iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.10.10.

Dátum | 2013. 10. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Első képeken a Wargame: Red Dragon A Wargame: European Escalation és a Wargame: AirLand Battle nyomdokain haladva érkezik a Red Dragon. Ezúttal a Ázsiában háborúzhatunk 1975 és 1991 között, öt különböző nemzet hadseregével, melyek között ott lesz Kína és Korea is.
Oculus Rift-támogatással jön az Elite: Dangerous David Braben, az Elite-játékok legendás atyja elmondta, egy ideje már játszadoznak az Ocolus Rift fejlesztői készletekkel, és nagyon érdekesnek találják a dolgot. Egy űrhajós játéknál kifejezetten jól lehet használni az eszközt: körbenézhetünk a pilótafülkében, teljesen elmerülhetünk egy hatalmas űrcsatában. Ezzel tehát gyakorlatilag az egyik Kickstarteres projekt támogatja a másikat - hiszen mindkettő a közösségi finanszírozásból indult, ám mindkettő jelentősen kinőtte magát onnan. Ne feledjük, az Oculus Riften már a legendás programozózseni, John Carmack is dolgozik. Steam Dev Days - konferenciát szervez a Valve Miután bejelentette az operációs rendszert, a számítógépet, valamint a kontrollert, a Valve úgy döntött, hogy még egy Steamhez kapcsolódó konferenciára is szüksége van. A meghívásos alapon működő, kizárólag a szakmának szóló Steam Dev Days azért jön létre, hogy a profit nyugodt körülmények között tudják megvitatni véleményeiket, megoszthassák egymásssal tapasztalatukat, kerekasztal beszélgetéseken vehessenek részt, és iparági veteránoktól tanulhassanak. A témák között ott lesz a Linux, az OpenGL, a felhasználók által készített tartalom, és a játékok belső gazdasága is, többek között. A Valve szerint azért is lesz fontos ez az esemény, mert visszajelzést kaphatnak a szakmától a SteamOS-ről, a kontrollerről, és a Steam gépek prototípusáról. Minderre 2014 januárjában fog sor kerülni. Eminem és a Call of Duty: Ghosts Állítólag Eminem új klipje kifejezi, mi is az új Call of Duty lényege. A rapper mögött, a háttérben a játékból is láthatunk részleteket, bár a kutya feltűnését nyilván nem lehet nevetés nélkül megállni.
Még októberben jön a Saints Row 4 új DLC-je Az igen szórakoztató szóviccel a címében érkező Enter the Dominatrix, vagyis a Saints Row 4 új DLC-je október 22-én jön. A szezonbérletesek természtesen automatikusan megkapják. Nézzünk is meg néhány képet belőle:
2014 elején jöhet a PC-s Grand Theft Auto V Az Eurogamer iparági forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a PC-s GTA V még 2014 első negyedévében megjelenhet. Korábban többen is utaltak rá, hogy a játék nem marad sokáig exkluzív a konzolokon: az Nvidiától Chris Evenden szólta el magát egy üzleti konferenciahíváson, amire később ráfogta, hogy csak hibázott. Tegyük hozzá, hogy éppen tegnap írtunk arról, hogy Chris Silva az Intentől biztos abban, hogy hamarosan érkezik a játék PC-re, és amúgy a Microsoft és a Sony csak lefizette a Rockstart. Újra megjelenik az Enslaved A kifejezetten jól sikerült, de elég nagy anyagi bukással végződő Enslaved: Odyssey to the West újra megjelenik - legalábbis PS3-ra és PC-re, utóbbi platformra most először. Az anyag Enslaved: Premium Edition néven érkezik, és egyelőre nem tudni, mit tartalmaz az alapjátékon felül, és azt sem, hogy pontosan mikor jelenik meg. Túlhajtott diákok rakják össze a PlayStation 4-et a Foxconn gyárban A kínai Foxconn gyár folyamatosan kereszttűzben van az utóbbi hónapokban - főként akkor került rossz indokok miatt reflektorfénybe a cég, amikor kiderült, milyen mostoha körülmények között, gyakorlatilag rabszolgamunkával gyártatja az iPhone-t. Arra is fény derült már korábban, hogy rendszeresen alkalmaznak gyakornokokat is különböző egyetemekről, akiket szintén a gyártósorokra fognak be, és persze fizetést sem adnak nekik. A GamesInAsia weboldal egy kínai újságra hivatkozva ma lehozta, hogy hasonló játszódik le a PlayStation 4 esetében is, melyet részben a Xi’an Institute of Technology egyetem mérnök-informatikus hallgatói raknak össze, szintén fizetés nélkül. A beszámoló szerint a gyakornokoknak pontosan annyi órát kell dolgozniuk, mint a rendes alkalmazottaknak, és ha megtagadják a munkát, akkor elveszítenek 6 kreditet, így nem tudják teljesíteni az egyetemet. A Sony az ilyen jellegű esetek elkerülésére még 2005-ben felállított egy szabályzatot, melyet aláírat minden bérgyártójával, így a Foxconnal is. A hírekre reagálva a gyártó azonnal elismerte, hogy nem ment minden rendben: tényleg olyan pozíciókban dolgoztatták a diákokat, melyek nem passzoltak a szakirányukhoz (a PlayStation 4 csomagolása nem éppen a mérnök feladata lenne), és hogy sok órában, többször éjszakai műszakban voltak kénytelenek a hallgatók jelen lenni. A Foxconn ígérte, azonnal rendet tesz. Dead Rising 3 - üdvözlünk az afterpartyn Impresszív filmes előzetest kapott az Xbox One-exkluzív Dead Rising 3, még ha nem is hosszút. A Welcome to the Afterparty a játék szórakoztató, humoros oldalát emeli ki... én is szeretnék egy ilyen úthengert a budapesti közlekedéshez.
Nem jó versenyzésben a Nintendo Satoru Iwata, a Nintendo elnöke beszélt ma egy konferencián arról, hogy a vállalat valójában nem jó a szemtől szembeni piaci versenyzésben, éppen ezért sosem az volt a célja, hogy másolja a konkurenciát, hanem az, hogy inkább a saját útját járja. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Iwata félne a bukástól: "Ha a Nintendóról beszélünk, akkor meg kell emlékeznünk a nem olyan régen elhunyt előző elnökünkről, Hiroshi Yamauchiról. Ő mindig azt mondta, hogy ha valamelyik próbálkozásod elbukik, nem kell nagyon foglalkozni vele. Mindig jönnek jó és rossz dolgok is, és ez visszaköszön a Nintendo múltjában is. Ha ugyanazt csinálnánk, mint a többiek, akkor az felőrölne minket. A Nintendo nem jó a versengésben, ezért meg kell bontanunk az egyensúlyt, és valami újat kell csinálnunk." Iwata kitért arra is, mennyire lehet sikeres egy japán cím a nyugaton. Elmondta, eleinte senki nem gondolta volna, hogy a Pokémon sikeres lehet Amerikában - nem hitték, hogy az aranyos kis szörnyecskék eladhatók ott. "Néhányan azt mondták, hogy Pikachut fel kéne izmosítanunk. Ha követjük a tanácsaikat, a Pokémon sosem lett volna olyan sikeres, mint amilyen lett végül. A Brain Age nagy siker lett Japánban, és azt mondtam, hogy globálisan is az lehetne. Még úgy sem hitt nekem senki, hogy ezt a Nintendo elnökeként mondtam." - zárta Iwata.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. myckie2
2013.10.11. 00:07
John Carmack, John Carmack, John Carmack. Mindenhol az ő nevét látom... Csinált ő valamit valaha a szája jártatásán kívül?

"A Foxconn ígérte, azonnal rendet tesz." ja megölnek mindenkit aki kiszivárogtatta a dolgokat és rend lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Kerub88
2013.10.11. 00:33
1. @myckie2
Te vagy nagyon fiatal vagy és analfabéta, vagy csak simán analfabéta.
Linkelném neked a Carmackról szoló wiki paget csak félek nem tudnál vele mit kezdeni.

Biztos megvan a varázsa amikor a néző sorból beugatod a pályára az okosságaidat, csak én nem érzem át a lényegét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. madcaptain
2013.10.11. 03:44
Nem ertem a mai fiatalokat mit esznek ezen a sok zombis baromsagon.. Csunya alien-ekre kene vadaszni nem szerencsetlen 1km/h-s zombikra.
Bar lehet az egesz politika, hogy ne virtualis elo emberekre lovoldozzon a gyerek a nappaliban, hanem elohalottakra. Igy az anyuka is megnyugszik, hogy a gyerek nem kezd el majd apuci puskajaval lovodlozni az iskolaban. Vagy pont, hogy elkezd mert a fel osztaly ugy nez ki mint a zombik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. otherl
2013.10.11. 06:12
@Kerub88:"John Carmack, John Carmack, John Carmack. Mindenhol az ő nevét látom... Csinált ő valamit mostanában a szája jártatásán kívül?"
Így javítanám a kollégát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Shinjiii
2013.10.11. 07:40
A cikk kinti rövid infojában az nem Eminek, hanem Eminem. Figyejjünk má oda!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Atesz1987
2013.10.11. 08:06
Azért ölünk minden játékban zombikat, mert most ez a posztapokaliptikus, túlélős téma a divat. A mai embert, a társadalmat az foglalkoztatja leginkább, hogy hol leszünk 50 év múlva. Minden kornak megvolt a maga hangulata.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.10.11. 08:27
Ha már másokat akarsz kioktatni Shinjiii, akkor tanulj meg helyesen írni. Például: figyeljünk!

Ezek szerint te is csak ember vagy, szóval szerintem nyugodtan visszább lehet venni az arcból és szépen elnézést kérni a cikk írójától, hogy nem a megfelelő hangnemben hívtad fel az elírásra a figyelmét!

Köszöntem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. magerg
2013.10.11. 08:38
A zombik a buta, fantáziátlan, komformista embertömegek szimbólumai.
Mindannyian gyakran találkozhatunk ilyen emberekkel, és legbelül félünk hogy idővel mi is azokká válunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. wishformor...
2013.10.11. 09:07
@otherl, @myckie2
Ott van a cikkben hogy mit csinal / csinalt mostaban, csak el kellene olvasni...
te tenyleg analfabetizmusrol tanuskodtok...
"Oculus Riften már a legendás programozózseni, John Carmack is dolgozik"

Es miben vagyok kollegak? Szovegertelmezesben?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Szefmester
2013.10.11. 09:21
Ha már nagyon javítgatni akarjuk a másikat majd primitív nyelvezetre váltanánk akkor használjunk aposztrófot a jelölésre. (már ha szándékos, és nem ez a felvett nyelved)

pl: Há' bammeg jobban is figyeehetné, me' e zígy má' ritka gáz. Aszondod maajd ho' jó a zígy is, me' meg lehöt é'teni. De nem! Me' úgy csak asztat fogják láátni ho' nem tucc í'ni rendese'!

A zombi henteléstől viszont meg azért kell félni mert ha az rögzül be, akkor biza egy szombati koránkelő kocka fegyverrel nekiállhat mészárolni a buliból hazavánszorgókat. Vagy a piacra csoszogó kerekes-szatyros mamócákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ThePoweR
2013.10.11. 09:53
Komolyan mondom legközelebb ha valami levelet írok vagy hasonlót, akkor ide fogom bemásolni és pár önkéntes nagyon ráérő ember leellenőrzi nekem a helyesírást. Kérnem sem kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. zsolt200 kray
2013.10.11. 10:28
Kray. Shinjiii szándékosan írta így a mondandóját, de annál a szónál hogy "má" rájöhettél volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. wishformor...
2013.10.11. 10:29
@Szefmester
En logikai problemakrol, beszeltem, te meg itt eklezdesz okoskodni a szintaktikarol...
Szolj ha minden aron kotozkodni akarsz, majd kuldok egy gombolyag fonalat aztan jatszhatsz vele reggelig
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ThePoweR
2013.10.11. 11:10
Használjátok a válasz gombot, mert így nem lehet tudni kinek írsz. Így eléggé félre lehet érteni egymást. Szefmester-re gondolok most. wishformore: Nem biztos hogy neked írta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MrFox
2013.10.11. 11:50
The : ha a cikknél szólsz hozzá, ott nincs válasz gomb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ThePoweR MrFox
2013.10.11. 11:51
Akkor meg írd be a nevét a hsz-be akinek írsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. wishformor...
2013.10.11. 13:11
@ThePoweR
Valoban koszi!

ez esetben
@Szefmester megtartom magamnak a gombolyagot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2013.10.11. 15:13
Itt állandó a melléírás mostanság, azért gurulok már be. Sokszor még az erre való figyelemfelkeltés sem vezet eredményre (mint pl. most IS). Ha már a hozzászólók nem képesek sehol sem helyesen írni, legalább a cikkírók igyekezzenek, ráadásul egy fórumon igenis, legyen pontosság.

És akkó se használok aposztrófot.
zsolt200, kösz, hogy felvilágosítottad helyettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. myckie2
2013.10.11. 17:41
@wishformore
"Oculus Riften már a legendás programozózseni, John Carmack is dolgozik" Dolgozik, de csak utólag vették be a csapatba amikor már rég kész volt a Rift. Nem ő hozta létre és nem is ő találta ki, inkább csak ékeskedni tud vele.

@Kerub88 Igazad van, sok mindent letett az asztalra. Régen. Azóta csinált valamit? Nem. Csak beszél a jövőröl, mert ő John Carmack a futurist.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.10.11. 18:44
Nem védeni kívánom őt, de John Carmack a mai napig mindig jelen volt 1-1 projektben, bár már nem mint kulcsember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2013.10.11. 22:35
Nem kötözködésből, de ha felmész pl egy napisz*r szerű gyűjtőoldalra, vagy ismersz pár "eccerűbb" embert, akkor bizony nem tudhatod a "spéci" jelzés nélkül hogy komolyan gondolja vagy csak poénkodik. Me' ugye az "eccerűbbje" azt sem tudja hogy van ilyen írásjel...

Sajnos láttam már "komoly" fórumon "tuggya az"-t meg "aszthiszem"-et.

JC régen alkotott nagyot utoljára az tény. Ellenben manapság is dolgozgat olyan projecteken ami elég előremutató. Tény hogy utoljára a játékostársadalom a RAGE-ben láthatta a zsenijét, és ugyanott láthatta a csapata inkompetenciáját. Most az oculus rift-en ügyködik, és mintha az Armadilo Aerospace is menne még nála a háttérben. Attól hogy nem jön a IDTech6 attól még dolgozhat. Ő pedig elég sok mindent letett az asztalra ahhoz hogy érdemes legyen odafigyelni arra amit pár év kihagyás után felböfög egy interjúra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2013.10.12. 09:24
Jól van, csak miattad ezentúl figyelek majd a szándékos melléírások kiemelésére.

JC sem él örökké, örüljünk, hogy akkoriban ilyen fejlesztéseket eszközölt anno, amik örökké belevésődnek a játéktörténelembe. Manapság bármit kreálnak a cégek, azt ócsárolják, hogy nem ugyanaz, ha meg hasonlít rá, az a baj, hogy csak remake. Ezeknek semmi se jó, hogyan kéne a mai társadalomnak megfelelni? Vagy alkotsz egy relatív szűk rétegnek, aki azért fogja szeretni, mert a klasszikusokat idézi, vagy csinálsz egy játékot a mai fiataloknak, akik a csilli-villit és a folyamatos effekt kavalkádra élveznek. A kettő között meg ilyesmi nem nagyon működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!