iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.01.31.

Dátum | 2014. 01. 31.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Február 21-én jön a Rambo játék A Rambo: The Video Game február végén jön tehát PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, jelentette a kiadó Reef Entertainment. Az on-rail lövöldözős játék az első három rész eseményein vezet minket végig. A játékbeli karakter arca ugyan nem nagyon hasonlít Sylvester Stallonéra, de legalább a nyögéseit licencelték az eredeti filmekből. Mi nem vagyunk túl optimisták, de természetesen lesz cikkünk a lengyel Teyon csapatának munkájáról.
Evil Within: Még egy kis vizuális csemege A Bethesda Softworks és a Tango Gameworks kiadott egy újabb screenshot és koncepciós rajz pakkot a The Evil Withinhez, Shinji Mikami legújabb horrorjátékához. A rendező hátborzongató víziója megjelenik PS4-re, Xbox One-ra, PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re is. Az új screenshotokon szerepel Sebastian, a főszereplő, amint rázseblámpázik egy ellenfélre és bezár egy rozsdás fém ajtót. Az utolsó képen a szereplők megérkezését láthatjuk egy tömegmészárlás helyszínére.
The Witness: majdnem kész Jonathan Blow és csapatának (Thekla) munkája hamarosan gyümölcsbe fordul, erről a The Witness blogra felposztolt screenshot is tanúskodik. A fejlesztők nagy lelkesedéssel írogattak arról, hogy hogyan töltik meg tartalommal a Witness szép és méretes játékterét, reméljük, már közel van a PS4-es megjelenés.
Funcom: Bezárták az irodákat, amíg tart a nyomozás Nem olyan rég jöttek a hírek, hogy a norvég hatóságok nyomoznak bennfentes kereskedelem ügyében a cégnél. A Funcom részvényeket átmenetileg levették az oslói tőzsdéről is emiatt. Felmerült, hogy a cég hamis vagy félrevezető információkat közölt a piac felé a The Secret World fejlesztése kapcsán 2011 augusztusa és 2012 júliusa (a játék megjelenése) között. A Funcomot 10 évig vezető Trond Arne Aas pontosan 1 nappal a játék megjelenése előtt lépett lejjebb a ranglétrán egy "szabadabb beosztásba", amire sokan felhúzták a szemöldöküket. A játék ezt követően pénzügyileg bukott, a Funcom részvényei pedig zuhantak. Erling Ellingsen, a cég kommunikációs igazgatója azóta közölte, hogy teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal amíg tart a nyomozás és tájékoztatott afelől is, hogy közben rendesen mennek tovább a fejlesztési munkák. Magyarán szólva folytatják az épp készülő LEGO Minifigures Online-t és rendre megy a három MMO játékuk támogatása is (The Secret World, Age of Conan, Anarchy Online). A TSW-nél éppen a 9. frissítés utómunkáin foglalatoskodnak, már közel a megjelenés. Ezúttal Tokyoba látogathatnak el a játék rajongói. Ami pedig a legfontosabb, azóta visszakerültek a részvények is a tőzsdére... Bajban a Remember Me fejlesztői A párizsi Dontnod névre hallgató fejlesztőcsapat, amit a korábbi Criterion vezér, Oskar Guilbert alapított, tavaly adatta ki első játékát a Capcommal. Ez volt a Remember Me, mely nekünk nem igazán nyerte el a tetszésünket, de azért egy közepes szintet bőven megütött. A mai napon olyan hírek ütötték fel a fejüket a francia médiában és szerte a neten, hogy csődeljárást indítottak náluk. Azóta a CEO (Guilbert) tisztázta a GI.biz-nek, hogy nem beszélhetünk csődről, valami olyasmiről van szó, amit a franciák "bírói átszervezésnek" neveznek. Ez lehetővé teszi számukra, hogy átalakítsák a gyártási folyamataikat és alkalmazkodjanak az új szituációhoz. Indítottak új projekteket, amikhez szükségük van némi tőkeinjekcióra és úgy döntöttek, hogy változtatnak a cég méretén is, hogy az megfeleljen a szükségleteknek. Ehhez kellett a "bírói átszervezés", ami egyébként így is a csődeljárási folyamat egy szakaszát jelöli, ami még arra van, hogy megmentse a céget a bezárástól és esélyt adjon a likviditási problémák leküzdésére.
Megháromszorozódtak a PS Plus előfizetések a PS4 start óta A PlayStation Plus előfizetések száma az újgenerációs konzol startja óta megháromszorozódott, jelentette a Sony UK feje, Fergal Gara. A hírek a vékonyított PS Vita februári érkezésének (UK-ba) apropójából rendezett eseményen jöttek. Ez feltehetően amiatt van, hogy a PS4-es online játékhoz szükség van ilyen előfizetésre. A Sony megvédte az LCD kijelzőt Az esemény sztárja persze ettől még a Vita volt, amelynek új modellje tavaly jelent meg Japánban. Ez 20%-kal vékonyabb és 15%-kal könnyebb, mint az alapmodell, viszont kicserélték az OLED kijelzőt LCD-re... Fergal Gara szerint a műszaki fejlődés mindig tele van kompromisszumokkal, de az új LCD és a régi OLED képernyő között szinte észrevehetetlen a különbség. Elmondta azt is, hogy amikor bemutatták az első Vitát, akkor az OLED volt a csúcs a kijelző gyártásnál, mostanra azonban rengeteget fejlődött az LCD technológia. Gara elmondása szerint ennek alkalmazása tette lehetővé, a többi fejlesztés használatát, amik vékonyabbá és könnyebbé tették a gépet. "A technikában mindenhol ott vannak a kompromisszumok, mi pedig úgy véljük, hogy jól használtuk ki őket." PS Vita indie Megapack & konzol csomag érkezik A Sony bejelentett egy 10 indie játékot is tartalmazó új Vita pakkot, melyhez jött egy félperces kedvcsináló is. A Megapack megvásárolható 25 euróért külön egy 4GB-os memkártyával vagy egyben egy Vita konzollal 200 euróért.
A 10 játék: Alien Breed Thomas Was Alone Velocity Ultra Men’s Room Mayhem Coconut Dodge Revitalised LIMBO Hotline Miami Total Recoil Superfrog HD Floating Cloud God Saves the Pilgrims in HD A Microsoft perelné az Xbox One kiszivárogtatót A tegnapi napon az egész játékvilág az Xbox One-os kiszivárgásoktól volt hangos. Mi is foglalkoztunk vele 2 hírben és a tegnapi aprókban: Októberben jöhet a fehér Xbox One Xbox One pletykák: Rendszerfrissítés, Halo, Forza Aprók nagyban - 2014.01.30. Az információk egy ntkrnl becenévre hallgató emberkétől származnak, a Kotaku komolyan belenézett a dologba, a legutolsó információ szerint a Microsoft próbálja lenyomozni a kilétét, hogy aztán perbe fogja... Forza 5 DLC - Ez már hivatalos, nem pletyka... A Forza Motorsport 5 jövő héten új autókat tartalmazó letölthető tartalompakkot kap. A Smoking Tire csomag 10 új járművet hoz 10 dollárért cserébe: 2013 Abarth Punto Supersport 2000 BMW Z8 1994 Nissan Fairlady Z Version S Twin Turbo 2002 Pontiac Firebird Trans Am Ram Air 2011 Ferrari FF 1968 Alfa Romeo 33 Stradale 1966 Chevrolet Nova SS 2004 Maserati MC12 1992 Toyota Celica GT-Four ST185 1995 Audi RS 2 Avant
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. madcaptain
2014.02.01. 03:56
Meg szep, hogy megvedte az LCD-t a Sony, mikor sokkal olcsobb gyartani. Amig a vetelytarsak nem hasznalnak OLED-et addig felesleges penzkidobas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester madca...
2014.02.01. 09:07
Ha még csak olcsóbb lett volna, de a fórumok szerint sokaknak jobban be is jön a képe. Élénkebb színekkel rendelkezik. Lehet csak a beállítás volt a ratyi az oledesnél de az eléggé fátyolosnak tűnt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. deathspace...
2014.02.01. 22:10
ez a rambo game nagyon gáz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2014.02.03. 03:15
Szefmester: Amikor azt mondták, hogy "szerintünk a legjobb kompromisszumokat kötöttük", akkor kb. arra gondolhattak, hogy "igen, szarabb a kijelző, de nem sokkal, viszont amit azon spóroltunk, máshol odatettük... így könnyebb és kisebb a konzol". Aztán ki-ki eldöntheti magának melyik jön be neki jobban. Én személy szerint inkább az oledre szavaznék, így értékelném, ha nem vonnák ki a régi modellt és lehetne választani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2014.02.03. 07:35
De miért éri meg a Vitát Slim változatban is kiadni úgy egyáltalán? Megint fejlesztési és gyártási költség, így is bukik a Vita, ki a ráknak kell egy ilyen relatív drága kézikonzol a tudásához képest? Me' érintős? Oh...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester Magra...
2014.02.03. 10:45
Ez teljesen jogos álláspont. Én pusztán a képek alapján ítéltem... Ráadásul fura az volt hogy amíg általában az oled képe jobban bejön, most pont az ellenkezője történt. Lehet csak a beállítás volt más a konzolon vagy nem tudom...

Amúgy én hajlandó vagyok egy egy termékért többet fizetni ha az jobb (persze csak ésszel, és arányosan).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!