iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.10.01.

Dátum | 2013. 10. 01.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Halo 3 és Might & Magic: Clash of Heroes - a hónap ingyenes Xbox Live játékai Októberben a címben látható két játékot kapja meg ingyenesen minden Xbox Live előfizető. Ezzel a Microsoft folytatja a megkezdett jó szokását, aminek azért örülünk, annak ellenére, hogy a címek továbbra sem olyan újak, mint amit a konkurens PlayStation Plus kínál. Destiny - bétateszt 2014-ben A különböző üzletekben előrendelt Destiny mellé olyan kódokat kaphatunk, melyek segítségével mindenki előtt hozzáférhetünk majd a játék zárt bétájához - ami egyébként 2014 elején fog elindulni. Eric Hirshberg, az Activison kiadásért felelős üzletágának elnöke elmondta, a Destiny nem csak egy remek akciójáték, hanem egy igazi következő generációs szórakoztatóipari franchise. Éppen ezért az Activison minden létező módon támogatja a Bungie-t, és egy hatalmas, világot rengető bétatesztelési időszakot terveznek. Ezzel párhuzamosan pedig befutott a mára ígért új előzetes is, melyben a Holdon kalandozunk.
Batman: Arkham Origins - Feltűnik Batgirl Négy új képet kaptunk a Warnernél készülő új Batman játékból, melyek érdekessége, hogy az elsőn látható Barbara Gordon. Ő Gordon felügyelő lánya, és egyébként amikor éppen nem az, akkor ő Batgirl.
Total War: Rome 2 - megjött a harmadik frissítés Bármennyire is jónak tűnt a Total War: Rome 2, sajnos a vásárlók és az újságírók is megállapíthatták, hogy a Creative Assembly gyakorlatilag egy bétát adott el nekünk. Nem csoda tehát, hogy már meg is jött a harmadik nagyobb frissítés, mely összesen 140 különböző technikai, játékmenettel kapcsolatos, és egyensúlybeli problémát orvosol. Kiemelendő, hogy a kampány sebessége jelentősen javult több hardveren, az SLI konfigurációt használóknál nem fog villogni a felhasználói felület, de a többjátékos rész teljesítménye is sokat fejlődött. A teljes lista erre található. Hamarosan befejeződik a Wii gyártása A Nintendo megerősítette, hogy a japán gyárban hamarosan befejeződik a Wii konzol gyártása. Arról nem tudni, hogy a világ többi részén termel-e majd még a cég. A Nintendo 2006 óta 12,7 millió Wii-t adott el Japánban. PlayStation 4 + Vita csomag - napról napra közelebb a valósághoz Mivel a PlayStation Vita gyakorlatilag új értelmet, és új életet nyerhet a PlayStation 4 megjelenésével, a rajongók a bejelentés óta egy közös bundle-öt vízionálnak. A Sony eddig sem zárkózott el a dologtól, de semmi konkrétat nem is tudott mondani a cég ezzel kapcsolatban. Fergal Gara, a PlayStation UK vezetője most elmondta, a GamesCom bebizonyította, milyen jól működik együtt a két hardver, és hogy a játékosok egyértelműen rákaptak a dologra - a kiállítás után megugrottak a Vita eladási mutatói. "Jelenleg ugyan nem gyártunk olyan nagy dobozt, melyben elférne a Vita és a PlayStation 4 is, de ha holnap reggel meggondolnánk magunkat, akkor nem lenne nehéz elintézni, hogy a konzol rajtjára legyen egy ilyen dobozunk." - mondta Gara, majd hozzátette, addig is a kereskedő partnerekkel tudnak együttműködni. Ha például úgy gondolják, szükség lenne egy olyan bundle-re, mely egyben adja a konzolt, a Vitát, egy PS Plus előfizetést, meg mondjuk a Killzone: Shadow Fall-t, akkor nem lenne gond ezt megoldani. Need for Speed: Rivals - haladjunk Rendőrként az Assigments, rablóként (illegális versenyőzként? gyorshajtóként?) pedig a Speedlist lesz a legfontosabb követelményrendszerünk. Gyakorlatilag ez mutatja a fejlődésünket, és az elérhető technikai frissítéseket.
Xbox One - nem számít a teraflops, csak a játékok Nem jöhetnek elég hamar a következő generációs konzolok, hiszen ha megjelennének végre, talán megszűnnének a Microsoft hasonló megnyilvánulásai. Most éppen Phil Harrison szólalt meg a mostanában örökzöldnek számító témában, mely az Xbox One vélt vagy valós hardveres erőhátrányáról szól. "Azt mondanám, hogy bármilyen platform esetében, ahol eddig közreműködtem, mindig előkerült a gigaflopsok és teraflopsok témája, ám végül soha nem számított az egész semmit. Ez a dolog arról szól, hogy a legjobb játékokat kapjátok, és a legjobb élményt nyújtsa a gép, márpedig az Xbox One-on vannak a legjobb játékok." Oké, de mi a helyzet azzal, hogy számos fejlesztő szerint a PlayStation 4-re jóval könnyebb fejleszteni, az Xbox One pedig állítólag jelen pillanatban egy rémálom? Nos, Harrisonnak erre is volt válasza: "Ha a konzol megjelenése előtti időszakban kérdezek egy fejlesztőt, beleértve a saját belsős stúdióinkat is, akkor torzított választ fogsz kapni. Ugyanis az operációs rendszer még nincs kész, a gép teljesítménye nem végleges - hiszen még az utóbbi időben is növeltük a CPU és a GPU órajelét. Szóval szerintem nem lehet következtetéseket levonni a megjelenés előtti, nem végleges hardverből és szoftverből." Kötelezően telepíteni kell az X360-as Watch Dogst A Ubisont Montreal közhírré tette, hogy a Watch Dogs két lemezen érkezik Xbox 360-on - azt hiszem, mindenki számára nagy megkönnyebbülés lesz végre Xbox One-ra és Blu-rayre váltani. Jonathan Morin, a játék kreatív igazgatója elmondta, a dolog hasonlít a GTA 5-re abban is, hogy 8GB-os kötelező telepítést kell végrehajtanunk a játék megkezdése előtt. Guild Wars 2: Twilight Assault - mától éles Különleges Nightmare Fegyverek, új level 80-as út Twilight Harborban, és számos más újdonság a Guild Wars 2 legújabb nagy frissítésében.
Masszív elsőnapos frissítéssel jön az Xbox One Oké, ez nem nagy újdonság, korábban is volt róla szó, hogy a konzolt mindenképp a netre kell dugnunk az első beüzeleméskor. De most maga Marc Whitten, az Xbox One vezető tervezőmérnöke erősítette meg a dolgot. Elmondása szerint a rendszert az utolsó napig fejlesztik és optimalizálják, így mindenképpen szükség lesz a frissítés letöltésére, ami netkapcsolattól függően olyan 15-20 percet vesz majd igénybe a legtöbb felhasználó számára. Whitten egyébként elmondta, hogy az Xbox 360-hoz hasonlóan évente egy-két nagyobb dashboard frissítésre számíthatunk, amikor jelentősebb mennyiségű új szolgáltatás fog bekerülni. Bejegyezték a Half-Life 3-at A mai napon a Valve bejegyeztette az európai szabadalmi hivatalnál a Half-Life 3 nevet! Ez már magában is adhat elég okot a reménykedésre, annak ellenére, hogy a nagy stúdiók és kiadók pusztán elővigyázatossági okokból is rendszeresen szoktak levédetni különböző címeket. De azért azt nem feltételezzük, hogy a Valve nem kezd majd semmit a Half-Life 3-mal, ugye?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. bodeg
2013.10.01. 23:32
Amennyi öngólt rúg a Microsoft az Xbox One-al, hogy az már gombócból is sok! Átment a marketing vicc kategóriába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. MrFox
2013.10.02. 00:52
A még mindig nem végleges Xbone OS kapcsán, most igazán nem irigylem a rendszer fejlesztőit. Van kb. 1,5 hónapjuk arra, hogy a kupac sz@rt vár alakúra gyurmázgassák.

A Sony gondolom rászabadított pár száz opensource fejlesztőt a FreeBSD modifikációra, akik már amúgy is jól ismerték a rendszert, azt annyi. A Win8 zárt kódját szerintem csak limitált számú belsős MS fejlesztő ismerheti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. NovaTerra MrFox
2013.10.02. 00:58
Ja, mert az ms-nek csak két darab fizetett op rendszer fejlesztője van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. MrFox
2013.10.02. 01:00
"Azt mondanám, hogy bármilyen platform esetében, ahol eddig közreműködtem, mindig előkerült a gigaflopsok és teraflopsok témája, ám végül soha nem számított az egész semmit."

Ja, 2007-ben még más volt a koncepció. Elmehetnének politikusnak.

http://spong.com/article/11761/360-Is-More-Powerful-Than-PS3-Says-Microsoft

"What we have delivered is the most-powerful and affordable video game system on the planet today."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MrFox
2013.10.02. 01:12
"We organize the work of Windows into “feature teams,” groups of developers who own a combination of architectural elements and scenarios across Windows. We have about 35 feature teams in the Windows 8 organization. Each feature team has anywhere from 25-40 developers, plus test and program management, all working together. Our teams are all focused on building a global product, and so some of our teams are located outside the US and are also delivering globally."

Ezekből kb. 5-6 team dolgozhat magán az Xbone rendszeren, hiszen a kinect lokalizáció sem lesz kész egy csomó helyen induláskor. A többit nagyjából lefoglalja a Win8.1.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zsolt200
2013.10.02. 10:04
Az első lépés a Half Life 3 felé! Ez a nap bekerül a történelemkönyvekbe!!4négy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zsolt200
2013.10.02. 10:18
Az Xbox témához meg anyit fűznék hozzá hogy ha megnézed akkor az Xbox360 teljesítménye 77 GFlops, míg a ps3-é 230 GFlops és nagyjából mindig egy szinten volt a 2 grafikailag, szóval olyan sokat tényleg nem számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MrFox
2013.10.02. 10:43
zsolt200 : multiplatformban ez igaz. De a PS3 exkluzívok általában magasról fosták telibe az x360 exkluzívokat. Szóval egy jóval erősebb PS4-en 1-2 éven belül olyan exkluzívok jöhetnek már, amikkel az xbone tévé nézése meg hadonászós kiabálós kinect vezérlése nem veheti fel a versenyt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Jimmy9082
2013.10.02. 10:55
ha igy haladunk 5 év mulva talán lesz hl3. de sebaj jobb későn mint soha
meg aztán idje lenne egy l4d3 is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bitangue
2013.10.02. 17:41
MrFox, neked fizetnek azért, hogy a PSt reklámozd?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2013.10.02. 19:27
MrFox:

PS fanboyként (fanboy mondjuk erős szó, de maradjunk ennél) is megmondom, hogy a PS3 exkluzívok sem olyan sokkal szebbek. Egy kicsivel talán, de tényleg csak egy kicsivel szebbek a legkomolyabb exkluzív címei, de ha 1%-kal jobb a PS3 grafikája (ha lehet százalékban mérni a grafikát) akkor már szerintem túlzok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. R3plic
2013.10.02. 19:59
Ne HL3-at készítsenek, hanem HL2 Ep3-at. Jó lenne már végre, ha lenne egy méltó befejezés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!