iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.01.27.

Dátum | 2014. 01. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Jön PS4-re a Demon's Souls folytatása? A Souls-játékok háttere érdekes. A Demon's Soulst ugyebár a Sony adta ki, és a név is az ő tulajdonában van. A Monolith viszont fogta magát, és folytatás helyett inkább elkészítette a szellemi utód Dark Soulst, Xbox 360-ra és PC-re is. A hírek szerint azonban már készül a Demon's Souls folytatása is, kizárólag PS4-re. Erről először ugyanaz a belsős forrás beszélt, aki helyesen szivárogtatta ki a Driveclub késését, a NeoGAF egyik fórumozója ismét rá utalt. A forrás szerint a Sony egyelőre nem érzi úgy, hogy bármit is megnyert volna, úgyhogy nagyon keményen fog dolgozni az egész generációban, és továbbra is adja majd ki a jobbnál jobb játékokat. Ezt követően utalt arra is, hogy ebbe beletartozhat egy spin-off is a Souls IP-ből.
Újabb bizonyítékok a Far Cry 4-re Nagyon közel lehet a bejelentés, mert már szinte minden héten hallunk valamit a következő Far Cry irányából. Most éppen a Videogamer talált rá egy bizonyos Xavier Plagnal LinkedIn-profiljára, amiben feltűnik, hogy az úriember a Ubisoft Shanghai berkein belül dolgozik a játékon. Nem is akármilyen pozícióban: ő a tartalmi igazgató, egészen 2013 szeptembere óta. Mivel a Ubisoft-játékokon általában számos stúdió dolgozik egyszerre, így feltételezhetjük, hogy a Shanghai-stúdión kívül is tevékenykednek rajta, azonban a pletykák szerint a Watch Dogs közel sincs optimális állapotban, így gyakorlatilag minden létező munkaerőt arra összpontosítanak. Hova tovább Criterion? Legutoljára ugyebár azt hallottuk a Criterionról, hogy a dolgozók egy jelentős része a Need for Speedet készítő Ghost Gameshez távozott, egy másik részük pedig szétszéledt. Elhagyta a stúdiót a két alapító, Alex Ward és Fiona Sperry is, az új vezető, Matt Webster azonban ennek ellenére optimistán látja a jövőt. Az úriember a Burnout 3 óta dolgozik a cégnél, és nagyon szorosan együttműködött az alapítókkal. Most azonban jelenleg mindössze 17 embert vezet, ami szerinte előnyös: "Éppen jókor jött, hogy le tudtuk csökkenteni a létszámot egy kicsi, kreatív magra. Most azon agyalunk, hogy mit is szeretnénk csinálni, mielőtt újra növekedni kezdenénk." "Azt kell tudnotok, hogy mindig is nagy szabadságunk volt. Amikor megkaptuk az NFS-t, azt csináltunk vele, amit akartunk. Amikor nem akartunk NFS-t csinálni, az is a mi döntésünk volt. Mindig mi vezéreltük a sorsunkat." De mit tartogat a jövő? "Túllépünk az autókon. Ez már biztos." Titanfall béta február 14-én... ...vagy nem? A Respawn egyelőre semmit nem jelentett be, korábban a bétateszttel kapcsolatban is eléggé bizonytalanok voltak. Most azonban egy francia áruházban felfedeztek egy plakátot, mely a február 14-es dátumot jelöli meg a béta indulására, és az is kiderült, hogy az előrendelők vehetnek benne részt.
Készülhet a Red Dead Redemption folytatása? A Baird Equity Research elemzőcég szerint igen. A vállalat kiemelten foglalkozik a Take-Two termékeivel és részvényeivel, szakemberei pedig úgy vélik, a kiadónak több dolgot is tenni kell ahhoz, hogy tartani tudja a részvényeseknek ígért növekedési rátát. Először is, a Baird Equity Research szerint 2014-ben mindenképp érkezik a GTA V PC-s, Xbox One-os és PS4-es verziója, maga a sorozat pedig természetesen később folytatódik az újgenerációs konzolokon. Ezen felül azonban más bevételi forrásra is szükség lesz, az elemzőcég úgy tudja, ennek érdekében már készül a Red Dead Redemption folytatása, melyet akár már idén bejelenthetnek, és még a következő pénzügyi év vége előtt megjelenhet. 2014-ben természetesen letölthető tartalmak érkeznek még a GTA V-höz, amik az elemző cég szerint jelentős bevételt és profitot hoznak majd, ugyanakkor úgy vélik, a Take-Two további növekedésre szorul a digitális értékesítés területén. Kiszivárgott a Thief achievement listája Ilyenről általában nem szoktunk külön írni, hiszen a dolog spoilereket tartalmaz, most azonban egy fontos információt megtudtunk a listából: a játékot végig lehet tolni úgy is, hogy egyetlen embert sem ölünk meg, vagy ütünk le. Egy másikból pedig kiderül, hogy a játék valószínűleg nem lesz rövid, hiszen achievement jár érte, ha 15 órán belül be tudjuk fejezni. Akit érdekel a teljes lista, erre találja. InFamous: Second Son - így készült Seattle A Sucker Punch stúdiója gyakorlatilag Seattle külvárosában található, így kézenfekvő volt a csapat számára, hogy hazai pályán mozogjanak, és a PS4 erejét kihasználva részletekbe menően modellezzék le a várost. A készítők szerint egy részletesen kidolgozott és valósághűen viselkedő város kiváló alapot ad a játékosnak arra, hogy érezhesse szupererejét. Mindez nem volt egyszerű, ám ha a lenti kulisszák mögé invitáló előzetest megtekintjük, elszállnak kétségeink. A játék egyébként natív 1080p-s felbontásban fut.
Sosem lesz "kész" a Project Spark A Microsoft játékkészítős játéka (hehe) sosem lesz igazán kész, hiszen természetéből fakadóan a világ végéig lehet hozzá tartalmat gyártani. Erről egyébként Michael Saxs Persson, a Team Dakota vezetője beszélt, aki szerint rengeteg irányba lehet bővíteni a játékot, és nagyon sok különböző stílusú és hangulatú tartalmi elemet lehet hozzá készíteni. A közösség által készített pályáktól és "játékoktól" egyébként már most letették az arcukat: "Már most olyan anyagok készülnek, amik megállnák a helyüket néhány külön kapható játékkal szemben, és a bétateszt még csak egy hónapja tart." Persson szerint ráadásul a csapat tovább tudja egyszerűsíteni a pályakészítés folyamatát, és még érthetőbbé, hozzáférhetőbbé tudja ezt az egészet tenni az érdeklődők számára. Neill Blomkamp rendezheti a Halo tévésorozatot? Annak idején Peter Jackson és Neill Blomkamp akarta tető alá hozni a Halo mozifilmet, a dolog azonban bedőlt, így a páros inkább a District 9-t készítette el. A pletykák szerint most azonban újra a Halo felé veheti az irányt Blomkamp útja. A Latino Review belsős információkra hivatkozva hozta le a hírt, mely szerint a rendező legalább a sorozat pilot epizódját rendezhetné, de mivel ezt sehol máshol nem erősítették meg, egyelőre tessék egy csipet sóval fogyasztani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kerty
2014.01.28. 00:39
"Amikor megkaptuk az NFS-t, azt csináltunk vele, amit akartunk..." ezzel nem dicsekednék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. creedszl
2014.01.28. 07:19
Kerty DD

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2014.01.28. 07:29
Tény, hogy ki is használták, és lám, ennek az amőba-agyú népnek tökéletesen megfelelt, mert csak lett a Most Wanted után egy RIvals is. Elég szánalmas, tehát jobb is, ha túllépnek az autókon, nem kérünk se a Ghost Gamesből, sem a Criterionból. Bár majd úgy is elkúrja más.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bokpeter
2014.01.28. 08:50
Ha lesz uj RDR akkor par nap szabi mar el van dontve mire lesz kiveve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. madcaptain
2014.01.28. 15:42
NFS: In the Air lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!