iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.09.12.

Dátum | 2014. 09. 12.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

De miért nem a Techland fejleszti a Dead Island 2-t? A lengyel Techland a semmiből vitte sikerre a Dead Island első részét, és hasonló sikereket arattak a különálló kiegészítővel, a Dead Island: Riptide-dal is. Felmerül tehát a kérdés: miért nem ők készítik a folytatást? Nos, először is azért, mert a cím nem az övék, hanem a kiadó Deep Silveré. "A Techland ötlete volt, a Techland játéka, de nem gondoltuk, hogy ennyire sikeres lehet, így nem is próbáltuk magunknak megtartani a jogokat" - mondta Maciej Binkowski, a játék designere. "Akkor még nem nagyon volt pozíciónk a tárgyalásra, szóval ez volt a legjobb üzlet, amit kaphattunk. Ez olyan, mint a póker: az elérhető információk alapján kell meghoznod egy döntést." - folytatta az úriember, mielőtt kitért arra, hogy aztán megromlott a kapcsolat köztük és a kiadó között. "Mindig van egyfajta feszültség a két fél között. Szakítottunk velük, de végülis számunkra nem jött ki rosszul a dolog, mert arra kényszerített minket, hogy előálljunk egy új címmel. Nem lehetett egyszerűen egy Dead Island, csak más névvel, valami egészen újjal kellett előjönnünk". Binkowski szerint a konfliktusok alapvető forrása az volt, hogy a Deep Silver másként szerette volna folytatni a sorozatot, és a kreatív fronton is akadtak nézeteltérések. Érdekes FIFA 15 reklám érkezett Oké, nem egészen tudtam feldolgozni, miről is van szó, de nagyjából arról, hogy a FIFA 15 keveredik a Mátrixszal, és mindannyian a virtuális valóságban fogunk focizni. Oké.
Nem megy sehova a PS Vita A Sony 2012-ben megjelent új kézikonzolja sajnos egyelőre annak ellenére sem kifejezetten sikeres, hogy egy remek gép, és sok egyedi játék jelenik meg rá. Kicsit úgy is tűnik, hogy a Sony feladta már a reményt, de valójában nem ez a helyzet. Fergal Gara, a Sony Computer Entertainment európai vezetője elmondta, annak ellenére, hogy a PS Vita messze nem teljesít olyan jól, mint a PS4, azért hónapról hónapra elmegy belőle egy nagyjából fix mennyiség, ráadásul most érkezik majd a Minecraft a kis kütyüre, ami jelentősen megdobhatja az eladásokat. "Ráadásul a PS4 sikere is felhúzza a PS Vitát, például a Remote Playnek köszönhetően. De ennél azért többről van szó. Megtalált egy olyan rétegpiacot, ami ugyan nem a legnagyobb a világon, de legalább talált magának egy közönséget egy olyan világban, ahol a legtöbben már inkább a mobiljukon játszanak" - érvel Gara, majd hozzá tette, ennek megfelelően inkább a kisebb játékok otthona lesz a Vita, ne számítsunk több Killzone-ra vagy Unchartedre. Jön azonban a már fentebb említett Minecraft, érkezik a Lego Batman 3, ráadásul egy új csomag is érkezik a FIFA 15-tel, 199,99 euróért. "Egyértelmű, hogy rá fogunk koncentrálni erre az ünnepi szezonra, amikor elég sokat el szeretnénk adni a Vitából".
Eredetileg 8 millió fontból készült volna az Elite: Dangerous David Braben álomjátékát a Kickstarteren 1,58 millió fonttal támogatták a rajongók, melyhez a csapat tagjai hozzáraktak még egy "kevés" pénzt, így eredetileg összesen 8 millió font jött össze a játékra. Mivel a béta már játszható állapotban van, és mivel 50 fontért belépőt lehet venni (amivel egyben a végleges játék is a miénk lesz majd), anyagilag egyre jobban áll a stúdió. "Már most megvan rá a pénzünk, hogy befejezzük a fejlesztést, ez pedig azt jelenti, hogy nincs többé kockázat. Ráadásul egyre közelebb kerülünk ahhoz is, hogy visszajöjjön minden befektetett pénz" - mondta Braben. Az úriember szerint a csapatának az a legnagyobb erénye, hogy logikusan és fegyelemmel fejleszti a játékot. Ez pedig azt is jelentheti, hogy kezdetben nem tűnik olyan érdekesnek az Elite: Dangerous, hiszen mielőtt a "különleges" dolgokat beletennék, vagy feltöltenék élettel, arra törekednek, hogy az alapok rendben legyenek. Már félmilliónál tart a Divinity: Original Sin A Larian Studios nagyon boldog a Divinity: Original Sin fogadtatásától. Már kicsivel több, mint 500 ezer példány elment a játékból, és persze kritikai sikerről is beszélhetünk: jelenleg 87%-ot mutat a Metacritic, mi pedig 90%-kal jutalmaztuk. "Az eladások tetemes része a Steamen keresztül történt, és körülbelül 10% jött a boltokból. Ennyi eladott példány után már visszajött a fejlesztés költsége, ki tudtuk fizetni az adósságainkat, úgyhogy innentől már a profitot számoljuk" - mondta Swen Vincke, a stúdió vezetője. És ugyan nem minden pénzt hozzájuk megy, elvégre vannak külsős befektetőik is, már most el tudnak kezdeni gondolkozni a következő projektjükön, arra ugyanis meglesz a pénz. Az biztos, hogy a következő játékuk is RPG lesz, és az Original Sin alapjaira épül majd, ami pedig azt is jelenti, hogy egy jó ideig támogatni fogják az Original Sin-t, elvégre szeretnék tovább bővíteni ezeket az alapokat. Zone 18 - a Titanfall új pályája Az IMC Rising néven futó DLC-vel érkezik majd a Zone 18 pálya, amit eredetileg arra használt a Respawn Entertainment, hogy a Last Titan Standing játékmódot tesztelje. Azóta persze kicsit kibővítették és átalakították, így jött létre a végleges térkép, ami a készítők szerint gyors ütemű közelharcra ad leginkább lehetőséget. Videónk egyelőre sajnos nincs, van viszont egy képünk:
8 hónapja vezet az Egyesült Államokban a PS4 Az NPD Group legfrissebb havi beszámolója szerint augusztusban is több PS4 kelt el az Xbox otthonában, mint Xbox One. Ezzel az új konzolok megjelenése óta végig, vagyis már 8 hónapja mindig a PS4 volt a legjobban fogyó konzol. Az Xbox One viszont a Kinect nélküli csomag, és a nagyon durva akciók miatt erősödött azért, és augusztusban majdnem dupla annyit adtak el belőle, mint júniusban. Kéne egy arany konzol? Hol máshol, mint a mai Game 14 eseményen, Dubajban mutatták be a lent látható két, aranyszínű konzolt. Az áruk egyenként 13 600 dollár, vagyis kicsivel több, mint 3 millió forint.
Robert Downey Jr. lehet az Assassin's Creed-film egyik szereplője A Moviepilot beszámolója szerint az Iron Man nem mást, mint Leonardo Da Vincit fogja alakítani - amiből pedig arra következtethetünk, hogy a film az Assassin’s Creed 2-t dolgozza fel. Ahogy arról már korábban írtunk, a főszerepet valószínűleg Michael Fassbender vitte el, az pedig már biztos, hogy a filmet jövőre mutatják majd be, augusztus 7-én. The Crew - sose vezess egyedül Nem azért, mert veszélyes, hanem azért, mert a közösségi lehetőségek annyira jók, hogy igazából sosem akarsz majd. Akár ellenünk, akár velünk, de mindig lesznek más játékosok, akik feldobják a versenyzést. Erről szól az új előzetes.
Kitör a vulkán a Call of Duty: Advanced Warfare egyik pályáján Videónk sajnos nincs róla (azaz beágyazni nem tudjuk), de az IGN már látta akcióban a Recovery néven futó pályát. Ez egy kutatóbázis, ami Hawaii-on található, a hegyekben. Leginkább a közelharcra épül, ám a helyzetet gyorsan megváltoztatja, amikor kitör a vulkán, és mindenhol mérgező gázok kezdenek el terjengeni. Ez miatt a játékosoknak menekülniük kell egy biztonsági kapun keresztül, miközben persze még azért zajlik harc, és teljesíteni kell a különböző feladatokat. Ilyenkkora már a pálya is kinyílik, nagyobb terek alakulnak ki, lehetőséget adva egy kis sniperkedésre is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Shinjiii
2014.09.13. 11:33
Gondolom ecsetelnem sem kell, milyen ötlettelen a X-one megjelenése... Ezen az aranyszín sem segít. Mindazonáltal mi a rákért 3 milka? Aranyból kellene legyen... Elmegyek színtereshez, és lefújja nekem aranyra 10 ezerért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2014.09.13. 20:41
Örülök a Divinity sikerének, mert végre visszataláltak a Divine Divinity-hez, és ez nagyon jó.
Viszont azért elég kevésnek találom a fél milla eladást. Bár lehet ma már a szöszmötölős RPG divatjamúlt ... egy kis reklámmal durranhatott volna.
Konzolportot neki, és lesz itt még profit .... hogy legyen miből folytatni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter
2014.09.13. 20:43
Kiváncsi leszek erre a Crew-ra ... az utolsó teszt alkalmával annyira szétszóródtak a játékosok, hogy nagyjából embert nem lehetett találni a közelben, vagy azok nem akartak csatlakozni.

Mondjuk legalább egyedül is jó ez a sztoriba ültetett autókázás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!