iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.03.25.

Dátum | 2014. 03. 25.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Idén már nem lesz az USA legrosszabb vállalata az Electronic Arts Habár az Electronic Arts az utóbbi két évben megnyerte a Consumerist magazin közönségszavazását az "Egyesült Államok legrosszabb cégének" címére, idén már biztosan nem a játékkiadó kapja ezt a "megtisztelő" díjat. Az egyenes kieséses rendszer elején ugyanis rögtön az első körben kiütötte "kedvenc" kiadónkat a Time Warner, ami kábelszolgáltatóként éppen finoman szólva sem túl népszerű odaát. A Consumerist elárulta, a szavazás rendkívül szoros volt, még annál is szorosabb, mint amikor 2011-ben a BP kevesebb, mint 1% különbséggel kiejtette a Bank of Americát. "A Battlefield 4 és a Titanfall megjelenése körüli mizéria ellenére az Electronic Arts közel sem rendelkezett akkora szavazóbázissal, mint az előző két alkalommal." Hamarosan megtudjuk az Alien: Isolation megjelenési dátumát A Sega elárulta, hogy az EGX Rezzed rendezvényen rántják le a leplet a nagyon várt Alien-játék megjelenési dátumáról. A Creative Assembly a helyszínen demózza majd a játékot egy rövid ideig, az előadás végén pedig kibökik, mikortól kereshetjük a boltokban az anyagot. Az EGX Rezzed egyébként az Eurogamer saját rendezvénye, melyet március 19-én tartanak meg. Olcsóbb lesz az nVidia Shield, és megjelenik rá a Portal Az nVidia bejelentette, hogy a Valve-vel együttműködve elkészítik a Portalt a Shield kézikonzolra. Pontos megjelenési dátumot nem mondott egyik fél sem, de "hamarosan" várható. Ezzel párhuzamosan az nVidia ideiglenesen 199 dollárra csökkenti a Shield árát, és frissíti a marokkonzolt a 4.4-es Android KitKat verzióra. Már az Assassin's Creed: Brotherhoodban utaltak az idén megjelenő Unityre A múlt héten láthattuk az első videót az alfa állapotban leledző, újgenerációs konzolokra és PC-re készülő, idén megjelenő Assassin's Creed: Unityből. Ebből megtudtuk, hogy a játék tényleg a francia forradalom idején játszódik és már évek óta dolgoznak rajta. Jeffrey Yohalem, a Ubisoft írója megerősítette az Eurogamer által talált bizonyítékokat, melyek szerint az Assassin's Creed: Brotherhood végén a számos szimbólum között feltűnik a frigiai sapka, a francia forradalom jelképe, de ott van a mindent látó szem is, ami az Assassin's Creed 3 amerikai témájára utal.
Seth Killian is elhagyta a Sony Santa Monicát Killian a Capcom egykori közösségi menedzsereként vált legendává, majd később ő szervezte meg az EVO bajnokságot a verekedős játékok számára. Ezt követően a Sony Santa Monicához került, ahol leginkább a külsős fejlesztésekért felelős csapatban tevékenykedett. A Sony Santa Monica ugyanis nem csak saját játékokat készít, de kisebb Sony-csapatoknak is besegít, projekteket inkubál, vagy technológiai fejlesztést végez. Killian leginkább a PlayStation All-Starson dolgozott, most azonban indie-ként folytatja munkásságát. A művészet bűvkörében - Final Fantasy X/X-2 HD Remaster Yusuke Naora, a játék művészeti vezetője egy fantasztikus élő művészeti bemutatót tart Kaliforniában, ráadásul jótékonysági alapon. A helyszínen egyébként több, a játékon dolgozó művész által dedikált alkotásra lehet majd licitálni.
Molyneux: élvezzük ki az indie aranykort, mert nem tart örökké Veszélyben az AAA-kategóriás játékfejlesztés, egyre több az indie, egyre népszerűbb a közösségi finanszírozás, egyre változatosabb, ötletesebb játékok érkeznek független fejlesztőktől. Ez lenne a jövő? Nos, Peter Molyneux szerint nem, hanem ez csak egy átmeneti állapot, szóval jobb, ha még most kiélvezzük az indie aranykort. "Ezek a dolgok ciklikusan változnak. Szóval élvezzétek ki, mert nem tart majd sokáig. Én is hasonló módon kezdtem a játékfejlesztést az 1980-as években. De elég megnézni például a zeneipart. Volt egy időszak, amikor a punk nagyon menő volt. Aztán most eljutottunk odáig, hogy már minden nagy kiadóknál készül. Ezek a dolgok elkerülhetetlen módon elmúlnak, viszonylag rövid idő alatt." Molyneux szerint kétségtelen, hogy a jobb és sikeresebb indie-fejlesztőket előbb-utóbb megkeresik a kiadók, vagy befektetők, ők pedig bedőlnek a pénz ígéretének. "Amikor a GDC alatt reggel átsétáltam a hotel éttermén, láttam, hogy három kockázati befektető is beszélget a különböző indie-fejlesztőkkel." Molyneux úgy véli, sokan elfogadják az ajánlatokat, csak arra nem gondolnak, hogy utána igazgatótanácsi ülésekre kell járniuk, ahol majd megmondják nekik, hogy mit csináljanak, csak hogy több pénzt termeljenek. Más platformokra is jöhet a Bravely Default A világ legbutább című játéka, amit egyébként sokan úgy jellemeznek, mint "a játék, ami jobb Final Fantasy, mint maga a Final Fantasy" elképzelhető, hogy megjelenik más platformokra is a Nintendo 3DS-en kívül. A fejlesztő Silicon Studios rendkívül sok pozitív visszajelzést kapott, a kritikák kiemelkedőek, és kelendő is volt a Bravely Default - nem csoda hát, hogy több platformon is meg szeretnének próbálkozni vele. Az mindenesetre biztos, hogy a Square Enix kiadásában megjelenik egy folytatás, de utána? Nos, Takehiko Terada, a stúdió elnöke elárulta, szeretnének egy "nagyon realisztikus" játékot készíteni a jövőben, ami elszakad a Bravely Default rajzfilmes stílusától. Mozgásrögzítés a Titanfallban Ha látványosnak gondoltad a pilóták mozgását a Titanfallban, akkor érdemes megnézni a lenti videót. Mohammad Alavi, a motion capture-ért felelős szakember, és brigádja mutatja be, hogyan rögzítették a különböző mozgásokat a játékhoz. Vigyázat, dubstep veszély!
Pachter szerint nagyon rossz ötlet a Sony VR-headsetje Mindenki kedvenc piaci elemzője egyértelművé tette, hogy szerinte a Playstation 4 hatalmas siker lesz, ugyanakkor a VR-t nagyon rossz ötletnek tartja a Sony részéről. Pachter úgy gondolja ugyanis, hogy a VR-piac alapvetően kicsi lesz, ami pont megfelel egy olyan kezdő vállalkozásnak, mint az Oculus Rift. Azonban ha a Sony, és más cégek is beszállnak, attól a piac nem feltétlenül lesz nagyobb, viszont nagyon nehéz lesz bármelyiküknek is profitot kihozni belőle. "Nem hiszem, hogy nagy piaca lesz. Persze, érdekesen hangzik, de nem valószínű, hogy elég tartalom lesz ezekhez az eszközökhöz, és az sem, hogy meg fognak térülni a befektetések. Az egész a tyúk és a tojás kérdését veti fel. Ha nincs tartalom, nem fogsz VR-headsetet venni, ha nem pedig senki nem vesz VR-headsetet, nem lesz rá tartalom sem, hiszen külön senki nem fog játékot készíteni egy ennyire kicsi piacra" - mondta Pachter, majd hozzátette, hogy bár az Oculus készít saját játékokat, és ugyanezt meg fogja tenni a Sony is, érdemes visszaemlékezni a PS3-as generációban megjelent 3D-s játékokra. "Azokkal sem foglalkozott senki. Szóval továbbra is úgy vélem, nem lesz nagy piaca a VR-nek." Pachter szerint egyébként az egész végén valószínűleg az Oculus fog örülni: "Nekik elég 1 millió darabot eladniuk, és boldogok lesznek. Sőt, valószínűleg ez hatalmas siker lesz nekik, rengeteg pénzük lesz belőle. De 1 millió példány a Sonynak említésre sem méltó."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. 5hR3kY
2014.03.25. 22:59
Az Oculus Rift-nek jó eséllyel vége, mert megvette a Facebook, úgyhogy Patcher megint csak a fölöslegesen jártatta a száját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Secondhand
2014.03.26. 00:00
"érdemes visszaemlékezni a PS3-as generációban megjelent 3D-s játékokra. "Azokkal sem foglalkozott senki"

Ez hülye...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_3D_PlayStation_3_games

Call of Duty Black Ops /BO2, Killzone 3, Resistance 3, Motorstorm Apocalypse, Crysis 1-2-3, Gran Turismo 5, The Ico & Shadow of the Colossus Collection, Prince of Persia Trilogy, meg az apró...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim
2014.03.26. 00:39
"Molyneux szerint kétségtelen, hogy a jobb és sikeresebb indie-fejlesztőket előbb-utóbb megkeresik a kiadók, vagy befektetők, ők pedig bedőlnek a pénz ígéretének."

Ó hát persze, főleg azok az indie fejlesztők fognak bedőlni, akik a nagy céges környezetből fejvesztve menekülve döntötték el, hogy most függetlenek lesznek, ugye? Molyneux megint osztja az észt ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. madcaptain
2014.03.26. 03:59
Molyneux-nek savanyu a szolo, a regen konkurrens par otlet emberbol hirtelen szazezer lett es ezt bizony megerzi. Nagy a valasztek, szegmentalodik a felvevopiac, egy adott jatekra sokkal kisebb "szelet" jut mar a mediaban mint regen, kulonosen ha nincs sokmillio dollar marketingre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Merwenus 5hR3k...
2014.03.26. 06:53
Majd kiderül, bár facebook nem szokta elrontani a dolgokat, nem úgy mint google.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. F2Face Merwe...
2014.03.26. 07:47
"facebook nem szokta elrontani a dolgokat" - hát persze, aztán majd figyeld a felugró reklámot játék közben, hogy "pislants" ide és fogyjál 35 kilót gyorsan, ja és eltűnt a szomszéd kutyagumija az udvarról, nem látta valaki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2014.03.26. 08:02
Mintha az EGX Rezzed dátuma el lenne írva komám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2014.03.26. 11:38
A sonynak már nem kell félnie a VR konkurenciától, az fb sikeresen el fogja majd barmolni. Persze a csőcselék az beszerzi, de aki majd komoly és valódi(bb) 3D VR élményt akar majd akkor az inkább a sony-t fogja preferálni.

Az oculusos srácok megmutatták miként kell egy jó ötletet a pénzvágy miatt egy tollvonással ipari hulladékká degradálni.

Az indie aranykor természetes hogy csak átmeneti... minden szervezet felfúvódik apróból óriássá, majd összeomlik amikor eléri az életképesség határát, és a darabok ismét elkezdik a felfúvódást mert már nincs meg a nagy aki elnyomja őket... és miközben dicsőítik önnön függetlenségüket, ütik verik a többi kicsit azért hogy felfúvódhassanak. (és aztán széthulljanak...)

Az USA legrosszabb vállalata címre meg szerintem vagy valamelyik bank, vagy a microsoft fog pályázni. De a mefigyeléses balhé után aká még az FB is szúrhatja az usákisztániak szemét.. ha jól tudom nem is véletlen hogy kezdenek elpártolni az oldalról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY Merwe...
2014.03.26. 13:28
Majd mehetsz az Oculus Rift-el a Facebook alatt kapálni a Farmville-ben virtuálisan!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2014.03.26. 16:08
Ennek a Facial Rift-nek valahogy nem örülök, eddig vettem volna, ha megjelenik, de valószínűleg telerakják mindenféle vacakkal és még kémkedni/spammelni is fog, mint a kínai vasaló.

Molyneux meg csöndbe maradhatna, régen volt már, hogy valóban érdemit alkotott.

Az AC belemagyarázás meg hab a tortán. Egy játék ami arról szól, hogy egy ömlesztőtégelybe beleszórják a fél írott és íratlan történelmet némi fantáziával meg orgyilkosokkal, aztán, ha van ötlet, akkor meg lehet mondani, hogy: "...hiszen erre már rég voltak utalások. Öööö, hol is voltak Bob?"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!