iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.09.08.

Dátum | 2014. 09. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Új csomagban jelenik meg néhány Assassin's Creed A Ubisoft úgy gondolta, hogy beindítja majd a nyáltermelésünket az Assassin’s Creed 3, 4 és a Liberation HD egybecsomagolva egy új pakkba, úgyhogy el is készítette nekünk azt. A kiadás neve Assassin’s Creed: Birth of a New World, és a történetileg amúgy is szorosan összetartozó részeket kaphatjuk meg vele egyben. Mikor? Nos, október 3-án, Xbox 360-on, PS3-on és PC-n.
Valaki megcsinálta Minecraftban a Destiny főbázisát Igen, a következő napok (hetek, hónapok) valószínűleg a Destinyről fognak szólni és a hozzákapcsolódó rajongók által készített érdekességekről. A játékosok főbázisául szolgáló Tower az első áldozat.
Ezeket a játékokat hozza a TGS-re a Sony Jövő héten, egészen pontosan szeptember 18-tól 21-ig tart majd a Tokyo Game Show, melynek keretein belül természetesen a Sony igyekszik megmutatni, miért is kéne a hazai közönségnek (több) PS4-et vennie. A Persona 5 és a Deep Down sajnos nem lesz játszható a kiállításon. PlayStation 3 Kingdom Hearts 2.5 HD Remix Tales of Zestiria PlayStation 4 Minecraft: PlayStation 4 Edition Astrebreed One Upon Light Octodad: Dadliest Catch Guilty Gear Xrd: Sign EA Sports UFC FIFA 15 Resident Evil Revelations 2 Dead or Alive 5: Last Round Bladestorm: The Hundred Years War & Nightmare Pro Evolution Soccer 2015 Omega Quintet Bloodborne Destiny Driveclub The Order: 1886 The Playroom LittleBigPlanet 3 Earth Defense Force 4.1: The Shadow of New Despair Disgaea 5 Dragon Ball Xenoverse The Evil Within The Lego Movie Videogame PS Vita Airship Q Minecraft Vita TorqueL Deemo: The Last Rehearsal OlliOlli Samurai Warriors Chronicles 3 Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 2014 Chaos Rings 3 Deadman’s Cross Dengeki Bunko Fighting Climax Phantasy Star Nova The Legend of Heroes: Sen no Kiseki 2 God Eater 2: Rage Burst Gundam Breaker 2 Az ember, aki egy Guitar Hero-kontrollerrel játszotta végig a Dark Souls-t A Dark Souls már önmagában is elég nehéz játék, így kevesen gondolják úgy, hogy még tesznek rá egy lapáttal az önmaguk szivatására. Ám akad azért olyan, akinek már nem kihívás a játék. Cikkünk alanya azzal tette érdekesebbé a dolgot, hogy a Guitar Hero-sorozathoz kapható gitárral tolta végig a From Software remekművét.
Ehhez egyébként a PC-s verziót használta, és a fent látható módon konfigurálta rá a gombokat az Xbox 360-kontroller gombkiosztására.
Folytatódik a SWATTING Tudjátok, a SWATTING az csúnya dolog, amivel az Egyesült Államokban "szórakoztatják" egymást vélhetően nem teljesen normális emberek. Ennek a lényege, hogy az éppen streamelő játékosra kamu feljelentést tesznek a rendőrségnél, de olyan súlyos vádakkal (terrorizmus, bombák, stb.), hogy a rendőrök a SWAT egységet küldik ki. Róluk azt kell tudni, hogy nem szórakoznak sokat, hanem inkább rátörik a szerencsétlenre az ajtót, és ráfognak egyszerre öt géppisztolyt. A SWATTING legfrissebb áldozata Maxcuster X, aki éppen Twitch-en streamelt, amikor egyszerre megjelent nála a SWAT-egység. A lenti videóban részletesen mesél az élményről, ami nem volt éppen kellemes. Egyrészt sosem jó, ha az embert és feleségét a szomszédok bilincsben látják, de ennél is fontosabb, hogy a házban ott volt két gyermekük is: az egyik nagyon fiatal, a másik pedig még csecsemő. Mindenki komolyan megsérülhetett, vagy meg is halhatott volna, ha valamiért (például egy rossz, váratlan mozdulat miatt) a rendőrök lőni kezdenek. Egyébként behatolás előtt a SWAT-egység figyelmeztette a Maxcuster X-et, hogy be fognak hatolni, és csak azért nem dobtak előre könnygáz-gránátot, mert az áldozat kommunikált velük. A rendőrségi könnygáz még egy felnőttnek is brutális élmény, nehéz elképzelni, hogy ilyen fiatal gyerekekre milyen hatással lett volna.
Destiny - óvakodjatok az elsőnapos kritikáktól A Bungie nem küldött ki előre tesztpéldányokat az újságíróknak, erre pedig egy nagyon egyszerű, és egyébként legitim okuk van: a Destiny úgy mutatja meg teljes valóját, ha egy MMO-hoz méltóan az indulás után, játékosok ezreivel tudod megtapasztalni. Habár korábban még gondolkoztak azon, hogy valahogy benépesítik a szervereket csak azért, hogy az újságírók hamarabb neki tudjanak állni a tesztelésnek, ezt azonban végül elvetették - nem csoda, hiszen a stúdió szerint ehhez több ezer játékost kellett volna keríteniük valahonnan. A Bungie tisztában van vele, hogy habár sokan meg fogják venni a játékot az első napon, lesznek olyanok is, akik megvárják a kritikákat, teszteket. A stúdió pusztán annyit kér mindenkitől, hogy óvakodjanak a megjelenés napján kikerülő cikkektől, ugyanis - a fentiekből kifolyólag - az ilyen cikkíró maximum pár órát tölthetett el a játékkal, és közel sem ismeri azt teljesen. Mi is holnap, a hivatalos megjelenés napján kezdjük el tesztelni a Destiny-t, és még a szokásosnál is alaposabbak leszünk, hiszen egyértelműen az év legjobban várt játékáról van szó. Metroidot akart készíteni a stúdió, nem engedte a Nintendo Azon kívül, hogy a cím rímelt, ez nem egy kifejezetten vidám hír, ugyanis a Nintendo-konzolok egyik legjobb exkluzív címe a Metroid. Egy ideje azonban már nem készült új epizód, és egyelőre nincs is bejelentve folytatás. Akárhogy is, a 3DS-re megjelent Luigi’s Mansion: Dark Moon játék készítői, a Next Level Games összeraktak egy prototípust és néhány artworköt a Nintendo számára (ebből egy kiszivárgott, lásd lentebb) azzal a céllal, hogy meggyőzzék a céget, hogy engedjenek nekik fejleszteni egy Metroid-epizódot. Magáról a prototípusról nem sokat tudni, de egy forrás szerint már a maga egyszerűségében is szórakoztató volt. Sajnos azonban a Nintendo nem kapta be a horgot, így a Next Level Games a Luigi's Mansion 2 készítésére állt vissza.
Konzolokra is megérkezik Slender Eredetileg ugyan még az év elején kellett volna megjelennie a Slender: The Arrivalnak PS3-ra és Xbox 360-ra, ez azonban elmaradt, egészen mostanáig. Az eredeti játékot extra tartalmakkal és történettel bővítő konzolos változatok szeptember 24-én jelennek meg 9,99 dolláros áron. A bővített tartalmat egyébként a PC-s játékosok külön megvehetik majd Steamen.
Fussunk neki még egyszer a Ryse gépigényének Amikor először megírtuk a Ryse PC-s gépigényét, a Crytek még nem volt túl pontos a hardverek leírásával, ráadásul csak utólag jegyezte meg a stúdió, hogy az ajánlott gépigény valójában a 4K felbontáshoz való. Most kaptunk három konfigurációt, pontosabb adatokkal: egyet a minimum szinthez, egyet az ajánlott szinthez, egyet pedig a 4K-hoz. Nézzük: Minimum CPU: Kétmagos Intel processzor HyperThreading technológiával vagy négymagos processzor - például Intel Core i3 2.8 GHz (3220T) vagy AMD Phenom II X4 3.2 GHz (945) Memória: 4 GB RAM GPU: DirectX 11-es grafikus kártya 1 GB VRAM-mal - például: NVIDIA GeForce GTX 560 vagy AMD Radeon HD 7770 OS: 64 bit Windows (Vista, 7, 8) HDD: 26GB Ajánlott CPU: Négymagos Intel vagy hatmagos AMD - például: Intel Core i5 3,3 GHz (2500k) vagy AMD FX-6350 3,9 GHz Memória: 8 GB RAM GPU: DirectX 11-es grafikus kártya 1 GB VRAM-mal - például: NVIDIA GeForce GTX 660Ti vagy AMD Radeon 260x vagy 7850 OS: 64 bit Windows (Vista, 7, 8) HDD: 26GB Ajánlott 4K felbontáshoz: CPU: Négymagos Intel vagy nyolcmagos AMD - például: Intel Core i7 3,5 GHz (2700k) vagy AMD FX-8350 4,0 GHz Memória: 8 GB RAM GPU: DirectX 11-es grafikus kártya 4 GB VRAM-mal - például: NVIDIA GeForce GTX 780/ Titan vagy AMD Radeon 290x OS: 64 bit Windows (Vista, 7, 8) HDD: 26GB
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tomchee
2014.09.08. 22:11
AC USA edition. Tömören.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2014.09.09. 13:57
"Destiny - óvakodjatok az elsőnapos kritikáktól"

Mondjuk ott sántít az érvelésük, hogy ha már 1-2 nap után nem pozitív az élmény, akkor mitől lenne jó később? Egy ilyen játéknak nem az első pillanattól élvezetesnek kéne lennie? Ha nem az akkor kuka!

Inkább pont fordítva tudom elképzelni, hogy az első napon jönnek az ömlengések, aztán kiderül, hogy egy nagy lufi, és pár hét után kifullad, nincs mit csinálni, csap repetitív unalmas játék.

A BL2 is az első percétől élvezetes játék, maga a játékmechanika élvezetes, és ez kell legyen az egyik mozgatórugója az egésznek, mivel a játék 90%-a erről szól ... és ha ez az elején nem jó, akkor mitől lenne jobb később?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. otherl
2014.09.09. 17:29
"...hiszen egyértelműen az év legjobban várt játékáról van szó."

Már hol?

A szokásos mesterséges hypon kívül nem nagyon látok mást. Szóval fogalmazzunk úgy, hogy az általad legjobban várt játék az évben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!