iPon Hírek

Aprók nagyban – 2013.11.08.

Dátum | 2013. 11. 08.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

A SteamOS-re tart a Total War: Rome II Bár a Valve boszorkánykonyhájában készülő operációs rendszer, a SteamOS megjelenése még meglehetősen távol van, egyre másra jelentik be a fejlesztők, hogy az ő játékuk is elérhető lesz ezen a platformon. Most épp a Creative Assembly kürtölte világgá, hogy a Total War széria legújabb részét is elérhetővé teszik a SteamOS-en. Ez természetesen azt is jelenti, hogy nem csak egérrel és billentyűzettel, hanem a Valve saját gamepadjével, a Steam Controllerrel is vezérelhetjük majd a Rome II-t. A különleges perifériáról meglehetősen pozitív véleménnyel voltak a fejlesztők, reméljük tényleg jól használható hardverről van szó. Daedalic kalandjátékok a Humble Bundle-ben Új hét, új Humble Bundle, tartja a mondás. Ezúttal a Daedalic Entertainment csapata döntött úgy, hogy jól sikerült kalandjátékait elérhetővé teszi az adakozó kedvű játékosok számára. Aki hajlandó legalább egy dollárt áldozni a csomagra, automatikusan megkapja az Edna & Harvey: Harvey's New Eyes, a New Beginning - Final Cut, a The Whispered World, illetve a kettő The Chronicles of Shakespeare játékot. Ez még nem minden, ugyanis ha sikerül kicsit mélyebben a zsebünkbe nyúlni, és legalább hat dollárt kicsengetnünk a pénztárnál, a fentiek kiegészülnek a Deponia, a Journey of a Roach, valamint a Dark Eye – Chainsaw of Satinav címekkel is. Mindezek mellé megkapjuk a felsorolt játékok zenei anyagát is, semmiképpen sem járunk tehát rosszul ezzel a válogatással. Ezzel párhuzamosan egyébként még fut a Warner Humble Bundle-je is még Batman és FEAR játékokkal.

Önálló kliensre vált a Quake Live Rossz hírünk van a Quake 3 böngészős változata iránt rajongó játékosoknak, ugyanis hamarosan már csak egy önálló kliensen keresztül lesz futtatható a játék, adta hírül a fejlesztő id Software. A Quake Live névre hallgató program továbbra is ingyenes marad, ráadásul ha hihetünk a fejlesztők ígéreteinek, a jövőben könnyebben tudunk majd becsatlakozni az egyes szerverekre. A www.quakelive.com oldal sem tűnik el, ám ezentúl csak a csapatok és klánok menedzselésére, a profilunk testre szabására, illetve a közösséggel történő kapcsolattartásra használhatjuk. Wildstar fejlesztői video: A harcos A Carbine Studios színes-szagos MMORPG-je egyre közelebb kerül a megjelenéshez, így nem csoda, hogy sorra érkeznek a különféle fejlesztői videók, illetve információmorzsák is a játékról. A legfrissebb bemutató a harcos kasztra koncentrál, amely elkerülhetetlen szereplője minden multis szerepjátéknak. Amint a videóból megtudhatjuk, a harcos egy közelharci, a nyers erőre koncentráló és high-tech felszerelésekkel operáló karakterosztály, amelynek célja, hogy minél nagyobb sebzést vigyen be ellenfeleinek. Ha erre a kasztra esne a választásunk, alapból kapni fogunk egy hatalmas energia-kardot, nehézpáncélzatot és egy karra erősíthető ágyút. Utóbbival nem csak lőni tudunk majd, hanem magunkhoz ránthatjuk és összekaszabolhatjuk az ellenfeleket, sőt, még virágokat is locsolhatunk vele (nem vicc). Ami pedig a képességeink testre szabását illeti, rengeteg skill közül válogathatunk majd, hogy teljesen egyedivé varázsoljuk karakterünket.
EVE Online: Rubicon – Részletek a következő kiegészítőről A CCP Games különc MMO-ja, az EVE Online hamarosan újabb ingyenes expanzióval bővül, ami számos újdonsággal egészíti majd ki a játékot. A legfontosabb újítás a mobil űrplatformok megjelenése, amik könnyen elérhetőek és megvásárolhatóak lesznek a kevésbé gazdag pilóták számára is. Ezekből négy fog szerepelni a játékban, amelyekből egyelőre kettőt lepleztek le a fejlesztők. A legegyszerűbb darab a mobil depó, ami egyfajta bázisként szolgálhat számunkra az űrben. Itt tárolhatjuk a zsákmányolt felszerelést, és még a hajónkat is újrafegyverezhetjük ezeken a helyszíneken. A második újdonság a vonósugaras egység, amivel végre könnyebbé válik az űrben repkedő roncsok begyűjtése, akár 125 km-es távolságból is. Elég lesz csak leraknunk az állomást, és az automatikusan minden lootot begyűjt a környéken. A videóban szó van egy másik újdonságról is, mely az ISIS névre hallgat. Ennek köszönhetően átláthatóbbá válik az EVE-ben szereplő hajó adatbázis, így gyorsabban megtalálhatjuk a számunkra szükséges információt. Végül, de nem utolsó sorban, megpillanthatjuk a legújabb fregatt típust is, ami kinézetét tekintve alaposan eltér a játékban szereplő többi géptől.
X Rebirth – Középpontban a nagy hatótávolságú szkenner Az űrhajós játékok iránt érdeklődő szobapilóták valószínűleg már tűkön ülve várják az X Rebirth megjelenését, amire már csak egy hetet kell várni. A várakozás fájdalmát enyhítendő a fejlesztők kiadtak egy videót, amelyben elmagyarázzák, hogy miként tudjuk majd feltérképezni a végtelen űrt.
Gyönyörű állatok lesznek az Xbox One-os Zoo Tycoonban Emlékeztek még a 2001-ben kiadott Zoo Tycoonra? A témaválasztás szempontjából ritkaságszámba menő programban egy állatkertet kellett létrehoznunk, majd menedzselnünk annak működését, egyaránt odafigyelve a pénzügyekre és az állatokra. Bár a játék kapott kiegészítőket és egy folytatást is, a kasszáknál nem szerepelt kimagaslóan a program. Ezért is ért minket villámcsapásként, amikor a Microsoft legutóbbi konzolos buliján bejelentette, hogy érkezik a legújabb rész, ami Xbox One-on is elérhető lesz. A fejlesztők több célt is kitűztek a játékkal kapcsolatban, melyek közül az egyik az volt, hogy az állatok lehetőleg minél élethűbbek legyenek, és úgy viselkedjenek, mint a valóságban. Szeretnék a kezelőfelületet is könnyebben kezelhetővé tenni, hogy ne riasszák el az új játékosokat. Reméljük a külsőségek mellett a menedzsment elemekre is oda fognak figyelni.
Új DLC csomag a Sins of a Solar Empire-höz Megérkezett a legújabb, Stellar Phenomena névre hallgató mini-kiegészítő a Sins of a Solar Empire című űrstratégiához, mely öt dolláros áron szerezhető be a Steamen, a Stardock csapatának hivatalos oldalán, és más digitális terjesztőoldalakon. A csomagban 9 új jelenség (például fekete lyuk, anti-anyag sugár, hajóroncs) és 11 véletlen esemény (űrviharok, lázadó frakciók, veszélyes gázfelhők stb) található, melyek tovább bonyolítják birodalmunk életét. Diablo 3: Reaper of Souls játékmenet videó, újdonságok Bár sokan csalódtak a Blizzard legújabb Diablo játékában, a fejlesztők folyamatosan javítgatják annak hibáit, illetve közben dolgoznak az első kiegészítőn, ami a Reaper of Souls névre hallgat. Utóbbiról a mai nap folyamán futott be egy videó, ami ha csak címszavakban is, de bemutatja a játék újdonságait. Az ígéretek szerint kapunk egy új vérdíj rendszert, klán támogatást, megjelennek a Nephalem Riftek, és ezentúl fejleszteni tudjuk a felszerelésünket is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Asagrim
2013.11.09. 06:22
X Rebirth

Csóka említi, hogy el kell találni egy bizonyos időtartamot, hogy meddig nyomod a nagy hatótávolságú szkenner gombját, az se jó ha rövid, az se jó ha túl hosszú. Ha állandó értékről van szó, nem pedig helyzettől függő hossztól, akkor viszont teljesen felesleges ez a "minigame", mert marha könnyen makrózható.

Zoo Tycoon

Nemrég emlegettem itt iponon mennyire élveztem a Zoo Tycoon játékot ... végre lesz új!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.11.09. 09:17
A Zoo Tycoon mellett még a vidámparkos Rollercoaster Tyoon 1-2-vel éveken keresztül elvoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2013.11.09. 10:45
Érdekes, csak egy sort kapott a Warner Humble Bundle, pedig elég nagy címek vannak benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2013.11.09. 19:00
De legalább kapott. Mondjuk én már az első napján bezsákmányoltam az alap pakkot ( a scribblenauts nem érdekel, az arkham city GOTY meg már megvan).
Jó móka lenne ha találna az ember még egy ilyen oldalt... (ilyenkor jó jótékonykodni)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!