iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.10.15.

Dátum | 2013. 10. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ma érkezik a Metro: Last Light új DLC-je A Chronicles Pack néven futó DLC igen érdekesnek tűnik, ugyanis három teljesen új egyjátékos küldetést tartalmaz, melyekben a játék fontosabb karaktereit irányítjuk majd - ők Pavel, Khan, Ulman és Anna. Továbbá ebben a csomagban mutatkozik be a korábban már általunk is ismertetett Multi Barreled Bicycle Shotgun, melyet egy rajongó tervezett, a 4A Gamesnek pedig annyira megtetszett, hogy be is rakta a játékba. A DLC 4,99 euróval vékonyítja pénztárcánkat.
Angry Birds Go - videón a mérges madaras autóverseny Még mielőtt azonban erről beszélnénk, érdemes megemlíteni, hogy az Angry Birds Trilogy holnaptól elérhető lesz PS Vitára a PSN Store-on keresztül, 39,99 eurós áron. Tehát, az Angry Birds Go. Ahogy az a videóból is kiderül, a sorozatra jellemző rendkívül mókás, aranyos tálalásban készülő kartos játékról van szó, amely december 11-én jelenik majd meg. Maga a játék ingyenesen letölthető lesz, karaktereket pedig külön vásárolhatunk majd hozzá.
Felhőből frissül és erősödik majd az Xbox One A Microsoft nem győzi eléggé hangsúlyozni a "felhő erejét", s most Phil Harrison sem kerülte a témát, mikor a konzol frissítéséről beszélt. "Úgy tudunk frissek maradni a piacon, és úgy tudjuk terjeszteni a fejlesztők körüli ökoszisztémát, hogy folyamatosan új lehetőségekkel jelenünk meg. Az Xbox One-ra pedig a felhő erejével tudunk frissítéseket hozni, új lehetőségeket betenni, extra funkciókkal ellátni a konzolt, és növelni a teljesítményt idővel. Ezért úgy gondolom, ez a platform hosszú ideig friss tud majd maradni." Harrison meg van győződve arról, hogy a világ nagy sebességgel halad a digitális terjesztés teljes uralma elé: "A világ hamarosan igazán digitális lesz. Az Xbox One-nal azonban helyes módon megadtuk a választási lehetőséget a vásárlóinknak: lemezen is fogyaszthatják a játékokat, és élvezhetik ennek előnyeit. Vagy megvehetik ezeket digitálisan is, hiszen a következő generációban minden játékunk egyszerre fog megjelenni online és fizikálisan is." Előzetesen a The Last of Us Abandoned Territories DLC Ma érkezik az 1.05-ös frissítéssel együtt az Abandoned Territories pályacsomag a The Last of Ushoz, amivel a multiplayer szekció bővül ki jelentősen. A készítők egy single player DLC-t is terveznek december környékére, később pedig még egy többjátékos kiegészítőt kapnak majd a rajongók.
Nem érinti Shepardot a Mass Effect 4 története "Nem mehetek részletekbe, de megállapodtunk, hogy egy olyan történetet írunk, ami egyáltalán nem érinti a Shepard körüli eseményeket." - válaszolta a sztorival kapcsolatos kérdésre Mac Walters, a harmadik rész írója. "Ezt már az elején eldöntöttük, de a legfontosabb, hogy továbbra is Mass Effectnek kell érződnie legbelül, ebből nem engedhetünk, nem tűnhet úgy, hogy ez csak egy spinoff. Meg kell oldanunk Shepard, és a köré gyűlt karakterek nélkül" Walters érintette a Mass Effect 3 lezárását is. Eltelt majdnem egy év a játék megjelenése óta, és leülepedtek a kedélyek, visszatekintve pedig az író is úgy látja, hogy az Extended Cut kiadásával orvosolták a felmerülő problémákat, most pedig már nyilván nem nyúlnak bele semmibe. Walters ugyanakkor megemlíti, sokaknak tetszett a befejezés, és sokan keresték meg azzal különböző eseményeken, hogy elmondják róla véleményüket. "Sokan azt mondták, hogy szívszaggató volt, helyénvaló volt, és szerethető volt. Szerintem ezért sikerült jól. Nem volt választás, valaki számára helyesnek érződött a befejezés, valakinek semleges maradt, valaki viszont utálta. Visszatekintve sem gondolom úgy, hogy bármit változtatnánk rajta, de jó lecke volt, az biztos." Tologatja a megjelenéseket a Ubisoft Előrébb jött az Assassin's Creed 4 A kiadó bejelentette, hogy a korábbi november 1-es dátum helyett már október 29-én megjelenik világszerte az Assassin's Creed 4 - azonban csak Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. A next-gen konzolokra, PC-re és Wii U-ra továbbra is november 22-én érkezik az anyag. Ennek örömére kaptunk egy új előzetest is:
Jövőre tolódik a Watch Dogs, és késik a The Crew A novemberi megjelenés helyett csak 2014 tavaszán érkezik a Watch Dogs, minden konzolra és PC-re. A Ubisoft hivatalos magyarázata szerint egyértelműen egy olyan játékot akarnak készíteni, mely igazán következő generációs, így nem engedhetnek a minőségből, és kénytelenek kicsivel tovább dolgozni a játékon. Az extra pár hónapot főleg finomhangolásra, és polírozásra fogják fordítani, minden rajongótól megértést kérnek. Ezzel párhuzamosan a korábban 2014 elejére datált The Crew sem érkezik meg időben. Az Ivory Tower által készített nyitott világú autós játékot most már a 2014-2015-ös pénzügyi évre lőtte be a kiadó, ami azt jelenti, hogy 2014 áprilisa előtt semmiképp sem jelenik meg. Ezek következtében a Ubisoft módosította pénzügyi előrejelzéseit is: míg korábban a jelenlegi üzleti évre 1,420 milliárd euró bevételt vártak, most már csak körülbelül 1 milliárd euróra számítanak. Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója kiemelte, céljuk a következő generáció megnyerése. Ehhez olyan fontos franchise-okat építenek fel, mint a Watch Dogs és a The Crew, és csak úgy tudnak nekivágni a küldetésnek, ha mindkettő csúcsminőségű. PlayStation 4 - egy tökéletes nap Az Egyesült Államokban főműsoridőben ment le a lent látható új PlayStation 4-reklám, mely a korábban megkezdett Greatness Awaits vonalat viszi tovább. Rég jött már ki olyan előzetes, amely ennyire elkapta volna a közös játék, és úgy egyáltalán, a gamer életérzés lényegét, mindezt némi humorral és iróniával átszőve.
Ezzel párhuzamosan elindult a Greatness Awaits weboldal is, ahol minden felhasználó hozzátehet ahhoz, hogy tényleg valami nagy dolog süljön ki ebből az egészből. Végre angol előzetesen a Tales of Xillia 2 Habár az első rész éppen csak pár hónapja jelent meg nyugaton, a Namco Bandai már a következő epizódra készül, főleg a lokalizációval. Ennek előszele az első angol nyelvű előzetes, melyben bemutatkozik a Tales of Xillia 2 főhőse, Ludger, és némi képet kaphatunk a világról is, amiben helyt kell állnia.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Kerub88
2013.10.16. 00:13
@Mass Effect
"Visszatekintve sem gondolom úgy, hogy bármit változtatnánk rajta, de jó lecke volt, az biztos."
Remélem tanultatok belőle <.<

@Xbox
Most a játék streanelésről beszélnek marketing nyelven?

@Watch Dogs
Huhh, ez merész lépés. Kiváncsi vagyok mi van a hátterében. Nem baj, addig legalább én is beszerzek egy PS-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. HUFEUR
2013.10.16. 07:40
Kerub88:

Lényegtelen mire gondol a Microsoft, pár napon belül úgy is jön majd egy hír, hogy mégsem így van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. m76
2013.10.16. 09:13
Sokat mondó, hogy ha bárhol megszólal egy készítő Mass Effect-el kapcsolatban mindig el kell mondaniuk, hogy sok embernek tetszett a befejezés. Ha valóban így lenne nem kéne még mindig ezt hangoztatni minden nyilatkozatban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shinjiii
2013.10.16. 09:19
Ez a Tales of... sorozat egyre lejjebb adja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ranger
2013.10.16. 09:49
HUFEUR: Attól hogy a fórumokon sírnak az emberek a befejezés miatt, még léteznek olyanok akiknek tetszett. Csak a fórumokra többnyire olyanok mennek akiknek valami fájásuk van, és ki szeretnék tombolni magukat. Nekem pl tetszett a befejezés, mondjuk directors cuttal játszottam végig először és nem tudtam előre azt sem hogy pontosan mi miatt megy amúgy a sírás mindenütt a befejezés miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. m76
2013.10.16. 10:16
Viszont nekem nem tetszett a bejezés, abba most nem megyek bele, hogy nem csak történet szempontjából tartottam elfuseráltnak, mégsem mentem a fórumokra örjöngeni. Szóval attól mert valaki nem a trollkodik a bioware fórumán még nem jelenti azt, hogy tetszett neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Tapir_606
2013.10.16. 12:35
ez a Mac Walters nagyon nem érti mit is cseszett el azon az endingen...
nem az a gond, hogy ki hal meg, meg ki nem, vagy, hogy szerethető az ending, mert baromi élvezhető addig, amíg nem jössz rá arra, hogy BÁRHOGY döntesz, semmi se változik a csata lefolyásában (és ez egy újrajátszás), maga a finálé eseménye pedig valóban zseniális,

de minek változtatja meg az eredeti író(Drew Karpyshyn) tervét a magyarázatra, amire már ME2ben is egy rakás utalás van, ami most értelmetlenül elvarrt szál...
ehelyett adott egy full értelmetlen magyarázatot endingnek...
remélem nem ez a tag írja a 4. játék sztoriját
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomchee
2013.10.16. 16:00
Szerintem pedig a Mass Effect befejezése TÖKÉLETES úgy ahogy van ^^
Ráadásul én nem igazán ismerek embereket akiknek ne tetszett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lazahunter
2013.10.16. 16:30
"Jövőre tolódik a Watch Dogs, és késik a The Crew"

Ezek után elég vicces, ahogy a GTA5 megjelenése után kidobtak egy plakátot azzal, hogy egy hónapot adnak a játékosoknak, aztán mehetünk Chicagoba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim tomch...
2013.10.16. 16:43
Én sem találtam benne kifogásolnivalót. Örülök hogy nem én vagyok ezzel egyedül!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2013.10.16. 18:39
Na végre kijött a teljes Metro Last Light, vártam már, ma minden nagy címet darabolnak, csak hogy legyen egy kis mellékes.

Director's Cut-tal teljesen elfogadható az ME 3 befejezése(nélküle egy "Na akkor találd ki, hogy most mi van!" volt, születtek is elméletek), de szent igaz, hogy nem ütötték meg az ME 2 végjátékának összetettségét(anno minden mindennel összefüggött).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tapir_606
2013.10.17. 09:58
amúgy... sajnálatosak ezek a hibák, egy eszméletlen jó trilógia lehetett volna ez(még így is bárkinek ajánlom), de nagyon hülye ötlet volt ez, hogy a 3. részről(amivel előreláthatólag is a legtöbb meló kellett, hogy legyen) azt higgyék, hogy 2 év alatt gond nélkül összedobják mind3 platformra egyszerre
pl. Javik eredeti szerepére kíváncsi lettem volna, főleg az ő sztoriszálának végére, ami még From Ashes-ben sincs sajnos

!!!!!!MASSZÍV SPOILEREK!!!!!!:

nekem tetszett az endingben igazából, hogy nem rágják meg neked az egészet olyan téren, hogy

a végén Harbinger elleni deathrun-ban ki éli túl és ki nem (nálam Garrusék elvileg ott meghaltak, de a dzsungelben mégis ott voltak a hajón, wtf??)
Extended Cut-ban meg kapsz egy párbeszédet, ahogy mészárolják a teljes osztagot, te meg megállsz párbeszédre, hogy a társaid visszaszállhassanak egy hajóra, amikor pont az a lényege a futásnak, hogy tökmindegy mennyien halnak itt meg, egyvalaki MINDENKÉPP jusson fel a Citadelre

másik meg tényleg, hogy turian dreadnoughtok nem bírnak ki egyetlen Reaper sugarat, de Shepard armorján csak kicsit megolvad a borítás, itt egy kicsit óvatosabbak lehettek volna az extrém sérülés szerzésének kivitelezésével

Ext Cut-nál szerintem az egyetlen igazi pozitívum az az, hogy behozza a lehetőségét, hogy folytatódjon a Reaper ciklus (sőt az, hogy Liara figyelmeztető üzenete miattad téves infókat tartalmaz, mert nem hibás a Crucible, csak te nem csináltál semmit), ezt tényleg eredetileg is meg kellett volna csinálni

de az ilyenek, hogy galactic standingtől függ az, hogy a destroy ending minden szintetikust, vagy minden élőlényt is elpusztít-e, ezek barominagy hülyeségek
Javik olyan szépen tálalja azt, hogy
"...you think this war can still end with your honor intact", az egész amellett szól, hogy a destroy ending mindent elsöpörjön, épphogy maradjon túlélő, csak akkor nem lenne úgy-ahogy happy endingre lehetőség, szóval legyen inkább értelmetlen, de szeressék...

meg ez a mentalitás, hogy butítsuk le a párbeszédeket, hogy az új játékosoknak könnyebb legyen a játék(azaz rontsuk le az élményét a régi fanoknak, akik nem 3nál kezdenek el számolni)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!