iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.09.01.

Dátum | 2014. 09. 01.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

További hírek a Sony TGS előtti közvetítéséből Nap közben már olvashattátok a legfontosabb híreket a Sony közvetítéséről, maradt azonban még néhány fontos hírünk, melyek felett nem szabad ásiklanunk! PS4-re is elkészül a Persona 5 Japán egyik legnépszerűbb szerepjáték-sorozata (melynek jelentős tábora van nyugaton is), a Persona legújabb része PS3 mellett megjelenik PS4-re is. Pontos dátumot sajnos nem tudunk, de valamikor 2015-ben várható az anyag, ami a sorozat szokásainak megfelelően ezúttal egy iskolában játszódik.
Előzetesen a Let it Die Suda51 láthatóan továbbra sem találta meg a gyógyszerét, a PS4-re készülő Let it Die az egyik legbetegebb és legbrutálisabb shooter, amit az utóbbi időben láthattunk.
Választható témákat kap a PS4 És egyébként a PS Vita is. Sokan a konzol megjelenése óta hiányolták a felhasználói felület testreszabhatóságát, így ezen is igyekszik javítani a Sony az ősszel megjelenő nagy frissítéssel.
Mozgásban a Yakuza Zero Sajnos az új Yakuza is egy olyan játéknak, ami valószínűleg egyhamar nem fog eljutni nyugatra. Persze reménykedni mindig lehet. A játék PS3-ra és PS4-re jön, és Japánban is csak valamikor jövőre várható.
1 milliónál jár a Silent Hills játszható előzetese A P.T. vagyis a Playable Teaser, ami gyakorlatilag a Silent Hills kedvcsinálója, nagyon sikeres. Nem csak, hogy agyba-főbe dicsérik a játékosok és a szaksajtó, de a számok is azt mutatják, hogy népszerű: már több, mint 1 millióan töltötték le a PSN Store-ból. Kojima egyébként a konferencián elmondta, a játék brutálisan nehéz puzzle-jeit azért készítette el így, hogy a játékosok rá legyenek kényszerítve a PS4 Share-gombjának használatára. Kojima egyébként arra számított, hogy legalább egy hétig fog tartani, mire valaki végigviszi a játékot, azonban a Twitch-en is streamelő Soapywarpig ennél jóval hamarabb teljesítette a kihívásokat a közösség segítségével. PS4-re is megjelenik a Peggle 2 Az eddig Xbox-platformokon hódító Peggle 2 október 14-én megjelenik PS4-re is, jelentette be a PopCap. A játék eredetileg Xbox One-ra jelent meg tavaly decemberben, majd elkészült Xbox 360-ra is idén májusban. Project Morpheusra készít játékot a Tekken csapata A Tekken atyja, Katsuhiro Harada és brigádja egy különös, bár egyelőre csak kísérleti fázisban leledző anyagot készít a PS4 VR-szemüvegére. Az első felvétel alapján úgy tűnik, hogy egy japán iskolás lánnyal lehet beszélgetni (ki mással?), és persze nyugati szemnek rendkívül ciki az egész. Az interneten már el is indult a poénkodás, hogy ha ez a játék megjelenik, komolyan vissza fog esni Japánban az újszülöttek száma. Akárhogy is, a projektet egyelőre Summer Lessonnak hívják, és Unreal Engine 4-re épül.
Sikeresek (?) a PS4-exkluzívok Oké, azt nem tudjuk mennyire, mert a Sony csak annyit árult el, hogy a Knack, a Killzone: Shadow Fall, a The Last of Us: Remastered és az InFamous: Second Son is több, mint 1 millió példányban kelt el. És akkor a maradék... Jobban néz ki a Halo 3 kampánya a The Master Chief Collectionben Ugyan a Halo 3 nem kap teljes felújítást, mint a Halo 2, de azért némileg szebben fog festeni, és nem csak azért, mert 1080p-ben fut majd 60fps-sel. A 343 Industries kézzel nem nyúlt bele a pályákba, a textúrákba, meg semmi ilyesmibe, egyedül a programozási oldalon változtattak: javítottak a bevilágításon és a shadereken, amiknek köszönhetően sokkal modernebben, szebben fest az anyag. Hasonló módosításokat végeztek egyébként a Halo 4 kampányával is, csak arról egyelőre még nincs videónk.
Watch Dogs a GTA 4-ben Újabb bizonyíték, hogy a modderek fantáziája kimeríthetetlen, mint ahogy egyébként a Grand Theft Auto 4 engine-jének képességei is. Most éppen két modder, ac.amir és JulioNIB hozott át egy csomó lehetőséget a Watch Dogsból: meg lehet hackelni a lámpákat, a kamerákat és az ATM-eket, valamint rá lehet ugrani a vonatok tetejére - többek között. Még Aiden Pearce modelljét is elkészítették.
Most már tényleg kiderült a next-gen GTA 5 megjelenési dátuma? A Rockstar továbbra sem árul el semmit, de a Take-Two brit forgalmazójának honlapján az eddigi "megerősítésre vár" felirat helyett november 14-e figyel a GTA 5 megjelenése mellett. És ha már GTA V, a Rockstar megerősítette, hogy a GTA V többjátékos módja, a GTA Online nem indul többé 12GB-os PS3 konzolokon. Ennek oka, hogy a GTA Online folyamatosan bővül, így futtatásához is egyre nagyobb tárthely szükséges. Az egyjátékos mód viszont még működésre bírható, ebben mindössze annyi a turpisság, hogy nem szabad kapcsolódni a PlayStation Networkre. A Rockstar bejegyzésében konzolbővítésre buzdít, de konteó-hívők máris azon spekulálnak, hogy az egész hátterében az újgenerációs konzolok népszerűsítése áll.
Lindsey Stirling is bekerült a Fantasia: Music Evolvedba Kellemes meglepetés minden rajongónak: a játékok zenéjét csodálatosan hegedülő Lindsey Stirling is ott lesz a Fantasia: Music Evolvedban, lesz egy közös száma a legendás zeneszerzővel, Inon Zurral (Dragon Age, Icewind Dale II, Fallout 3). Pontosabban a számot maga Zur írta, és a Scout's Theme névre hallgat, de Stirling is játszik benne. A Fantasia: Music Evolved egyébként október 21-én jelenik meg Xbox One-ra, és támaszkodik a Kinectre. A játékosok feladata egy zenei világ felfedezése, mozgásunk pedig befolyásolja, átalakítja, remixeli a muzsikát. A játék főhőse Scout, az ő történetének muzsikája lesz az Inon Zur által írt, és Stirlinggel előadott dal.
Next-genre jön a Dear or Alive 5 Szegény DoA 5-ről lehúznak még egy bőrt. A játék ezúttal Dear or Alive 5: Final Round néven jelenik meg Xbox One-ra és PS4-re, ami alapvetően nem nagy gond, csak éppen a 2012-es játékból még tavaly is megjelent egy új változat, Ultimate alcímmel. Ami tehát azt jelenti, hogy az utóbbi négy évben már három verziót kapunk ugyanabból.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. i2k010
2014.09.03. 11:55
Csak konzolos hírek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!