iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.08.29

Dátum | 2014. 08. 29.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Elmenekült otthonról a feminista játékkritikus Kicsit bulváros címmel kezdünk ma este. Szóval, történetünk röviden a következő: egy keményen feminista hölgy, Anita Sarkeesian már egy ideje gyártja a maga (egyébként igényes, bár az esetek többségében némileg téves, illetve rossz meglátásokat közlő) YouTube-os sorozatát arról, hogy a játékokban milyen különböző módokon jelennek meg elnyomott, kiszolgáltatott állapotban a nők. Sarkeesian és családja egy-egy video megjelenése után rendszeresen kap halálos fenyegetéseket, melyek a legutóbbi, két napja megjelent epizód után olyan durvák lettek, hogy a hölgy értesítette a hatóságokat, majd inkább ideiglenesen elhagyta otthonát. A videosorozatot beágyaztuk nektek itt lejjebb.
Tovább csúszik a Deep Down Az eredeti tervek szerint még idén megjelent volna a PS4-exkluzív Deep Down, a Capcom azonban most már "valamikor 2015-ben" adja csak ki a játékot. Cserébe az alábbi videóban láthatunk kettő- és négyfős többjátékos módot, bosszharcot, és nagyon szép grafikát.
Valószínűleg készülhetünk az új Saint's Row bejelentésére Ha minden igaz, akkor a Deep Silver és a Volition a hétvégi PAX-on mutatja majd be az új Saint's Row-t. Legalábbis a kiadó új tweetjéből erre lehet következtetni, meg amúgy is régóta pletykálják már a dolgot.
Vedd meg az összes Call of Duty-epizódot! A Steamen a semmiből egyszercsak egy hatalmas Call of Duty-akció bukkant fel, melynek keretein belül 50%-os leárazással vehetjük meg a teljes Call of Duty-sorozatot, az összes DLC-vel együtt, mindössze 200 euróért. Így lehet összehozni a valós hullámvasutat a fantáziával A megoldás kulcsa természetesen az Oculus Rift, és tulajdonképpen azt csinálja, hogy a valós hullámvasúton az ember felveszi magára a VR-szemüveget, és miközben éppen elmozdulnak a belső szervei a gyorsulástól, egy teljesen virtuális világot lát. Hogy mik lehetnek ezek a virtuális világok? Nos, Thomas Wagner, a Kaiserslautern Egyetem alkalmazott tudományok részlegének egyik munkatársa áll a kezdeményezés mögött, és egyelőre egy űrhajós, egy pegazus által húzott szekér, és egy dinós-időutazós áll rendelkezésre. Érdekes módon egyébként a virtuális pályának nem kell pontosan követnie a valódit annak érdekében, hogy a mozgás természetesnek tűnjön - a kutató szerint a fékezés például gyorsulásnak is tűnhet a látott képtől függően, sőt, a hátrafelé mozgás is tűnhet úgy, mintha előre mennénk. Amikor én próbáltam az Oculus Riftet, már attól összecsináltam magam, hogy egy sima székben ültem, és egy nagyon primitíven kinéző hullámvasutas program végigvitt a pályán, szóval el sem tudom képzelni, hogy igazi fizikai behatásokkal milyen kemény lehet ez.
320 embertől szabadul meg a Nintendo of Europe Augusztus végéig 130 állandó munkatárstól, és 190 ideiglenes munkavállalótól szabadul meg a Nintendo of Europe, melynek egyébként Németországban található a központja. A cég szerint erre azért volt szükség, hogy egy kisebb, reaktívabb divízió jöjjön létre, ami jobban tud reagálni a piaci körülmények változására. Ezzel párhuzamosan ugyanis a Nintendo teljesen át is szervezi az európai működését, és a belsős tesztelői és fordítói csapatok helyett a munka tetemes részét külsős cégekhez szervezi majd ki. Xbox One-ra jön a State of Decay A State of Decay az Xbox 360 egyik kvázi-indie meglepetése volt, így nem meglepő, hogy a vélhetően már készülő folytatás előtt még azért az alapjátékot is kidobják Xbox One-ra. Erről egyelőre csak annyit tudunk, hogy jobban fog kinézni, és 1080p-ben fut majd.
Osztja a FIFA-t a Pro Evolution Soccer fejlesztője Idén végre teljes erővel tér vissza a Pro Evolution Soccer, ami a 2015-ös résszel átlép az új generációba. A PES termékmenedzsere azonban úgy gondolja, az ő játékuk sokkal jobb, mint a FIFA, és ennek hangot is adott. Az úriember azt találta mondani, hogy a PES jóval realisztikusabb játékra ad lehetőséget, ahol tényleges ellentámadás, labdabirtoklás és a hosszú átadások kapják a főszerepet, nem a folyamatos kapuralövés. "Abban a bizonyos másik címben leginkább olyan a játékmenet, mint a ping-pong". Ehhez Klaus Garner, a játék producere tette hozzá, hogy a FIFA leginkább a gólszerzésről szól, ami "ugyan kielégíti egy csomó játékos igényét a gyors sikerre", de nagyon messze áll a valós futballtól. Megjött az Xbox One új rendszerfrissítése A Microsoft szokás szerint nem pihen, és elhozta a havi nagy rendszerfrissítést. Ennek része lesz az egyelőre még nem elérhető, de hamarosan letölthetővé váló Media Player alkalmazás, mely DLNA-n keresztül, és külső USB-s meghajtókról is lejátszik majd mindent, többek között egyébként .mkv kiterjesztésű fájlokat is. Ezen kívül a Party alkalmazás frissült egy nagyot, így például már kinevezhetünk egy vezetőt, akinek aztán korlátlan hatalma van a csoport felett, posztolhatunk frissítéseket állapotunkról a SmartGlass alkalmazáson keresztül, és a OneGuide meg a hangvezérlés több új nyelven is működik. A teljes listáért érdemes ellátogatni Major Nelson honlapjára. Télen jelenik meg a Bravely Second Viszonylag ritkán írunk Nintendo 3DS-es címekről, de ha valami, hát a Bravely Second megérdemli. Az első rész, a rendkívül szerencsétlenül elnevezett Bravely Default ugyanis sokak szerint az utóbbi évek egyik legjobb szerepjátéka, és tulajdonképpen a klasszikus Final Fantasy legjobb pillanatait hozza vissza. A folytatás még a télen megjelenik... bár egyelőre sajnos csak Japánban.
Elhagyja a Konamit a Castlevania producere Dave Cox még 1997-ben csatlakozott a Konamihoz, mint a Castlevania: Symphony of the Night termékmenedzsere, és azóta ő felelt majdnem az összes címért a franchise-on belül, így a két Lords of Shadow-ért is. 17 év után ma hagyta el a kiadót, egyelőre nem tudni, hol folytatja. Új előzetest kapott a Kingom Hearts HD 2.5 ReMIX Ha esetleg nem tudnátok miről van szó, akkor röviden: a Kingdom Hearts az a sorozat, amiben keverednek a Disney karakterei a Final Fantasy karaktereivel, és marha jó az egész. Na, most ebből a HD 2.5 ReMIX az eredeti Kingdom Hearts II bővített verzióját és a Kingdom Hearts Birth by Sleep bővített verzióját tartalmazza, még tovább bővítve, feljavított grafikával, kizárólag PS3-ra. A megjelenésre december 5-én kell számítani, és már nagyon várjuk!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. bitangue
2014.08.29. 22:14
http://www.escapistmagazine.com/articles/view/video-games/editorials/interviews/12176-Saints-Row-Gat-Out-of-Hell-Expands-Volition-s-Gang-Fantasy-Serie
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. YellowFlas...
2014.08.29. 23:01
Nem mintha a FIFA annyira über alles lenne, de a PES-nél még így is mérföldekkel jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mikej95
2014.08.29. 23:53
Új SR, már alig várom, de nem tudom, hogy az Enter the Dominatrix után tudnak-e majd újat mutatni.

Ez a feministás dolog nagyon vicces, olyan, mint amikor a sötétzöldek mennek kiszabadítani a kísérleti állatokat(vagy bármi más illegális tevékenységet folytatni), aztán lelövi őket a biztonsági őr vagy elkapnak valami súlyos betegséget. Most jön aztán a flame tenger és a shitstorm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Kerty
2014.08.30. 09:59
Ez az "új" SR valami borzalmasan néz ki... a 4 is nehezen ment le de ez... gta ide vagy oda azért a 3.hoz hasonló részt szívesen fogadnék tőlük.
A feministáknak meg semmi se jó, ha az van amit akarnak ha nem, pusztán idióták
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. i2k010
2014.08.30. 12:23
Nincs semmi baj a "Saints Row: Gat Out of Hell" kinézetével.
Aki CryEngine-es, vagy Frostbite-os játékra vágyik, az kerülje a Saints Row sorozatot.
Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kobest
2014.08.30. 16:44
Az ironikus az Anita Sarkeesian történetben az, csinált egy-két amatőr Youtube videót, amiket senki sem nézett, elment a Kickstarterre, kapott 1-2 százezer dollárt, és ugyanúgy csinált egy-két amatőr Youtube videót. Ennek semmi köze sem volt ahhoz, hogy ő most nő-e vagy sem.

Bár tény, hogy kapott halálos fenyegetéseket, azon nem lepődnék meg, ha ezt az egész otthon-elhagyósdit csak figyelemfelkeltésből találta volna ki. Már rég lerágott csont a Sarkeesian-ügy, akkor meg miért éppen most?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. wishformor...
2014.08.30. 21:32
@Kobest
ahelyett, hogy visszament volna a konyhaba szendvicset csinalni.
ez van ha a noknek tul nagy szabadsagot adnak ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.08.31. 14:25
hamég a grafikával lenne gond...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kobest
2014.08.31. 18:59
@wishformore
GETBACKTOTHEKITCHEN!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. langward
2014.08.31. 21:37
bajos a cím: 2014.08.14.29
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SnowCat langw...
2014.09.01. 07:44
Dehogyis, ez csillagidő!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. langward SnowC...
2014.09.01. 10:04
Ez nem igaz, mert az ez lenne:
-308339.95148401824

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2014.09.01. 12:50
De ez már nem is az első eset, hogy ilyen módon elírják a dátumot, nem is értem, hogy keletkezhet egy ilyen. Régi cikkeket írkálnak át mai dátumra más tartalommal, vagy fogalmam nincs...

A legjobb, hogy az előző esetet is megjegyeztük, mégis úgy hagyták (múlt hét vége felé)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!