iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.10.29.

Dátum | 2013. 10. 29.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Drámai sztori a Ryse új előzetesében Meg kell hagyni, hardveres különbségek ide vagy oda, a Ryse jelenleg a legszebben festő next-gen launch cím. Persze az majd kiderül, hogy cserébe milyen áldozatokat kellett hozni a játékmenet oltárán, mindenesetre a legújabb előzetest látva a sztori talán rendben lesz. Drámai párbeszédek, a Róma című tévésorozatra hajazó momentumok. Vajon a Crytek létezése óta először tényleg össze tud rakni egy olyan játékot, aminek a története legalább nagyjából értelmes?
Teljes káosz a Battlefield 4 többjátékos launch trailerében
Jonathan Ross és a Microsoft A Microsoft leszerződtette a híres angol tévésztárt, Jonathan Rosst. Az úriember az Xbox One-részlegen fog dolgozni, executive producer pozícióban, és valószínűleg az lesz a feladata, hogy összehozza a játékokat a különböző egyéb médiumokkal. Phil Harrison a Microsofttól elmondta, azért volt szükségük Rossra, mert kellett valaki, aki új gondolatokat képes behozni a játékfejlesztésbe, és akinek a segítségével el tudják mosni a vonalat a tradícionális videojáték, és egy televíziós műsor között. Ross egyébként maga is nagy játékos, és mivel a médiában egyébként nyilvánvalóan jártas, elmondása szerint szinte magától értetődő volt egy ilyen együttműködés. A Microsoft Lift London stúdiójának vezetője, Lee Schuneman már hónapok óta dolgozik együtt Ross-szal, és szerinte a kapcsolat már most gyümölcsöző, hiszen a tévésztár tetemes mennyiségű új ötletet tudott behozni a céghez.

Fáj a szívünk: koncepciókon a Star Wars 1313 A valószínűleg már soha el nem készülő, Boba Fettre épülő Star Wars 1313-ból futott be meglepetésszerűen egy rakás koncepciórajz. Amik ismét megerősítik, hogy ennek a játéknak olyan hangulata lett volna, mint előtte semelyik másik Star Wars-anyagnak.
Még most is nagyobb hibákat találnak az Xbox One SDK-ban A Kotaku több fejlesztői forrásból úgy értesült, hogy még az utolsó utáni pillanatokban is komoly bugokat fedeznek fel az Xbox One szoftveres fejlesztői környezetében. Ez némileg bekavart a launchra készített játékot ellenőrzési és jóváhagyási procedúrájába, a Microsoft ugyanis arra kényszerítette a stúdiókat, hogy már az újabb, javított SDK-val készített verziót küldjék el. A források szerint több játék jóváhagyását ezért kellett megszakítani. A Kotaku információi szerint mind a Microsoft fejlesztői, mind pedig az Xbox One launch játékait készítő stúdiók már egy jó ideje crunch üzemmódban működnek (tehát erősen túlóráznak és hétvégéznek). Mindeközben egyre inkább úgy tunic, hogy az online-nal is problémák vannak. A NeoGAF és a Kotaku közös forrásokra támaszkodva írt róla, hogy az Xbox Live-ból továbbra is olyan alapvető funkciók hiányoznak, mint a party chat, és hogy még hónapokig csak limitáltan fog működni a rendszer. Az Xbox One operációs rendszere sincs éppen a csúcson: rengeteg a bug és a hiányosság, a jelenlegi verzió pedig egyszerűen összeomlik, ha játék közben akar a felhasználó osztott képernyőre behozni egy programot. Need for Speed: Rivals - kezd érdekes lenni A következő generációs konzolok érkezésével valahogy kevés figyelmet kapott az új Need for Speed. Az Xbox One-ra jön a Forza Motorsport 5, az PlayStation 4-re pedig érkezett volna a DriveClub, így úgy tűnt, mindkét platformon lesz olyan cím, ami elhomályosítja az Electronic Arts versenyjátékát. A DriveClubot azonban elcsúsztatta a Sony, így a Need for Speed: Rivals lesz az egyetlen autós cím, amit idén megvehetünk majd PlayStation 4-re.
Nyugati dátumot kapott az Earth Defense Force 2025 Azaz csak majdnem, mert pontos dátumot még nem kapott, csak egy körülbelüli megjelenési időpontot. Az anyag Japánban már megjelent, nyugatra pedig valamikor jövő februárban jön, ígéri a D3. Hogy ki és mennyire akar majd idegen bogarakat ritkítani abban az időszakban, amikor a nép az újgenerációs konzolokkal szórakozik, majd kiderül. Xbox One-ra és 360-ra is jön a Halo: Spartan Assault A jelenleg csak Windows 8-ra és Windows Phone-ra elérhető árkád shooter Halo hamarosan jön konzolokra is. Egészen konkrétan decemberben jelenik majd meg az anyag Xbox 360-ra és Xbox One-ra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Kerub88
2013.10.30. 00:07
Kiváncsi vagyok hogy az Xbox megjelenés csak fokozni fogja a rossz hírüket (amiért amúgy feltünően sokat dolgoznak), vagy addigra összekapják magukat és egy pèldaértékü konzolt lesznek képesek kiadni. Ez szinte meg is pecsételheti a sorsukat mert a bizakodó, de azért inkább kiváró potenciális vásárlók megnyerése vagy PS4 vételre sarkalása a tét.

Mondanám h sok szerencsét, de nem érdemlik meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. xilence
2013.10.30. 00:22
bf4
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. NovaTerra Kerub...
2013.10.30. 01:03
Szerintem túlértékeled az ilyen oldalak híreit. Átlag amcsi látja nfl meccs közben xbox reklámot. Tudatosul benne, hogy itt az új gen és megveszi. Nem fog kutakodni, utánaolvasni. Persze xbox mellé lehet megveszi az új ps-t is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. madcaptain
2013.10.30. 02:29
Ugy ahogy NovaTerra mondja. 1-2 jatek miatt megveszik sokan, mert par napi fizu nekik.
Meghat eleg ritkan adnak ki uj konzolt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Gpety
2013.10.30. 06:08
Kerub88:" Ez szinte meg is pecsételheti a sorsukat ". Ugyan mi lehet az a veszteség, ami megpecsételheti a Microsoft sorsát... Pénzben el sem bírom képzelni, de hogy a One nem tudna akkora kárt okozni, hogy a sorsuk kicsit is megpecsételődjön, az biztos. Amúgy meg az is simán lehet, hogy az egész SDK-s problémák csak kitaláltak, rosszakaró pletykagerjesztőktől származnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Joga73
2013.10.30. 08:12
Bizonyos hírek (IGN) szerint több cím (pl CoD:Ghost, Titanfall) induláskor natív 720p-ben fut majd az MS konzolján (amit természetesen felskáláz majd 1080p-re).
Később jöhet majd egy patch, ami ezt orvosolja.

Állítólag nehezebb a fejlesztés és az optimalizálás az XBone esetbében, mint PS4-en.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zsolt200
2013.10.30. 09:22
Ezt a Ryset eltudnám képzelni multiban egy kis unaloműző gladiátorharcos játéknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2013.10.30. 10:34
Még egy filmes/tévés ember az M$-nél, azt hittem tanultak az E3-as Steven Spilberg-es mutatványukból, na meg amit utána összehordott a fickó. Az már meg sem lep, hogy még mindig nem müxik rendesen az XB0ne, Kinect nélkül elég szárnyaszegett(főleg, ha tényleg annyira a rendszer részét képezte, mint először állították), jó sok patch fog kelleni, hogy felkapaszkodjanak oda ahol a PS4 lesz. Azt hittem a hardveres hátrányuk később mutatkozik csak meg, de úgy tűnik tévedtem.

Amúgy kinek kell 1080p konzolon? Én megvagyok PC-n 720p-vel is, konzolt meg úgyis a TV mellé teszik(én simán monitorra kötném), akkor meg minek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. wishformor...
2013.10.30. 12:15
@mikej95 el tudod kepzelni hogy vannak nagyobb igenyu emberek is nalad? akik 1080p-s TV-n akarnak tueles jatekot latni... 2013-at irunk. Monitoron meg mar siman keves a 1080, persze csak akkor fog feltunni ha lattal mar QHD-ban akarmit is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gpety
2013.10.30. 18:50
Ja, egy 23"-as monitoron még elvan az ember 1080p-ben, de egy 42"-os TV-n már érdekes lenne a 720p. Nem túl nextgen feeling...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gabesz7630
2013.10.31. 12:43
madcaptain:
"...1-2 jatek miatt megveszik sokan, mert par napi fizu(!!! -aztarohadt) nekik."
Ekkora baromsagot is ritkan olvas az ember.
Te le lehettel fagyasztva az elmult par evben szerintem.
Az amcsik mindent hitelbol vesznek mert olyan szinten pazarolnak, hogy kifolyik a kezuk kozul a fizetes.
wishformore:
Az igenyszint nem ez te tevedesben vagy, esetleg nem vagy tisztaban a szo jelentesevel.
Ez parasztvakitas becumizasara valo hajlam.
Gpety:
Persze ha ott ulsz a tv elott felmeterrel egy samlin.
De legelabb full hd.

Edes istenem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!