iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.05.22.

Dátum | 2014. 05. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Launch traileren a Watch Dogs Öt és fél év fejlesztés után a jövő héten végre megjelenik a Watch Dogs - egészen pontosan május 27-én PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.
Nem biztos, hogy jön idén a konzolos The Elder Scrolls Online Egyszer már írtunk róla, hogy a TESO bizony komolyan késni fog Xbox One-on és PS4-en, de most már az sem biztos, hogy még idén megjelenik. Paul Sage, a játék kreatív igazgatója elmondta, kőkeményen dolgoznak rajta, hogy konzolokon is minél előbb elindulhasson a játék, de nagyon sok erőforrásukat leköti a PC-s változat folyamatos fejlesztése is. A ZeniMax Online jelenleg a Justice System integrálásán dolgozik, amit a Thieves Guild és a The Dark Brotherhood követ majd. Sage szerint így lesz optimális a sorrend, ugyanis az utóbbi kettőhöz rendkívül részletes küldetéssorozatok kellenek majd, így ezeket mindenképpen szeretnék alaposan előkészíteni. Sage szerint a player housing ezek után érkezhet majd valamikor, de erre már nem tudott semmi közelebbi dátumot mondani. Érkezik az új SingStar Gondolnátok, hogy 10 éves a Singstar? Nos, az évfordulót úgy ünnepli meg a Sony, hogy hamarosan megjelenik a játék új verziója PS3-ra és PS4-re. Ebben még tovább fejlődik a pontozási rendszer, bekerül egy XP-szerzési szisztéma, küldhetünk kihívásokat online barátainknak, de ami még ennél is fontosabb, készül egy okostelefonos társalkalmazás. Ez az alkalmazás nem csak azért lesz jó, mert onnan variálhatjuk majd a lejátszási listát, hanem azért, mert a segítségével mikrofonnak használhatjuk majd az okostelefonunkat.
Szükségtelen cenzúra - Diablo III Valószínűleg mindannyian ismeritek a jelenséget, hiszen már évek óta szórakozunk ezeken. Arról van szó, hogy a készítők különböző játékokat vesznek elő, és a szövegeket bizonyos helyeken kisípolják, mintha ott valami csúnyát mondanának a szereplők - pedig ugyebár nem. A végeredmény pedig garantált röhögés általi halál.
Ismét Aisha Tyler lesz a Ubisoft E3-as konferenciájának műsorvezetője A népszerű komikus kisasszony sokadjára tér vissza idén a Ubisoft színpadára, hogy megfelelő szórakozással lásson el minket, amikor mellé áll a derekáig is alig érő Ubisoft vezérigazgató, Yves Guillemot. A kiadó egyébként az Assassin’s Creed Unity, a Far Cry 4, a Tom Clancy’s The Division, a The Crew, és a Valiant Hearts: The Great War játékokat biztos kihozza a műsorra, de persze lesznek meglepetések is. eSportot csinálna az Unreal Tournamentből az Epic Steve Polge szerint mivel az új Unreal Tournamentet a közönség bevonásával készítik a végeredmény sokkal kiegyensúlyozottabb és precízebb játék lesz. Ez pedig fontos ahhoz, hogy hosszabb távon is sikeres kompetitív shooter lehessen. "Az már most nyilvánvaló, hogy számos olyan játékos működik közre, akik alaposan értik a játékmechanikákkal és kiegyensúlyozással kapcsolatos problémákat. Az ő munkájuk miatt lehet az Unreal Tournament játékmenete mélyebb és kiegyensúlyozottabb, mint bármikor a múltban." Persze nem csak a profiknak szeretnének kedvezni: a játékosok közreműködése azt is jelenti, hogy megfelelően tudják belőni a rendszereket a legkülönfélébb képességű játékosokra. A fejlesztést egyébként a deathmatch játékmóddal kezdik, majd jönnek a csapatos játékmódok, végül pedig a különböző járműves mókák. Az eSport címmé váláshoz szükséges dolgokat (például az összetett spectator rendszert) az Epic szintén a hozzáértő rajongók visszajelzései alapján szeretné elkészíteni. Szinkronhangok a Middle-earth: Shadow of Mordorban Először is, a játék zenéjét Garry Schyman készíti. Másodszor pedig hallhatunk majd néhány ismerős hangot a játékban: a főellenséget például az Uncharted Nathan Drake-jeként (is) megismert Nolan North alakítja, míg a főszereplő nem más, mint a The Last of Us által eléggé felfuttatott Troy Baker. Nézzük: Troy Baker – Talion (The Last of Us, Batman: Arkham Origins, BioShock Infinite, Batman: Arkham City) Nolan North – Black Hand (Uncharted-sorozat, Batman: Arkham Origins) Alastair Duncan – Wraith (Mass Effect-sorozat, Uncharted 3: Drake’s Deception) Laura Bailey – Ioreth (Halo 4, Batman: Arkham Origins, The Last of Us) Liam O’Brien – Gollam (Infamous: Second Son, Grand Theft Auto V, The Last of Us)
De min dolgozott még a Ubisoft, amíg késett a Watch Dogs? Szegény Jonathan Morin már lassan minden héten kénytelen magyarázkodni valamit azzal kapcsolatban, hogy tulajdonképpen mit is csináltak abban a pár hónapban, ami eltelt a Watch Dogs csúsztatása óta. "Elkezdtük úgy érezni, hogy a rövidebb utakat kellett volna választanunk ahhoz, hogy le tudjuk adni a játékot időben. Inkább késleltettük, így mindenre a legjobb megoldást tudtuk megtalálni" - kezdte. Morin szerint az egyik ilyen a célzás-kijelölés rendszer volt. Bizonyos, egyre összetettebbé váló jelenetek során számos hackelési lehetőség nyílik meg egymáshoz közel, ezt pedig a játék kijelölési rendszere nem tudta kezelni még akkor - legalábbis nem túl simán. "Ezen kívül észrevettük, hogy a tapasztaltabb játékosok a mélyebb hackelések során manipulálni tudták a játékot, amik nem kívánatos végeredményeket hoztak. Ezek abból eredtek, hogy a különböző rendszereket nem mindig kapcsoltuk össze megfelelően a legmélyebb szinteken" - folytatta a kreatív igazgató, majd hozzátette, ezt azért is volt fontos megoldani, mert szeretnék, ha a játékosok ötletes módokon oldanák meg a különböző feladatokat, és nem lenne jó, ha ezzel valamilyen más rendszert elrontanának. Batman: Arkham Knight - egyenlő esélyek Több, mint két percig mozog az új Batman, ebben az új, teljesen in-game modellekből összerakott videóban. A látványra biztosan nem lesz panasz, és az új főellenség, az Arkham Knight is keményebben néz ki, mint valaha.
Beperelte a ZeniMax az Oculus Riftet Korábban csak levélben fenyegetőztek, és az interneten teregették ki a szennyest, most azonban már a tényleges perkérelem beadásáig is eljutott a ZeniMax Media, illetve leányvállalata, az id Software az Oculus ellen. A vádak nagyjából a várhatók voltak: a ZeniMax szerint az Oculus törvénytelenül használta a szellemi termékeit, kereskedelmi titkait, levédetett programkódot és technológiai know-how-t. A ZeniMax szerint a cég sok-sok éves kutatás-fejlesztési munkáját bocsátotta az Oculus rendelkezésére egy megállapodás keretében, ezt azonban az Oculus nem tartotta be. A kiadó továbbá azt mondja, a VR-cég kizárólag azért tudott hirtelen ekkorát nőni, és egy Facebook-felvásárlás célpontjává válni, mert ehhez elengedhetetlen segítséget nyújtott a ZeniMax. Az Oculus és Palmer Luckey persze tagad, így valószínűleg a két fél hamarosan találkozik a bíróságon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. codex
2014.05.22. 23:02
Hála istennek. Örömmel hallom hogy erőltetik a kompetitív vonalat az új UT-ben. Végre. A spectator rendszer, és a demo visszajátszás remélem nem lesz olyan bugos mint az UT3-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!