". Viszont ha egy akkora sikert el tudnának érni egy videojáték adaptációval, mint a képregényekkel, akkor az jelentősen megváltoztatná a dolgokat. Ezt követően Arad konkrétabban kezdett beszélni, először az Uncharted filmről, ami szerinte nagyon sikeres lehet. "Ez egy apa és fia játék, és sok dolog érdekes benne. Érdekes az antik tárgyak ellopására irányuló történet, mikor több ország észreveszi, hogy meglopták őket, és megpróbálják visszaszerezni ezeket a régi tárgyakat. A forgatókönyv számos karaktert tartalmaz, és úgy vélem, ez lehet az első nagy siker." A Metal Gear Solidről elmondta, a játék már eleve nagyon sok történetmesélést tartalmaz, és remek karaktereket. Arad hamarosan találkozik Kojimával, hogy újra átbeszéljék a dolgokat, de a filmre még legalább 3 évet kell várni. Folyamatban van a Mass Effect is, de mivel egy nagyon komplex sztoriról és univerzumról van szó, Arad szerint lehetséges, hogy 5-6 év, mire a mozikba kerülhet a film. Dolgoznak rajta, kezdenek összeállni a dolgok, "de nagyon sok munka". Beyond: Two Souls - színészek a középpontban (ismét) A legújabb "fejlesztői" naplón nem is igazán a fejlesztők láthatók, hanem a két színész, aki megeleveníti a Beyond: Two Souls két főszereplőt. Ellen Page-ről és Willem Dafoe-ról van szó természetesen, ők beszélnek most a szerepükről.
21 kiadóval kötött szerződést a Sony... ...exkluzív tartalmakra. Sajnos a pontos részleteket nem tudjuk a legtöbb esetben, csak a kiadó nevét, szóval feltételezhetjük, hogy exkluzív játékokról, korai tartalmakról, esetleg exkluzív DLC-kről lehet szó. Mindenesetre a következő kiadókról van szó: Activision Blizzard – Diablo 3 tartalmak Atlus Bethesda Games – The Elder Scrolls Online exkluzív PlayStation 4 béta Bluepoint Games – egy Sony-klasszikus a jelenlegi konzolokra Bungie – Destiny tartalmak Capcom – Deep Down Disney Interactive Electronic Arts Insomniac Games Konami Level-5 Nordic Games Rockstar Games Sanzaru Games Sega Square Enix Sumo Digital Take-Two Ubisoft – Assassin’s Creed I4: Black Flag tartalmak, Watch Dogs tartalmak Warner Bros. – Batman: Arkham Origins tartalmak Zindagi Games
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Shinjiii
2013.08.30. 22:30
COD "A pálya egyébként az előrendelőknek járó bónusz, de csodálkoznánk, ha ne lehetne valahogy megvenni a megjelenés után."

Ez a mondat ÓRIÁSI! Ipon, megint kitettetek magatokért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. HeverAdam
2013.08.30. 23:39
Ha jól tudom a Rockstar Games már alapból szerződésben van a Sony-val vagy nem? Bocs a hülye kérdésért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gezu1025
2013.08.30. 23:48
Beyond two Souls. Minden egyes trailerrel, videoval, stb.-vel elkepráztat. Komolyan gondolkozom egy ps3-on. Vagy tucat cím van ami miatt megérné beszerezni egyet. Novemberben ps4, karácsonyra elfogadható árba kerülnek majd a ps3-ak, és akkor talán meg tudom magam lepni egy használt darabbal. Akkor pedig olyan címekkel játszhatok, mint a journey, az uncahrted sorozat, a last of us, a beyond two souls, a haevy rain, a red dead redeption, és még van tovább is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. HUFEUR
2013.08.31. 01:55
Gezu1025:

Hasznaltan mar most is kaphato 40k korul egy slim, ennel szerintem mar nem lesz sokkal olcsobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95
2013.08.31. 10:42
HUFEUR: Te nagy konzolos is vagy, így gondolom jó embertől kérdezem. Miért foglalnak 20 GB helyet a PS3 játékok(azt tudom, hogy bluray-re szánták őket), ha gyakorlatilag sokkal alacsonyabb felbontású textúrákkal rendelkeznek és kevesebb pontból épülnek fel a modellek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gezu1025 HUFEU...
2013.08.31. 10:42
Közben nekiálltam én is körülnézni. De inkább FAT-ok vannak 40 körül, slimek 50 körül. De tény, már-már elfogadható árak ezek, a kis lelkemnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester
2013.08.31. 10:57
mikej25: Mert tömörítetlenül kell felkerülnie a lemezre hogy gyorsabban be lehessen olvasni. A HDD sokkal gyorsabban dolgozik mint az optikai lemez, a komolyabb játékokat ezért (is) kell telepíteni már konzolon is.

Elég ha megnézed hogy a PC-n feltelepített játékok mekkora helyet foglalnak, és mekkora a különbség a lemez és a telepített méret között.

(legalábbis szerintem ez az ok)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Svindler
2013.08.31. 13:00
Plusz sok játékban a változatosság (hiába kisebb textúrák, rengeteg kell belőle), és a HD előre renderelt videók, amik borzasztó sok helyet el tudnak vinni. Hiába vannak pl. a játék motorjával készítve néhol (hogy ne legyen annyira feltűnő az átmenet), az átvezetőket használják sok játékban előtöltésre. Pl. egy God of Warban amíg megnézed mi történik, addig már tölti is a következő pályát vagy pályarészt, így úgy érzed, hogy onnantól kezdve, hogy egyszer elindult a játék, nincs több töltés, akár végig is viheted anélkül, hogy egyszer is találkoznál töltőképernyővel. Ha pedig már van rá hely, akkor miért ne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2013.08.31. 13:12
Így már érthető.

Most látom, hogy az Activision-nek megint büdös volt a munka. Dinamikus, rombolható, stb, de elmaradott még így is a motor és az egyetlen map ami valóban kihasználja az új lehetőségeket(ők mondták a videóban), még az is DLC/előrendelői elérhetőségű. pff
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MrFox
2013.09.01. 00:37
"Miért foglalnak 20 GB helyet a PS3 játékok"

Akkor foglal ennyit, ha digitálisan vetted meg. Lemezes verzióban a nagyobb install-ok is csak 4-6Giga körül mozognak. Még a GTA V is csak 8gigát kér, de a Far Cry 3 is beérte 6,3Gb-al, pedig ezek open world-ok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SonicTheHU...
2013.09.02. 13:09
Aszongya: "Mi magunk leszünk a játékunk legnagyobb kritikusai." Komám a CoD United Offensive óta nem láttam olyan részt amihez szívesen hozzányúltam vna még egy lanparty alkalmával se... Csináljanak már vmit a fene vigye el azt a bespeedezett izét bakker. Esküszöm végignézek egy 10 perces CoD vidit és már mentálisan letudtam az esti futást
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!