iPon Hírek

Aprók nagyban - 2013.12.18.

Dátum | 2013. 12. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Téli kiárusítás a Humble Bundle-nél A következő két hétben majdnem a teljes Humble Store átmegy leárazottba, számos játékra pedig még további időkorlátos akciókat hirdetnek meg. Most éppen a Gone Home van soron, melyből már csak 6 óra van hátra, de a Red Faction Collection, az Awesomenauts, a Legend of Grimrock, és a Shadow Warrior is elvihető 80%-os leértékeléssel a következő 24 órában. Ismét pert varrtak az EA nyakába a Battlefield 4 miatt Múlt héten írtunk arról, hogy a Holzer Holzer & Fistel jogi vállalat a részvényesek nevében fellépett az Electronic Arts ellen, most pedig hasonlóra készül a Robbins Geller Rudman & Dowd LLP is. Ismét egy, a részvényesek nevében beadott "class action suit"-ról, vagyis "össznépileg bepereljük a céget" eseményről van szó. Az ok tulajdonképpen ugyanaz, mint előzőleg: a jogi képviselő szerint az Electronic Arts félrevezette a részvényeseket a Battlefield 4 állapotával, és várható sikerességével kapcsolatban. A Robbins Geller Rudman & Dowd LLP szerint az EA által adott nyilatkozatok miatt a kiadó részvényei augusztus 23-án a 28,13 dolláros értékre mentek fel, ami lehetőséget adott a cég több vezetőjének arra, hogy tetemes mennyiségű részvényt eladjanak ezen a mesterségesen feltornázott áron. Ezen kívül az EA játékainak stabilitása a PlayStation 4-en szintén kérdéseket vet fel a jogi vállalat szerint, hiszen azok rendszeresen összeomlanak, és tetemes mennyiségű hibával rendelkeznek. Xbox One 24 karátos aranyból "Értelmetlen és csúnya" néven futó, éppen most létrehozott új rovatunk első szereplője a Harrods által készített, tiszta 24 karátos arannyal bevont Xbox One. A cuccért így 6 ezer dollárt kérnek, és amúgy minden más tekintetben teljesen megegyezik az alap konzollal.

VR-kategóriát hozott létre a Steam Hamarosan valósággá válik a virtuális valóság (ha szabad így fogalmaznunk), hiszen az Oculus Rift végleges verziója egyre közeledik. Hogy könnyebb legyen elkülöníteni az ezt támogató játékokat a többitől, a Steam bevezett egy VR-kategóriát - ezek a játékok natívan támogatják az eszközt. Thief - a Koldosuk Királynője Ismét egy történeteket kapunk a Városból. A misztikus, kicsit sem barátságosnak tűnő Városból, ahol még a Koldosuk Királynője is nagyon ijesztő.
Ingyenes és fizetős DLC is érkezett a Ryse-hoz Major Nelson a blogján részletezte, mivel bővült ma a Ryse. A multihoz kaptunk egy kis ingyenes tartalmat, ami gyakorlatilag két véletlenszerű esemény, melyek több pályán is feltűnhetnek. Az egyiknél egy löveg fog megjelenni az arénában, ami elkezdi keményen lövöldözni a játékost, míg a másik esetében egy szobor tűnik fel, ami erősíti az életünket és a fókuszunkat. A Colosseum Pack viszont már fizetős, 3,99 dollárért juthatunk hozzá (de benne van a szezonbérletben), és két új arénát tesz be a játékba. Az egyik a Henge, ahol a barbárok elől kell megvédenünk egy erdei szentélyt, míg a másik az Ascension, ahol Hádész alvilágából kell felküzdenünk magunkat a felszíne. Késik PC-n az Assassin’s Creed 4: Freedom Cry Tegnap vidáman számoltunk be róla, hogy minden platformon mehetünk majd Adewale-lel rabszolgákat felszabadítani és kalandozni, de a Ubisoft közbeszólt. A kiadó ugyanis egyelőre visszatartja a PC-s változatot, mert szerintük annak némi extra finomításra van szüksége, hogy megfeleljen a rajongók elvárásainak. Elkészült a Samsung GamePad A Samsung beváltotta ígéretét, és elkészítette a Galaxy-vonalhoz kapcsolódó játékvezérlőt és Mobile Console applikációt. A kütyü, mely Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonhoz, két analóg karral, egy D-paddal, négy elülső gombbal, két ravasszal és három funkciógombbal rendelkezik. Elméletileg 4.3-as Androidra optimalizálták, de minden Galaxy-val működni fog a 4.1-es verziótól kezdve, és 4-től 6,3 inch átmérőig. Az ehhez kapcsolódó Mobile Console app egy gombnyomása indul, és könnyű elérhetőséget tesz lehetővé a kontrollert támogató játékokhoz. Utóbbiból egyelőre 35 darab áll rendelkezésre, olyan címekkel, mint a Need for Speed: Most Wanted, az Asphalt8: Airborne, a Modern Combat 4: Zero Hour, a Virtua Tennis Challenge, és a Prince of Persia: The Shadow and the Flame.

A PlayStation szereti az új címeket, a konkurencia nem A PlayStation jelenlegi fővezére, Andrew House úgy gondolja, a Sony elkötelezett az új címek iránt, míg a konkurencia annyira nem. "Úgy gondolom, a vásárlók korán lecsapnak majd konzoljainkra, ha látják, hogy a jövőben mennyi kiváló tartalom érkezik rá. Ezek közül pedig nagyon sok teljesen új cím lesz, ami szerintem kritikus fontosságú. Elkötelezettek vagyunk a teljesen új címek felállítására és elkészítésére, sokkal inkább, mint a többi platformtulajdonos az iparágban." Tomb Raider: Definitive Edition - nem lehetett kihagyni az új Larát Scot Amos, a játék producere elmondta, a csapat eltökélt abban, hogy a legjobb Larát hozzák létre. Éppen ezért amikor kitapasztalták, mit is tudnak az új konzolok, nem tudták kihagyni a lehetőséget, hogy egy kicsit változtassanak a főszereplő hölgyön. Ráadásul ez még csak az alap: biztosak lehetünk benne, hogy Lara kinézete tovább fog fejlődni és változni az új generációban. "Nem csak pár polygont szerettünk volna hozzáadni, és egy új textúrát rátenni, hanem teljesen felturbóztuk a haját a TressFX-szel, az arcának részletességét pedig a bőr alatti fényszóródás javítja fel." - mondta Amos, aki szerint minden modell fel lesz újítva a Definitive Editionben. Persze mivel Lara a főszereplő, így vele kiemelten foglalkoztak. "Még különleges anyagokat is tettünk a játékba, melyek dinamikája megváltozik, ahogy Lara sárban kúszik, vagy véres lesz, netán ha esik az eső és elázik. A hölgy így jobban részesévé válik az őt körülvevő világnak. A TressFX-et pedig teljesen testreszabtuk Lara számára, ami fontos volt, lévén, hogy első alkalommal látogatunk az újgenerációs gépekre." Ezen kívül a felújított változatban számíthatunk új részecskerendszerre, új bevilágításra, felfrissített árnyékokra, több vegetációra, de a fizika is jelentős javuláson fog átesni. Ahogy egyre több cucca lesz Larának (rádió, mászóbalta, íj, stb.), ezek a holmik ott fognak lógni rajta, most már mindegyik a saját kis fizikájával. Így ahogy Lara mozog és akciózik, ezek is megfelelően reagálnak majd. De a fizika jobban ki fog hatni a környezetre is: a szél fújja a fák leveleit, a ruhák és anyagok lengedeznek, lesz por, és mindenféle hangulatos dolog. A Definitive Edition mindkét új konzolon 1080p-s felbontásban fog futni, de Amos azt egyelőre nem árulta el, milyen framerate mellett.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. lasagna
2013.12.18. 23:09
Kedves Ipon cikkírók!

Nem vagyok és soha nem is voltam konzolos...maradok a pc-nél.
De az, hogy minden második hírben kell vhol fikázni a xboxot az egyszerűen nevetséges. Szánalmas fika blog lett az iponból. Remélem kaptok pénzt Sonytól eleget
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. jozef8
2013.12.18. 23:15
Már várom az oculust! Remélem rendes áron lesz
Amúgy a mantle apival mi a helyzet? Az mikor jön? Megjelenést sehol nem találok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. YellowFlas...
2013.12.18. 23:43
lasagna: Azt ne meséld már be nekem, hogy ennek az arany konzolnak van-e bármi értelme, azt meg végképp ne, hogy szép is. Ez az Xbox értelmetlen és kifejezetten ronda. Az alap gép sem szépségkirálynő, így meg végképp nem.

Amúgy meg van hova fikázni az Xbox-ot, mert van hibája rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Magrathea
2013.12.18. 23:54
lasagna: A félreértések elkerülése végett: igyekszünk pártatlanok maradni, ezt alátámasztandó elmondom, hogy most pont az Xbox-os írónk "szólt be" az arany xbone-ra. InGen az Xbox One-os a csapatban, míg én és Svindler PS4-et szereztünk. Az új konzolgeneráció nagyon képlékeny állapotban van egyébként, még nem kiforrottak a funkciók sem, szóval minkét gépen bőven van mit kritizálni! Hamarosan jönnek a bemutató cikkeink is róluk!

Ami pedig az aranyboxot illeti, szerintem is ronda, de nekem egy aranyozott ps4 sem tetszene egyáltalán. (Úgy általában véve nem szeretem az aranyat.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Tapir_606
2013.12.19. 00:38
az a szomorú, hogy a már kavargó shitstorm mellett még a fejlesztők is rátesznek egy lapáttal a negatív kritkákra, mert ennyi idő alatt nem lehet normálisan elkészíteni egy nextgen játékot rá, mégis minden azt illető jelzőt ráaggatnak

lasagna
abból egyetértek veled, hogy a média keményebben járatja le a konzolt, mint amit érdemel mert a 2 sor botrány után(olyan funkciókról, amik hál'Istennek már benne sincsenek), már a legkisebb hibára is nagyítóval néznek,
de egy aranykonzol esetén én maximálisan tisztelem InGen-t, hogy képes volt semlegesen fogalmazni

nem teljesen vagyok jártas ezen téren, de szerintem én el tudnék képzelni hasznosabb dolgot, amibe ölhették volna az x ezer gyártási dollárt a Microsoftnál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Tapir_606
2013.12.19. 00:39
*ráaggatnak a játékaikra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester
2013.12.19. 00:53
Én az EA helyében (meg gyakorlatilag az ÖSSZES részvényesekkel rendelkező cég helyében) inkább alá becsülném a várható profitot, mert a túlzott reménykedés csak lufikhoz vezet, amik túlfúvás alatt imádnak kipukkanni, és szerte szét szórni a belepumpált pénzt. Ha alábecsülik a várható profitot akkor maximum a részvényesek kellemesen csalódnak hogy a jutalékos csekk nem egyessel kezdődik hanem kettessel.

Arany xbox... totálisan értelmetlen. Pont.

lasagna: Ne legyen igazam, de te nagyon vártad az új boxot és csalódtál, de azért félve még véded... Nincs túlzóan támadva. Sőt.. ha valamit lehet támadni, az meglehet nem azért van mert olyan jó... nemde?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gunclub
2013.12.19. 08:01
oké hogy alá becsülöd de akkor annyi pénzt se fogsz kapni a befektetőktől....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2013.12.19. 08:19
"Szánalmas fika blog". Arról nem a szerkesztők tehetnek, hogy ezek a hírek kapnak szárnyra a világhálón, általában nem személyes véleményeken alapulnak a hírek, ez esetben sem. A MS kiérdemelte, hogy a nyakán csüngjenek, ez jó is nekik, és nem is.

TR esetében azért látszik, hogy igényes lesz a nextgen, nem pedig egy port-szarság, reméljük nem csak a száj jár, hanem tényleg észrevehető különbségek lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. magerg
2013.12.19. 10:14
Ez az arany Xbox... újgazdagok és "ganxták" kedvence lesz, az már biztos.

Szefmester: "Ha alábecsülik a várható profitot akkor maximum a részvényesek kellemesen csalódnak..."
Majdnem mindenki túlbecsüli. Ha nem tennék, máshová vinnék a pénzüket a részvényesek. így a management mindig borotvaélen táncol.
Mondjuk az más kérdés, miért nem követelik meg hogy a döntéshozó legalább kicsit értsen a játékokhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2013.12.19. 11:53
Amikor a 360-al hasitott az MS,es a PS3 egy evre ra kijott,mindenhol azt fikaztak.Egeszen az uj generacio bejelenteseig.Nehez most ugyan azert sajnalni oket.Az en velemenyem,tiporni kell oket a sarba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2013.12.19. 14:13
Tudom hogy mindenki túlbecsüli, de szívből kívánom hogy egy egy részvényes fektesse bele minden vagyontárgyát, lakására is vegyen fel pénzt aztán mikor nem érik el nullát sem akkor bazsajogjanak az arcába hogy "bocs.. nem jött be... túlvállaltuk magunkat".

Én amikor tervet készítek (bármire), akkor veszem a legideálisabb, és legrosszabb eredmény lehetőségét, kb átlagolom és abban reménykedek. Ha túlteljesítem akkor örülök, ha bukom akkor legalább nem buktam sokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. benczeb90
2013.12.19. 18:34
@Szefmester 7#: Valóban. A lufifúvás és a kipukkadásának lényege a világ vagyonainak újraelosztása, pontosabban egy pénzáram létrehozása, szívattyúzással. Ez olyan, mint a bunda a fociban. A bundázó teszi a legnagyobb téteket a megfelelő helyekre és ő is viszi azt haza, és bőven jut még belőle a labdát a kezéből folyton kiejtő kapusnak is. A lufik kipukkadását megelőző napokban biztos lehetsz abban, hogy a megfelelő emberek biztonságba helyezik a vagyonukat. A leggazdagabbak még egy pénzügyi válságból se jöttek ki rosszul, valahogy mindig jók a megérzéseik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2013.12.19. 20:07
"fika blog" ez jó. Az egész net tele van XB0ne fikázással és mégis eddig mindkét konzolból ugyanannyi kelt el. Örülni kéne hogy itt nem a "hülyéket" és "barmokat" fikázzák akik boxot vettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gerg_19
2013.12.23. 13:12
Kedves Szefmester!

Egy-egy részvényes bizony befekteti még a házát is ha olyan hozamot remél! És igen ennek meg van az a kockázata, hogy nem jön be. De! Ez mind tudatos kockázatvállalás ami valakinek belefér, valakinek nem. Az írásaidból kiderül, hogy Te még egy túró rudiba se fektetnél pénzt mert félnél, hogy elértéktelenedik mire megeszed.

Az meg ,hogy a várható profitot a legmagasabbra lövik be nem véletlen. Hisz ha nem tennék akkor olyan cégbe fektetnék az emberek és alapkezelők a pénzüket, ahol több profitot realizálhatnak. Mert mindenki pénzt akar keresni. Bármilyen hihetetlen még az adott cég is aki a részvényeket kibocsájtja. És nem a kis ember nyomora érdekli akinek van 10 részvénye.
Ugyanúgy mindig meg van a lehetősége mindenkinek , hogy ne részvénybe fektessen hanem mondjuk földbe, kötvénybe, ingatlanba. Szóval egy szó mint száz, aki kockázatot vállal az ne sírjon ha bukó van.

(A "tervkészítési" ötleted pedig az oviban működhet esetleg, de a valóságban nem. Mert a dolgok bekövetkeztének valószínűsége nem ugyan akkora.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!