iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.11.19.

Dátum | 2013. 11. 19.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Dead Rising 3 - felkeltek a zombik Első Xbox One-os launch trailerünk az eredetileg Xbox 360-ra fejlesztett, majd sebtiben next-genre portolt Dead Rising 3-hoz érkezik. A sok-sok élőhalott látványa egy képernyőn mindenesetre elég meggyőző.
381 dollár értékű hardver van a PlayStation 4-ben Legalábbis az AllThingsD számításai szerint. Az oldal elemzése szerint a Sony 100 dollárt költ az AMD-től érkező APU-ra, 88 dollárt a 16 memóriachipre, 37-et a merevlemezre, a Marvell és a Skyworks által készített wireless modulok pedig 28 dollárba kerülnek. A DualShock 4-et összesen 18 dollárból tudja elkészíteni a cég, amiben egyébként a Bosch mozgásérzékelő és a Qualcomm Bluetooth chipje kap helyet, valamint egy audio chip a Wolfson Microelectronicstól. Mindenféle aprósággal együtt az AllThingsD azt mondja, 389 dollárba kerül a Sonynak az új konzol, ami 10 dollárral a bolti ár alatt marad. Ez tehát nagyjából egybevág a Sony korábbi nyilatkozatával, mely szerint a cég némi veszteséget könyvelhet el minden eladott konzol után, azonban ezt egy játék, és egy PS+ előfizetés eladásával már pozitívba hozzák. Launch traileren a Ryse: Son of Rome Habár péntekig egy sort sem olvashatunk az Xbox One egyik legjobban kinéző launch játékáról, a megjelenéshez készített előzetest már megtekinthetjük. Még pár nap, és a következő generáció teljesen elindul az Xbox One megjelenésével.
Csak jövőre streamelhetünk majd az Xbox One-ról Habár a PlayStation 4-ről rögtön streamelhetünk Twitch-re, az Xbox One esetében erre 2014-ig várnunk kell. A Microsoft elmondta, szeretné biztosítani, hogy a streamelés és a hozzá kapcsolódó dolgok tökéletesek, mielőtt kiadnák a cuccot. Érdekes egyébként, hogy a Twitch-re streamelve, vagy más streameket nézve mindenféle achievementet is kaphatunk majd. Új stúdió folytathatja a Command & Conquer fejlesztését Habár az Electronic Arts pár hete azt nyilatkozta, végleg lelőtték a minőségi problémákkal küzdő free-to-play Command & Conquer fejlesztését, úgy tűnik, talán mégsem hagynak mindent veszni. A BluesNews ugyanis egy érdekes bejegyzésre talált a kiadó support oldalán, mely szerint a The C&C Ultimate Collectiont megvásárló felhasználók korai hozzáférést kapnak majd a bétához, "amint a játék fejlesztése újrakezdődik egy új stúdió vezetésével". Úgy tűnik tehát, hogy habár a Victory Games bezárt, az Electronic Arts szeretné, ha valaki más összeszedné a darabokat, és befejezné a játékot. Csökken a Call of Duty: Ghosts memóriaigénye A legújabb Call of Duty eddig 6GB RAM-ot követelt, azonban a gyakorlati tesztek bebizonyították, hogy 2-3GB-ot használ csak (operációs rendszerrel együtt). Érezhette az Infinity Ward is, hogy ez nem túl elegáns megoldás, így az legújabb javítással levitte a minimum memóriaigényt 4GB-ra. Ezen kívül bekerültek új meccs szabályok az eSportok támogatására, valamint a broadcasting mód, ami szintén az eSport-közvetítők miatt volt fontos. Xbox One - videók megosztása a SkyDrive-on Ahogy az utóbbi hetekben egyre több videót ad ki a Microsoft az Xbox One lehetőségeiről, úgy válik egyre világosabbá, hogy mennyire tudja kihasználni a cég a különböző termékeit, és összehozni azokat az Xbox One-ban. Nem elég, hogy a videók felvétele, vágása, utómunkája fantasztikusan egyszerűnek és simának tűnik a konzolon, de mindent azonnal tölthetünk fel a SkyDrive-ra, amihez hasonló megoldása nincs a PlayStation 4-nek - ott egyelőre csak Facebookon oszthatunk meg videókat.
Ueda elnézést kér mindenkitől a The Last Guardian miatt Az ICO és a Shadow of the Colossus vezető fejlesztője kifejezte, hogy milyen rettentően sajnálja, hogy a The Last Guardian még mindig késik. A mester érzi, ennyi ideig nem szabadott volna váratni a közönségét. De hogyan tudja megőrizni ennyi év után is a motivációját? "A motivációt úgy tudom fenntartani, hogy valami nagyot akarok alkotni. Egy hobbi vagy az alkohol ideiglenesen fel tudna frissíteni ugyan, de nem szolgáltatnak semmilyen kreatív motivációt. Az ICO-t és a Shadow of the Colossust készítő csapat pont ugyanolyan megszállott a részleteket illetően, mint én. Én is szeretném, ha gyorsabban készülne a játék, és több dolgot tudnánk megcsinálni kevesebb idő alatt. Ami az én kreatív munkámat illeti, az már befejeződött a játékon, innen nagyrészt a csapaton múlik, hogy mikor jelenhet meg." Ueda ezen kívül elárulta azt is, hogy jelenleg szabadúszóként dolgozik, de korábban is csak évenkénti szerződése volt a Sonyval. Elmondása szerint nagyon nehéz volt a szakítás a vállalattal, hiszen több, mint egy évtizede dolgoztak együtt, de úgy érzi, hogy a karrierje további építése érdekében szükség volt erre. Újabb előzetest kapott a Need for Speed-film Az első előzetes után ugyan vidáman eltettük a Need for Speed-filmet a "majd egyszer" fiókba, ám az új trailer felcsillant egy kis reményt. Ugyanis nem kifejezetten rossz, csak kicsit. Az Aaron Paul főszereplésével készülő anyag 2014 márciusában érkezik a mozikba.
Mikrotranzakciók a Gran Turismo 6-ban Bizony, a Polyphony Digital legendás sorozatát is elérték a játékipar új szelei. A Gran Turismo 6-ban már vehetünk majd valós pénzért játékbeli kredetit, 500 ezertől a 7 millióig terjedő skálán. Ebből aztán megvehetjük kedvünkre az összes verdát, valamint vidáman tuningolgathatjuk őket, ameddig csak bírjuk. Azt egyelőre nem tudni, hogy mindez mennyire borítja majd fel a játékélményt, mindenesetre elsőre úgy tűnik, hogy ez csak kisebb előnyt biztosít majd a türelmetlenebb, de pénzesebb játékosoknak. Fighter Within - kezdjünk el melegíteni Érkezett egy új előzetes az Xbox One-nal együtt rajtoló, kizárólag Kinecttel játszható Fighter Within-hez. A rettenetes Fighters Uncaged folytatása, a Ubisoft szerint kiváló lesz arra, hogy a mindennapi feszültséget, frusztrációt levezessük a tévé előtt... Reméljük, hogy a nagy verekedésnek majd egyetlen készülék sem látja majd kárát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. tibi91x
2013.11.19. 23:04
''Csökken a Call of Duty: Ghosts memóriaigénye''

''így az legújabb javítással levitte a minimum memóriaigényt 4GB-ra.''

Gratulálok.

Így majd most mindenki megfogja venni a sz@rotokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomchee
2013.11.19. 23:51
...az a játék ilyen legalja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2013.11.20. 07:47
CoD: Na, látom akkor tölthetem le hozzá a patchet is torrenten.

Last Guardian nagyon felkapott az utóbbi két hétben, de azért elég szemtelen dolog ez, hogy ennyi évig halogatják. Rég szarrá keresték volna már vele magukat a két előd sikere folytán. Persze mondhatjuk, hogy legalább tényleg egy "végletekig tökéletesített" játékot kapunk, de ilyen áron? PS3 érdemelte volna ezt a címet, nem a 4.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. magerg
2013.11.20. 09:38
Ennél a kinectes bunyónál kiváncsi leszek hány fotelfighter rándítja majd meg az izmait vagy szenved egyéb sportsérülést.
Az USA-ban biztos lesznek majd belőle perek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. i2k010
2013.11.20. 10:21
Csak hogy, az a bizonyos játék nem mindegy, hogy mennyibe kerül a Sony-nak. Több száz millióba, vagy csak 15-be. Hosszútávon persze, akár kifizetődő is lehet, de tudjuk, hogy ott vannak a hibás konzolok, az v1.0 átka, az esetlegesen befuccsoló játékok és szolgáltatások, az új szerverparkok stb.
Nem egyszerű matek ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zsolt200 mager...
2013.11.20. 10:23
Nekem tetszik, bár azt hogy neverjük le egymást az életben is véletlen, azt hogy oldjuk meg azt nemtom, pl: egy Chuck Norris féle pörgőrúgást nemtudom hogy hajtok végre úgy hogy a mellettem álló szeméjbe ne rúgjak bele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!