iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.06.20.

Dátum | 2014. 06. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

29 játékkal indul Japánban az Xbox One Persze, az első kérdés az, hogy minek? De ha ezen túllépünk, és feltételezzük, hogy lesznek olyan japánok, akik szeptember 9-én sorbaállnak majd az Xbox One-ért, azok a következő játékokból választhatnak majd: - Assassin’s Creed 4: Black Flag - Battlefield 4 - Call of Duty: Ghosts - Child of Light - Crimson Dragon - Dead Rising 3 - FIFA 14 - Forza Motorsport 5 - Halo: Spartan Assault - Killer Instinct - Kinect Sports Rivals - LocoCycle - Max: The Curse of Brotherhood - Metal Gear Solid: Ground Zeroes (csak digitális) - Murdered: Soul Suspect - Musou Orochi 2 Ultimate - Need for Speed Rivals - Onigiri - Plants vs. Zombies: Garden Warfare - Powerstar Golf - Ryse: Son of Rome - Strider - Thief - Titanfall - Tomb Raider - Wolfenstein: The New Order - Zoo Tycoon - Zumba Fitness World Party Japán is megkapja egyébként a maga Xbox One Day One Editionjét, melyhez csomagolják a Kinectet, a Titanfallt és a Kinect Sports Rivalst is. A Bungie is besegített a PS4 kontroller fejlesztésébe Ahogy arról már írtunk több alkalommal is, a Sony alaposan körbekérdezte a fejlesztőket a PS4 hardverével kapcsolatban, ebbe pedig beletartozik a kontroller is. Most kiderült azonban, hogy nem csak a Killzone-t készítő Guerilla Games szólt bele a DualShock 4 kialakításába, hanem a Bungie is. "A Sony nem csak az alaprendszerről, hanem a kontrollerről is kikérte a véleményünket. Számunkra persze az volt a legfontosabb, hogy a shooterekhez jó legyen az irányító, így ezzel kapcsolatban mondtuk el gondolatainkat, de persze a közösségi részek is fontosak voltak" - árulta el a stúdió közösségi menedzsere, Eric Osborne. Valiant Hearts: the Great War - a történet Bevallom, nem szeretek írni a Valiant Hearts: the Great Warról, mert annyira szomorú a játék, hogy minden alkalommal rámjön a sírhatnék. Az anyag legfontosabb részét persze a karakterek és a történet képezi, így most megnézhetjük, hogyan készítették el ezeket a fejlesztők.
A hétvégén ingyenes a Titanfall Ugyan Twitteren is megírtuk már, de nem árt róla itt is szót ejteni: a hétvégére ingyenessé tette az Electronic Arts a Titanfallt az Originen. Ha lejár az ingyenesség, az addig elért eredményeink nem vesznek el, azokat elmenteni a rendszer, így ha megvásároljuk a játékot, onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk. De mi is az a Pavilion? A PS4-exkluzív Pavilion rendkívül érdekesnek tűnt eddig is. A fejlesztők sajnos nem tudtak jelen lenni az E3-on, viszont egy előzetest azért feltettek a PlayStation csatornájára. A rajongók azonban kicsit többet akartak, ezért adták ki most a kibővített trailert. A készítők szerint három fontos része van a játéknak. Az első, hogy meg kell figyelnünk a játék világán átfutó főkaraktert, meg kell értenünk, és segítenünk kell neki a továbbhaladáshoz. A második maga a környezet, ami a legfontosabb az előrejutásban. A harmadik pedig az interaktív objektumok, amiket közvetlenül is manipulálhatunk, de közvetett módon a főkarakter is befolyásolhatják.
Film készül a Dead Risingból... ...de érdekes módon nem mozifilm. A Dead Rising lesz ugyanis az első, amit a Legendary Pictures új digitális üzletága készít. Egy teljes filmről van ettől függetlenül szó, ami először a Sony video-on-demand rendszerében, a Crackle-ben fog megjelenni. Miután az exkluzivitás lejárt, érkezik majd Blu-rayre és egyéb szolgáltatókhoz is. A rendezőt egyelőre nem nevezték meg, de a forgatókönyvet Tim Carter írja, akinek köze volt a Mortal Kombat: Legacy-hoz is. Pénzt ad a Riot Games, ha valaki elhagyja a céget Érdekes kezdeményezéssel állt elő a League of Legends fejlesztője. Ha az új alkalmazottak úgy érzik, nem illeszkednek a cégbe, akkor éves fizetésük 10%-át, de legfeljebb 25 ezer dollárt kapnak, hogy inkább kilépjenek. Ez a pénz segíthet abban, hogy az (ex)munkatárs biztonságosan éldegéljen, amíg nem talál új munkát. A Riot másik célja ezzel az, hogy megerősítse a céges kultúrát: a vezetők azt szeretnék, hogy csak az maradjon, aki tényleg jól érzi magát, és jól be tud illeszkedni. "Ha valaki nem tudja megemészteni az egyébként eléggé egyedi céges kultúránkat, az senkinek nem tenne jót, ha csak a csekk miatt maradna. A hozzánk jobban illeszkedő munkatársakkal hatékonyabban tudunk dolgozni, és végső soron a játékosainknak is így lesz a legjobb". Kemény előzetesen a Hyrule Warriors Az év egyik legjobban várt Wii U-s játéka a Super Smash Bros. mellett a Dynasty Warriors és a Zelda karaktereit felvonultató Hyrule Warriors. Az új előzetesben Link tesz alapos rendet.
Legalább 2015-is maradnak a Destiny PS-exkluzív tartalmai Talán nincs ma rosszabb dolog a játékiparban, mint a platformexkluzív tartalmak, de sajnos együtt kell élnünk velük. A Sony és a Bungie együttműködése nyomán a Destiny is exkluzív tartalmakat kap PS3-ra és PS4-re, melyek között szerepelnek pályák, fegyverek, hajók és egyéb felszerelés is. Most az Amazonról derült ki, hogy ezek a tartalmak elég sokáig tényleg nem is jönnek más platformokra: ha hihetünk az áruháznak, ezeket legkorábban 2015 ősze után ízlelhetik meg az Xbox-tulajdonosok. Továbbra sincs elég PS4 Európában Fergal Gara, a Sony Computer Entertainment brit vezetője elmondta, Európában továbbra sincs elég PS4. Úgy látják, több országban már jó a helyzet, így például az Egyesült Királyságban is, de például Németországban, és több Közép-európai országban továbbra is hiány van a gépből. Gara szerint valószínű, hogy emiatt elveszítettek néhány potenciális vásárlót, ugyanakkor úgy véli, hogy aki eddig nem jutott hozzá a PS4-hez, az már az ősszel érkező játékok miatt ki fogja várni, míg érkeznek készletek - ráadásul ősszel, a Destinyvel együtt jelenik meg a fehér verzió is a masinából.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. FaL
2014.06.20. 23:00
undorító ahogy nyaltok a Sonynak...néhány cikk hangnemét és tartalmát bármely PS3/PS4 fanboy megirigyelné...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Svindler
2014.06.20. 23:42
Na InGen-t se vádolta meg még senki azzal, hogy a Sony felé húzna lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. codex FaL
2014.06.21. 00:23
Nem értek egyet. Az hogy egy hír le van fordítva, vagy tények vannak leírva még nem nyalás. Nem lehet hogy te Sony hater vagy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Domfoz FaL
2014.06.21. 09:13
Azért Japán mégis a Nintendo és a Sony őshazája, és a Microsoft-nak ott fellépni öngyilkosság lenne, főleg a gépük hiányosságai miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szefmester
2014.06.21. 09:15
A Riot Games rosszul járna ha itthon próbálná megcsinálni ezt a fajta csapatépítési dolgot. Én a helyükben inkább a csapat már bent dolgozó tagjaival szavaztatnék meg bónusz fizetést mert sikerült beilleszkednie, vagy netán küldjék csak haza és kész.

FaL: kiemelnéd a problémás szövegrészt? Valahogy nem találok PS fanboykodásra utaló szövegrészt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Magrathea
2014.06.21. 10:04
Játékokról írunk, így néha igen nehéz elfogulatlanok maradnunk, hisz mindenkinek megvan véleménye az ipar résztvevőiről, a játékokról amiket tolnak és az üzletpolitikájukról. Természetesen a mi íróinknak is megvan, az újság mégis neutrális marad.

A forrásokhoz hűek maradunk és a hírek válogatásánál is figyelünk arra, hogy jót/rosszat ugyanúgy megírjuk a Sonyról és az MS-ről is. Eme egyensúly megtartásában segít az, hogy az íróink közt vannak akik az MS felé húznak picit és vannak akik a Sony felé. Elárulok egy titkot: InGen az Xboxos! (Legutóbbi cikkemből pedig azt hiszem kiderül, hogy én PS-es. ) Egy PC pedig természetesen mindenki asztalán van. Mielőtt elkezdenétek a konzol vs. PC-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2014.06.21. 11:32
A Májkrémszoft konzoljai mindig is bukták voltak a japcsiknál és most sem lesz másképp, ám az szerintem elég nagy szégyen nekik hogy már az amcsiknál is lenyomta a konzoljukat a PS4.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kerty
2014.06.21. 11:58
Hyrule Warriors IDEVELE!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gombabacsi
2014.06.21. 20:51
Hahaha, alkalmazott kilép ha nem jól érzi magát. Itthon ez úgy megy, hogy van a lógós dolgozó, aki megkeseríti a rendesen dolgozók életét. A rendesen dolgozó a lógós melóját is meg kell hogy csinálja, ezért aztán egyre rosszabbul érzi magát... A lógós meg egyre jobban...
Na de ezek legalább fizetnek ha a rendesen dolgozó kilép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Balleno 5hR3k...
2014.06.21. 22:13
Te valami konzervgyárban dolgozol?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY Balle...
2014.06.22. 20:38
Bárcsak ott dolgoznék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!