iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.06.05.

Dátum | 2014. 06. 05.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az Avatar 2 technológiáját használja a Call of Duty: Advanced Warfare A következő EDGE magazinban hosszasan olvashatunk majd az új Call of Dutyról, de addig is a lap kiemelt két fontos dolgot. Az egyik, hogy a Sledgehammer egy igazi, összefüggő, eposzi történetet szeretne készíteni a játéknak, a másik pedig, hogy az arcanimációk rögzítéséhez ugyanazt a technológiát használják, amit James Cameron és brigádja az Avatar 2 elkészítésénél.
E3-as előzetesen az Oddworld: New ‘n’ Tasty Az Oddworld mindig is fantasztikusan hangulatos volt. A New ‘n’ Tasty pedig simán hozza ezt a szintet, sőt. Nagyon-nagyon megkapó. Be kell vallanom, egy ideig elveszítettem a hitem a sorozatban, de most rohamléptekkel kezd visszatérni.
Németország nyeri meg a focivébét Az Electronic Arts elővette a legfrissebb adatokkal felfrissített FIFA 14-et, és lefuttatott egy szimulációt a brazil focivébén résztvevő 32 csapattal. A döntőbe Németország és Brazília jutott be, és a németek a hosszabbításban nyertek 2:1-re. Mindez ugyan viccesnek tűnhet, de az EA Sports csinált egy pontosan ugyanilyen szimulációt négy évvel ezelőtt: akkor Spanyolországot hozták ki győztesnek, és a spanyolok tényleg nyertek is. Tényleg jön a PS4 + PS Vita csomag A Sony megerősítette, hogy érkezik a PS4 Ultimate Player Edition bundle, ami tartalmazza a PS Vitát is. Árat és elérhetőséget egyelőre nem említett a cég, azonban a csomag már feltűnt az Amazon francia oldalán, ahol 579 eurós áron listázzák. Érdekes módon ez pont annyi, mintha összeadnánk a két gép árát külön, de persze érdemes megvárni, amíg a Sony hivatalosan is beárazza a bundle-t.
Miért csak új konzolokra jön a Homefront: The Revolution? A Homefront: The Revolutiont hétfőn jelentette be a Crytek, PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. Fasahat Salim, a játék vezető tervezője elárulta, az új Homefront azért nem jön az előző generációs konzolokra, mert egyszerűen túl nagy, túl látványos, túl sok dolog történik egyszerre a képernyőn, és rengeteg szimuláció fut a háttérben. "Talán lehetséges lenne futtatni a játékot az előző generáción is, de rengeteg munkába kerülne és nagyon nehéz lenne. Az új konzolokon is a 30fps-t célozzuk meg." Salim szerint ha az előző generációra is fejlesztenének, az a teljes munkafolyamatot lelassította volna, és az új gépekből sem tudták volna kihozni a lehető legtöbbet. Dátumot kapott Borderlands: The Pre-Sequel Október 17-én jelenik meg a játék - tudhatjuk meg a frissen kiadott, egészen elmebeteg előzetesből. A trailer elkészítésébe egyébként érdekes módon a Rock Bandről és a Dance Centralról is ismert Harmonix stúdió is besegített.
Nem mutatkozik be a Guerilla Games új játéka az E3-on Habár egy korábbi kiszivárgott listán azt láthattuk, hogy a Killzone-okat készítő stúdió is megjelenik új játékával, sajnos mégsem ez lesz a helyzet - a fejlesztés még nincs eléggé előrehaladott állapotban. Samrat Sharma, a stúdió online producere szerint a Killzone világában még számos kiaknázható lehetőség van, hiszen eddig is számos különböző stílusú anyagot készítettek a sorozatban: legyen szó akár a háborús hangulatú első részekről, vagy a kémszerűbb Shadow Fallról. Az új játékuk azonban nem Killzone lesz, és ezt leginkább azért csinálják, hogy ne egyszerűen csak "Killzone-stúdióként" tekintsenek rájuk. Korábban felmerült már, hogy a Guerilla új címe nyitott világú szerepjáték lesz, ezt azonban Sharma nem erősítette meg - de azért utalt rá, hogy van benne ráció. Elmondása szerint egy nyitott világú játék sok hibalehetőséget tartogat egy tapasztalatlan stúdió számára - még szerencse, hogy Sharma korábban a Ubisoftnál dolgozott, így tudja, mire érdemes figyelni. "Szerencsére a technológiai csapatunk mindig próbálja kitolni a határokat, és új dolgokat kitalálni, amikkel a tartalmakat is magasabb szintre emelhetjük" - fejezte be. Kojima játszik kicsit a Metal Gear Solid 5-tel A mester azt ígérte, az E3-on új, nagyon durva előzetest mutat a The Phantom Painből, de addig is, még egy kicsit húzza az agyunkat. Kojima ugyanis streamelt egy játékmenetet PS4-en, aminek legfontosabb tanulsága, hogy mindenki legnagyobb örömére visszatér A DOBOZ!
PC-támogatást kapott az Xbox One kontroller Miután az Xbox 360 irányítója vált gyakorlatilag a sztenderddé az ezt igénylő PC-s játékokhoz, nem meglepő, hogy a Microsoft valami hasonlót szeretne elérni az Xbox One kontrollerével. Éppen ezért ma kiadta a cég a hivatalos drivereket, melyekkel micro-USB kábelen ráköthető PC-re a kontroller, és pontosan ugyanúgy fog működni, mint az Xbox 360-as vezérlő. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a Microsoft tervez-e kiadni vezeték nélküli Xbox One kontrollert PC-hez. CGI előzetest kapott a Middle-Earth: Shadow of Mordor Szintén az E3 előtt érkezett meg a Shadow of Mordor E3-as előzetese, mely ezúttal teljesen renderelt, és jónéhány torokvágást láthatunk benne. A játék október 7-én jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PS4-re.
1080p és 30fps lesz a Forza Horizon 2 Ralph Fulton, a játék kreatív igazgatója árulta el, hogy a Forza Horizon 2 1080p-s felbontásban fog futni, stabil 30fps mellett. Mindez azután, hogy a Sony is megerősítette, hogy a nagy konkurensnek számító DriveClub is a 30fps-t célozza. A 60fps-sel futó Forza Motorsport 5-höz képest a legnagyobb különbség természetesen az, hogy a Horizon 2 nyitott világgal rendelkezik, így "bármelyik irányba gond nélkül el kell tudnia vezetni a játékosnak akár 400km/h-val is, ha például kiválasztja a Bugatti Veyront." Fulton szerint a legfontosabb, hogy a Forza Horizon első részéhez hasonlóan a 30fps-t atomstabilan fogja tartani a játék, soha nem fog meginogni. Újabb fejlesztői naplón a Valiant Hearts: The Great War A Ubisoft feltehetően sokat fogja mutogatni a Valiant Hearts-ot az E3-on, de ahogy a készítők megígérték, addig sem hagynak minket fejlesztői napló nélkül. Ezúttal központban a játékmenet!
Jön ez európai megaszerver, és sok már az ESO-ba Megjelent egy szép nagy poszt az Elder Scrolls Online oldalán, amiben azt láthatjuk, mi minden szép dolog vár ránk a közeljövőben! Sajnos van mit javítani... Érdemes átböngészni a listát, mi most egy dolgot emelnénk ki belőle: európai megaszerver! Byebye lag, remélhetőleg. Azt írják, már az új otthonukba pakolgatják a szervereket, szóval jó eséllyel már nem kell sokat várni, hogy életre keltsék őket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. noPublicFG
2014.06.06. 00:55
Ez a Shadow of Mordor egyre jobban érdekel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2014.06.06. 10:33
Kojima 50 éves, hát olyan, mint egy kis idióta főiskolás. Ezen a csávón meg se látszik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95 Shinj...
2014.06.06. 13:27
Ki tudja, lehet benne is nanitok vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!